ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Αν βλέπετε άλλη λύση απ όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια, τότε ιδού η Ρόδος… Διαφορετικά τολμείστε το πήδημα…


Αν βλέπετε άλλη λύση απ όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια, τότε ιδού η Ρόδος… Διαφορετικά τολμείστε το πήδημα…

20 Μαρτίου 2013

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από την πρώτη στιγμή, και ενώ οι αναλυταράδες καταγίνονταν με το επικοινωνιακό του πράγματος και με την οικονομική παράμετρο του αποτελέσματος από την παρέμβαση των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο… εμείς ήμασταν οι μόνοι που από αυτό εδώ το βήμα είχαμε τονίσει πως: «Το πλιάτσικο στις καταθέσεις των πολιτών δε συνιστά επιμέρους μέτρο οικονομικής ανόρθωσης και ανακοπής των κρισιακών φαινομένων. Είναι μια ξεκάθαρη στρατηγική προτεραιότητα με επικίνδυνες πολιτικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις.  Αποτελεί μια ευθεία βολή στον «τσαμπουκά», στην αυτοπεποίθηση και στην αξιοπρέπεια ενός λαού, και επιδιώκει να τσακίσει με τη μια τις πολιτικές του αντιστάσεις. Όποιος κάνει το λάθος να αντιμετωπίσει αυτή την απόφαση – πλιάτσικο με τρόπο ευθύ και απροκάλυπτο στο πορτοφόλι του πολίτη, ως ένα μέτρο λογιστικό – διαχειριστικό, δε θα έχει δει – η ακόμη χειρότερα θα επιχειρεί να συγκαλύψει – το νέο Αττίλα που μόλις έκανε απόβαση στο νησί, και που απειλεί πλέον ευθέως και ανοικτά τη γεωπολιτική του ταυτότητα…». Και στην κατακλείδα της προσέγγισής μας τονίζαμε πως:… «Αν η πανεθνική εξέγερση του Ελληνισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο δεν οργανωθεί και δεν ξεσπάσει άμεσα και καταλυτικά…Αν οι δωσίλογες ηγεσίες δεν ανατραπούν και δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά για τον αντεθνικό και προδοτικό τους ρόλο… Τότε ένα πράγμα είναι βέβαιο…Η επιχείρηση διαμελισμού τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, έχει ήδη ξεκινήσει. Μην τρέφετε καμία ολέθρια αυταπάτη περί αυτού».
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στη σχετική μας ανάρτηση με τίτλο: «Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΔΗ».
Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να προσεγγίσουμε τις εξελίξεις που διαμορφώνονται μετά τη χθεσινή απόφαση της Κυπριακής βουλής, υπό το πρίσμα της παραπάνω διαπίστωσης, που διατηρεί στο ακέραιο την επικαιρότητά της…

  Η Κύπρος δέχτηκε μια επίθεση εθνικής ταπείνωσης και από την άποψη αυτή η εθνικά περήφανη απάντηση που έδωσε η Κυπριακή βουλή, αποτελεί κορυφαίο ιστορικό και γεωπολιτικό γεγονός για τον Ελληνισμό στο σύνολό του. Η Κύπρος έδωσε τη δική της μάχη, στο δικό της Στάλινγκραντ με αντίπαλο το 4ο Ράιχ και το δωσιλογισμό τόσο του προέδρου της όσο και της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, και τα τσαλάκωσε και τα δυό. Η πολιτική κερδοφορία αυτής της έκβασης για λογαριασμό της εθνικής αξιοπρέπειας του Ελληνισμού στο σύνολό του, διόλου δεν μπορεί να υποτιμηθεί από μικρόψυχες αναλύσεις.
  Το κοινωνικό στάτους στην Κύπρο βεβαίως δεν άλλαξε. Η κρίση παραμένει καπιταλιστική. Οι κοινωνικές ανισότητες διατηρούν στο ακέραιο την υπόστασή τους. Και φυσικά οι εξελίξεις που θα μεσολαβήσουν, προφανώς θα έχουν κι εκεί τη μεγάλη μάζα των χαμένων που θα είναι οι μισθοσυντήρητοι, οι συνταξιούχοι και τα μεσαία στρώματα, και την ελίτ των κερδισμένων που θα παραμείνουν γαντζωμένοι στο κλαμπ των οικονομικά ισχυρών και των παρατρεχάμενων της εξουσίας.
  Το περήφανο ΟΧΙ όμως, που φέρει ανεξίτηλα τη σφραγίδα της εθνικής αξιοπρέπειας, τσαλάκωσε οριστικά και αμετάκλητα το μύθο της παντοδυναμίας του ευρωενωσιακού οικοδομήματος των οικονομικοπολιτικών συμμοριών, και ναρκοθέτησε στοχευμένα τη θεσμοθετημένη ασυδοσία του. Σήμερα δεν είναι τίποτε ίδιο με χθες αφού… Και το τέρας των ισχυρών της Ευρωζώνης θα επιχειρήσει να σκληρύνει τη στάση του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακτήσει το τσαλακωμένο του γόητρο. Αλλά…
Και το απόστημα της ατολμίας και των φοβικών συνδρόμων έσπασε, με αποτέλεσμα οι λαοί ν αρχίσουν να ανακτούν την εθνική τους αξιοπρέπεια και την κοινωνική τους αυτοπεποίθηση.
Και βεβαίως το χαστούκι στην άθλια μούρη του Ελλαδίτικου γερμανοτσολιαδισμού ήταν ηχηρότατο, και η συγκυβέρνηση των δηλωσιών και των προσκυνημένων, είναι πρακτικά αδύνατον να συνέλθει και πάλι από αυτό το ισχυρότατο σοκ.

