ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

CDRSEE VI


CDRSEE VI
30/05/2007

Ο Γιώργος Τσάπανος υπήρξε τους τελευταίους πέντε μήνες ο μοναδικός σχεδόν σχολιαστής στο ιστοσημείωμά μου CDRSEE IV, σχετικά με το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το κείμενο που ακολουθεί αποτελείται από αποσπάσματα των σχολίων # 128, 133, 134 και 135 στο CDRSEE IV. Φυσικά, είναι αδύνατον να παρακολουθήσει κανείς εύκολα όλα τα νήματα της υπόθεσης. Αν κάτι δεν καταλαβαίνετε, θα πρέπει να καταφύγετε στο CDRSEE IV ή στα άλλα ιστοσημειώματα της σειράς.
Ελπίζω μ’ αυτό το ιστοσημείωμα να δώσω ένα επιπλέον κίνητρο στον ακάματο Γιώργο Τσάπανο ώστε να παρουσιάσει με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια κάποιες πλευρές της έρευνάς του. Τον ευχαριστούμε θερμότατα!

* * * * *
Γράφει ο Γιώργος Τσάπανος:

Πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι απεφάσισαν να κατακερματίσουν την Βόρειο Ελλάδα και να αποδείξουν ότι ο Ελληνισμός της ήταν κάτι “φρέσκο”, ότι ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ έφτασε ΜΕΤΑ το 1912-1913, ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ –ΙΔΙΩΣ– ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Και έτσι, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω αμόλησαν ένα σωρό κοπρόσκυλα την περασμένη δεκαετία για να:
“During the last decade at least twelve anthropologists studied the identities building process in the border region of western Greek Macedonia.”
Προσοχή, δεν προσπάθησαν να ανακαλύψουν την “ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ” σε άλλες παραμεθόριες περιοχές, στην ΚΡΗΤΗ η την ΡΟΔΟ, στα ΕΠΤΑΝΗΣΑ, ή την ΧΙΟ, όχι, το μυστικό ήταν η Βόρειος, Βορειοδυτική Ελλάδα και ιδίως η Φλώρινα και η Θεσσαλονίκη.
Στην Βορειοδυτική Ελλάδα είχαν αρχίσει ένα πρόγραμμα “ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ” με στοιχεία που πήραν από… το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνος – Θεσσαλονίκης απ’ όπου πήραν ένα σωρό χάρτες, πληροφορίες, ντοκουμέντα, κ.τ.λ,κ.τ.λ..
Κατά περίεργο τρόπο, βρήκα το “πρότζεκτ” κρυμμένο κάτω από ένα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ της Αγγλίας το οποίο υποτίθεται ήταν ανακατωμένο για την ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ πλευρά του θέματος.
Υπεύθυνη για αυτό το θέμα (αλλά και πολλά άλλα, κάποια ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΡΗ, απλή σπουδάστρια στο “Ερευνητικό” της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά… καθηγήτρια στο ΑΝΑΤΟΛΙΑ.
Το περίεργο ήταν ότι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ήταν, ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ !!!!!!! και οι ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΣΑΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ – ΤΟΥΡΚΙΚΗ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ – και ΒΛΑΧΙΚΗ !!!!!
Τον ίδιο καιρό άρχισαν οι παρουσιάσεις περί ΕΒΡΑΪΚΉΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΑΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ CDRSEE.
Ρίξτε μια ματιά εδώ μέσα:
Η πόλις είναι η ΦΛΩΡΙΝΑ, (όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα), διαβάστε ποιος προσπαθούσε να ανακαλύψη ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ, και σε ποιους έδινε τις ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ.
Η χάρτης της περιοχής των ΒΙΑΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, όμως, είναι παρόμοιος αν όχι ακριβώς ο ίδιος με το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ EAST-WEST INSTITUTE = STABILITY PACT + CDRSEE + ELIAMEP + ANATOLIA + BALKAN TRUST + LONDON TEAM +… +… +…
Το τετράτομο του CDRSEE (όπως και το βιβλίο της 6ης δημοτικού) είναι οι ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ μιας “εναλλακτικής” ιστορίας με σκοπό την διάβρωση του Ελληνικού Πνεύματος και των Ελληνικών ΕΘΝΙΚΩΝ ιδεωδών, ώστε τυχόν ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΝΕΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ
Δεν είναι τυχαία η ΕΒΡΑΪΚΉ ΑΝΑΜΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 1996.
Δεν είναι τυχαία τα βιβλία του MAZOWER, για τον Εβραϊσμό της Θεσσαλονίκης, και δεν είναι τυχαίο ότι στην ΒΟΡΕΙΟ – ΒΟΡΕΙΟ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, “δεν” υπήρχαν αρκετοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ… ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΣΑΝ… ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ !!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΟΥ Ι.Μ.Χ.Α, ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ΤΟΥ MACEDONIAN HERITAGE, BALKAN TRUST, STABILITY PACT, NATIONAL BANK OF GREECE, ALPHA BANK, COCA-COLA, TITAN, LEVENTIS INSTITUTE, και διαφόρων άλλων ΜΚΟ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ CDRSEE ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ.
Μην ξεχνάμε βέβαια πού εδρεύει το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, και με ποιανών λεφτά ο ΥΠΟΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ονομάζεται… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !
Ξεκινήσαμε από το CDRSEE, έναν από τους παίκτες στην ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και δη της ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ (που με πονάει ακόμα πιο πολύ), βλέπετε… εάν οι “δικοί” μας γράφουν περί ΒΙΑΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, τότε… οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ και οι ΤΟΥΡΚΟΙ οι οποίοι εξεδιώχθησαν χαίρουν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΑΙΕΣ, ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, Κ.Τ.Λ., ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ.
Τι το άκρως περίεργο;
Ότι όλες οι μελέτες ομιλούν για τα “κακά” που έκαναν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ, δεν είδα ακόμα καμία μελέτη η οποία να ομιλεί περί ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΧΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ.
Και βέβαια, με μιαν νέα ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ την ΒΛΑΧΙΚΗΝ, γιατί να μην φτιάξωμε και ένα νέο κρατίδιο με τις ευλογίες ΤΟΥ ΠΑΠΑ στα νότια της ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΕΧΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ?!
Τ
ο “τετράτομο” του CDRSEE με την συνεργασία ΒΕΡΕΜΗ, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥΙ.Μ.Χ.Α., κ.τ.λ., κ.τ.λ… μας έγινε και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ !!!!!!!
Μάλιστα Κυρίες και Κύριοι, μας ετοιμάζουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με τα λεφτά του ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ, και ενώ αυτός ο άμοιρος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Διαβάστε:
“Context
The JHP is part of the Stability Pact’s Working Table 1, Education and Youth Task Force, (www.stabilitypact.org). Many of the participants in the CDRSEE’s Joint History Project are also involved in other Stability Pact projects. In the context of the numerous history education initiatives currently underway in the SEE region, the JHP gains increased importance as a social movement. “
H ΠΛΥΣΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ:
Και από εκεί έφτασε στην χώρα μας:
Partnerships
CDRSEE benefits from fruitful co-operation with the Teachers’ Association of Croatia, Euroclio Serbia, Sabanci University, the University of Ljubljana, EUROCLIO, the Council of Europe, the Georg-Eckert Institute for International Research of School Textbooks in Braunschweig, Center for Advanced Study in Sofia, University of Graz, Institute for International Education, Central European University, Budapest; University of Belgrade; University of Bucharest; Kulturkontakt, Austria; The History Foundation of Turkey; among others. “
Και μιας και είμαστε εδώ, ψάχτε άλλο ένα “Ίδρυμα” εκείνο του Friedrich Ebert Stiftung, Bonn , υπερασπίζον την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μοιράζοντας λεφτά δεξιά και αριστερά στους καημένους “Έλληνες” του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Κ.Ε.Μ.Ο., νάτα εδώ όλα μαζί:
“The Delphi Meeting (November 1996)
It was a two-day research meeting which was organized at the European Cultural Centre of Delphi. The topic of the meeting was “Europe, Greece, Minorities” and it was financed by the Friedrich Ebert Foundation.”
Κ
αι έτσι φτάσαμε στην ψίχα του καρυδιού.
Καθώς βλέπεις:
“The JHP is part of the Stability Pact’s Working Table 1, Education and Youth Task Force, (www.stabilitypact.org). Many of the participants in the CDRSEE’s Joint History Project are also involved in other Stability Pact projects. In the context of the numerous history education initiatives currently underway in the SEE region, the JHP gains increased importance as a social movement. “
Πίσω από το Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι το Σχέδιο Σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά πίσω από αυτούς όπως σας έδειξα και απέδειξα είναι ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
Τι κάνανε λοιπόν οι μάγκες?, ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ, ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΩΝ, ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, κ.τ.λ., εδημιούργησαν ένα ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Αυτός είναι ο λόγος, που όλα τα πόστα είναι πιασμένα από ανθρώπους του ΕΛΙΑΜΕΠ και από ανθρώπους που ανήκουν στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Και παραπέρα? Τι και παραπέρα?
Παραπέρα είναι ο ΟΗΕ η ΕΕ και Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ.
Μόνο που πίσω τους, ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ!
Με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ μας χορεύουν, και οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”, μαζεύουν τάλληρα.
Και “επαναστάτες” και νταβατζήδες.
Και στις τράπεζες του Λοντον-σιτι και “Αναθεωρητές της Ιστορίας μας” για το καλό του τόπου βέβαια.
Και αμαρτωλοί από την μετα-Επαναστατική Ελλάδα αλλά και στα υψηλά σαλόνια με Κλαρκ, Κλιντον, Αλλμπραιτ, Χολμπρουκ, και πάμε λέγοντας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ μας ετοιμάζουν, με εγγραφή (τη συμμετοχή όλων των δικών μας) ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ που θα γίνει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Ευτυχώς… ΕΥΤΥΧΩΣ… τους ξυπνήσαμε εγκαίρως!
Ας αποφασίσει ο ΛΑΟΣ πλέον.
_ _ _ _ _ _ _
Σχόλιο του Γ. Τσάπανου στις 22/6/2010 [το βάζω εδώ επειδή τα σχόλια είναι κλειστά πλέον σε όλο το blog]:
Skopje Nova Makedonija 21 Jun 10 pp 1, 4
Report by Ivana Kostovska: “Government Denies Protogjer, Koppa Held Parallel Talks”
Πρωτο-Γερος + Μαριλενα Κοππα
Θυμαστε την Βουλγαρικη οικογενεια των Πρωτοφερωφ ?
Και την Μαριλενα Κοππα ?
Μετα απο δεκαετιες κυλισε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι, με τις ευλογιες ΠΟΛΛΩΝ.
Τα περισσοτερα τα εχεις καταγραμμενα και ας τα εχουν σβησει η αποπειραθει να τα σβησουν.
Βαλαμε την Λυκαινα, να αποφασισει για το ονομα !
Γιωργος Τσαπανος.

1.                   Vrennus 

31/05/2007 στις 12:19 | #1Παράθεμα 

Η άκρη που έβγαλα, προσωπικά, από τον χειμμαρώδες κείμενο του Γ. Τσαπάνου είναι ότι την τελευταία δεκαετία επιχειρείται – από τους γνωστούς κύκλους – να ξαναγραφεί η ιστορία κατά τρόπον ώστε να φαίνεται ότι το Ελληνικό εθνικό στοιχείο έγινε πλειοψηφία στη Μακεδονία μόλις μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Σωστά;
Αν είναι έτσι λοιπόν, τότε θα μ’ ενδιέφερε μια εξήγηση πώς γίνεται και στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» της Ακαδημίας Αθηνών, που εκδόθηκε πριν 30 ολόκληρα χρόνια, η περιοχή της Μακεδονίας, με βάση την απογραφή του ελληνικού κράτους το 1913, εμφανίζεται εθνολογικά κατακερματισμένη (με σημαντικό ποσοστό Σλαυομακεδόνων, όπως αναφέρονται) και γιατί στη Θεσσαλονίκη το ελληνικό εθνικό στοιχείο φαίνεται να είναι μόλις 3ο, μετά τους Εβραίους και τους Οθωμανούς. Επίσης, γιατί τα αποτελέσματα της απογραφής του 1920 (του ελληνικού κράτους ξανά) ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν, ενώ δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των απογραφών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών. Τι λόγους είχε το Ελληνικό κράτος να στείλει τη συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων στη Μακεδονία αντί να τους κατανείμει ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι Μακαδόνες να υσχιρίζονται ότι είναι πρόσφυγες. Ακόμη, τι δεδομένα υπάρχουν που να τεκμηριώνουν την άποψη ότι το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε την συντριπτική πλειοψηφία στη Μακεδονία – γιατί περί του αντιθέτου υπάρχουν αρκετά.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι πρόβλημα υπάρχει αν η Μακεδονία δεν ήταν «ελληνική» πριν το 1913; Και η Σμύρνη δεν ήταν Τουρκική πριν το 1922, ούτε ο Πόντος, ούτε πολλές πόλεις της Μικράς Ασίας, το Μοναστήρι ήταν ελληνική πόλη κλπ. κλπ. Λοιπόν;
Νέα εθνικότητα η Βλαχική; Πού να σας άκουγε ο (Βλάχος) προπάππους μου…




2.                   εξαποδω 

31/05/2007 στις 13:28 | #2Παράθεμα 

@Vrennus
Αυτό ακριβώς είναι το περίεργο! Γιατί πέφτουν τόσα λεφτά σε “έρευνες” και εκδόσεις για να αποδειχτεί ότι οι Έλληνες ήταν μειοψηφία στην περιοχή πριν το 1913 και όχι για να αποδειχτεί ποιοι άλλοι λαοί ήταν μειοψηφία σε εδάφη που σήμερα είναι δικά τους;
Τι νόημα έχει να αποδειχτούν τα αυταπόδεικτα σήμερα (μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας) και μάλιστα ειδικά στη Μακεδονία;
Γιατί κανείς, για παράδειγμα, δεν ασχολείται με την ιστορία και τις πληθυσμιακές αναλογίες στη Β. Ήπειρο ή τον Πόντο ή την …Τρανσυλβανία;
Γιατί οι άνθρωποι που εμπλέκονται σ’ αυτές τις ιστορίες είναι παντού οι ίδιοι (επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, ΜΚΟ, πολιτικοί κλπ);
Αν σκοπός είναι απλώς η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, τότε γιατί πέφτουν τόσα λεφτά, το θέμα “παλεύεται” με τόση ένταση, εμπλέκονται τόσες αδιάφανες υπηρεσίες, οργανισμοί και υπουργεία εξωτερικών;
Δεν υποστηρίζω καμμιά θεωρία συνομωσίας σε βάρος του “περιούσιου” λαού μας. Απλά, το θέμα είναι περίεργο, ενίοτε ύποπτο, και τα λεφτά πολλά. Και όταν τα λεφτά είναι πολλά, κανείς δεν τα χαρίζει για την πλάκα του…




3.                   gregykapogeorge 

31/05/2007 στις 13:53 | #3Παράθεμα 

Τα ερωτήματα που παραθέτει ο vrennus προοιωνίζουν ότι θα αναγκασθούμε να ξανασυζητήσουμε από την αρχή (όπως κάναμε και για την μικρασιατική καταστροφή…) τα πάντα! Γι’ αυτό δεν βιάζομαι να τοποθετηθώ.
Η ουσία είναι μία! Ποιά εξήγηση δίνεται από τους “νηφάλιους” για την εκτεταμένη διαπλοκή αυτή των ονομάτων και των οργανισμών που παρατίθενται στο κείμενο. Ποιά μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη όλου αυτού του υπερμηχανισμού; Διότι τα περί ειρήνης, φιλίας, αγάπης κλπ. είναι για κοριτσίστικα ανθολόγια του Δημοτικού.




4.                   Vrennus 

31/05/2007 στις 15:04 | #4Παράθεμα 

@ 666
Είναι όντως περίεργο; Και έχει πράγματι τη διάσταση που του δίνεται αυτό το θέμα, αυτή η «συνομωσία»; Γιατί πέρα από ένα – δυο paper κι ένα κακογραμμένο (πρώτ’ απ’ όλα) σχολικό βιβλίο δεν είδα περισσότερα από τη συνήθη δια του τύπου πολεμική, που προϋποθέτει, φυσικά, ότι υπάρχει «αντίπαλο στρατόπεδο» – το οποίο φυσικά υπάρχει.
Εν πάση περιπτώσει ο καλός κ. Τσάπανος δεν μας διαφωτίζει για τη δραστηριότητα των ομολόγων οργανισμών στις άλλες βαλκανικές χώρες, να δούμε ρε παιδί μου και πώς αποδιαρθρώνεται η «εθνική ιστορία» των γειτόνων μας, εκτός πια κι αν θεωρήσουμε ότι ο ιστορικός αναθεωρητισμός αφορά μόνον την ελληνική ιστορία. Τέλος πάντων, προσπάθεια «κατακερματισμού της Βόρειας Ελλάδας» προσωπικά δεν διαπίστωσα. Ίσως πάλι να είμαι απλώς αφελής.
Πάντως δεν αντιλαμβανομαι τι πλαίσιο ακριβώς θα είχε μια «μελέτη η οποία να ομιλεί περί ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΧΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ». Ο κ. Τσάπανος θα μπορούσε να μας το εξηγήσει καλύτερα, καθώς από τις «άλλες» μελέτες δεν βρήκα τίποτε που να υπαινίσσεται «επιστροφή» μέρους της Ελληνικής επικράτειας σε άλλους. Αλλά είπαμε, μπορεί να είμαι απλώς αφελής.




5.                   εξαποδω 

31/05/2007 στις 15:33 | #5Παράθεμα 

@ Vrennus
Αν η αναφορά σου αφορούσε εμένα, ουδέποτε εννόησα ότι θα ήθελα μια μελέτη “περί επιστροφής του Μοναστηρίου σε ελληνικά χέρια”!! Το ακριβώς αντίθετο! Με βρίσκει αδιάφορο προσωπικά και ενάντιο ιδεολογικά κάτι τέτοιο. Μόνο μια μελέτη για την επιστροφή των κατεχομένων της Κύπρου στην Κυπριακή Δημοκρατία θα με ενδιέφερε!
Απλά, δεν καταλαβαίνω το κίνητρο όλων αυτών των κινήσεων.
Μάλιστα, θεωρώ ότι όλη αυτή η δραστηριότητα, στο βαθμό που χρηματοδοτείται καλά και εμπλέκει διάφορα περίεργα πρόσωπα, οργανισμούς και κυβερνήσεις δεν μπορεί να είναι ένα απλό και αγνό πάθος για την ιστορική γνώση! Λέτε ο όμιλος Τιτάν να έχει τέτοια καούρα ή ο Σόρος ή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έχουν χρηματοδοτήσει το υλικό αυτό;
Ανέκαθεν είμαι της άποψης ότι η γνώση δεν είναι ουδέτερη άρα και η έρευνα ή η “έρευνα”. Πάντα υπάρχει σκοπιμότητα, “καλή” ή “κακή”.
Ούτε εγώ είμαι της γνώμης ότι ο κατακερματισμός της Βορ. Ελλάδας είναι το άμεσο ζητούμενο μιας τέτοιας δραστηριότητας. Όμως η απενεχοποίηση του αυτοκρατορικού οθωμανικού παρελθόντος, όπου όλα τα “μιλέτ” ζούσαν “καλά κι αδελφωμένα”, θα μπορούσε να ήταν μια τάση η οποία ούτως ή άλλως αντικατοπτρίζεται σε αυτές τις μελέτες και τα βιβλία. Και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μικρό, άρχικό, ιδεολογικό βήμα.
Όσο για τα Βαλκάνια που λέτε, είναι γνωστό ότι το υλικό του JHP έχει μπει ήδη στα σχολεία της Σερβίας και διδάσκεται. Άλλη σύμπτωση κι αυτή;




6.                   Vrennus 

31/05/2007 στις 15:34 | #6Παράθεμα 

Gregykapogeorge Says:
Ποιά εξήγηση δίνεται από τους “νηφάλιους” για την εκτεταμένη διαπλοκή αυτή των ονομάτων και των οργανισμών που παρατίθενται στο κείμενο

Κατ’ αρχήν θα έπρεπε να αναζητήσουμε την εξήγηση που δίνει ο κ. Τσάπανος. Η «εξήγηση» που προσωπικά διακρίνω, μια και δεν μας την δίνει, είναι ο …αναδασμός, η αναδιάταξη των συνόρων δηλαδή, στη Βαλκανική. Γράφω το «εξήγηση» σε εισαγωγικά γιατί κι αυτή η εξήγηση θα πρέπει να εξηγηθεί: γιατί να αναδιαταχθούν τα σύνορα στη Βαλκανική.
Ποια εξήγηση θα έδιναν οι «νηφάλιοι» δεν το γνωρίζω. Αυτό που θα έλεγα είναι ότι οι «διαπλεκόμενες» αυτές ομάδες έχουν απλώς κοινά συμφέροντα: Οι επιστημονικές και εκδοτικές ομάδες που ασπάζονται αυτές τις απόψεις έχουν βρει πρόθυμους χρηματοδότες, οι επιχειρηματικές και πολιτικές ομάδες που συμφέρον τους είναι η πολιτική ομαλότητα – και η αναγνώριση επιτέλους της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» – έχουν βρει ιδεολογικούς παραστάτες. Το ΄να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο μαζί βουρ στο βαλκανικό ψητό, τι νομίζατε;




7.                   Vrennus 

31/05/2007 στις 15:38 | #7Παράθεμα 

@ 666
Ο κ. Τσάπανος γράφει «περί επιστροφής του Μοναστηρίου σε ελληνικά χέρια», δείτε στο κείμενο του post.




8.                   gregykapogeorge 

31/05/2007 στις 16:34 | #8Παράθεμα 

@ Vrennus
Διαφωνούμε ως προς την επιδίωξη πολιτικής ομαλότητας εκ μέρους των παγκοσμιοποιουσών ΜΚΟ με χρηματοδότες το Αμερικανικό ΥΠΕΞ. Η πολιτεία τους από το ξεκίνημα της καταστροφής της Γιουγκοσλαβίας, την ενθάρρυνση του “ξεσαλώματος” της Αλβανίας, την υποστήριξη οιασδήποτε αποσχιστικής τάσης από τον οιονδήποτε, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο!
Αυτά προς το παρόν…




9.                   Vrennus 

31/05/2007 στις 16:55 | #9Παράθεμα 

Gregykapogeorge,
παραβλέπετε το γεγονός ότι την εποχή που υποστηρίχθηκαν τα αποσχιστικά κινήματα, τα οικονομικά συμφέροντα πίσω και γύρω από το CDRSEE και τις λοιπές …«δημοκρατικές» δυνάμεις δεν είχαν βάλει ακόμη πόδι σ’ αυτές τις χώρες – για την ακρίβεια, υποστήριζαν τα αποσχιστικά κινήματα ώστε να καταφέρουν να βάλουν πόδι. Σήμερα, δεν βλέπω ποιον θα συνέφερε ένας ακόμη πυρήνας αστάθειας στην περιοχή. Ο σκοπός επιτεύχθηκε, το διεθνές κεφάλαιο χώθηκε για τα καλά στα Βαλκάνια, τώρα ειρήνη υμίν αδελφοί – και τα σκυλιά του πολέμου δεμένα.
Οι …«δημοκρατικές» ΜΚΟ ουδέποτε υποστήριξαν κάθε αποσχιστική τάση. Υποστήριζαν μόνον αυτές που συνέφεραν τους χρηματοδότες τους. Είδατε να υποστηρίζουν την αυτονομία της Εουσκάρα, της Κορσικής, της Υπερδνειστερίας ή της Κριμαίας;




10.                pølsemannen 

31/05/2007 στις 17:33 | #10Παράθεμα 

Σχετικά με την κινητοποίηση της Παρασκευής για την Αμαλία, σας ενημερώνουμε ότι:
α) Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, όλοι οι bloggers θα ανεβάσουμε ένα post με τον κοινό τίτλο “Για την Αμαλία”.
β) Το τελικό κείμενο που θα αποσταλλεί με e-mail σε υπουργεία, αρμόδιους φορείς, κλπ έχει ήδη αναρτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει και να το δημοσιεύσει (όχι πρίν την Παρασκευή). Επίσης θα βρείτε λίστες με links, μεταφρασμένα κείμενα και δελτία τύπου.
γ) Έχει ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο
Για την Αμαλία – http://giatinamalia-blog.blogspot.com/
Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.




11.                gregykapogeorge 

01/06/2007 στις 08:53 | #11Παράθεμα 

@ Vrennus
Συμφωνούμε!




12.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 12:36 | #12Παράθεμα 

O/h Vrennus εγραψε:
“Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι πρόβλημα υπάρχει αν η Μακεδονία δεν ήταν «ελληνική» πριν το 1913; Και η Σμύρνη δεν ήταν Τουρκική πριν το 1922, ούτε ο Πόντος, ούτε πολλές πόλεις της Μικράς Ασίας, το Μοναστήρι ήταν ελληνική πόλη κλπ. κλπ. Λοιπόν;
Νέα εθνικότητα η Βλαχική; Πού να σας άκουγε ο (Βλάχος) προπάππους μου…?”
………………………………………..
Το προβλημα ειναι οτι η Μακεδονια ΗΤΑΝ ελληνικη !
Αλλα….οι ΝΟΤΙΟ-Ελληνες ΔΕΝ μετρουσαν σαν Ελληνες τους ΒΛΑΧΟΥΣ και τους ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΥΣ!
Τα κριτηρια ΕΓΙΝΑΝ ΓΛΩΣΣΙΚΑ μετα την ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ο οποιος εδωρησε/παρεδωσε Βορειο Ηπειρο στο νεο-συστατο τοτε Αλβανικο κρατος και τον Πινδικο Βλαχισμο στην Ρουμανια.
Ο ορος “Σλαυο-Μακεδονες” ειναι κατι τι το ΟΞΥΜΩΡΟΝ, οι Μακεδονες ησαν το Ελληνικο Εθνος το οποιον μετωνομασθη σε Εθνος Μακεδονων οταν εφτασε στην Πινδο και σε Δωρικον οταν εφτασε στην Πελοποννησο (Ηροδοτος βιβλιο 1-56).
Αλλα……..εαν οι Μακεδονες ησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ, τοτε η Αθηνα τι ηταν και ειναι?
Με ενα Αθηναι-ι-κο/κεντρικο μοντελο Ελληνισμου, ολοι οι αλλοι ειναι δευτερας ταξεως Ελληνες.
Οσο για το Βλαχικο κρατιδιο………κρατησου γερα, το ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ, ζη και βασιλευει στις μερες μας.
Λ.




13.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 12:42 | #13Παράθεμα 

Ο gregykapogeorge εγραψε:
“Η ουσία είναι μία! Ποιά εξήγηση δίνεται από τους “νηφάλιους” για την εκτεταμένη διαπλοκή αυτή των ονομάτων και των οργανισμών που παρατίθενται στο κείμενο. Ποιά μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη όλου αυτού του υπερμηχανισμού; Διότι τα περί ειρήνης, φιλίας, αγάπης κλπ. είναι για κοριτσίστικα ανθολόγια του Δημοτικού.”
Εν ονοματι της Δημοκρατιας και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της, αντε να μπουμε και σε ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ 500,000,000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Και επειδη ΔΕΝ μας φτανουν αυτες, αντε να βαλουμε μεσα και την ΤΟΥΡΚΙΑ, το ΙΣΡΑΗΛ, και μερικες ακομα “φιλικες” ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ωστε τα κινητα να πουλιουνται κατ’ αποκλειστικοτητα σε 1,000,000,000, ασε δε τις ΚΟΚΑ-ΚΟΛΕΣ και τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ…………….!
Λ.




14.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 12:55 | #14Παράθεμα 

Ο Vrennus εγραψε:
“Εν πάση περιπτώσει ο καλός κ. Τσάπανος δεν μας διαφωτίζει για τη δραστηριότητα των ομολόγων οργανισμών στις άλλες βαλκανικές χώρες, να δούμε ρε παιδί μου και πώς αποδιαρθρώνεται η «εθνική ιστορία» των γειτόνων μας, εκτός πια κι αν θεωρήσουμε ότι ο ιστορικός αναθεωρητισμός αφορά μόνον την ελληνική ιστορία. Τέλος πάντων, προσπάθεια «κατακερματισμού της Βόρειας Ελλάδας» προσωπικά δεν διαπίστωσα. Ίσως πάλι να είμαι απλώς αφελής.”
Οι αλλες χωρες της Βαλκανικης ειναι δεκα φορες κατωτερες της Ελλαδος, το ΤΙΜΗΜΑ για τους Ελληνες “ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ” ηταν το ΠΟΥΛΗΜΑ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Μπορει να μην εχεις ακομα διαπιστωσει “κατακερματισμο” της Βορειου Ελλαδας προς το παρον, ΑΛΛΑ, μηπως εχεις ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ?
Αυτοι δηλαδη που αγοραζουν γη,επιχειρησεις, σπιτια,κ.τ.λ. ? απο που ερχονται και που καταληγουν? Στην ΚΡΗΤΗ η στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?
…………………………………….
“Πάντως δεν αντιλαμβανομαι τι πλαίσιο ακριβώς θα είχε μια «μελέτη η οποία να ομιλεί περί ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΧΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ». Ο κ. Τσάπανος θα μπορούσε να μας το εξηγήσει καλύτερα, καθώς από τις «άλλες» μελέτες δεν βρήκα τίποτε που να υπαινίσσεται «επιστροφή» μέρους της Ελληνικής επικράτειας σε άλλους. Αλλά είπαμε, μπορεί να είμαι απλώς αφελής.”
Στο ψευδοκρατος των Σκοπιων, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ 20% ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΗ.
Επισης, υπαρχει ενα 15% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
Οπως επισης υπαρχει και ενα περιπου 20% ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
Και ομως……….οπως σας απεδειξα οι “δικοι” μας βγαζουν χαρτες οπου 100% του Σκοπιανου κρατους φαινεται ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ενω, ουτε λεξη για ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η/ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙ (και ας τρεχουν οι Σκοπιανοι να αγοραζουν Βουλγαρικα διαβατηρια).
Ποιοι αραγες να μας εχουν υποβαλει σε αυτην την λοβοτομη ?
Λ.




15.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 13:01 | #15Παράθεμα 

“Εξαποδω” εγραψε:
“Αν η αναφορά σου αφορούσε εμένα, ουδέποτε εννόησα ότι θα ήθελα μια μελέτη “περί επιστροφής του Μοναστηρίου σε ελληνικά χέρια”!! Το ακριβώς αντίθετο! Με βρίσκει αδιάφορο προσωπικά και ενάντιο ιδεολογικά κάτι τέτοιο. Μόνο μια μελέτη για την επιστροφή των κατεχομένων της Κύπρου στην Κυπριακή Δημοκρατία θα με ενδιέφερε!”
¨))))))))))))
Και γιατι η Κυπρος αγαπητε “Εξαποδω” και οχι το Μοναστηρι μεχρις το Κρουσοβο?
Γιατι οχι και η Βορειος Ηπειρος (ορα Νοτιος Αλβανια) ?
Επειδη ο Ελληνισμος και στα δυο μερη μετα απο 100 χρονια καταπιεσεων απο Σερβους και Αλβανους επαψε να υφισταται?
ΕΠΑΨΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΡΑΓΕΣ?
Η μηπως γαλουχηθηκαμε με αυτην την εντυπωση?
Λ.




16.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 13:08 | #16Παράθεμα 

Ο “Vrennus” εγραψε:
“Κατ’ αρχήν θα έπρεπε να αναζητήσουμε την εξήγηση που δίνει ο κ. Τσάπανος. Η «εξήγηση» που προσωπικά διακρίνω, μια και δεν μας την δίνει, είναι ο …αναδασμός, η αναδιάταξη των συνόρων δηλαδή, στη Βαλκανική. Γράφω το «εξήγηση» σε εισαγωγικά γιατί κι αυτή η εξήγηση θα πρέπει να εξηγηθεί: γιατί να αναδιαταχθούν τα σύνορα στη Βαλκανική.”
¨)))))))))
Αρχιστε να σκεπεσθαι σαν πολιτες ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Ποιος ο ρολος ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ?
Εαν ολοκληρα τα Βαλκανια γινουν μελη της ΕΕ, γιατι αυριο να μην εχουμε (και μπορει να εχουμε) εναν ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ καπου εκει στην βορειο Ελλαδα?
Ο Αρνολντ γεννηθηκε στην Αυστρια, ΑΛΛΑ…………ειναι κυβερνητης ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ.
Τι μενει ομως απο πισω?
Απο πισω μενει το ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ !
Για ριχτε μια ματια:
http://financial.flash.gr/news/
Ξερουμε κανεναν εδω μεσα?
Λ.




17.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 13:17 | #17Παράθεμα 

Ο “Vrennus” εγραψε:
“Vrennus Says:
May 31st, 2007 at 3:38 pm
@ 666
Ο κ. Τσάπανος γράφει «περί επιστροφής του Μοναστηρίου σε ελληνικά χέρια», δείτε στο κείμενο του post.”
Ο Κος Τσαπανος ομιλει περι ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Εαν ομως ΔΕΝ υπαρχει τετοια ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, τοτε ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΑΓΟΝΙΑΣ/ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1912 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ?
Μηπως εχουμε ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ?
Και εαν δια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ αυριο ενα αλφα-βητα χωριο του κρατους των Σκοπιων στα συνορα με Ελλαδα ζητησει να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, τοτε? τι δει πραξωμεν?
Εδω 500,000 Ρωσσους φεραμε με μονοκονδυλια Σημιτη, αυτους τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τι θα τους κανουμε?
Βορα στους ΣΛΑΥΟΥΣ θα τους αφησουμε?
Λ.




18.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 13:29 | #18Παράθεμα 

Ο “Vrennus” εγραψε:
” Ο σκοπός επιτεύχθηκε, το διεθνές κεφάλαιο χώθηκε για τα καλά στα Βαλκάνια, τώρα ειρήνη υμίν αδελφοί – και τα σκυλιά του πολέμου δεμένα.”
Μα εδω ειναι το θεμα, οτι ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ, γιατι?
1. Το θεμα Κοσσοβου ΔΕΝ εχει λυθει.
Ο Αχτισααρι και οι λοιποι της κλικας λυσσομανουν.
2. Η εγκατασταση πυρηνικης ασπιδας ΔΕΝ εχει αποδεκτη και παρουσιαζει ολο και πιο πολλα προβληματα.
3.Οι ΜΚΟ ειναι σε μεγαλους μπελαδες σε Ρωσσια.
4.Ο “εκδημοκρατισμος” αυτης της χωρας ειναι ακομα πολυ πισω.
5. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΕΕ.
6.Η ΑΛΒΑΝΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ (καλοι συμμαχοι της Αμερικης) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΝΑΤΟ Η/ΚΑΙ Ε.Ε.
Τι θα κανουμε με αυτους, η καλλιτερα, τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ Η ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ?
Τι αραγες?
7.Στην μεγαλη αυτην την καλη την ΣΥΜΜΑΧΙΑ, δεν μπορουμε να αφησουμε απο εξω ΙΣΡΑΗΛ και τους φιλους ΑΡΑΒΕΣ.
Μηπως ενα “ΕΙΔΙΚΟ” καθεστως συνεργασιας θα ηταν ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ?
Παρατηρησατε σε ολες τις συσκεψεις που σας εχω δωσει ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΚΡΑΤΗ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ?
Ε………..λοιπον…………ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΙΑΝ ΗΜΕΡΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ, ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ —-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ—!
Λ.




19.                gregykapogeorge 

01/06/2007 στις 13:57 | #19Παράθεμα 

@ Τσαπανος and al
Νομίζω ότι το τελευταίο σου σχόλιο τα λέει όλα! Δεν χρειάζεται να πάμε άλλωστε σε περίεργα συμβούλια για να δούμε ποιοί και γιατί συμμετέχουν. Εδώ η Γιουροβίζιον με σύνορα μέχρι και την Αρμενία είναι αποκαλυπτική…
Επισκεύθηκα τα Σκόπια (επί Τίτο) και την ν. Βουλγαρία (επί Ζίβκοβ) το 1978. Για ένα στοίχημα με κάποιον “πιστό” του παραδείσου. Φοιτητές τότε, μέλη ομάδων και ομαδούλων των 10-20 ατόμων, πήγαμε να δούμε με τα μάτια μας τί συμβαίνει.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους βρήκαμε να μιλάνε άπταιστα Ελληνικά (το 78!), ενώ δεν γνώριζαν λέξη Αγγλικά ή Γαλλικά και να φεύγουν από δίπλα μας όταν ρωτάγαμε “Έλληνας είσαι;” (χωρίς ρεεεε…  ) Κάτι θάχε η ερώτηση! Δεν μπορεί…




20.                Χρήστος Μόρφος 

01/06/2007 στις 14:04 | #20Παράθεμα 

@ George Tsapanos
Με τη δεύτερη ανάγνωση, ακόμα κι εγώ καταλαβαίνω πολύ καλύτερα!
@ gregykapogeorge
Α! Είχες από μικρός το χούι μ’ αυτές τις ερωτήσεις!  




21.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 16:52 | #21Παράθεμα 

Για προσπαθηστε να μπειτε εδω μεσα:
S????? – ??? ?????? t?? ???S S?????, ??? ?F????S? ??? ?????S?? ?O? S????O?. 
ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ του ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ, πρ. προέδρου του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ του «ΝΙΟΥ ΧΑΜΣΑΪΡ» των ΗΠΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.
Λ.




22.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 19:18 | #22Παράθεμα 

Απο μιαν “εκθεση” μου προς ορισμενα ατομα.
“Κατα την δεκαετια του 1970, τα ανθρωπινα δικαιωματα ηταν το κυριο θεμα του ψυχρου πολεμου μεταξυ του Ανατολικου μπλοκ και του Δυτικου.Στις αρχες αυτης της δεκαετιας δημιουργηθηκε η Συνδιασκεψις για Ασφαλεια και Συνεργασια στην Ευρωπη (ΣΑΣΕ) (Conference on Security and Co-operation in Europe (CSCE) ) η οποια μετα απο δυο χρονια συναντησεων σε Ελσινκι και Γενευη για διαλογο και διαπραγματευσεις μεταξυ Δυσεως και Ανατολης κατεληξε στην συμφωνια του Ελσινκι (1 Αυγουστου 1975).Βασει αυτης της συμφωνιας δημιουργηθηκαν υποχρεωσεις εκ μερους των συμβαλλομενων κρατων,σχετικες με τα ανθρωπινα δικαιωματα,οικονομικες,πολιτικο-στρατιωτικες,περιβαλλοντικες,κ.α., οπως και δεκα βασικες αρχες (Δεκαλογος) βασει των οποιων ερυθμιζετο η συμπεριφορα των Κρατων προς τους πολιτες των, οπως και μεταξυ των. Με το τελος του ψυχρου πολεμου, και την Χαρτα των Παρισιων (Νοεμβρης 1990) για μια Νεα Ευρωπη η ΣΑΣΕ βρεθηκε αντιμετωπη με νεες προκλησεις και προβληματα.
Λογω της νεας καταστασεως η ΣΑΣΕ μετονωμασθη σε «Οργανισμος για την Ασφαλεια και Συνεργασια στην Ευρωπη -ΟΑΣΕ- (from the CSCE to the OSCE ), μετα απο αποφαση στη συνοδο κορυφης των αρχηγων των κρατων στη Βουδαπεστη τον Δεκεμβριο του 1994. 
Λογω των ανωτερω γεγονοτων δημιουργηθηκε επι πλεον στην Ευρωπη -με τις ευλογιες των Αμερικανων- ( ειδικωτερα με αυτες του Αμερικανικου Διακυβερνητικου Συμβουλιου Εξωτερικων Σχεσεων –Counsil for Foreign Relations),το 1978, η «Διευθυνουσα Επιτροπη του Ελσινκι» κοινως το «Παρατηριο του Ελσινκι» (‘Helsinki Steering Committee’ or ‘Helsinki Watch’). Ταυτοχρονα δημιουργηθηκε μια πληθωρα ιδιωτικων «Μη Κυβερνητικων Οργανισμων»(ΜΚΟ) οχι τοσο λογω ηθικων σκοπων αλλα για να προκαλεσουν πιεση στο Ανατολικο Μπλοκ γενικωτερα και ιδιαιτερα στη Ρωσια, εισπραττοντας ταυτοχρονως τεραστια ποσα, απο Κυβερνησεις αλλα και απο ιδιωτες, με μεγαλα οικονομικα συμφεροντα προς τις αγορες των Κομμουνιστικων Κρατων, το εργατικο δυναμικο των, τον εδαφικο-ορυκτο των πλουτο, το αναπτυξιακο των μελλον, κ.τ.λ.. 
Η Ελλαδα με την επαναφορα του Δημοκρατικου Πολιτευματος (1974) ευρισκετο σε ιδιαζουσα θεση για την εφαρμογη των αποφασεων-οδηγιων-μετρων του Ελσινκι, σχετικα με τα Ανθρωπινα Δικαιωματα, αλλα παραλληλα παρατηρουμε και μια επαυξημενην δημιουργια πλειστων οσων ΜΚΟ με σκοπον την πληρη Απο-Χουντοποιηση της χωρας με την δημιουργια μιας νεας «Δημοκρατιας» με εμφυσηση πληρους «Δημοκρατικου-αντιφασιστικου αισθηματος» στις νεες γενεες με την επαναγραφη της Ιστοριας, και γενικωτερα οτι αφορουσε το Ελληνικο Εθνος.
Οι Μη Κυβερνητικοι Οργανισμοι, κατω απο την προστασια της Δυσεως (η οποια Δυσις ηταν υπευθυνη κατα πρωτον για την Χουντα) και την ομπρελλα της Δημοκρατικοτητας, εστησαν χορο εντος του Ελλαδικου χωρου. Οι Αμερικανοι ενομιζαν οτι δημιουργουσαν Δημοκρατια και οτι διελυαν τον Κομμουνισμο, για να βρεθουν μπροστα στη σκληρη πραγματικοτητα, οτι επειτα απο ολα τα εργα τις προσπαθειες και τα Τρις-εκατομμυρια δολλαριων των που εδωρησαν δεξια και αριστερα, στη πραγματικοτητα δημιουργουν εντονο Αντι-Αμερικανισμο, οτι βρισκονται χωρις εναν φιλο στην υφηλιο, και οτι ο Κομμουνισμος μεταμφιεσμενος σε Σοσιαλισμο χαιρει ανα την Ευρωπη και τον υπολοιπο κοσμο.
Μεταξυ των υπευθυνων για αυτο το πολιτικο θαυμα, ιδιως στο ανατολικο μπλοκ αλλα ιδιαιτερως στα Βαλκανια, ειναι οι κατωθι Μη Κυβερνητικοι Οργανισμοι,Συμφωνα,Συναντησεις, ατομα,κ.τ.λ. 
1. Το Συμφωνο Σταθεροτητας και Αναπτυξεως της Ευρωπης, (1997) το οποιο δεν μας ενδιαφερει και παρα πολυ. 
2.Η Συναντησις του 1996 μεταξυ Αμερικανικων ΜΚΟ και αντιπροσωπων του Συμβουλιου της Ευρωπης.
Αυτη η συναντηση ονομασθηκε «Δημοκρατικοποιηση στη Κεντρικη Ευρωπη και τα Νεο-Ανεξαρτητα Κρατη» και ηταν αποτελεσμα του γεγονοτος οτι η Ευρωπαικη Ενωση χορηγησε το δικαιωμα του «παρατηρητου» στις Ηνωμενες Πολιτειες της Αμερικης.
Η γενικη ιδεα ηταν η οργανωση «κοινων περιπετειων» για την ενισχυση των Δημοκρατικων θεσμων, των Ανθρωπινων Δικαιωματων, και την ληψιν μετρων τα οποια θα δημιουργουσαν εμπιστοσυνη μεταξυ των χωρων της Κεντρικης,και της Ανατολικης Ευρωπης, καθως και μεταξυ των Νεο-ανεξαρτητων χωρων. Κατα καποιον λιαν περιεργο τροπο, ανακατεμενη βρεθηκε και η Ελλαδα.
Η συναντηση οργανωθηκε σε συνεργασια με το Ινστιτουτο Ανατολης-Δυσεως της Νεας Υορκης και το Κεντρο Woodrow Wilson της Ουασινγκτον.
Ελαβαν μερος 47 Αμερικανοι «ειδικοι» επι των ΜΚΟ, του Κεντρου Εξωτερικων Υποθεσεων,μυστικο-συμβουλοι του τοτε Αμερικανου Προεδρου Bill Clinton,μελη της Οργανωσεως του Γεωργιου Σορος, ο οποιος απο την δεκαετια του ‘70 μεχρις το 1996 ειχε κατορθωσει να ειναι ανακατωμενος σε ποικιλια και πληθωρα ΜΚΟ οπως και στο ιδιο το Παρατηριο του Ελσινκι.
Ενα αλλο ατομο εξαιρετικου ενδιαφεροντος σε αυτην την συσκεψη ειναι ο διευθυντης του Ινστιτουτου Ανατολης-Δυσεως, John Mroz, για λογους που θα δουμε παρακατω οπως και ο Πρεσβης και ειδικος βοηθος του Αμερικανου Προεδρου και συμβουλος του Εθνικου Συμβουλιου Ασφαλειας κατ εκεινη την εποχη, Richard Schifter.
Απο την Γενικη Γραμματεια του Συμβουλιου της Ευρωπης ελαβαν μερος 10 ατομα, και λιαν περιεργως αν και η ολη υποθεση αφορουσε την Ανατολικη Ευρωπη και τα Βαλκανια συμπεριλαμβανομενης και της Ελλαδος, σχεδον κανεις αντιπροσωπος απο αυτες τις χωρες δεν ηταν παρων.
Ολες οι αποφασεις εληφθησαν εν ονοματι της Δημοκρατιας, των Ανθρωπινων Δικαιωματων, κ.τ.λ., κ.τ.λ., αλλα καπου κατι στραβωσε οπως θα δουμε παρακατω και μαζι με τις καλες και αγαθες θελησεις ολων , εληφθησαν και ανακατευθηκαν αποφασεις εναντιον των Ελληνικων Εθνικων Συμφεροντων, εν πληροι γνωσει ολων των συμβαλλομενων μερων, ξενων αλλα και Ελληνων (ικων).
3.Το Συμφωνο Σταθεροτητος της Νοτιο-Ανατολικης Ευρωπης (+ Βαλκανιων).
Εδημιουργηθη στις 10 Ιουνιου 1999 στην Κολωνια και ουτε λιγο ουτε πολυ Ολοκληρος ο Κοσμος ηταν ανακατωμενος, παρ ολο οτι υποτιθεται σχηματισθηκε για τα Βαλκανια.Αντικατοπτριζει πληρως τις αποφασεις οι οποιες υιοθετηθηκαν κατα την ανωτερω συναντηση του 1996.
Το Συμβουλιο της Ευρωπης,ο ΟΑΣΕ,η Ευρωπαικη Επιτροπη,ο Καναδας,η Ιαπωνια,το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαικη Τραπεζα Ανασκευων-Ανοικοδομησεων και Αναπτυξεων,τα Ηνωμενα Εθνη, η Παγκοσμιος Τραπεζα, κ.τ.λ., κ.τ.λ.,29 συμμετοχες εν ολω, με αλλους 11 ενδιαμεσους- καλοθελητες και 5 Τοπικες Πρωτοβουλιες,οι παντες και τα παντα ωρμησαν να βοηθησουν την ΝΑ Ευρωπη και τα Βαλκανια, να επαναφερουν στην οδο της Δημοκρατιας τα απολωλοτα προβατα, να βοηθησουν στις επισκευες-κατασκευες-ανακατασκευες,να τα σμπρωξουν πασει θυσια προς την σωστη κατευθυνση, στον ισιο δρομο.
Ο «Ειδικος Συντονιστης» του σχεδιου ηταν ο Erhard Busek, συγκρατηστε και αυτο το ονομα στη μνηνη σας.
Το σχεδιο περιελαμβανε τρεις «Τραπεζες Εργασιας».
Α. Δημοκρατικοποιηση και Ανθρωπινα Δικαιωματα
Β. Οικονομικη Ανοικοδομηση,Αναπτυξη και Συνεργασια.
Γ. Θεματα Ασφαλειας.
Μεσα σε αυτες τις τρεις «Τραπεζες Εργασιας» μυριοι ΜΚΟ και Προγραμματα αναπτυχθηκαν, σε ενα «στρατηγικο πλαισιο» πολιτικης θελησεως για την Σταθεροτητα, Ασφαλεια, Ειρηνη,Ευημερια,Αναπτυξη, Ανακατασκευη,Ανοικοδομηση, αλλα και Εισοδο στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαικη Ενωση των χωρων της ΝΑ Ευρωπης που δεν ανηκαν στον Οργανισμο και στην Ενωση.
Εκατομμυρια επι εκατομμυριων, και αργοτερα δισεκατομμυρια επι δισεκατομμυριων δολλαριων και Ευρω προσεφερθησαν, το ερωτημα ηταν και παραμενει, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΙ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ του σχεδιου που τοσο θυμιζει Πυραμιδες Τριτοκοσμικων Τραπεζικων Επενδυσεων.
Στην Ελλαδα, ορισμενοι απο τους ΜΚΟ οι οποιοι ειναι συνδεδεμενοι με το Συμφωνο Σταθεροτητας για την ΝΑ Ευρωπη ειναι οι κατωθ騨
Ινστιτουτο Ανατολης-Δυσεως
(John Mroz). Διασυνοριακες διαβασεις στην Ευροπεριοχη Πρεσπων. Ανακατεμενοι με Μειονοτητες εν Ελλαδι,
Καταπιεση Σλαυικης Μεινοτητας εν Ελλαδι, Ελευθερες διαβασεις,κ.τ.λ.
CDRSEE=ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ
(Richard Schifter,John Brademas, Carras,Tsakopoulos,Kokkalis,446 Οργανισμοι,2934 ατομα, Ahtisaari, Livanos-Cattaui,Soros,Nimetz),κ.τ.λ.
Εκδοτες της Νεο-Ιστοριας των Βαλκανιων.
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
Πανεπιστημια της Οξφορδης,του Βασιλεως, του Αγιου Αντωνιου, Σασσεξ, κ.τ.λ.”
……………………………………….
Απο εδω και κατω συνεχιστε μονοι σας,¨))))))))
Λ.




23.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 19:25 | #23Παράθεμα 

Ακομα περισσοτερη ΒΡΩΜΑ:




Λ.




24.                
George Tsapanos 

01/06/2007 στις 21:08 | #24Παράθεμα 

Ο “λερωμενος” με τους “λερωμενους” λασποκυλιεται:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_6_01/06/2007_192439
Λ.




25.                
Ανώνυμος 

01/06/2007 στις 23:59 | #25Παράθεμα 

8a h8ela na 8ymisw oti o k.Tsapanos einai Blaxos prosfygikhs katagwghs apo to xwrio Megarovo tou kratous twn Skopiwn.Osoi exoun diabasei tis epistoles tou Pavlou Mela ‘h ta apomnhmoneymata tou Georgiou Modh gia ton makedoniko agwna sto xwro ths Pelagonias gnwrizoun poly kala thn prosfora ths oikogeneias tou sthn apeley8erwsh ths Makedonias.Kai malista se mia periodo pou h ellhnikh e3wterikh politikh koimotan ton ypno tou dikaiou.
Ayta ta liga se sxesh me ta yponooumena tou Vrennus….




26.                
George Tsapanos 

02/06/2007 στις 04:09 | #26Παράθεμα 

Στο Ζαππειο μεγαρο απο 5-9 Ιουνιου 2007 θα λαβει χωρα Συνεδριο με θεμα “Ο Κωνσταντινος Καραμανλης στον εικοστο αιωνα”.
Παραδοξως αλλα και λιαν περιεργως δεν υπαρχει η παραμικρη αναφορα στο “Ιδρυμα Καραμανλη” εκτος και εαν το γλαυκωμα μου εχει ανεβει.
Σε αυτο το συνεδριο και ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, λαμβανουν μερος μεταξυ πολλων αλλων και οι:
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΒΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ
Ν.Ι. ΜΕΡΤΖΟΣ
ΕΥΑΝΘΗΣ ΧΑΤΖΙΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΜΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ
Ι.Ο ΙΑΤΡΙΔΗΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θ.ΤΣΑΤΣΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ
θΑΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΦΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΦΕΤΑΣ
ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ
Ολοκληρος η ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΕΛΙΑΜΕΠ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, CDRSEE, +…….+…….
Λ.




27.                
George Tsapanos 

02/06/2007 στις 05:25 | #27Παράθεμα 

Και που λετε…….(καλημερα σας απο Καλιφορνια), ψαχνωντας για την εκδηλωση στο Ζαππειο, επεσα καπου αλλου:
http://www.idkaramanlis.gr/html2/diary/index.html
1. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ANDREW S. NATSIOS, WHITE HOUSE SPECIAL ENVOY FOR SUDAN
ΜΕ ΘΕΜΑ:
“RESOLVING THE DARFUR CRISIS” ΤΡΙΤΗ 12
ΙΟΥΝΙΟΥ
2007 ΑΘΗΝΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. 
Κατι μου λεει το ονομα……..κατι μου λεει το ονομα……….ανοιγω τα κιταπια μου και νατος ο Κυρ Ανδρεας:
http://www.usaid.gov/about_usaid/bios/bio_asn.html
Πρωην επικεφαλης της Αμερικανικης Βοηθειας, U.S.AID, αυτος που εδινε τα λεφτα σε STABILITY PACT,BALKAN TRUST, EAST-WEST INSTITUE, SOROS, CDRSEE, και πληρωνε για κατι “τετρατομα” στην ΚΡΙΣΠΟΥ 9-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Ο Κυρ Κοκκαλης μας φερνει τους “πρακτορισκους” απο το “Συμβουλιο επι Εξωτερικων Υποθεσεων” για να μας μορφωσουν και το “Ιδρυμα Καραμανλη” φερνει τους πρωην-επικεφαλης του U.S.AID για να μας παρα-μορφωσουν!
Καυτος Ιουνιος ερχεται για Αθηνα!
Καλη σας μερα και παλι απο Καλιφορνια……..Λ.




28.                Vrennus 

02/06/2007 στις 11:03 | #28Παράθεμα 

Ο κος Τσάπανος έχει το σπάνιο χάρισμα να δημιουργεί νέα ερωτηματικά χωρίς ωστόσο να απαντά στα ήδη τεθέντα. Ήλπιζα ότι στα νέα χειμαρρώδη σχόλιά του θα έκανε τον κόπο να μου διαλύσει τις απορίες του αρχικού σχολίου μου (May 31st, 2007 at 12:19 pm), φευ, αυτό όμως έγινε μόνον όσον αφορά την ουρά του, και καθόλου όσον αφορά τον πυρήνα του. Ας είναι.
Επανέρχομαι, παρ’ όλ’ αυτά, επειδή χρειάζομαι πάλι μερικές διευκρινίσεις σχετικά με ορισμένα σημεία των αναλύσεων του κου Τσαπάνου. Ας τα πάμε ένα – ένα:
1. «Το προβλημα ειναι οτι η Μακεδονια ΗΤΑΝ ελληνικη» (June 1st, 2007 at 12:36 pm)
Προφανώς αναφέρεστε στην περίοδο πριν τους Βαλκανικούς Πολέμους. Υποθέτω πως αυτό το δεδομένο δεν το βγάζετε από το κεφάλι σας αλλά έχετε κάποια στοιχεία που ν’ αμφισβητούν τ’ αποτελέσματα των επισήμων απογραφών τόσο του Οθωμανικού όσο και του Ελληνικού κράτους. Μπορείτε να τα μποιραστείτε μαζί μας;
2. «Τα κριτηρια (ενν. εθνικής ταυτότητας) ΕΓΙΝΑΝ ΓΛΩΣΣΙΚΑ μετα την ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» (June 1st, 2007 at 12:36 pm)
Η γλώσσα, λοιπόν, δεν είναι, ουσιώδες τουλάχιστον, στοιχείο της εθνικής ταυτότητας. Θα μπορούσατε να μας υποδείξετε κάποια άλλα χαρακτηριστικά από τα οποία να συνάγεται αντικειμενικά η εθνική ταυτότητα μιας λαότητας; Μπορεί από αυτά τα χαρακτηριστικά να συναχθεί ότι τόσο υποκειμένικά όσο και αντικειμενικά όλος ο λαός της Μακεδονίας στις αρχές του 20ου αι. είχε ελληνική εθνική συνείδηση;
3. «Οσο για το Βλαχικο κρατιδιο………κρατησου γερα» (June 1st, 2007 at 12:36 pm)
Υπονοείτε ότι «κάποιοι» απεργάζονται τη δημιουργία «Βλαχικού» κράτους; Έχετε κάποια ένδειξη για τα γεωγραφικά του όρια; Κανέναν χάρτη που να έχει διαρρεύσει; Θα περιλαμβάνει και τους Βλάχους της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας;
4. «Οι αλλες χωρες της Βαλκανικης ειναι δεκα φορες κατωτερες της Ελλαδος» (June 1st, 2007 at 12:55 pm)
«Κατώτερες» υπό ποια έννοια ακριβώς;
5. «Μπορει να μην εχεις ακομα διαπιστωσει “κατακερματισμο” της Βορειου Ελλαδας προς το παρον, ΑΛΛΑ, μηπως εχεις ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ?
Αυτοι δηλαδη που αγοραζουν γη,επιχειρησεις, σπιτια,κ.τ.λ. ? απο που ερχονται και που καταληγουν? Στην ΚΡΗΤΗ η στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?»
(June 1st, 2007 at 12:55 pm)
Ομολογώ πως στατιστικά στοιχεία μετακινήσεων πληθυσμών στη Βόρειο Ελλάδα δεν διαθέτω. Ούτε έχει υποπέσει στην αντίληψή μου τέτοια δραστηριότητα παρ’ όλο που ζώ στην Ελλάδα κι όχι π.χ. στην Καλιφόρνια, πέρα φυσικά από τα φαινόμενα εσωτερικής μετανάστευσης, «αστυφιλίας», να το πούμε έτσι. Εκτός αν αναφέρεστε στους οικονομικούς μετανάστες. Αυτοί σας διαβεβαιώ πηγαίνουν παντού στην Ελλάδα, πιο πολύ μάλιστα στη Νότια Ελλάδα όπου έχει περισσότερες δουλειές. Πάντως γη, επιχειρήσεις και σπίτια αγοράζουν κάθε λογής αλλοδαποί, δεν είναι δα παράνομο. Δεν γνωρίζω αν αγοράζουν γη στη Θεσσαλονίκη αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω (εκτός αν οι εφημερίδες γράφουν κι εδώ ψέμματα) ότι αλλοδαπές επιχειρήσεις αγοράζουν τεράστιες εκτάσεις γης στην Κρήτη. Αν έχετε αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία γιατί δεν τα μοιράζεστε μαζί μας;
Πάντως δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί να συνδέεται ο κατακερματισμός με την αγορά γης και επιχειρήσεων. Το αν μια έκταση ή επιχείρηση ανήκει στην ελληνική επικράτεια και υπάγεται στη δικαιοδοσία του ελληνικού κράτους δεν εξαρτάται από την ιθαγένεια του ιδιοκτήτη. Μ’ αυτή τη λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ΗΠΑ ανήκουν στην Κίνα, αφού σε Κινεζικά χέρια βρίσκονται όλα σχεδόν τα ομοσπονδιακά ομόλογα!
6. Στο ψευδοκρατος των Σκοπιων, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ 20% ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΗ.
Επισης, υπαρχει ενα 15% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. (June 1st, 2007 at 12:55 pm)
Τι εννοείτε με τον όρο «ψευδοκράτος»; Γνωρίζετε υποθέτω πως η ΠΓΔΜ είναι μέλος του ΟΗΕ κι ότι φυσικά έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα. Τι έννοια έχει το συνθετικό «ψευδο-»; Αυτό το «μόνον 20% είναι Μακεδονική γη» τι ακριβώς σημαίνει; Ότι μόνο ένα 20% της επικράτειας της ΠΓΔΜ ανήκει στον ιστορικό γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας; Τα στοιχεία για το Ελληνικό μειονοτικό στοιχείο (μιλάτε για 300.000 ψυχές έτσι;) από πού τα έχετε; Είναι δυνατόν 300.000 Ελληνες της ΠΓΔΜ να περνούν απαρατήρητοι; Μόνο μια ασθενής εθνική συνείδηση θα δικαιολογούσε κάτι τέτοιο, συγκριτικά π.χ. με την αντιστοίχου μεγέθους Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας που είναι πολύ περισσότερο, χμμ, θορυβώδης, αν μου επιτρέπετε την έκφραση.
7. Και εαν δια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ αυριο ενα αλφα-βητα χωριο του κρατους των Σκοπιων στα συνορα με Ελλαδα ζητησει να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, τοτε? τι δει πραξωμεν?
(June 1st, 2007 at 1:17 pm)
Υποθέτω ακριβώς το αντίστοιχο που θα πράξωμεν αν δια δημοκρατικών μέσων ένα άλφα-βήτα χωριό του κράτους της Ελλάδας στα σύνορα με τα Σκόπια (του Ν. Φλωρίνης, ίσως;) ζητήσει να επιστρέψει στον Σκοπιανό χώρο. Σωστά τα λέω;
8. Εδω 500,000 Ρωσσους φεραμε με μονοκονδυλια Σημιτη, αυτους τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τι θα τους κανουμε?
(June 1st, 2007 at 1:17 pm)
Αυτό δεν το κατάλαβα, μαλλον κάτι άλλο θέλατε να γράψετε. Αυτοί οι 500.000 είναι τελικά Ρώσσοι ή Ελληνες;
–
Αυτό το σχόλιο υποτίθεται ότι έπρεπε να είχε ανεβεί από χτές το βράδυ αλλά ας όψεται ο δαίμων της WordPress…




29.                
George Tsapanos 

02/06/2007 στις 16:43 | #29Παράθεμα 

Vrennus Says:
June 2nd, 2007 at 11:03 am
Ο κος Τσάπανος έχει το σπάνιο χάρισμα να δημιουργεί νέα ερωτηματικά χωρίς ωστόσο να απαντά στα ήδη τεθέντα. Ήλπιζα ότι στα νέα χειμαρρώδη σχόλιά του θα έκανε τον κόπο να μου διαλύσει τις απορίες του αρχικού σχολίου μου (May 31st, 2007 at 12:19 pm), φευ, αυτό όμως έγινε μόνον όσον αφορά την ουρά του, και καθόλου όσον αφορά τον πυρήνα του. Ας είναι.”………………………………
Μιας και δεν εμεινες ικανοποιημενος ασ το φροντισωμε παραυτα:
……………………………………..
Επανέρχομαι, παρ’ όλ’ αυτά, επειδή χρειάζομαι πάλι μερικές διευκρινίσεις σχετικά με ορισμένα σημεία των αναλύσεων του κου Τσαπάνου. Ας τα πάμε ένα – ένα:
1. «Το προβλημα ειναι οτι η Μακεδονια ΗΤΑΝ ελληνικη» (June 1st, 2007 at 12:36 pm)
Προφανώς αναφέρεστε στην περίοδο πριν τους Βαλκανικούς Πολέμους. Υποθέτω πως αυτό το δεδομένο δεν το βγάζετε από το κεφάλι σας αλλά έχετε κάποια στοιχεία που ν’ αμφισβητούν τ’ αποτελέσματα των επισήμων απογραφών τόσο του Οθωμανικού όσο και του Ελληνικού κράτους. Μπορείτε να τα μποιραστείτε μαζί μας;”
……………………………………….
Και ΠΟΙΕΣ ειναι αυτες οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ απογραφες του δυστυχου Ελληνικου Κρατους?
Μηπως μπορειτε να μας ενημερωσετε επι αυτων λεπτομερως? Για καθε “λεπτομερη” ελληνικη απογραφη, οι Βουλγαροι εβγαζαν δεκα, οι τουρκοι εικοσι και οι αλβανοι 40!
2. «Τα κριτηρια (ενν. εθνικής ταυτότητας) ΕΓΙΝΑΝ ΓΛΩΣΣΙΚΑ μετα την ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» (June 1st, 2007 at 12:36 pm)
Η γλώσσα, λοιπόν, δεν είναι, ουσιώδες τουλάχιστον, στοιχείο της εθνικής ταυτότητας. Θα μπορούσατε να μας υποδείξετε κάποια άλλα χαρακτηριστικά από τα οποία να συνάγεται αντικειμενικά η εθνική ταυτότητα μιας λαότητας; Μπορεί από αυτά τα χαρακτηριστικά να συναχθεί ότι τόσο υποκειμένικά όσο και αντικειμενικά όλος ο λαός της Μακεδονίας στις αρχές του 20ου αι. είχε ελληνική εθνική συνείδηση;”
……………………………………….
Ο λαος της Μακεδονιας στις αρχες του 20ου αιωνα ειχε Ελληνικη και Βουλγαρικη ΕΘΝΙΚΗ συνειδηση.
Αποδειξις?
Ο λαος της Μακεδονιας στις αρχες του 20ου αιωνα πολεμωντας για την απελευθερωση του, πολεμησε για Ελλαδα και Βουλγαρια.
Δεν πολεμησε ουτε για Κινα, ουτε για Σερβια ουτε για οιαδηποτε “ανεξαρτητη” Μακεδονια.
………………………………………..
3. «Οσο για το Βλαχικο κρατιδιο………κρατησου γερα» (June 1st, 2007 at 12:36 pm)
Υπονοείτε ότι «κάποιοι» απεργάζονται τη δημιουργία «Βλαχικού» κράτους; Έχετε κάποια ένδειξη για τα γεωγραφικά του όρια; Κανέναν χάρτη που να έχει διαρρεύσει; Θα περιλαμβάνει και τους Βλάχους της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας;”
………………………………………..
Ο στρατηγος Γρυλλακης στο βιβλιο του αναρωτιεται γιατι ο Μπερισα ενω επαιρνε παχυλο μισθο απο Ελλαδα ξαφνικα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ να εχει σχεσεις.
Τι ειχε συμβει? Το 1993 επεστρεψε στην Αλβανια σαν απεσταλμενος του Κλιντον ο BALAMACI, της Φιλο-ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ οργανωσεως FARSAROTUL,νατο εδω:
http://p083.ezboard.com/fbalkansfrm87.showNextMessage?topicID=448.topichttp://www.farsarotul.org/
Διαβαζοντας “τα ψιλα”, και αναλυοντας ενα σωρο αλλα στοιχεια, οιοσδηποτε μοιραια φτανει στο συμπερασμα οτι ΚΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,
Τι? Ας περιμενωμε το ταξιδι του πλανηταρχη σε δεκα μερες.
……………………………………….
4. «Οι αλλες χωρες της Βαλκανικης ειναι δεκα φορες κατωτερες της Ελλαδος» (June 1st, 2007 at 12:55 pm)
«Κατώτερες» υπό ποια έννοια ακριβώς;”
……………………………………….
Ξανα και ξανα εχει διαπιστωθει οτι η Ελλαδα οικονομικως,οπλικως,διπλωματικως,κ.τ.λ., ειναι ανωτερα των πρωην Κομμουνιστικων Κρατων της Γιουγκοσλαυιας-Βουλγαριας-Ρουμανιας.
ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΜΕ και ΔΙΝΩΜΕ λεφτα, δεν μας δινουν.
Τους ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ και τους ΒΟΗΘΑΜΕ και οχι το αντιθετο. Υπο αυτην την εννοια ειμεθα ανωτεροι.
……………………………………….
5. «Μπορει να μην εχεις ακομα διαπιστωσει “κατακερματισμο” της Βορειου Ελλαδας προς το παρον, ΑΛΛΑ, μηπως εχεις ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ?
Αυτοι δηλαδη που αγοραζουν γη,επιχειρησεις, σπιτια,κ.τ.λ. ? απο που ερχονται και που καταληγουν? Στην ΚΡΗΤΗ η στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?»
(June 1st, 2007 at 12:55 pm)
Ομολογώ πως στατιστικά στοιχεία μετακινήσεων πληθυσμών στη Βόρειο Ελλάδα δεν διαθέτω. Ούτε έχει υποπέσει στην αντίληψή μου τέτοια δραστηριότητα παρ’ όλο που ζώ στην Ελλάδα κι όχι π.χ. στην Καλιφόρνια, πέρα φυσικά από τα φαινόμενα εσωτερικής μετανάστευσης, «αστυφιλίας», να το πούμε έτσι. Εκτός αν αναφέρεστε στους οικονομικούς μετανάστες. Αυτοί σας διαβεβαιώ πηγαίνουν παντού στην Ελλάδα, πιο πολύ μάλιστα στη Νότια Ελλάδα όπου έχει περισσότερες δουλειές. Πάντως γη, επιχειρήσεις και σπίτια αγοράζουν κάθε λογής αλλοδαποί, δεν είναι δα παράνομο. Δεν γνωρίζω αν αγοράζουν γη στη Θεσσαλονίκη αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω (εκτός αν οι εφημερίδες γράφουν κι εδώ ψέμματα) ότι αλλοδαπές επιχειρήσεις αγοράζουν τεράστιες εκτάσεις γης στην Κρήτη. Αν έχετε αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία γιατί δεν τα μοιράζεστε μαζί μας;
Πάντως δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί να συνδέεται ο κατακερματισμός με την αγορά γης και επιχειρήσεων. Το αν μια έκταση ή επιχείρηση ανήκει στην ελληνική επικράτεια και υπάγεται στη δικαιοδοσία του ελληνικού κράτους δεν εξαρτάται από την ιθαγένεια του ιδιοκτήτη. Μ’ αυτή τη λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ΗΠΑ ανήκουν στην Κίνα, αφού σε Κινεζικά χέρια βρίσκονται όλα σχεδόν τα ομοσπονδιακά ομόλογα!΄΄………………………………………………………………………………..
Και τις προσπαθειες ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΒΟΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ?
Συμφωνα με το βιβλιο του Χατζηδακη στο ελληνικο Βασιλειο ειχαμε ανω των 70 διαλεκτων/γλωσσων, που μετα το 1912/13 μπορει να εγιναν και ανω των 100.
Και ομως………….και ομως…..Κ.Ε.Μ.Ο., ΕΛΙΑΜΕΠ,CDRSEE, Κ.Τ.Λ., βρισκουν ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ μονον στην βοριο Ελλαδα.
Αλλα………….ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, σημαινει ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ.
Ποιες ειναι αυτες οι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ/ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ?
Και πως και ξεχαστηκε η ΤΣΑΚΩΝΙΚΗ-ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ/ΕΘΝΟΤΗΤΑ, η εκεινη η ΚΡΗΤΙΚΗ?
Κατ αυτον τον τροπο ομως αρχιζουν οι ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, η συχνοτητα αναμασησεως περι ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ —ΜΟΝΟΝ—ΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑ, υποκρυπτει αλλα σχεδια και σκοπους.ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ λοιπον, εκτος και εαν ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ ΛΑΟΣ.
……………………………………….
6. Στο ψευδοκρατος των Σκοπιων, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ 20% ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΗ.
Επισης, υπαρχει ενα 15% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. (June 1st, 2007 at 12:55 pm)
Τι εννοείτε με τον όρο «ψευδοκράτος»; Γνωρίζετε υποθέτω πως η ΠΓΔΜ είναι μέλος του ΟΗΕ κι ότι φυσικά έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα. Τι έννοια έχει το συνθετικό «ψευδο-»;
………………………………………..
Το κρατος των Σκοπιων απο την στιγμη κατα την οποια ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΦΕΤΕΡΙΖΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ-ΟΝΟΜΑ- που ηδη ανηκουν σε αλλους, ειναι ΨΕΥΔΟ-ΚΡΑΤΟΣ.
Ασε δε που ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, αλλα δημιουργηθηκε απο τον Τιτο με απωτερο σκοπο την καταληψη της Βορειου Ελλαδος και Βουλγαριας, οπως εδημιουργησε και την ΚΟΣ-ΜΕΤ για να φαει την Αλβανια…….εχει ομως ο καιρος γυρισματα……………!
Και ετσι, απο ενα 20% ελληνικη γη, 30% βουλγαρικη,30% αλβανικη, και 20% Νοτιο-σλαυικη ο τιτο εφτιαξε απο την Βαρντασκα Βανοβινα του, το ΨΕΥΤΟ-κρατος των Σκοπιων,με τις λιρες των Αγγλων και την απαθη παρακολουθηση των διχασμενων πολιτικων της Ελλαδας.
………………………………………
Αυτό το «μόνον 20% είναι Μακεδονική γη» τι ακριβώς σημαίνει; Ότι μόνο ένα 20% της επικράτειας της ΠΓΔΜ ανήκει στον ιστορικό γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας;
………………………………………
Αλλο “ιστορικο”, αλλο “γεωγραφικο”.
Ο γεωγραφικος χωρος ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ο ιστορικος ναι.
Το θεμα ειναι γιατι το MACEDONIAN HERITAGE,(σας εδωσα τον χαρτη του) θελει σωνει και καλα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΑΝ……..ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ 20% ΕΙΝΑΙ πραγματικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Το ΤΕΤΟΒΟ, ποτε δεν ανηκε στην Μακεδονια, τα ΣΚΟΠΙΑ ποτε δεν ανηκαν στην Μακεδονια, κ.ο.κ.
Τι εχει αναγκασει τους ανθρωπους της Θεσσαλονικης να ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟ-ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ?
Ιδου αλλη μια φορα ο χαρτης των!
http://www.macedonian-heritage.gr/Maps/MapRegionToday.html
………………………………………..
Τα στοιχεία για το Ελληνικό μειονοτικό στοιχείο (μιλάτε για 300.000 ψυχές έτσι;) από πού τα έχετε; Είναι δυνατόν 300.000 Ελληνες της ΠΓΔΜ να περνούν απαρατήρητοι; Μόνο μια ασθενής εθνική συνείδηση θα δικαιολογούσε κάτι τέτοιο, συγκριτικά π.χ. με την αντιστοίχου μεγέθους Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας που είναι πολύ περισσότερο, χμμ, θορυβώδης, αν μου επιτρέπετε την έκφραση……………………………………………………………………………  ))))))
Eκτος των στοιχειων του ΟΟΣΑ (OSCE)τα οποια εχουν συζητηθει και ομιλουν για μειονοτητα ανω των 400,000, ας κανουμε μια μικρη αναλυση.
30,000 απαχθεντα παιδια.
50-70,000 κομμουνιστες οι οποιοι κατεληξαν στο ανατολικο μπλοκ και μετα σιγα σιγα γυρισαν στο κρατος των σκοπιων για να παρουν καλη συνταξη, υπολοιπον με τις οικογενειες των,αυτοι που αφησαμε ΠΙΣΩ ΤΟ 1912 ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ,
ποσοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ?
Αλλα εστω και ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ !
Και τι κανει η ΑΘΗΝΑ?
Τιποτα !
Αλλα………οπως ηδη ανεφερα, ειναι πολυ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, γιατι διαφορετικα θα εχωμε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ εκ μερους των ΣΕΡΒΩΝ-ΚΡΟΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1912 ΜΕΧΡΙΣ ΣΗΜΕΡΟΝ.Και τοτες…………..και τοτες δεν τους ξεπλενει ουτε πρασινο σαπουνι!
Εαν δεν υπαρχει αντιδρασις ειναι γιατι η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΩΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΙΑΥΤΗ!
……………………………………….
7. Και εαν δια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ αυριο ενα αλφα-βητα χωριο του κρατους των Σκοπιων στα συνορα με Ελλαδα ζητησει να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, τοτε? τι δει πραξωμεν?
(June 1st, 2007 at 1:17 pm)
Υποθέτω ακριβώς το αντίστοιχο που θα πράξωμεν αν δια δημοκρατικών μέσων ένα άλφα-βήτα χωριό του κράτους της Ελλάδας στα σύνορα με τα Σκόπια (του Ν. Φλωρίνης, ίσως;) ζητήσει να επιστρέψει στον Σκοπιανό χώρο. Σωστά τα λέω;>
………………………………………
Τα λες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!
Εαν δια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΩΤΕΡΑ.
Αλλα…………ακομα και αυτοι του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ,αρνουνται να δωσουν ΑΡΙΘΜΟΥΣ για τους “μειονοτικους” των.
Αρκουνται στο να φωνασκουν, να λαμβανουν μερος σε κατωτερας σημασιας ευρωπαικα συνεδρια,(Κυριος ειδω ποθεν τα εξοδα), σε συνεργασιες με αυτονομιστικα κινηματα,σε αγαπες με ομοφυλοφιλικα τοιαυτα,και συνεχεις καταγγελιες δια μεσου του τυπου,για την ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.
Και ομως αυτοι οι ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΡΗ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΛΑΥΙΚΗ Η ΜΗ!
Αντιθετως, τουλαχιστον μας εχουν πει δυο πραγματα, οτι η γλωσσα των ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΥΙΚΗ, και οτι η γλωσσα των ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΥΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ.
Για ριχτε μια ματια, και διαβαστε ΠΟΙΟΙ ελαβαν μερος, οσο για τον ΠΑΝΣΛΑΥΙΣΤΗ NIKOLA JORDANOVSKI, εχωμε μιλησει ξανα και ξανα.
Ας ΑΦΗΣΟΥΝ λοιπον οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ελευθερη την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, και να δουμε μετα τι εχει να γινει!
Ας ΘΕΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΘΗΝΑ ΘΕΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!
http://www.florina.org/html/1998/1998_athens_lang.html
Βγαλτε τωρα εσεις τα συμπερασματα σας.
……………………………………….
8. Εδω 500,000 Ρωσσους φεραμε με μονοκονδυλια Σημιτη, αυτους τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τι θα τους κανουμε?
(June 1st, 2007 at 1:17 pm)
Αυτό δεν το κατάλαβα, μαλλον κάτι άλλο θέλατε να γράψετε. Αυτοί οι 500.000 είναι τελικά Ρώσσοι ή Ελληνες;”
………………………………………..
¨)))))))))))))
Μα ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
Βρηκαν 500,000 Ελληνες στην Ρωσσια και τους εφεραν εδω (και φερνουν και αλλους), και στα ΣΚΟΠΙΑ δεν μπορουν να βρουν εναν Ελληνα?
Ημαρτον Θεε μου !
Χαιρετισματα απο Καλιφορνια…………Λ.
Υ.Γ.
Δεν θα το ψαξω για λαθη, βιαζομαι………..Λ.




30.                
George Tsapanos 

02/06/2007 στις 19:26 | #30Παράθεμα 

Και επειδη ανακατεψα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΡΗ, ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΤΟ “ΚΛΑΝ” ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, διαβαστε παρακατω οι καλως γνωριζοντες την αγγλικη, και ΘΑΥΜΑΣΤΕ το “γλωσσαρι”!Ξεκιναν απο “γεωγραφια” για να καταληξουν σε εθνογραφικα–και ΤΙ εθνογραφικα–ιστορικα,αναζητησεις,κ.τ.λ., και ολα αυτα με την συνδρομη του ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΚΩΦΟΣ και σια, η καλλιτερα ΚΩΦΟΣ και “Σ.Ι.Α.”.
Τα “οριτζιναλ” του προτζεκτ απο το KINGS COLLEGE,εχουν εξαφανισθει προ πολλου, οχι ομως απο το αρχειο μου, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΙΝ ( του αναψαν και αυτουνου του καυμενου τα λαμπακια………….).
Διαβαστε!
http://www.drh2002.lib.ed.ac.uk/abstracts.html#175
“143
Deegan, Marilyn. Forced Migration Online
Jessop, Martyn. CCH, King’s College London
Syrri, Despina. American College of Thessaloniki
Mapping Migration in Macedonia”
……………
“This project, Mapping Migration, is constructing a Geographical Information System (GIS) and web-site, hosted by King’s College London Centre for Computing in the Humanities. The partners are The Refugee Studies Centre, University of Oxford, The Centre for Computing in the Humanities, King’s College London and The Research Centre for Macedonian History and Documentation, Thessaloniki. 
The project focuses on a section of the geographical region of Macedonia, more precisely the district of Kastoria, part of the Monastir Vilayet during the Ottoman empire, named prefecture of Kastoria and Florina when incorporated within the Greek state (1913), then becoming district of Kastoria following the end of the II world war and the Greek Civil war (1948).
History 
Population migrations were among the decisive factors which contributed to the dynamism of Balkan history. Ancient Greece, the Roman and Byzantine Empires, the settlement of the Slavs, their medieval states as well as centuries of Ottoman rule left a deep impact on the ethnic, political and cultural composition of the peninsula. The Eastern Question and the rivalry of the European powers to participate in the Ottoman heritage introduced the Balkans into modern European history, parallel to the birth of national Balkan states in the nineteenth century. The mobility over the new borders of peoples who lived for centuries in multi-national empires made extremely difficult the establishment of ethnic frontiers based on the principle of national self-determination. The Balkan Wars of 1912-13, and in part World War I, had their origins in nationalist aspirations to complete territorial unification. The peace settlements after 1918 established boundaries very similar to those existing today, but left some 
Ethnic mixtures resulting from migrations blurred national affiliations in neighbouring Balkan national confines. After 1941, the Balkans became a battlefield between the Allied and Axis forces and the scene of resistance movements significant for the post war settlement. The states followed divergent paths from 1945 to 1990, as Communist governments took power in several. Events since 1989, as governments and economies moved into a transition period to capitalism and western type liberal democracy, the rise of nationalism and civil conflict, and the breakdown of Yugoslavia are of major significance. Forced migration, crisis interventions, sovereignty, economic instability, ethnic tensions and the torn social fabric, pose challenges for sustainable development policies, both human and economic. As well as illustrating how states have attempted to shape and control forced migration, this project considers how migration is challenging traditional concepts of citizenship, sovereignty, national security and 
Project Outline 
Mapping Migration starts at the present day and is organised in layers defined by a timeline showing significant events and migrations in the period 1880 to 2000. The backbone of the presentation is a series of about thirty maps (geographical, ethnological, religious, transport infrastructure, administrative and political). Many of these maps are being generated during the analysis of data by an off-line Geographical Information System (GIS). Interactive access to content is via location hot spots on specially produced image maps; these assist the users to navigate their way through the site. The hot spots will also have search options that will allow access to the different categories of information within the site. 
The content is drawn from a collection of material consisting of historical documents, photographs (both contemporary and historical), postcards, short explanatory texts, demographic metadata in databases concerning about ninety communities, multimedia presentations of places, historical events and cultural phenomena and newspapers contemporary to the period. The database material has been extracted from legacy database systems from the Museum of the Macedonian Struggle. Links to Forced Migration Online, Oxford and The Macedonian Heritage web-sites are available. Access to an on-line bibliography on the subject is available. The story of migration will be also be highlighted by illustrating its impact on a particular village community. 
The GIS provides a visualisation tool to allow academics from a number of disciplines to explore, analyse, compare and summarise migration throughout the period. The project presents information that has both geographic and temporal elements, the time aspect being of particular importance. 
Much of the material recorded is unpublished and its availability online provides an invaluable resource. It preserves data that was formerly only available in databases that use legacy software, this is now available to a much wider audience. 
The project also plays a significant role in raising awareness of the fragility of forced migrants, the risks and potential existing in reconstructing broken lives as well as encourage states and international organisations to develop strategies and legislation to deal with the phenomenon. 
The Mapping Migration Pilot Project is one of a new style of digital projects in the humanities that make use of image, database and text based technologies. The research methodology and the research issues that arise from the use of these technologies, the technical design, the integration of different technologies, and the associated issues of access to and preservation of the digital materials provide invaluable assets for the development of a far wider project on mapping migration in south east Europe and possibly worldwide. 
Presentation
It is proposed that both the web site and Geographical Information System (GIS) be presented at the conference. The presentation will discuss the intellectual and research issues of the project placing equal emphasis on historical, cultural and technical issues raised in a project of this type. The problems, their solutions and how they relate to other work in this field will be discussed. 
The project fits a number of the conference themes. Its presentation through the web site is a form of digital museum presenting both archive and modern multimedia material. The GIS is a powerful visualisation tool that allows historical data to be explored and analysed through the use of maps and charts. Both of the Web and GIS aspects of the project have highlighted issues concerning the design of information analysis tools and presentation media. 
Bibliography
A detailed bibliography will be included in the final paper. A brief list is appended here: 
The Valley of Shadow. William G. Thomas, Director Virginia Center for Digital History, University of Virginia
http://jefferson.village.virginia.edu/vshadow2/ 
Race and Place:African American Community History. Edward L Ayers and William G Thomas, Virginia Center for Digital History and The Carter G. Woodson Institute of African and Afro-American Studies.
http://www.vcdh.virginia.edu/afam/raceandplace/index.html 
The Salem Witchcraft GIS: A Visual Re-Creation of Salem in 1692. Mike Furlough, Geospatial and Statistical Data Center, Benjamin Ray, University of Virginia
http://fisher.lib.virginia.edu/projects/salem/ 
A number of projects at the Library of Congress ‘American Memory’ site http://memory.loc.gov/ provide useful examples of directions for
………………………………………..
http://www.cch.kcl.ac.uk/legacy/tmp/projects.html
European Union
Forced Migration Online Portal Project
Advanced Computing in the Humanities (ACO*HUM) 
http://www.cch.kcl.ac.uk/legacy/tmp/projects.html#fmo
Mapping Migration in Macedonia
http://tba
Dr Marilyn Deegan (Refugee Studies, Oxford), Despina Syrri (American College of Thessaloniki). CCH (MJ). This is a pilot project assessing the possible role of Geographical Information Systems (GIS) in the study of population movements. It is constructing a GIS and web site, with an initial focus on the district of Kastoria in the geographical region of Macedonia, covering the period 1880-2000. …………………………………………………………………………….
http://www.chgs.nl/01_update_pages_eng/06_MEDEWERKERS_eng.html
CHGS’s Visiting Fellow 
Despina Syrri was Director of Research at the Immigration Policy Institute in Greece. She has taught Political Science and Political Anthropology at the American College in Thessaloniki (ACT). She worked with IOs and NGOs from 1988 to today in Southern Africa, East Europe and South East Europe, as well as election observation missions with the OSCE/ODIHR. Moreover, she has cooperated with the Refugee Studies Centre, Oxford and King’s College London, the Berlin Migration Netzwerk and the EastWest Institute on issues of migration, cross border cooperation and europeanisation in South East Europe. Syrri studied Philosophy at the Aristotle University in Thessaloniki, and undertook postgraduate studies in Ancient Political Philosophy at the University of Grenoble, and Development at the International Relations Institute, Panteion University, Athens. Currently, she is completing her Ph.D. on the role of international non-state actors and borders in South East Europe at the Sociology Department, University of Sheffield, resident at the South East European Research Centre. Her research interests include technologies, memory and identities, complex emergencies, conflict resolution, democratization, migration and development; she is member of the International Council of Museums, the International Association for the Study of Forced Migration, the Association for the Study of Nationalities, and on the board of NGOs. Has published several articles and chapters in Greek, South Slavic and English.
Some Publications
“Crossing the Dividing Line: Multiethnic initiatives in South East Europe — Prelazak preko linije podele: Multietnicke inicijative u jugoistocnoj Evropi”, editor, Humanitarian Defense, Belgrade, November 2005 
“Democratisation in South East Europe: An Introduction to Elections Issues”, editor, ‘Election Observation and Assistance’, South East European Research Centre, June 2005
‘The role of the civil society’ in “Athens-Skopje: An Uneasy Symbiosis”, ed. Kofos and Vlasidis, ELIAMEP, May 2005
“Integrating the Western Balkans into Europe: The Aftermath of the Greek EU Presidency”, editor, South East European Research Centre, Thessaloniki, January 2004
‘The role of civil society’, in E. Kofos (ed.), “Athens-Skopje: The Seven Years Symbiosis (1995-2002)” (in Greek), ELIAMEP-Research Centre for Macedonian History and Documentation, Athens: Papazisis, October 2003
‘Internally Displaced Persons in former Yugoslavia and NGOs’, in P. Sklias-A. Houliaras, (eds.), “Civil Society Diplomacy: Non Governmental Organisations and International Development Cooperation”, Athens: Papazisis, 2002 (in Greek)
‘E-Learning, Mapping Migration and Simulating Relief’, in “The Quality Dialogue”, European Distance Education Network Conference Proceedings, June 2003, Greece
‘History through the medium of Modern Technologies: the case of the web site Macedonian Heritage’ in “Information Technology and Education”, ed. K. Tsolakidis, University of the Aegean, 2002 
‘Mapping Migration in Kastoria’, CD-ROM, 2nd International Sociological Conference Proceedings, Aristotelian University, Thessaloniki, 2003
‘Migration in Macedonia’, CD-ROM, “The European and Greek Experience in GIS: Social Policies and Spatial Information”, Conference Proceedings, Thessaloniki, 2002
“In 1908 Macedonia”, editor, Centre for Macedonian History and Documentation, Thessaloniki, 2002 (in Greek)
………………………………………..
Αυτα, καλο Σαββατοκυριακο…………..Λ.




31.                
George Tsapanos 

02/06/2007 στις 20:20 | #31Παράθεμα 

PROJECT “EXLINEA”.
Σελις 1
Να Κατα ποιον τροπον,( ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΙΣ–POLITICAL INTEGRATION) ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΕΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ NA ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ!
http://www.exlinea.org/pub/EXLINEA_news%20_FINAL.pdf
Σελις 7.
ΣΛΑΥΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤHN ΑΛΒΑΝΙΑ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΑΣ !(SIC!?)
Απο τους Γιωργο ΠΕΤΡΑΚΟ και Λευτερη ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ.
Τον θυμαστε τον Κυρ Γιωργη?
Νατος εδω μεσα me την ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΑ:
http://www.eliamep.gr/eliamep/files/cts_2003-10-12_listofparticipants.pdf
Καιρος να μαθουμε γι’ αυτην την ΣΛΑΥΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, οπου και εαν αυτη ευρισκεται, εφ οσον ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΣΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ, ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΗΝ ΕΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΡΓΟΝ (σαν να θυμαμαι και κανα δυο πανεπιστημια του Κυρ Σορος εκει μεσα).
Λ.




32.                
George Tsapanos 

03/06/2007 στις 04:35 | #32Παράθεμα 

Στο μεσον της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ:
http://edition.cnn.com/2007/BUSINESS/01/23/davos.factbox/
“1988 — Prime Ministers Andreas Papandreou of Greece and Turgut Ozal of Turkey embark on a peace initiative, setting up a crisis “hot-line” and vowing to avoid war.”
Ξερετε ΠΟΙΟΣ ηταν ΤΟΤΕ στο Υπ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ της Ελλαδος?
Ξερετε ΠΟΙΟΣ η καλλιτερα ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ?
Η ΜΑΡΙΑ ΛΙΒΑΝΟΥ-ΚΑΤΤΑΟΥΙ.
Η ΙΔΙΑ ΤΟΥ INTERNATIONAL CRISIS GROUP.
Η ΙΔΙΑ ΤΟΥ EAST-WEST INSTITUTE
Η ΙΔΙΑ ΤΟΥ CDRSEE.
http://www.sourcewatch.org/index.php?title=Maria_Livanos_Cattaui
“Mrs. Cattaui worked with the World Economic Forum in Geneva from 1977 to 1996. Her role was crucial in the development of the Foundation as a unique partnership of leaders. She was responsible for the much celebrated Annual Meeting in Davos. Mrs Cattaui rose to become a member of the Executive Board, then Managing Director. ”
H ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ –ΕΒΡΑΙΚΗ–ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΤΑΟΥΙ
http://weekly.ahram.org.eg/1999/448/eg2.htm
“The idea of building a stock exchange, akin to that of Alexandria, was first mooted by Moise Cattaoui, at the time Egypt’s leading Jewish financier.” 
http://www.sefarad.org/publication/lm/032/reveries.htmlhttp://www.sefarad.org/diaspora/egypt/devenu.htmlhttp://www.iajegypt.org/newsletters/egypt5.pdfhttp://userpage.fu-berlin.de/~arno/jews.htm
Καλη σας μερα απο Καλιφορνια…………Λ.




33.                
George Tsapanos 

03/06/2007 στις 10:26 | #33Παράθεμα 

Σελις 8η απο 17 της “OTTAWA DECLARATION”.
8 ΙΟΥΛΙΟΥ 1995
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΑΥΞΟΝ ΑΡΙΘΜΟΣ 67
ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ OSCE ΠΡΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΑΙΡΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΑΡΓΚΟ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑ!
http://www.osce.org/documents/pa/1995/07/171_en.pdf
Παρατηρησατε τι ευκολα απο “ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι-ΙΙ-ΙΙΙ”
ΤΟΥ OSCE, ΠΗΔΗΞΑΜΕ ΣΤΙΣ “ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι-ΙΙ-ΙΙΙ” ΤΟΥ STABILITY PACT ?
Καλο σας απογευμα απο Καλιφορνια……….Λ.




34.                Χρήστος Μόρφος 

03/06/2007 στις 10:36 | #34Παράθεμα 

Καληνύχτα σας κύριε Τσάπανε. [Οχτώ ώρες διαφοράς είναι αυτές!]
Μας “βομβαρδίσατε” με εξαιρετικό υλικό αυτές τις ημέρες. Λόγω διαφόρων, δεν μπόρεσα να στρωθώ μπροστά στον υπολογιστή, οπότε Κυριακή πρωί στην Αθήνα, με καφεδάκι, με το Παρόν, την Κυριακάτικη, το Άρδην, τη Ρήξη και τον Τσάπανο, και, αργότερα, τη μυρωδιά του κοκκινιστού απ’ την κουζίνα, δεν νομίζω ότι θα πλήξω…




35.                
George Tsapanos 

03/06/2007 στις 10:58 | #35Παράθεμα 

Και βεβαια διαβασατε παραπανω το βιογραφικο της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΡΡΗ, να μερος απο αυτο, και μη τυχον και σας ξεφυγει απο τα παραπανω και το ΑΝΑΤΟΛΙΑ, εκει που ο Κυρ ΔΟΥΚΑΚΗΣ γλενταγε κανα δυο βδομαδες τις προαλλες.
“Syrri studied Philosophy at the Aristotle University in Thessaloniki, and undertook postgraduate studies in Ancient Political Philosophy at the University of Grenoble, and Development at the International Relations Institute, Panteion University, Athens. Currently, she is completing her Ph.D. on the role of international non-state actors and borders in South East Europe at the Sociology Department, University of Sheffield, resident at the South East European Research Centre..”
Επειδη ομως το University of Sheffield της επεφτε πολυ μακρυα απο το κεντρο των επιχειρησεων της (ΤΩΝ), γι’ αυτο, εφτιαΞΑΝ και ενα Κεντρο Ερευνας στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αμοιρη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΜΕ,ωστε να ειναι πιο κοντα, νατο εδω, σας το εχω ξαναδωσει αλλα ειπαμε………την δευτερη φορα ολο και κατι νεο φαινεται.
http://www.seerc.org/newsdetail.asp?ID=22
Παρατηρησατε και κατι ακομα? Σχεδον κανενας απο ολους αυτους τους ΜΚΟ που σας εχω συστησει, παρ ολο οτι δρουν στην Ελλαδα, και επι πλεον πολλοι ειναι ΚΑΙ ελληνικοι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !
Πισω λοιπον στο ερευνητικο Κεντρο, διαβαστε ποιοι ειναι εκει μεσα, ισως αναγνωρισετε και κανεναν “δικο” σας, και εαν εχετε καιρο ΨΑΞΤΕ και τα υπολοιπα.
http://www.seerc.org/newsdetail.asp?ID=22
Εβαλα ολα τα ονοματα, αλλα μετα αλλαξα αποφαση και τα εσβυσα, δεν θελω να τρωω και πολυ χωρο απο τον Χρηστο, οποτε, καντε κλικ εσεις, και διαβαστε τα.
Γιωργος Τσαπανος ετοιμος για υπνο στην Καλιφορνια………………Λ.




36.                
George Tsapanos 

03/06/2007 στις 11:00 | #36Παράθεμα 

Συγνωμη, νατο:
http://www.seerc.org/fullstaff.asp
Γεια σας…Λ.




37.                
George Tsapanos 

03/06/2007 στις 11:12 | #37Παράθεμα 

Χρήστος Μόρφος Says:
June 3rd, 2007 at 10:36 am
Καληνύχτα σας κύριε Τσάπανε. [Οχτώ ώρες διαφοράς είναι αυτές!]
…………………….
Δεκα Χρηστο….ΔΕΚΑ……………Λ.




38.                Χρήστος Μόρφος 

03/06/2007 στις 11:15 | #38Παράθεμα 

A! Τότε είναι ακόμη νωρίς  Εδώ είναι ήδη αύριο!
Καληνύχτα!




39.                underinformation 

04/06/2007 στις 22:59 | #39Παράθεμα 

Κε Τσαπανε,
ιδου ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ το
Σύμφωνο Σταθερότητας 
1. Ιστορικό / στόχοι / οργανωτική διάρθρωση του ΣΣΝΑΕ
Το Σύμφωνο Σταθερότητας Ν.Α. Ευρώπης (ΣΣΝΑΕ) ιδρύθηκε στην Κολωνία, στις 10 Ιουνίου 1999 και υιοθετήθηκε πανηγυρικά από Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων, στο Σεράγεβο στις 30 Ιουλίου 1999. Η πρωτοβουλία αυτή της Ε.Ε., υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ, υπήρξε απόρροια παλαιότερης γαλλικής πρότασης, η οποία με τη λήξη του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου προωθήθηκε εκ νέου από τη Γερμανία, προεδρεύουσα τότε στην ΕΕ, με την υποστήριξη των Η.Π.Α., με στόχο τη δημιουργία ζώνης σταθερότητας πέριξ της Ο.Δ. της Γιουγκοσλαβίας του Μιλόσεβιτς και τη χρησιμοποίησή του ως διαύλου επικοινωνίας με τη σερβική αντιπολίτευση, καθώς και το συντονισμό της διοχέτευσης της οικονομικής αναπτυξιακής βοήθειας προς τις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Από τις συμμετέχουσες χώρες εκείνες χάριν των οποίων δημιουργήθηκε το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει επικρατήσει να αποκαλούνται “επωφελούμενες” ή “λήπτριες” χώρες. Αυτές είναι: η Αλβανία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Βοσνία & Ερζεγοβίνη, η Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας (Σερβία – Μαυροβούνιο) μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς, και από το 2001 η Μολδαβία. Οι λοιπές χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί που συμμετέχουν στο Σύμφωνο έχει καθιερωθεί να ονομάζονται “δευκολυντές” ή “δωρήτριες” χώρες.
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
http://old.mfa.gr/greek/foreign_policy/organizations/regional_eu_organizations/stabilitypact.html
Επισης
κατω κατω παραπεμπει στην σελιδα της γραμματειας,που εχει ενδιαφερον
http://www.stabilitypact.org/
οπου στο χου ιζ χου εχει κι εναν ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΟΣΤΑΝΟΓΛΟΥ -Head of SCSP γραφειο Θεσσαλονικης-που εδρευει Ως συνηθως στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




40.                
George Tsapanos 

04/06/2007 στις 23:59 | #40Παράθεμα 

underinformation Says:
June 4th, 2007 at 10:59 pm
“Κε Τσαπανε,
ιδου ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ το
Σύμφωνο Σταθερότητας “.
Και λοιπον?
Ειναι το CDRSEE και τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ του βιβλια κατασκευασμα αυτου του Συμφωνου?
Συνεργαζεται αυτο το “Συμφωνο Σταθεροτητας” με το ΕΛΙΑΜΕΠ,το EAST-WEST INSTITUTE το BALKAN TRUST,το ANATOLIA COLLEGE,το Κ.Ε.Μ.Ο.,και ενα σωρο αλλους ΜΚΟ, οι οποιοι με την σειρα τους πλαγιοτροπως συνεργαζονται με τους διαφορους Οργανισμους του Σορος?
Αποκαλουν οι παραπανω Οργανισμοι ευθεως η πλαγιοτροπως το ψευδοκρατος των Σκοπιων σαν “Δημοκρατια της Μακεδονιας”?
Συνεργαζονται οι ανωτερω Οργανισμοι για λυσεις επι του Κυπριακου και του “Μακεδονικου” τις οποιες λυσεις τοσον ο Κυπριακος οσον και ο Ελληνικος ΛΑΟΣ εχουν απορριψει με μεγαλη πλειοψηφια?
Ηταν ο Πρωθυπουργος της χωρας ΜΑΣ ενημερος για το βιβλιο της 6ης δημοτικου, για το βιβλιο οδηγιων προς δασκαλους για το ανωτερω βιβλιο, ως και δια το τετρατομον του CDRSEE?
ΤΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ?
Τι ειπε η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ?
Συμμετειχε ο Προεδρος του Εθνικου Συμβουλιου Παιδειας Κος Βερεμης, σε συνεδριασεις στην Οξφορδη κατα τις οποιες εδινεν εντολες για την ολη πορεια του ΑΝΘΕΛΛΗΝΚΟΥ ΕΡΓΟΥ του τετρατομου του CDRSEE?
Εστειλε το “Μουσειο Μακεδονικου Αγωνος” αρχειακες πληροφοριες βασει των οποιων ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΑΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ?
Πλαστογραφηθηκε ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?
Παρθηκε η δεν παρθηκε ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝ ΕΥΡΩΠΗ,για να απεικονιζει την “Μακεδονια”?
Δεχεται η δεν δεχεται το ΕΛΙΑΜΕΠ (εκτελεστης της βουλης του Συμφωνου Σταθεροτητας εν Ελλαδι)χρηματικη βοηθεια/χορηγιες απο τον Σορος?
Συνδεεται η ομας ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και “ΣΙΑ”,με το ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ?
Ηταν η δεν ηταν ακριβως η ομαδα ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ “ΣΙΑ” η πρωτη που αρχισε να ονομαζει αλλα και να διαφημιζει τα ΣΚΟΠΙΑ, σαν……..”Δημοκρατια της Μακεδονιας” στις Η.Π.Α.?
Χρηματοδοτει το Υπ. Εξωτερικων της Ελλαδας ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ,και ΦΙΛΟ-ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΕΥΘΕΩΣ Η ΠΛΑΓΙΟΤΡΟΠΩΣ?
Ειναι δυο μελη της ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του CDRSEE(ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ+ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ) και επι πλεον οι ΒΕΡΕΜΗΣ,ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ,ΙΑΤΡΙΔΗΣ,ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ,ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ,ΚΩΦΟΣ,ΣΦΕΤΑΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ, μαζι με ενα σωρο αλλους γεροπαραλυμενους, προσκεκλημενοι του Ινστιτουτου Κ.Καραμανλη στο Συνεδριο του Ζαππειου?
Ποιες οι ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ?
Το Θεμα αγαπητε “underinformation” δεν ειναι το “χρυσοψαρο” (Συμφωνο Σταθεροτητας), το θεμα ειναι οι ΦΑΛΑΙΝΕΣ, ΟΙ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΔΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ., που φιλησαν πισινους για ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ.
“THAT WAS THE DEAL” ΟΠΩΣ ΛΕΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ.
Αυτη ηταν η συμφωνια των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ αγαπητε,”underinformation”, αλλα, ΑΛΛΑ, καποιοι τους ΜΥΡΙΣΘΗΚΑΝ και αυτοι τωρα τρεχουν να τα συμμαζεψουν, για να δουμε θα τα καταφερουν?
Λ.




41.                Χρήστος Μόρφος 

05/06/2007 στις 09:53 | #41Παράθεμα 

Κύριε Τσάπανε, προς τι αυτό το “Και λοιπον?”; 
Ο underinformation δεν σας τσίγκλισε. Απλώς παρέθεσε κάποιες πληροφορίες [και συνδέσμους] για το Σύμφωνο Σταθερότητας στα ελληνικά. Δεν έχουμε όλοι μας άνεση με τα εγγλέζικα… Και πολύ καλά έκανε.
Όπως πολύ καλά κάνατε κι εσείς και “τσιγκλιστήκατε” και γράψατε όσα γράψατε. Αυτά για την αποφυγή όποιων παρεξηγήσεων.
Σήμερα αρχίζει και το συνέδριο του Ζαππείου με όοολααα τα καλά παιδιά [θυμίζω το σχόλιο # 26].




42.                
George Tsapanos 

05/06/2007 στις 11:04 | #42Παράθεμα 

“Χρήστος Μόρφος Says:
June 5th, 2007 at 9:53 am
Κύριε Τσάπανε, προς τι αυτό το “Και λοιπον?”; 
Ο underinformation δεν σας τσίγκλισε. Απλώς παρέθεσε κάποιες πληροφορίες [και συνδέσμους] για το Σύμφωνο Σταθερότητας στα ελληνικά. Δεν έχουμε όλοι μας άνεση με τα εγγλέζικα… Και πολύ καλά έκανε.
Όπως πολύ καλά κάνατε κι εσείς και “τσιγκλιστήκατε” και γράψατε όσα γράψατε. Αυτά για την αποφυγή όποιων παρεξηγήσεων.
Σήμερα αρχίζει και το συνέδριο του Ζαππείου με όοολααα τα καλά παιδιά [θυμίζω το σχόλιο # 26].”
Αγαπητε Χρηστο
Δεν υπαρχει θεμα “παρεξηγησεων”, αλλα, εαν ηταν να τα μαθαινετε απο την σελιδα του Υπ.Εξωτερικων, δεν θα μαθετε τιποτα, γι’ αυτο ειμαστε εδω!
Γι’ αυτο και ειπωθηκε το “και λοιπον ?”!
Σειρα σας τωρα να μου πειτε μερικα νεα απο το Ζαππειο και μετα απο το αλλο το συνεδριο του Δικτυου για τη Μελετη των Εμφυλιων Πολεμων στην Αιγινα.
Εκει μεσα θα ειναι και καποιος YITZAK KEREM απο το (υποτιθεται) “THE HEBREW UNIVERSITY OF JERUSALEM”.
Διπλη προσοχη σε αυτον!
Λ.




43.                Χρήστος Μόρφος 

05/06/2007 στις 12:08 | #43Παράθεμα 

Προφανώς δεν περιμένουμε να τα μάθουμε από τις ιστοσελίδες του υπουργείου Εξωτερικών! 
Αν και από εκεί μαθαίνουμε μερικές φορές διάφορα ενδιαφέροντα. Όπως για τη συνάντηση του Μεσογειακού Φόρουμ στο Ρέθυμνο το περασμένο Παρασκευοσάββατο. Όπου πήγε και η Dora, που “αναγκάστηκε” να συζητήσει με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών για την πρόταση του Σαρκοζί περί Ευρω-μεσογειακής Ένωσης, στην οποία θα μπορεί να συμμετάσχει η Τουρκία αντί της Ευρωπαϊκής Ένωσης…
Τις ίδιες ημέρες γινόταν η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη. Κι η Dora να είναι υποχρεωμένη να συζητά την… ευρωμεσογειακή προοπτική της Τουρκίας [αντί της ευρωπαϊκής] στο Ρέθυμνο… Ξεφτίλα…




44.                
George Tsapanos 

05/06/2007 στις 14:40 | #44Παράθεμα 

Χρήστος Μόρφος Says:
“June 5th, 2007 at 12:08 pm …………….
Τις ίδιες ημέρες γινόταν η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη. Κι η Dora να είναι υποχρεωμένη να συζητά την… ευρωμεσογειακή προοπτική της Τουρκίας [αντί της ευρωπαϊκής] στο Ρέθυμνο… Ξεφτίλα…”
Βαλατε διπλα-διπλα τις λιστες του Μπιλντερμεργκ και του Συμβουλιου επι Εξωτερικων Υποθεσεων-U.S.A.?
Και μην σαν ξεφυγει ο George David (U.S.A.).
L.




45.                
George Tsapanos 

05/06/2007 στις 15:00 | #45Παράθεμα 

Και βεβαια εννοω την λιστα Μπιλντερμπεργκ 2007.
Λ.




46.                
George Tsapanos 

05/06/2007 στις 16:03 | #46Παράθεμα 

Και μιας και ανακατεψαμε τους Μπιλντερμπεργκιανους, να μν ξεχασουμε και τους Τριγωνομετωπικους, νατοι “χονδρικως”:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trilateral_Commission
Λ.




47.                Χρήστος Μόρφος 

05/06/2007 στις 19:17 | #47Παράθεμα 

Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής, Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αλληλοτέμνονται. Εξάλλου το ΣΕΥ οι Ροκφέλλερ με τον JP Morgan το έφτιαξαν. Μια και ο λόγος για την τριμερή, ένα άρθρο του Le Monde αναδημοσιευμένο προ ετών στην Ελευθεροτυπία: Οι σκοτεινές εξουσίες της Τριμερούς. “Ασύστολη συνωμοσιολογία”…




48.                
George Tsapanos 

05/06/2007 στις 23:32 | #48Παράθεμα 

Χρήστος Μόρφος Says:
June 5th, 2007 at 7:17 pm
Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής, Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αλληλοτέμνονται. Εξάλλου το ΣΕΥ οι Ροκφέλλερ με τον JP Morgan το έφτιαξαν. Μια και ο λόγος για την τριμερή, ένα άρθρο του Le Monde αναδημοσιευμένο προ ετών στην Ελευθεροτυπία: Οι σκοτεινές εξουσίες της Τριμερούς. “Ασύστολη συνωμοσιολογία”…”
Μικρο λαθακι της “Ε”, ηταν στην “Le Monde diplomatique” στην γαλλικη και στην “Le Monde diplomatique con il manifesto” στην ιταλικη.
Αλλα επιτελους τα “πιονια” πεφτουν στις θεσεις τους.
Να μην ξεχναμε βεβαια και το γεγονος οτι ο Κος Τασος Κωστοπουλος (ΙΟΣ-Ε), ειναι μελος του Κ.Ε.Μ.Ο.
Και τι εστι Κ.Ε.Μ.Ο., το λιγοσυζητησαμε.
Λ.




49.                Χρήστος Μόρφος 

05/06/2007 στις 23:36 | #49Παράθεμα 

Ορθώς. Μικρό μεν το λαθάκι αλλά στη Le Monde diplomatique δημοσιεύτηκε το κείμενο.
Κ.Ε.Μ.Ο.; Γεγονός! Ολίγον το συζητήσατε. Αναμένουμε με ενδιαφέρον…
ΥΓ. Καλό μεσημέρι στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια. Εμείς γλαρώνουμε σιγά-σιγά μετά από μια ημι-βροχερή ημέρα…




50.                Χρήστος Μόρφος 

06/06/2007 στις 10:38 | #50Παράθεμα 

Ιδού και το πρόγραμμα του Συνεδρίου:
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον 20ο αιώνα
Όλα τα “καλά” παιδιά στην πίστα στη λίστα.




51.                
George Tsapanos 

07/06/2007 στις 16:48 | #51Παράθεμα 

Καλο σας απογευμα απο μια δροσερη Καλιφορνια.
Δεστε τις ζωνες ασφαλειας γιατι προκειται να απογειωθουμε με τα του Κ.Ε.Μ.Ο..
Λογω του οτι θα σας παρουσιασω ΠΟΛΛΑ-ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΜΕΝΑ-και ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ πραγματα, θα το κανω σε συνεχειες ωστε να σας δωσω και τον χρονο να τα διαβαζετε, να τα μελετησετε αλλα και να τα καταλαβετε.
(1)
Το Κεντρο Ερευνων Μειονοτικων Ομαδων 
http://www.kemo.gr/gr/02.html
ιδρυθηκε οπως το ιδιο αναφερει στην ιστοσελιδα του το 1996 (σας λεει τιποτα η ημερομηνια?), αλλα ΔΕΝ λεν απο ΠΟΙΟΥΣ ιδρυθηκε και ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
Μεσα εκει υπαρχουν οι Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποιος στις διεθνεις ιστοσελιδες παει με το ονομα ΑΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. Επισης οι ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ, ΡΙΚΙ ΒΑΝ ΜΠΟΕΣΧΟΤΕΝ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΩΔΟΣ,THEDE KAHL,ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΠΠΑ,ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ,ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ,ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΛΤΣΙΩΤΗΣ,ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΕΗΣ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΖΑΚΗΣ,ΣΕΒΑΣΤΗ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ,ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΟΥ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΤΣΕΛΙΚΗΣ, ονοματα τα οποια αναφερω λογω του οτι θα μας απασχολησουν ξανα και ξανα.
Οι κακες–αλλα και οι καλες– γλωσσες λεν οτι ειναι παραρτημα του ΕΛΙΑΜΕΠ, μαλιστα το ΑΡΙΣΤΕΡΟ του “παραρτημα”, που δουλευει με λεφτα του Ελληνα φορολογουμενου, ασχολουμενο με:
“Τα τελευταία χρόνια καθώς προσπαθούσαμε να βάλουμε τις βάσεις αυτού του διαλόγου με γνωστικό αντικείμενο το μειονοτικό φαινόμενο και τα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν για την κοινωνική θεωρία και επιστήμη από τη μελέτη της ετερότητας, σίγουρα δεν είχαμε στο νου μας την δυναμική του εγχειρήματος στην ολότητά της. Το ότι το θέμα είναι δύσκολο το ξέραμε. Αλλά όλα τα δύσκολα θέματα (πρέπει να ή μπορούν και) απομυθοποιούνται.”.
Απομυθοποιησις, μεινοτικα φαινομενα,και γνωστικα αντικειμενα λοιπον, ΑΛΛΑ, εχοντα να κανουν ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ !
Κατα μια περιεργη συγκυρια το Κεντρο εκανε μια –αν οχι την πρωτη του–εκδηλωση στους Δελφους, κατα την οποια μεταξυ αλλων :
“Η Συνάντηση των Δελφών, 1996
Στο Ευρωπαϊκό Συνεδριακό Κέντρο Δελφών οργανώθηκε στις 1-3 Νοεμβρίου επιστημονικό διήμερο με θέμα “Ευρώπη, Ελλάδα, Μειονότητες” με πρωτοβουλία του ΚΕΜΟ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich Ebert και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. ………..”
και κατα την οποιαν –οπως δηλωνουν οι ιδιοι–:
“Το να φέρει κανείς στο ίδιο τραπέζι κοινωνικούς επιστήμονες μαζί με ομιλητές των μειονοτικών γλωσσών που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα ήταν περισσότερο δύσκολο και περίπλοκο απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Η ιδέα ήταν άκρως δελεαστική και το πείραμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όχι μόνο ως προς την ανάλυση των αντιδράσεων των προσκεκλημένων μας, αλλά και για τις όποιες συνέπειες μιας τέτοιας συνάντησης. Μέσω του επιστημονικού δυναμικού του ΚΕΜΟ διοργανώσαμε τέσσερις διήμερες συναντήσεις, αφιερωμένες από μία στις εξής θεματικές: 
α. γλώσσες που χρησιμοποιούνται από τους μουσουλμάνους της Θράκης (τουρκικά και πομάκικα),
β. βλάχικα,
γ. αρβανίτικα, και
δ. σλαβικές διάλεκτοι της Μακεδονίας. ……..”
Και ετσι, μεσα σε μια νυκτα οι διορισμενοι του Κ.Ε.Μ.Ο., ανακαλυψαν οχι ΟΛΙΓΩΤΕΡΟΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΑΙ/Η ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ………..ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.
Οι διαταγες ειχαν δωθει εκ των ΑΝΩΘΕΝ και ησαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ Π.Α.Σ.Ο.Κ..
Η Ν.Δ. με την αναρριχηση της στην εξουσια, αφησε στο Κ.Ε.Μ.Ο.τα παντα οπως ησαν υπο την εποπτεια του ΕΛΙΑΜΕΠ και των “εταιρων και ετερων” των Η.Π.Α.–Ε.Ε.(1996), μεχρις της εποπτειας των απο το Σχεδιο Σταθεροτητας (1999).
Προς χαριν λοιπον των “εταιρων/ετερων” και δια τον ΠΛΗΡΗ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ “ΠΡΩΗΝ” ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ενας νεος φιλελευθερισμος επρεπε να δημιουργηθη, κατι το οποιον συνεφερε ακρως το ΠΑΣΟΚ, αλλα και αργοτερα την Ν.Δ. η οποια αφησε εκεινο το σκελος υπο την εποπτειαν ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, αλλα ταυτοχρονα η ιδια εδημιουργησε την ΔΕΞΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, η οποια και φυσικα ηλεγχε τα “αργυρια”.
………………………………………..
Το 1998 λαμβανει χωρα στην Παντειο μια “γλωσσικη συνδιασκεψις”, αλλα, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ” τη συμμετοχη ακριβως του ΚΕΜΟ, αλλα και μερικων “αλλων”, (νατανε αραγες πρακτορισκοι, και ποιων ? ).
http://www.florina.org/html/1998/1998_athens_lang.html
Διαβαστε τα επιπλεον ενδιαφεροντα ονοματα τα οποια δεν φαινονται στην σημερινη σελιδα του ΚΕΜΟ:
Vassilis Gounaris
Lena Divani
αλλα και τα:
Evangelos Kofos
Andreas Andreou
Ilias Zafiropoulos
Lena Divani
Σε αυτην την “συνδιασκεψη” ξεκαθαρισαν πολλα πραγματα, ιδιως δε, οι θεσεις του ΚΕΜΟ, του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ, αλλα και του Υπ.Εξωτερικων της Ελλαδος το οποιο ηταν παρον δια του Κου ΚΩΦΟΥ.
ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΕΘΝΟΤΗΤΑ για το ΚΕΜΟ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ/ΕΘΝΟΤΗΤΑ για το Ο.Τ.
“At this forum, RAINBOW expressed its position citing the national character of the language. Some participants skirted around the issue of the national character and spoke of a so-called unified or singular Slavonic tongue especially in relation to a “Slavo-Macedonian” tongue and identity. Such a position was held by Mr. Evangelos Kofos, the former advisor to the Greek government.
Other participants, however, had no difficulty referring to the language properly as Macedonian without the addition of prefixes or suffixes. RAINBOW’S presentation focused precisely on this matter. In its presentation RAINBOW reiterated the position that as a Macedonian national minority in Greece it seeks to bring proper recognition to the Macedonian language and have the literary standard Macedonian included within the framework of the Greek educational system.
Some in Greece today admit that there is a Slavonic language that is spoken………….”
Σλαυοι λοιπον για την Κυβερνηση, Μειονοτητα για το ΚΕΜΟ (πως αλλιως να συνεχισουν να λειτουργουν χωρις μειονοτητες), ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΙΔΙΑΝ ΓΛΩΣΣΑΝ για το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ.
Και δεν ευρεθη ΜΙΑ ΨΥΧΗ, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, που να βροντοφωνησει οτι ΟΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝ Β-Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΣΛΑΥΟΦΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΣΛΑΥΟΦΑΝΕΙΣ, ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΛΑΥΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΕΙΧΑΜΕ 1000 ΕΛΛΗΝΕΣ-ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!
Και ετσι, με την συμμετοχη του Κου ΚΩΦΟΥ,διαφορων “Ακαδημαικων” –δημιουργηματων της μεταχουντικης Ελλαδας και της χαμενης γενεας του Πολυτεχνειου–μιας ομαδας αυτο-προσδιοριζουμενης σαν “Μακεδονικη Εθνικη Μειονοτητα”, εδημιουργηθη ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ, ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΣΗΜΕΡΑ –2007– ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η Ν.Δ. ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!
Επεται συνεχεια……………Λ.




52.                
George Tsapanos 

08/06/2007 στις 23:15 | #52Παράθεμα 

Κ.Ε.Μ.Ο. (2)
Ειδαμε λοιπον τους διαφορους ΜΚΟ πριν απο το 1996 και μετα το 1996.
Το περιεργο ειναι οτι μεσα σε αυτους πολλα ονοματα ειναι τα ιδια και τα ιδια, λες και ολοι μυρισθηκαν “αργυρια” απο Ο.Η.Ε.,ΣΟΡΟΣ,U.S.AID,E.E,και το αμοιρο το ελληνικο το κρατος.
Για να ξαναριξωμε μια ματια σε αυτα τα ονοματα τα οποια ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ μεταξυ τους μεσα σε εναν λαβυρινθωδη ιστο αραχνης, αλλα, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ.
Κ.Ε.Π.Α.Δ.
http://www.kepad.gr/gr/membership.html
ΚΟΠΠΑ (βλεπε επισης Κ.Ε.Μ.Ο.,και υπευθυνη του ΠΑΣΟΚ για Β-Δυτικη Ελλαδα)
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ)
ΚΩΦΟΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ,ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,+…..+…..)
ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ
ΡΟΖΑΚΗΣ (Κ.Ε.Μ.Ο.,πρ.ΥΦ.ΕΞ.,ΧΑΓΗ,+……+….)
μεταξυ αλλων……….
………………………………………..
http://www.see-database.org/http://www.uowm.gr/balkan/
Department of Balkan Studies
Florina, Greece
http://www.uowm.gr/balkan/melidep.htm
ΓΟΥΝΑΡΗΣ
ΒΛΑΣΙΔΗΣ
ΖΑΙΚΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
http://www.uowm.gr/balkan/anatthesiergou.htm
ΜΑΝΟΣ (θα μιλησωμε για αυτον εκτεταμενως)
μεταξυ αλλων……………..
………………………………………..
http://www.uoi.gr/conferences/konitsa_summerschool/index_en.html
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ…τον θυμοσαστε?)
ΡΙΣΤΕΣΚΙ
ΜΑΝΟΣ
Φιλοξενουμενοι:
MΑURICE GODELIER
JANE COWAN
GEFOU-MEDIANOU
ΒΟΥΤΥΡΑ
ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΟΥ
……………………………………….
ΚΟΝΙΤΣΑ 2007
http://www.uoi.gr/conferences/2nd_konitsa_summerschool/index.html
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ο του ΚΕΜΟ)
ΡΙΣΤΕΣΚΙ
ΜΑΝΟΣ
μεταξυ αλλων…………..
……………………………………….
Ας παμε τωρα σε ενα συνεδριο (ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ)
http://www.yale.edu/macmillan/hsp/athens_program.pdf
ΚΩΦΟΣ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ
ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ
AARBAKKE (Κ.Ε.Μ.Ο.)
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΚΑΛΥΒΑΣ
ΚΕΡΙΔΗΣ (Πρωην ΚΟΚΚΑΛΙΚΟΣ, νυν ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ)
ΜΑΝΟΣ
ΒΛΑΣΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΙΔΗΣ
ΜΟΥΖΕΛΗΣ
ΚΑΖΑΜΙΑΣ
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΒΕΡΕΜΗΣ
ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ ( Ο του CDRSEE +.+……+.)
μεταξυ αλλων………….
……………………………………….
Παμε στο συνεδριο για ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στο Ζαππειο αυτην την εβδομαδα:
ΜΕΡΤΖΟΣ
ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ
ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ
ΒΕΡΕΜΗΣ
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΚΑΛΥΒΑΣ
ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΙΔΗΣ
ΚΑΖΑΜΙΑΣ
ΝΤΟΚΟΣ
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ
ΣΦΕΤΑΣ
ΚΑΡΡΑΣ
μεταξυ αλλων…………………..
……………………………………….
Παμε στο:
http://www.florina.org/html/info_zora/info_zora_n19.doc
” Τα ονόματα των «φωστήρων» που συμμετείχαν στην επιχείρηση «διαφώτισης» των Κουτόφραγκων είναι: Κούφα, Κολιόπουλος, Πάσχου, Γούναρης, Αγγελόπουλος (όλοι πανεπιστημιακοί «δάσκαλοι», φανταστείτε τι μαθαίνουν τα παιδιά του κόσμου), η διευθύντρια του Γραφείου του ΥΠ.ΕΞ στη Θεσσαλονίκη Ε. Βακάλη και ο γνωστός Μέρτζος. Για να μην ξεχάσετε να τους δώσετε «συγχαρητήρια» την επόμενη φορά που τυχόν θα τους δείτε…………..”
ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ
ΜΕΡΤΖΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
εμενα μου φαινεται σαν επιτροπη του ελληνικου Υπ.Εξωτερικων !…………………………………………………………………….
Παμε :
http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=187631
“1 I am grateful to C. Stewart, D. Gefou-Madianou, J. Cowan, H. Driessen, P. Vereni, A. Bakalaki, I. Manos, L. Risteski, S. Avgitidou and the journal’s two anonymous reviewers for comments on this paper. I am most grateful to those colleagues who conducted fieldwork at Florina and shared with me both my anxieties and their knowledge. An earlier version of this paper was presented at the 2001 MESS in Slovenia.”
ΜΑΝΟΣ
ΡΙΣΤΕΣΚΙ
COWAN
GEFOU-MADIANOU
μεταξυ των αλλων ευχαριστουμενων, απο ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ Η ΑΓΕΛΟΠΟΥΛΟ.
Θα μιλησουμε παραπανω για μερικα απο τα παραπανω ονοματα………………………..
………………………
EAST-WEST INSTITUTE
http://www.ewi.info/pdf/2nd%20Council%20Meeting%20Bitola%20June%202005%20Report.pdf
BUSSE
ΜΑΝΟΣ
…………………………………….
EAST-WEST INSTITUTE
http://www.ewi.info/pdf/Social%20Science%20Student%20Seminar%20Report%20March%202005.pdf
BUSSE
ΒΛΑΣΙΔΗΣ
ΜΑΝΟΣ
μεταξυ αλλων……………………….
………………………………….
ΧΟΡΟ-ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΙΣ (κατα ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟ)
http://www.sub.uni-hamburg.de/opus/frontdoor.php?source_opus=811http://www.sub.uni-hamburg.de/opus/volltexte/2002/811/pdf/dissertation.pdf
……………………………………
Καλο σας Σαββατο-Κυριακο, εγω μπορει να την κοπανισω στα βουνα για πεστροφα………..Λ.




53.                
George Tsapanos 

10/06/2007 στις 14:32 | #53Παράθεμα 

Πριν συνεχισω με το τριτο μερος, και επειδη ειναι σωστο να λεγεται και του “φτωχου το δικιο” ο Κος Αγγελοπουλος (Αγελοπουλος) ΔΕΝ παρεστει κατα την συναντηση του ΕΕΣ με τους Ελληνες “φωστηρες”:
http://www.florina.org/html/info_zora/info_zora_n_20.doc
” Στο τεύχος Info Zora, Ν 19, στο άρθρο σχετικά με την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα στην Ελλάδα αναφέρουμε ότι μέρος του προγράμματος ήταν η συνάντηση της αντιπροσωπείας με ομάδα «σοφών» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η συνάντησή της με καθηγητές του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα. Μεταξύ των ονομάτων που αναφέρθηκαν ήταν και το όνομα του κ. Αγγελόπουλου ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δεν ήταν παρών στη συνάντηση αυτή.
Ζητούμε συγνώμη για την αναφορά, δηλώνοντας όμως, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι τα ονόματα δόθηκαν από την Ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες, μια που μέσω αυτής ρυθμίστηκαν όλες οι συναντήσεις με τις ελληνικές αρχές και τους φορείς. ”
Τωρα,γιατι τα ονοματα μιας συναντησεως που ελαβε χωρα στην Ελλαδα,δοθηκαν απο την Ελληνικη Πρεβεια των Βρυξελλων…………αυτο ειναι αλλη υποθεσης !
Λ.




54.                
George Tsapanos 

10/06/2007 στις 17:56 | #54Παράθεμα 

Κ.Ε.Μ.Ο. (3)
Σε λιγες μερες ενα ακομα συνεδριο θα λαβει μερος στην Αιγινα (ακομα και ο δημαρχος της θα μιλησει εκει), αυτο το ασχολουμενο με “Εμφυλιους Πολεμους”, αλλα βασικα ασχολειται και θα ασχοληθει με την ενοπλη επιθεση εναντιον της Ελλαδος απο το Κομμουνιστικο μπλοκ και τους αλητες του,κατα την περιοδο 1946-1949,ενοπλη επιθεση η οποια μετωνομασθη ευφημιακως απο τα ΠΑΣΟΚΙΑ, σαν…….Εμφυλιος!Θα ασχοληθουμε και με αυτο προσεχως (παρακατω-παραπανω).
Ενα παρομοιο συνεδριο ελαβε χωρα περυσι και στην Καστορια, (βλεπετε ορισμενοι κυκλοι δεν παν στην Ροδο η την Κερκυρα η την Κρητη για συνεδρια, παν στην Φλωρινα η την Κονιτσα, στην Καστορια η τα Ιωαννινα, εκει που η ελευθερη Ελλας διελυσε τα αριστερα εγκληματικα στοιχεια, λες και θελουν να μας το τριβουν στην φατσα οτι γυρισαν, οτι ειναι ακομα εδω!)αλλα εκει τους πεταξαν εξω απο το ξενοδοχειο και πηγαν καπου παραπερα να μεινουν.
Στο συνεδριο της Καστοριας λοιπον, πρωτοστατησαν καποιοι:
ΡΙΚΙ ΒΑΝ ΜΠΟΕΣΧΟΤΕΝ και
ΡΑΥΜΟΝΔΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ
και οι δυο φωνασκουντες για “αυτονομια” και τα τοιαυτα της Καστοριανης περιοχης των Κορεστιων.
Μιας περιοχης που βριθει απομειναριων των ΤΣΑΜΗΔΩΝ που τους κουβαλησαν εκει, για να κανουν παρεα με τους φιλο-Βουλγαριζοντες του Δευτερου Παγκοσμιου, ενα μαλιστα απο τα χωρια εκει πανω, αυτο-ονομαζεται και ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΕΣΤΙΩΝ η ΜΙΚΡΗ ΣΟΦΙΑ, η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΟΦΙΑ! ( Η συζυγος του κου Αλβανου κατι ξερει για αυτο).
Κατα περιεργο τροπο ομως,ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΡΡΗ, ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΕΡΙ “ΒΙΑΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ”.
ακομα πιο περιεργο μαλιστα το γεγονος οτι και οι δυο:
ΡΙΚΙ ΒΑΝ ΜΠΟΕΣΧΟΤΕΝ και
ΡΑΥΜΟΝΔΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ
ελαβαν εγιναν μελη του Κ.Ε.Μ.Ο. στην εφετεινη του ανακαταταξη, λες και ηθελαν να τους ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ.
Στο συνεδριο ηταν παρων απ οτι εμαθα και αλλο ενα φιλο-Σκοπιανο στοιχειο ο Ανθρωπολογος LORING DANFORTH, τον θυμοσαστε αυτον απο την “επιχειρηση χειρογραφων” στην ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΤΟΥ ΑΘΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΡΑ ΤΟΥ CDRSEE ?
Λες και μας κυνηγαν οι διαολοι και δεν μπορουμε να ξεφυγουμε απο το CDRSEE, αλλα στο κατω κατω της γραφης αυτος ειναι και ο τιτλος αυτης της γωνιας.
Και ετσι, εχωμε εντοπισει μερικους ακομα παικτες, JANE COWAN, LORING DANFORTH,RIKI VAN BOESCHOTEN.
Θα τους ξεψαχνισωμε εν καιρω!
………………………………………..
Περυσι τον Δεκεμβρη ελαβε θεση συνεδριο με θεμα τα δεκαχρονα του Κ.Ε.Μ.Ο., νατο εδω μεσα:
http://www.kemo.gr/archive/events/sinedrio.pdf
Ας ψαξωμε τους “ομιλητες” εκει μεσα (μεταξυ αλλων παντοτε.¨)))))))):
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ
VEMINT AARBAKKE
ΡΙΚΙ ΒΑΝ ΜΠΟΕΣΧΟΤΕΝ (RIKI VAN BOESCHOTEN)
ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΕΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΛΤΣΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΕΦΟΥ-ΜΑΔΙΑΝΟΥ (GEFOU-MADIANOU)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΖΑΚΗΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΤΣΕΛΙΚΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΖΕΛΗΣ
Τους διαβασατε? Τους συγκρινατε με τους αλλους που διαβασατε μεχρις τωρα?
……………………………………….
Παμε τωρα στο ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ο ιστος ακουμπαει και εκει. Διαβαστε πρωτα το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, για να καταλαβετε ορισμενα πραγματα για τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ και την παρουσια τους σε ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ και κατοπιν σε Ελλαδα:
http://www.anatolia.edu.gr/intro.jsp;jsessionid=48DBCDD669542FCA910F04BE3B6473CD?CMCCode=0102020102&extLang=LG
και μετα ας “ξεσκωνισωμε” αλλη μια φορα τα “αφεντικα”(μεταξυ αλλων),τα ονοματα των οποιων δεν τα βρηκα καν στην ελληνικη:
http://www.anatolia.edu.gr/intro.jsp?CMCCode=0102020201&extLang=
JOHN BRADEMAS
New York, New York
THEODORE A. COULOUMBIS, Ph.D.
Athens, Greece
HON. EUGENE T. ROSSIDES
Washington, DC
CHRIS TOMARAS
Chicago, Illinois
KYRIAKOS TSAKOPOULOS
Sacramento, California
OLYMPIA TZIAMPIRI, Ph.D.
Thessaloniki, Greece
DIMITRI C. ZANNAS, ’38
Thessaloniki, Greece
(Μην ξεχνατε ποιος ειναι στα αρχεια του Μουσειου Μακεδονικου Αγωνος, και ποιοι εδωσαν αυτα τα αρχεια στην ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ),ΚΑΙ…… να ειπωθη και κατι αλλο, ο Συνδεσμος/Συλλογος της Θεσσαλονικης ΠΟΛΥ ΛΙΓΗΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ!
Αυτα το ονοματα ομως τα εχουμε βρει ανακατωμενα ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ, με αλλες ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, με αλλα ΑΤΟΜΑ!
Πως γυριζει ο τροχος………….!
Αυτα για σημερα, καλο σας βραδυ………….Λ.