Υπάρχουν ωστόσο πράγματα, που και την επόμενη μέρα παραμένουν έτσι όπως ακριβώς τα ξέραμε ήδη από χθες. Ποια είναι αυτά??? Ας τα απαριθμήσουμε…

  Η κρίση παραμένει στο νησί και αυτή η κρίση είναι καπιταλιστική. Επομένως και η όποια διέξοδος αναζητηθεί, αυτό που θα επιχειρήσει είναι να διατηρήσει την κοινωνία στριμωγμένη στο καναβάτσο, και να διασφαλίσει διεξόδους που να ωφελήσουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και τα ισχυρά οικονομικά συμπλέγματα, που βάζουν απειλητικά το πόδι τους στο νησί.
  Στην ηγεσία τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου έχουν τοποθετηθεί δωσίλογοι και προσκυνημένοι πολιτικοί, με μηδενική εθνική συνείδηση και ανύπαρκτη εθνική ευθύνη. Μιλάμε για επικίνδυνες και δωσίλογες πολιτικές συμμορίες, πρόθυμες να υπηρετήσουν τα νεοταξίτικα συμφέροντα σε βάρος των ίδιων τους των λαών. Πρόκειται για μια παράμετρο που έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και σημασία, αφού το σχέδιο του εθνικού διαμελισμού σε βάρος του Ελληνισμού στο σύνολό του,  βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε πλήρη εξέλιξη, και οι χορογράφοι που κινούν τα νήματα θα κλιμακώσουν επικίνδυνα ως προς αυτό τους πολιτικούς και λοιπούς χειρισμούς τους.
  Η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα, αποτελούν εξαιρετικής ποιότητας γεωπολιτικά φιλέτα με προστιθέμενη αξία λόγω και των υποθαλάσσιων ενεργειακών τους αποθεμάτων, επομένως η αναζήτηση «προστατών» και κάθε λογής δεκανικιών που θα δηλώνουν πρόθυμα να βοηθήσουν, αν δε συνδυάζεται με πραγματικές κόκκινες γραμμές και με ξεκάθαρα κυρίαρχες πραγματικά εθνικές στοχεύσεις, ελλοχεύουν τον κίνδυνο να εξελιχθούν σύντομα σε ολέθρια αυταπάτη.

Τι πρέπει να γίνει…


Η απάντηση σ αυτό το ερώτημα, έχει εξαιρετική σημασία και αν δεν είναι επιθετική, τότε πολύ σύντομα ο ευεργετικός αέρας που αποπνέει το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού, υπάρχει κίνδυνος να τροφοδοτήσει πράγματα και πολιτικές εντελώς αντίθετες με την ίδια τη δυναμική του. Από την άποψη αυτή τρία πράγματα είναι αυτά που θα βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.
 