55.                
George Tsapanos 

10/06/2007 στις 18:00 | #55Παράθεμα 

Συγνωμη για τα μικρο-λαθακια ορθογραφικα/συντακτικα πολλες φορες δεν εχω καιρο για δευτερη αναγνωση………….Λ.




56.                
George Tsapanos 

10/06/2007 στις 18:52 | #56Παράθεμα 

Και πριν το ξεχασω αλλα και λογω επικαιροτητος με την παρουσια του Κου Δημιτριου Καιριδη στο συνεδριο του Ζαππειου περι Καραμανλη:
http://www.ksg.harvard.edu/kokkalis/pastevents_wkshop2.html
Αλλη μια φορα τα ΟΝΟΜΑΤΑ (μεταξυ αλλων):
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ (ΚΕΡΙΔΗΣ-KERIDIS)
http://fletcher.tufts.edu/faculty/keridis/profile.asp
(απο ΚΟΚΚΑΛΙΚΟΣ εγινε ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ)
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΕΧΡΙΩΤΗΣ (κατεληξε στην Τουρκια):
http://www.boun.edu.tr/rehber/kisileri_goster_eng.asp?ID=1375
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ (νατο το κοριτσι μας χαλογελαστο-χαμογελαστο, αλλη μια ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ):
http://www.buffalo.edu/reporter/vol38/vol38n35/articles/VNeofotistosFeature.html
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ
ΕΦΗ ΦΩΚΑ (ψαχτε ΕΛΙΑΜΕΠ)
ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ
Larry Wolff
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ ( ο γνωστος μας).
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ (πρωην ΕΛΙΑΜΕΠικος, νυν ΙΣΤΑΜΕικος)
……………………………………….
Το “Συμβουλιο” του “ΙΔΡΥΜΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ” ψαξατε να το βρητε τελευταιως?
Λ.




57.                Χρήστος Μόρφος 

10/06/2007 στις 19:49 | #57Παράθεμα 

Ας συνεισφέρω κι εγώ κάτι:
“Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος είναι ο πρέσβης Π.Μολυβιάτης, με αντιπρόεδρο τον Αχ.Καραμανλή. Γ.Διευθυντής είναι ο καθηγητής Κ.Σβολόπουλος.”
Δεν αναφέρεται κάτι για τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου. Όμως:
“Kωνσταντίνος Σβολόπουλος
Kαθηγητής της Νεώτερης Ελληνικής Iστορίας στο τμήμα Iστορίας και Aρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών (1989-).
Γ. Διευθυντής του Iδρύματος “Kωνσταντίνος Γ. Kαραμανλής”(1990-). [...]
Διετέλεσε καθηγητής της Ιστορίας των Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (1981-1989) και, στο ίδιο διάστημα, Διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), του οποίου και παραμένει επίτιμος Διευθυντής.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από εκατό μελέτες και άρθρα, σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετέχει σε επιστημονικές εταιρείες, είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του “Ιδρύματος De Gaulle” και προεδρεύει της Ελληνικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Σπουδών ΝΑ Ευρώπης.”
Αυτά από τον ιστότοπο του Ιδρύματος.
Το γκουγκλίζω λιγάκι περισσότερο: Απόστολος Δασκαλάκης
“[...] Συγχρόνως χρημάτισε σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί των Εθνολογικών θεμάτων. Για 20 χρόνια είχε θέση επιτίμου μορφωτικού συμβούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών. [...] Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.”
Τι είναι αυτή η εταιρεία; Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο διαδίκτυο. 
Έπεσα όμως πάνω στο Το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών  
Αλλά και στην The International Studies Association, που αφού συνεργάζεται με τ0 The Kokkalis Program on Southeastern and East-Central Europe, όλο και τίποτα γνωστά παιδιά θα… ταΐζει.
Μετά βρίσκεις κι άλλα, όπως “Thomas Varvitsiotis, Dimitris Keridis, and Robert L. Pfaltzgraff, Jr., eds., Ασφάλεια στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ελληνοαμερικανικές Σχέσεις
Athens, Greece: Sideris, 1997, στο οποίο έχει συνεισφέρει και ο Louis J. Klarevas. 
Και οι δύο πρώτοι από τους επιμελητές του παραπάνω βιβλίου συνεργάζονταν και στο Ινστιτούτο Ελληνικού Δυναμικού (ΙΕΔ) ή Hellenic Resources Institute (HRI)… 
Μέχρι και παλιότερο κείμενο δικό μου “ανακάλυψα” [ http://www.geocities.com/morfosx/theamapati49.htm ] στο google για τη νυχτερινή ζωή διαφόρων σκυλάδων της Αθήνας, όπως ο υιός Βαρβιτσιώτης…
Όλα τα καλά παιδιά στην πίστα…




58.                
George Tsapanos 

10/06/2007 στις 21:54 | #58Παράθεμα 

Ο Χρηστος εγραψε:
Χρήστος Μόρφος Says:
June 10th, 2007 at 7:49 pm
Ας συνεισφέρω κι εγώ κάτι:
“Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος είναι ο πρέσβης Π.Μολυβιάτης, με αντιπρόεδρο τον Αχ.Καραμανλή. Γ.Διευθυντής είναι ο καθηγητής Κ.Σβολόπουλος.”
Δεν αναφέρεται κάτι για τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου. Όμως:”
Για να σε “τσιγκλισω και εγω με την καλη εννοια του ορου”.¨)))))))))
http://www.idkaramanlis.gr/html2/human/index_en.html
Ουτε εδω βλεπω την γλωσσαν την ελληνικην!
Μη τυχον και σας ξεφυγουν τα ονοματα:
Kostas Ifantis
Stathis Kalyvas
Ioannis Kolliopoulos
Aristotelis Tziambiris
ADMINISTRATIVE BOARD: 
Chairman
Dr. Ioannis M. Varvitsiotis
Member of the European Parliament, former Minister of Defence
Vice-Chairman
Dr. George N. Anastasopoulos
Former Member of the European Parliament (1984-1999), former Vice-President of the European Parliament
Director General
Constantine Arvanitopoulos
Associate Professor of International Relations, International & European Studies Department, Panteion University 
MEMBERS:
I. Bourloyannis Honorary Ambassador
M. Chatzigeorgiou Doctor of Medicine, former Member of the European Parliament
G. Dalakouras Businessman, Secretary of the CKID Administrative Board
P. Doukas Deputy Minister of Finance
E. Gyftopoulos Professor, M.I.T
M. Ioannidou Attorney at Law
L. Marangou Professor of Classical Archaeology, University of Ioannina
S. Marketos Professor of Medicine, University of Athens
C. Moschandreou Head of Advertising Firm
G. Moschovakos Lt. General (Rt.), former Deputy Chief of the Army General Staff
E. Moutsopoulos Professor, Member of the Academy of Athens
G. Papoulias Honorary Ambassador, former Minister of Foreign Affairs
D. Skarvelis Former Chief of the Defence Staff, Member of the Academy of Athens
M. Stasinos Doctor of Biochemistry
P. Stratos Economist, Businessman
G. Theophanous Attorney at Law
K. Tzitzikosta President of the UNESCO Centre for Women and Peace in the Balkans
C. Vavouskos Professor Emeritus of the Aristotle University of Thessaloniki, President of the Society for Macedonian Studies
N. Vakalis Member of the European Parliament
M. Vezani Psychologist
G. Vlachos Secretary General of Ports and Ports’ Policy
T. Xanthopoulos Deputy Minister of Ministry for the Environment, Physical Planning & Public Works
ACADEMIC ADVISORY BOARD
Niki Agnanti Professor, University of Ioannina
Nikos Baltas Professor, Athens University of Economics
Akis Botsaris Professor, University of Patras
Konstantina Botsiou-Petropoulou Lecturer, University of Athens
Aristotelis Charalambakis Professor, Democritus University of Thrace
George Dimopoulos Professor, Athens University of Economics
Thanasis Diamantopoulos Professor, Panteion University
George Donatos Professor, University of Athens
Kostas Ifantis Associate Professor, University of Athens
Ioanna Iliopoulou Professor, University of Patras
Stathis Kalyvas Professor, University of Yale
George Karabatsos Professor, Harokopeio University
Ioannis Kolliopoulos Professor, Vice President of the Committee of the University of West Macedonia
Thanasis Kyriazis Professor, University of Athens
Costas Magoulas Associate Professor, National Technical University of Athens
Costas Makropoulos Professor, University of Athens
Antonis Makrydimitris Professor, University of Athens
George Mergos Professor, University of Athens
Theodosis Palaskas Professor, Panteion University
Charalambos Papasotiriou Assistant Professor, Panteion University
George Ploumidis Professor, University of Ioannina
Pantelis Sklias Assistant Professor, Democritus University of Thrace
Achilleas Skordas Assistant Professor, University of Athens
Vasilis Stavrinos Professor, Harokopeio University
Constantinos Tsamadias, Assistant Professor, Harokopeio University
Giannis Tsoukalas Professor, Aristotle University of Thessaloniki
Aristotelis Tziambiris, Lecturer, University of Piraeus
Christos Zerefos Professor, University of Athens
Spyros Vlachopoulos Lecturer, University of Athens
http://www.idkaramanlis.gr/html2/human/stud-group-en.html
DEPARTMENTS
DEPARTMENT OF POLITICAL ANALYSIS & DOCUMENTATION
COORDINATOR: Constantine Arvanitopoulos
Dimitris Polymenopoulos
George Antoniadis
DEPARTMENT OF POLITICAL TRAINING – POLITICAL ACADEMY
COORDINATOR: Menelaos Daskalakis
Elias Athanasiadis 
DEPARTMENT OF PUBLICATIONS & RESEARCH PROGRAMMES
COORDINATOR: Dr. Konstantina Botsiou-Petropoulou
Paraskevi Brousta
DEPARTMENT OF INTERNATIONAL RELATIONS
COORDINATOR: Pantelis Sklias
Christiana Papageorgaki
George Roukounas
George Arvanitis 
DEPARTMENT OF STUDIES
COORDINATOR: Angelos Themelis,
Vasia Nikolopoulou 
STUDY GROUPS
INTERNAL AFFAIRS, PUBLIC ADMINISTRATION AND DECENTRALISATION
CULTURE
NATIONAL ECONOMY AND FINANCE
INDUSTRY
ENVIRONMENT, PHYSICAL PLANNING 
PUBLIC WORKS
AGRICULTURE 
LABOUR AND SOCIAL SECURITY 
MERCANTILE MARINE
PUBLIC ORDER
TRANSPORTATION AND COMMUNICATIONS
MEDIA 
TOURISM
DEPARTMENT OF ACTIVITIES
COORDINATOR: Mari Argiropoulou 
DEPARTMENT OF ARCHIVES, LIBRARY & INTERNET
COORDINATOR: Nikos Gryparis
DEPARTMENT OF ACCOUNTING
COORDINATOR: Maria Savvaki
Dimitris Veliotis
CHAIRMAN’S OFFICE
Marie Claire Androulaki 
COMMUNICATION ADVISOR
Yannis Andrianos 
Λ.




59.                Χρήστος Μόρφος 

10/06/2007 στις 23:06 | #59Παράθεμα 

Την πάτησα ως βλάξ. Έψαχνα στο “Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής”. Όχι στο “Ινστιτούτο [sic] Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής”. Δίπορτο…
Ο Μπερνς συναντήθηκε σήμερα με τη Ντόρα. Έτσι είναι. Ο πρόεδρος με τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς, κι ο υφυπουργός με τους παρακατιανούς. Η Ντόρα ήδη βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ. Πάντως, 
“Την Δευτέρα, ο κ. Μπερνς θα μιλήσει για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο Ινστιτούτο Καραμανλή, και εν συνεχεία θα μιλήσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με την ευκαιρία της 60ής επετείου του Σχεδίου Μάρσαλ.”
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=808568&lngDtrID=244




60.                
George Tsapanos 

10/06/2007 στις 23:31 | #60Παράθεμα 

Ο Χρηστος εγραψε:
“Χρήστος Μόρφος Says:
June 10th, 2007 at 11:06 pm
Την πάτησα ως βλάξ. Έψαχνα στο “Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής”. Όχι στο “Ινστιτούτο [sic] Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής”. Δίπορτο…”
Μην τα βαζεις με τον εαυτο σου, αρχικα εγω εβαλα “Ινστιτουτο” αλλα μετα εβαλα τα του “Ιδρυματος” η ουσια παραμενει η ιδια, ανθρωποι απο εκει ειναι “Υπο δυο σημαιες”, υπηρετουν ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ, αλλα και ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΤΟΜΟΥ ΤΟΥ CDRSEE!
Το ιδιο συμβαινει και με αυτους οι οποιοι ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΣΑΝ επι ΠΑΣΟΚ, ελαβαν θεσεις κατα την εικοσαετιαν του, αλλα και τις διατηρησαν επι Ν.Δ..
Ποιοι να ηταν αραγες οι ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ?
Ανθελληνικη γραμμη λοιπον απο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ?
Ας απαντησουν οι ιδιοι !
Λ.




61.                Χρήστος Μόρφος 

11/06/2007 στις 12:29 | #61Παράθεμα 

Κάπως έτσι την πάτησα. Ίδρυμα – Ινστιτούτο… Πολύ ωραίοι τύποι όλοι αυτοί. Άμα δεν τα ψάξει κανείς ούτε που μπορεί να φανταστεί τι “παίζεται”. Ευχαριστούμε, ακόμα μια φορά.
Τι να απαντήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Αν είναι ανθέλληνες; Για τα παιδιά τους το έκαναν και το κάνουν…




62.                
George Tsapanos 

11/06/2007 στις 17:22 | #62Παράθεμα 

Το θεμα θα μπορουσε να συνεχιστει επ αοριστον. Το “κυνηγι” που αρχισε πριν απο χρονια, μου εχει παραδωσει πολλα κλειστα μυστικα, μου εχει ανοιξει πολλες πορτες.
Οπως το CDRSEE ομολογει απο μονο του, η προσπαθεια και παρουσια του στον ελληνικο χωρο ειναι η κατασκευη ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Ας βγουν λοιπον στην πολιτικη αρενα, μαζι με ενα σωρο αλλους ΜΚΟ, χαραμοφαηδες του ψωμιου του ελληνα μεροκοματιαρη.
Θα ηθελα να ευχαριστησω τον Χρηστο, τα ΜΥΣΤΙΚΑ δεν ειναι ολα εξω, ΑΛΛΑ, δεν ειναι και ΟΛΑ μυστικα πλεον.
Εαν εχετε αποριες και θελετε απαντησεις, ρωτηστε τις.
Θα “σουλατσαρω” για λιγο ακομα σε αυτην την γωνια.
Σας ευχαριστω.
Χαιρετισματα σε ολους,
Γεωργιος Σοφοκλεους Τσαπανος
Visalia,Ca
Lyngos@aol.com
“Vlachs, the autochthonous
of the Hellenic peninsula”.




63.                
George Tsapanos 

11/06/2007 στις 17:28 | #63Παράθεμα 

Πριν προλαβω να ανοιξω το στομα μου, να και οι “300 του Κοκκαλη” :
http://greece.flash.gr//soon/2007/6/11/33545id/
11/6/2007 
Εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του Ιδρύματος Κόκκαλη 
Εκατοντάδες απόφοιτοι, καθηγητές και ανώτατα στελέχη του Πανεπιστημίου Harvard, μαζί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και πολιτικούς από τη Ν.Α. Ευρώπη έρχονται στην Αθήνα 
Η μεγαλύτερη συνάντηση αποφοίτων, καθηγητών, ανωτάτων στελεχών του αμερικανικού πανεπιστημίου Harvard, κυβερνητικών αξιωματούχων και πολιτικών από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διοργανώνεται στην Αθήνα με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τη 10η επέτειο από της ιδρύσεως του Ιδρύματος Κόκκαλη και του Προγράμματος Κόκκαλη που εδρεύει στο πανεπιστήμιο Harvard και δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στις 18 Ιουνίου, με κεντρικούς ομιλητές τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας υπότροφο του Προγράμματος Κόκκαλη – κ. Vuk Jeremic και τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημοσιογράφο, Dr. Fareed Zakaria.
Το Πρόγραμμα Κόκκαλη ιδρύθηκε από τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη το 1997 στη σχολή «John F. Kennedy School of Government» του Πανεπιστημίου του Harvard, με όραμα και αποστολή την ενίσχυση, μέσω της εκπαίδευσης, των θεσμών της Δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε και το Ίδρυμα Κόκκαλη στην Αθήνα για να «στήσει γέφυρες» ανάμεσα στο Kennedy School και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και για να συνεισφέρει άμεσα στην ανάπτυξη του δημόσιου, πολιτιστικού και επιστημονικού βίου της περιοχής.
«Στα δέκα χρόνια της λειτουργίας του, το Πρόγραμμα Κόκκαλη έδωσε στο Πανεπιστήμιο Harvard ένα πολύτιμο βήμα και παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη,» δήλωσε ο Πρύτανης του Kennedy School, κ. David T. Ellwood. «Με την παροχή υποτροφιών, την εκπαίδευση και την οργάνωση εκδηλώσεων, το Πρόγραμμα Κόκκαλη έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο περιφερειακό πρόγραμμα του Kennedy School of Government, έχοντας ένα δίκτυο με 300 και πλέον απόφοιτους, των οποίων οι πρωτοβουλίες, το έργο και η αποφασιστικότητα έχουν συνεισφέρει στην προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.»
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνέδριο του Πανεπιστημίου Harvard με θέμα «Inspiring Leadership and Momentum», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Athens Information Technology. Πάνω από 200 απόφοιτοι θα παρακολουθήσουν τις διαλέξεις και συζητήσεις, με κύριο ομιλητή τον Πρύτανη κ. Ellwood και άλλα ανώτατα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Kennedy School. Η μέρα θα κλείσει με ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου επίσημοι ομιλητές θα είναι ο Πρύτανης D. Ellwood, ο ιδρυτής του Ιδρύματος και του Προγράμματος, Σωκράτης Κόκκαλης, ο απόφοιτος του Προγράμματος, υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, V. Jeremic και ο δημοσιογράφος, F. Zakaria. 
Ο κ. Jeremic αποφοίτησε το 2003 από το Kennedy School με Master στη Δημόσια Διοίκηση και Διεθνή Ανάπτυξη, με υποτροφία του Ιδρύματος Κόκκαλη. «Τα χρόνια που πέρασα στο Kennedy School με έκαναν να ενδυναμώσω τη δέσμευσή μου για τη Δημοκρατία,» δήλωσε ο κ. Jeremic. «Εκεί ενίσχυσα την πεποίθησή μου να συνεχίσω να μάχομαι για τις δημοκρατικές αξίες που τόσο συχνά θεωρούνται δεδομένες.»
Ο κ. Zakaria έλαβε τον τίτλο του «ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους του 21ου Αιώνα» από το περιοδικό Esquire, καθώς και ενός από τους 10 πλέον σημαίνοντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Harvard, όπου εκπόνησε το Διδακτορικό του το 1993. Ο κ. Zakaria είναι εκδότης του περιοδικού Newsweek International και αρθρογράφος της εφημερίδας The Washington Post. Επίσης είναι μέλος της στρογγυλής τραπέζης με τίτλο Αυτή την εβδομάδα με τον Γιώργο Στεφανόπουλο, αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και παρουσιαστής της εκπομπής Foreign Exchange του τηλεοπτικού δικτύου PBS (Public Broadcasting Service).
Σχετικά με το Πρόγραμμα Κόκκαλη
Το Πρόγραμμα Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ανατολική Ευρώπη ιδρύθηκε το 1997 στο John F. Kennedy School of Government, του Πανεπιστημίου Harvard, με αποστολή την ενίσχυση του θεσμού της δημοκρατίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω της εκπαίδευσης. Κατά την τελευταία δεκαετία, το Πρόγραμμα Κόκκαλη έχει καλύψει τα έξοδα των μεταπτυχιακών σπουδών βραχύχρονων προγραμμάτων εκπαίδευσης πάνω από 300 υποτρόφων, αποτελώντας σημαντικό σύνδεσμο για την ανταλλαγή ιδεών στο Πανεπιστήμιο του Harvard, μεταξύ εκατοντάδων φοιτητών, καθηγητών, πολιτικών και ακτιβιστών. 
Το Ίδρυμα Κόκκαλη ιδρύθηκε το 1997 στην Αθήνα και αποτελεί έναν μη-κυβερνητικό, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, με στόχο την προώθηση μιας ειρηνικής, δημοκρατικής και ευημερούσας Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσα από την προαγωγή της γνώσης και της εκπαίδευσης, την υποστήριξη της δημόσιας, πολιτιστικής και επιστημονικής ζωής της περιοχής και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της.
http://www.kokkalisfoundation.gr.”
Λ.




64.                Χρήστος Μόρφος 

11/06/2007 στις 20:03 | #64Παράθεμα 

Κύριε Τσάπανε
Ευχαριστούμε θερμότατα για όλα όσα γράψατε τους τελευταίους πέντε μήνες σ’ αυτές τις σελίδες. Πραγματικά, πάρα πολλά από τα στοιχεία σας ήταν καλά κρυμμένα “δημόσια μυστικά”. Ευχαριστούμε που τα αποκαλύψατε και τα μοιραστήκατε μαζί μας.
Φυσικά, είστε πάντα ευπρόσδεκτος για ό,τι θελήσετε.
Να περνάτε καλά, κι ελπίζουμε σύντομα να δούμε κάποιο δικό σας ολοκληρωμένο και αποκαλυπτικό κείμενο.
Φιλικά
Χρήστος




65.                
George Tsapanos 

29/06/2007 στις 01:31 | #65Παράθεμα 

Na και παλι μαζι. Την θυμοσαστε την ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΡΗ? Το πανεπιστημιο ΤΗΣ απιο Αγγλια που εχει ανοιξει παραρτημα και Κεντρο Ερευνων στην Θεσσαλονικη το θυμοσαστε? Για ριχτε μια ματια!
http://www.idividi.com.mk/English/Other/390065/index.html
Skopje, June 26 (MIA) – Prime Minister Nikola Gruevski and rector of Thessaloniki University of Sheffield Yannis Ververidis signed Wednesday a Cooperation Agreement.
The agreement envisages allocation of 11 full scholarships for students at the Thessaloniki university. The second component foresees expert assistance from the university for establishment of an academy for managers, while the third refers to the establishment of cooperation in the research sector. 
“This cooperation agreement shows once again that the Government has a clear approach towards education. The objective of this Government is to make Macedonia a knowledge-based country, investing as much as possible in this sector”, said Minister of Education and Science Sulejman Rusiti after the signing ceremony.




66.                
George Tsapanos 

29/06/2007 στις 01:34 | #66Παράθεμα 

Νατος και ο αγαπημενος μας ΑΧΤΙΣΑΑΡΙ, μιλαν για –42– εκατομμυρια ευρω ποθ αλλαξαν χερια, λετε να ειναι ανακατεμενες τιποτα “γνωστες” μας τραπεζες?
http://www.serbianna.com/news/2007/01886.shtml
Inquiry sought in Ahtisaari bribery allegations
June 25, 2007 — The Speaker of the Parliament of Serbia, Oliver Dulic, is calling for a formal inquiry into allegations that the Finnish UN Envoy for Kosovo, Martti Ahtisaari, has received bribes in access of 2 million Euros from an Albanian organized crime figure in order to have Ahtisaari write a proposal that will recommend independence for the Serbian province of Kosovo. 
A report alleging Ahtisaari took bribes was reported over the weekend by a Bosnian news agency, Focus, specifying that German intelligence, the Bundesnachrichtendienst or BND, has uncovered accounts held by Ahtisaari that received 2 million Euros and that on at least two occasions Ahtisaari was a recipient of cash payments totaling in access of 40 million Euros. 
Martti Ahtisaari 
According to Focus, German BND Secret Service Brigadier Luke Neiman, who ran the operation, has a recorded conversation Ahtisaari held with an unnamed ethnic Albanian talking about a transfer of 2 million into Ahtisaari’s account from a Swiss bank with an account number 239700-93457-00097 that was masked by an offshore account with a code XS52-KOLER.
It is alleged that these accounts were ownership of Exhet Boria, a Kosovo Albanian known in the criminal circles to be in the very high echelons of the Albanian organized crime that dominates heroin trade in Europe. 
Focus also alleges that German BND has records as of February 12, 2007, 6:23 a.m., where a jeep owned by the Kosovo Albanian government arrived at the building where UN Special Envoy Martti Ahtisaari was stationed and handed over two silver color briefcases to Ahtisaari. Focus says the BND agents confirmed later that the briefcases were loaded with cash. 
“All of this his, of course, should be looked into,” said Serbia’s speaker of the Parliament Oliver Dulic “and if proven true, it will throw a long shadow over the final [Kosovo] resolution.” 
According to the Focus, a German report was already filed at the UN. 
Both UN and Martti Ahtisaari have not made any statements in regards to the allegations made. 
Kosovo is a Serbian province administered by the UN since 1999 when NATO drove off Serbian forces defending themselves from the Muslim Albanian separatists. 
serbianna June 25, 2007
Χαιρετισματα…………….Λ.




67.                Χρήστος Μόρφος 

03/07/2007 στις 10:47 | #67Παράθεμα 

“City College Greece
City College is an affiliated institution of the University of Sheffield, and was founded in Thessaloniki in 1989. In 1993 CITY signed an official agreement with the University according to which the College assumed the responsibility of running a series of the University’s undergraduate and postgraduate courses in Thessaloniki. The high academic standards and the establishment of mutual trust led to the official recognition of CITY as an Affiliated College of the University of Sheffield in March 1997. The University of Sheffield awards affiliation status to an academic institution outside the UK. All Bachelor’ s and Master’s degrees are awarded directly from the University of Sheffield. Thus, you study in Thessaloniki and you are a graduate of a leading British University.”
Ω! Και ο μεσιέ Αχτισάαρι λαμόγιο;! Ασφαλώς θα πρόκειται για σέρβικη “μαύρη προπαγάνδα”. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα  




68.                
George Tsapanos 

07/07/2007 στις 05:19 | #68Παράθεμα 

Στις ειδησεις:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=37112068
Ποια να ειναι αραγες η ΝΤΟΡΑ ΓΚΡΟΣΜΑΝΙΔΟΥ?
Νατη με τα τσιρακια του ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ, το λιαν περιεργο ?
Κυτταχτε σε ΤΙ ΤΡΑΠΕΖΙ καθησαν τοτε τα ΠΑΣΟΚΙΑ, με επισημο “ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΠΡΕΣΒΗ” στο Ν.Α.Τ.Ο.
Και να ηταν μοναχα αυτο?
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και η Ν.Δ. οχι μονο δεν την πεταξαν, ΑΛΛΑ………….απο Βουκουρεστι την μετεθεσαν προφανως λογω “διασυνδεσεων” στα ΣΚΟΠΙΑ !
ΧΡΗΣΤΟ, ανοιξε το μπλοκ σου, πολλα ακομα ειναι να ειπωθουν πριν πεθανει αυτη η ΠΟΥΤΑΝΑ η ΕΛΛΑΔΑ!
72.
Macedonia
Ljubčo
Georgievski
PRIME MINISTER
73.
Macedonia
Muhamed
Halili
Deputy Minister of Foreign Affairs
74.
Macedonia
Nano
Ružin
Ambassador to NATO
75.
Macedonia
Blagoj
Zašov
Ambassador to Romania
76.
Macedonia
Valentin
Mitrovski
Chief of Staff, Prime Minister Office
77.
Macedonia
Tihomir
Ilievski
Advisor of the Prime Minister
78.
Macedonia
Emilija
Geleva
Advisor of the Prime Minister
79.
Macedonia
Stelian
Modanu
Department for protocol, Ministry of Foreign Affairs
80.
Macedonia
Goran
Cekov
Head of the Department for NATO
81.
Macedonia
Stole
Stolevski
Ministry of Foreign Affairs
82.
Macedonia
Vesna
Likar
Translator
83.
Macedonia
Ljubomir
Boskovski
Journalist, Macedonian TV
84.
Macedonia
Dejan
Acevski
Cameraman, Macedonian TV
85.
Macedonia
Vlado
Stefanovski
Security Officer
http://www.newallies.ro/display.php?id=10&menu=5
145.
Greece Andreas
Loverdos
Secretary of State, Ministry of Foreign Affairs
146.
Greece Dora
Grosomanidou
Ambassador in Bucuresti
147.
Greece Polydore
Kokonas
First Counselor, Greek Embassy
148.
Greece Ioannis
Raptakis
First Counselor, Greek Embassy
149.
Greece Nafsika
Vraila
Counselor, NATO Department, Ministry of Foreign Affairs
150.
Greece Maria
Saradi
Chief of the Cabinet of the Prime Minister
151.
Greece Irida
Dikonopoulou
Special Adviser
152.
Greece Antonios
Sourvinos
Naval Attache, Greek Embassy
153.
Greece Alexios
Georgiades
Press Counselor, Greek Embassy
154.
Greece Georgios
Pavlopoulos
Security Officer 
Λ.




69.                
George Tsapanos 

07/07/2007 στις 05:22 | #69Παράθεμα 

Ποια να ειναι αραγες η ΝΤΟΡΑ ΓΚΡΟΣΜΑΝΙΔΟΥ?
Μου ξεφυγε το –Ο– ουδεις αναμαρτητος΅!
ΝΤΟΡΑ ΓΚΡΟΣΟΜΑΝΙΔΟΥ λοιπον !
Λ.




70.                Χρήστος Μόρφος 

09/07/2007 στις 20:30 | #70Παράθεμα 

Ντόρα [Θεοδώρα] Γροσομανίδου [δίχως "κ"] είναι το σωστό. Ανακλήθηκε προσωρινά από τα Σκόπια, στην Αθήνα. 
Το θέμα ψιλοθάφτηκε από τα ΜΜΕ. Μόνον ο Ελεύθερος Τύπος το είχε κάνει πρωτοσέλιδο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
“…θα την διαδεχτεί εκεί [σ.σ. στα Σκόπια] η κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που υπηρετεί τώρα ως αναπληρώτρια μόνιμη αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Εθνη.”
ΥΓ. Κύριε Τσάπανε, θα σας μαλώσω! “Πουτάνα” η γλυκιά μας πατρίδα;  
Το μπλογκ εδώ είναι… κι ακόμα το διαβάζουν οι… διαβαστεροί…




71.                
George Tsapanos 

10/07/2007 στις 04:32 | #71Παράθεμα 

ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΙΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ, ετσι σοφοι που γινηκατε,με τοση πειρα, ηδη θα καταλαβατε τι σημαινουν ολα αυτα.
ΚΩΦΟΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΜΑΛΛΙΑΣ, ΜΙΛΛΑΣ, ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ, ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, CDRSEE, ΚΑΡΡΑΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΗ, ΔΡΑΓΩΝΑ, ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, Κ.Τ.Λ.,
http://www.cdsee.org/seminar_eucp_conerence_report.htmlhttp://www.cdsee.org/seminar_eucp_schedule.htmlhttp://www.see-jhp.org/about_project.html
Background to the JHP
…………………At this conference, the place of history and textbooks in the region was addressed at a key session entitled The Potential Role of Education in Reconciliation. Papers were delivered by respected authors in the field such as Dr. Wolfgang Hoepken, Director of the Georg Eckert Institute; Professor Maria Todorova of the University of Chicago at Urbana Champagne, Hercules Millas and Evangelos Kofos from Athens; and Busra Ersanli of Marmara University, Istanbul. 
History Education Committee 
The members of the HEC are (as of May 2002): 
Prof. Christina Koulouri, Chair – University of Peloponnesus, Greece
Prof. Halil Berktay, Vice-Chair – Sabanci University, Istanbul, Turkey
Lecturer Dubravka Stojanovic, Vice-Chair – University of Belgrade, Serbia and Montenegro
Prof. Neven Budak – University of Zagreb, Croatia
Prof. Thalia Dragonas – National and Kapodistrian University of Athens, Greece
Assoc. Prof. Valentina Duka – University of Tirana, Albania
Prof. Anna Frangoudaki – National and Kapodistrian University of Athens, Greece
+…..+…………..+
Academic Committee Members (as of July 2004) are: 
Prof. Fikret Adanir, Chair, Ruhr University, Bochum, Germany
Prof. Ivo Bicanic, University of Zagreb, Croatia
Prof. Lucian Boja, University of Bucharest, Romania
Prof. Richard Crampton, Oxford University, UK
Prof. Marco Dogo, University of Trieste, Italy
Prof. Karl Kaser, Karl-Franzens University of Graz, Austria
Prof. Olga Katsiardi-Hering, National and Kapodistrian University of Athens, Greece
Prof. Paschalis Kitromilidis, National and Kapodistrian University of Athens, Greece
Prof. Ioannis Koliopoulos, Aristotle University of Thessaloniki, Greece




72.                
George Tsapanos 

10/07/2007 στις 04:51 | #72Παράθεμα 

ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗ Η ΓΡΟΣΟΜΑΝΙΔΟΥ.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=79412532
Προς ανάκληση η πρέσβης της Ελλάδας
Θα ανακληθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η πρέσβειρα της Ελλάδας στα Σκόπια Θεοδώρα Γροσομανίδου, εξαιτίας δηλώσεών της στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», οι οποίες θεωρείται ότι βρίσκονται σε απόκλιση από την επίσημη πολιτική στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους και της μελλοντικής εισόδου του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Την πιθανότητα της ανάκλησής της επιβεβαιώνει επίσημη πηγή στην Αθήνα, ωστόσο η οριστική απόφαση επρόκειτο να ληφθεί σήμερα. Η κ. Γροσομανίδου εκλήθη την Παρασκευή στην Αθήνα και έδωσε εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις της.
Υ.Γ.
Οπως ειπα ουδεις αναμαρτητος, μου ξεφυγε το “ΓΛΥΚΕΙΑ” πριν απο το “πουτανα”………¨))))))))))




73.                
Ανώνυμος 

10/07/2007 στις 09:54 | #73Παράθεμα 

Το σκεπτικο μιας ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, η γιατι επρεπε να αλλαξουν τα “προβληματικα” σχολικα βιβλια ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Με την συμμετοχη:
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΦΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΚΑΙΤΗΣ ΤΖΙΤΖΙΚΟΣΤΑ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΑΚΙΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΛΑΛΑΚΟΣ
ΒΑΣΣΙΛΗΣ ΒΑΣΣΙΛΙΚΟΣ
HERCULES MILLAS
(ΑΠΟ ΤΟ 1999)
Απο τοτε τα ΣΚΟΠΙΑ τα ελεγαν σαν….ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (
(ΣΕΛΙΣ 77)(+ – 1)
ΑΠΟ ΤΟ 1992 ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ,(ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ) (ΣΕΛΙΣ 90 + – 1)
http://unesdoc.unesco.org/images/0012/001223/122375eo.pdf
ΣΩΣΤΕ ΤΟ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.
Λ.




74.                Χρήστος Μόρφος 

10/07/2007 στις 10:29 | #74Παράθεμα 

“Fighting the adverse effects on youth of misguided religious fanatism and nationalism, which IS a threat to peace, to the future of [Europe and more specifically, of the Balkan region is not an easy undertaking. Nevertheless in our approach, we have relied on the outcome of the most important activities in this field carried on by UNESCO, by the Institute ‘Georg Eckert” in Braunschweig, and since 1992, by the Research Unit on School Textbooks of the Pedagogic Section at the Aristotle University School of Philosophy." 
Αυτά αναφέρει [σελ. 90], μεταξύ άλλων το έγγραφο στο οποίο παραπέμπει ο κ. Τσάπανος [που... βγήκε, ελέω τεχνολογίας, "Ανώνυμος"] στο προηγούμενο σχόλιό του. 
Δηλαδή, “Ο Αφοπλισμός της Ιστορίας” [sic] όπως είναι και ο τίτλος του εγγράφου έχει ιστορία τουλάχιστον 15 χρόνων!
Κατά τα άλλα διάφοροι πανηγυρίζουν την πύρρεια νίκη για το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Κοιτώντας το δέντρο και μη βλέποντας το δάσος…




75.                Χρήστος Μόρφος 

10/07/2007 στις 10:31 | #75Παράθεμα 

Επίσης:
Απομακρύνεται η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στην ΠΓΔΜ
“…Αιτία αποτελούν δηλώσεις της στην εφημερίδα «Financial Times», στις οποίες ουσιαστικά τασσόταν υπέρ της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία. Η κ. Γροσομανίδου εκλήθη την περασμένη Παρασκευή να δώσει εξηγήσεις σε ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών…”
“…Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται «Τα Νέα», επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ θα τοποθετηθεί η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, το Νο2 της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ…”




76.                
Ανώνυμος 

10/07/2007 στις 20:33 | #76Παράθεμα 

Τα μυστικα του “τετρατομου” του CDRSEE.
ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, TODOROVA, ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΗ,τα ιδια προσωπα ξανα και ξανα, αναλυσεις,προετοιμασιες σχεδιασμος του ολου εργου.Με λεφτα του ΕΛΛΗΝΑ φορολογουμενου βασικα ! 
http://www.cdsee.org/pdf/gp_balkan_horizons.pdf
Λ.




77.                
Ανώνυμος 

11/07/2007 στις 12:44 | #77Παράθεμα 

Αυτο που εβαλα χτες, 
http://www.cdsee.org/pdf/gp_balkan_horizons.pdf
δειτε με ποιους συνδεεται.
Τα “πλοκαμια” για τα οποια μιλαω τοσον καιρο.
MARIA TODOROVA.
Αυτη που εφτιαξε το τετρατομο του CDRSEE μαζι με ΚΑΡΡΑ, ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟ και την κλικα.
http://www.gei.de/index.php?id=94&L=1
Academic Advisory Board
Members 
The Academic Advisory Board advises the Board of Trustees, the director, and the research fellows. 
The Academic Advisory Board consists of:
Prof. Dr. Bettina Dennerlein
Prof. Peter Gautschi, Fachhochschule Nordwestschweiz/Pädagogische Hochschule Aarau/Switzerland
Prof. Dr. Viola B. Georgi, FU Berlin
Prof. Dr. Gudrun Gersmann, University of Cologne
Prof. Dr. Michael Geyer, University of Chicago/USA
Prof. Dr. Reinhardt Krammer, University of Salzburg
Prof. Dr. Hermann Kreutzmann, FU Berlin
Prof. Dr. Wolfgang Sander, University of Giessen
Prof. Dr. Martin Schulze-Wessel, University of Munich
Prof. Dr. Yasemin Soysal, University of Essex/GB
Prof. Dr. Maria Todorova, University of Illinois/USA
Dr. Ute Wardenga, Leibniz-Institut für Länderkunde/Leipzig
Λ.




78.                Χρήστος Μόρφος 

12/07/2007 στις 20:12 | #78Παράθεμα 

Όλος ο καλός ο κόσμος. 
Αλλά όχι μόνον με τα λεφτά του φορολογούμενου Έλληνα. Αλλά και του Έλληνα-κορόιδου που τα “ακουμπάει” κανονικά στους ληστές που λέγονται τράπεζες [για τις οποίες δεν μιλάει κανένας "μπουκωμένος" από τις διαφημίσεις και τις αργομισθίες]. Γιατί και οι τράπεζες “χορηγούν” τέτοιου είδους επιχειρήσεις.




79.                
Ανώνυμος 

14/07/2007 στις 16:00 | #79Παράθεμα 

Γεια σας και παλι, Σαββατο πρωι εδω πριν διαβασω τα νεα, να σας στειλω κατι παλια σε εσας :
Ερευνες για συνορα και ταυτοτητες, οπως τις θελουν βεβαια αυτοι, ποιοι ειναι ΑΥΤΟΙ?
Μα………..το καρτελ της Θεσσαλονικης, ΓΟΥΝΑΡΗΣ,ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.
Μονοι τους ανοιγουν τα ΑΡΧΕΙΑ, μονοι τους τα ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, μονοι τους τα ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ, μονοι τους τα ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ, και μονοι τους τα ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ !
Πως να μην βριθει η Μακεδονια απο ΣΛΑΥΟ-ΕΔΩ και ΣΛΑΥΟ-ΕΚΕΙ…………….ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ !
http://www.cliohres.net/books/5/10.pdf




80.                
Ανώνυμος 

14/07/2007 στις 16:11 | #80Παράθεμα 

Την Κυπρο την παρεδωσαν στο σχεδιο Αννα, αλλα να που και με το Κοσσοβο ασχολουνται.
Διαβαστε αυτα τα ονοματα (μεταξυ αλλων) για να φριξετε!
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ (ο του CDRSEE για να ειμαστε και εντος θεματος)
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ (ο του STABILITY PACT)
ΚΩΦΟΣ (λειπει ο Μαρτης απο την σαρακοστη? )
ΜΑΛΛΙΑΣ (απο που να ειναι αυτος? )
ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ (να και το ΙΜΧΑ )
ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ ( περνιεται για ακαδημαικος)
WHYTE NICHOLAS (ΤΟΝ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝ? ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΟΣ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ)
http://www.eliamep.gr/eliamep/files/List_of_Participants2486.pdf
Καλο Σαββατοκυριακο……………….Λ.




81.                
Ανώνυμος 

15/07/2007 στις 17:28 | #81Παράθεμα 

Ειρηνη, ανθρωπινα δικαιωματα, αμοιβαια κατανοηση, και διαλογος.
Ξεχασαν την ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
http://www.unesco.org/education/pdf/agenda_eng.pdf
ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!
http://www.unesco.org/opi2/disarminghistory/in_visby/990923-02.htm
Τα διαβασατε παραπανω, να και το χαμογελαστο παιδι.
Λ.




82.                Χ. Μόρφος 

16/07/2007 στις 08:50 | #82Παράθεμα 

Λοιπόν, ποτέ δεν φανταζόμουνα, όταν “εφεύρισκα” τον όρο “Δικτύωμα” το 2002, ότι είχε ήδη από τότε τόση… πέραση. Κι όπως μας δείχνει συνεχώς ο ακάματος κ. Τσάπανος, τα ίδια και τα ίδια άτομα κι εδώ κι εκεί και πάλι εδώ και πάλι εκεί, παντού τα ίδια… κι εδώ κι εκεί. Και μετά σου μιλάνε για ανεργία  Αν και δεν είναι καθόλου αστείο.
Καλή ώρα όπως οι του ΕΛΙΑΜΕΠ για το Κόσσοβο. Και