Το πρώτο είναι να αποκωδικοποιήσουμε την αλήθεια. Γι αυτό και πρέπει να τη δούμε κατάματα. Κι αυτή η αλήθεια καταδεικνύει με τρόπο πασιφανέστατο τα εξής:

  Το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης, αποδεικνύεται πως δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά ένας εφιάλτης για τους λαούς της, μέσα στο οποίο και μέσω του οποίου, οι συμμορίες των οικονομικά ισχυρών, αλυσσόδεσαν τους λαούς και εδραιώνουν με κάθε τρόπο την πολυπλόκαμη κυριαρχία τους μέσα σε καθεστώς απόλυτης ασυδοσίας.
  Το υποτιθέμενο μεγαλείο του κοινοτικού κεκτημένου έχει καταρρεύσει προ πολλού. Χρησιμοποιείται και βιάζεται από μια χούφτα πολιτικών αχυρανθρώπων που παρέχουν μισθωμένη υπηρεσία για λογαριασμό των ισχυρών οικονομικών συγκροτημάτων, και μετατρέπεται απροσχημάτιστα σε κατοχικό δίκαιο που αλυσοδένει τους λαούς και δρομολογεί μια εποχή κόλαση που σταδιακά αλώνει ολόκληρο τον πλανήτη.
  Η μαγεία του ευρώ, αποδεικνύεται καθημερινά κόλαφος για τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, παγίδα θανάσιμη για το όνειρο του μικρομεσαίου επαγγελματία, και θανάσιμο δόλωμα για όποιον επιμένει αφελώς να ερωτοτροπεί μαζί του.

Το δεύτερο είναι να μη μας διαφύγει ούτε στιγμή ένα εξ ίσου αληθινό γεγονός. Κι αυτό είναι πως ο εθνικός διαμελισμός του Ελληνισμού στο σύνολό του, παραμένει κυρίαρχη προτεραιότητα στους σχεδιασμούς των χορογράφων, και η προσπάθειά τους το επόμενο διάστημα θα ενταθεί, γιατί έχουν στα χέρια τους και τους μηχανισμούς και τους γενίτσαρους ως πολύτιμους συμμάχους τους σ αυτή την επιδίωξη.

Και φυσικά το τρίτο, είναι η ανάγκη να εμπεδώσουμε πως ο Ελληνισμός μπορεί να βγει κερδισμένος από αυτό τον πόλεμο της εθνικής του επιβίωσης και να τροφοδοτήσει με τη στάση του ντόμινο εξελίξεων που θα ανατρέψει συθέμελα το νεοταξίτικο οικοδόμημα, μόνο εάν βγει επιθετικά και πάρει στα χέρια του τα ινία των εξελίξεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει δύο πράγματα κυρίως…

  Η Ελλάδα και η Κύπρος λειτουργώντας σαν αδιάσπαστη εθνική οντότητα, οφείλει να αντιδράσει συντονισμένα και επιθετικά για να μετατρέψει τον εφιάλτη που της επιφύλαξαν, σε πραγματική κόλαση για τους ίδιους του τους εμπνευστές.
  Η Ελλάδα και η Κύπρος, οφείλουν να προχωρήσουν μαζί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα περιλαμβάνουν:

-Την μη υπογραφή κανενός είδους μνημονίου από την Κυπριακή Δημοκρατία
-Την άμεση καταγγελία μνημονίων και δανειακών συμβάσεων που αλυσοδένουν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
-
Την άμεση αποχώρηση τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά από την Ευρωζώνη.
-
Την άμεση δρομολόγηση διεθνών αμοιβαία επωφελών συμφωνιών για την παραγωγική και εμπορική αξιοποίηση του εθνικού και του ορυκτού τους πλούτου.
-
Την παραγωγική ανασυγκρότηση των χωρών και των εθνικών οικονομιών στο σύνολό τους.

Έτσι… το αγγούρι που ετοίμασαν για τους λαούς, θα μπει στον κώλο των δόλιων εμπνευστών του…
Το άθλιο οικοδόμημά τους θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος εν μια νυκτί…
Το τίμημα για όσα επεχείρησαν και έκαναν σε βάρος των δύο λαών θα είναι γι αυτούς πραγματικά βαρύτατο…
Αυτή θα είναι η μάχη της αξιοπρέπειας… Και αυτός θα είναι ο πραγματικά διαφορετικός δρόμος από αυτός που επέλεξαν να υποταχθούν οι γερμανοτσολιάδες που κυβερνούν τον τόπο.
Μόνο που αυτή η μάχη… δεν μπορεί να δοθεί με ορκισμένους δωσίλογους στην πολιτική εξουσία. Αυτή η εξουσία θα πρέπει να ανατραπεί.  Τα ανδρείκελα που την υπηρέτησαν θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Και τότε ο τόπος θα μπει πραγματικά σε μια άλλη πορεία.
Σε μια πορεία ανάπτυξης, εθνικής αξιοπρέπειας, γεωπολιτικής ισχυροποίησης και θα ατενίζει το μέλλον με ελπίδα.
Αν βλέπετε άλλη λύση ιδού η Ρόδος… Διαφορετικά τολμείστε το πήδημα…

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes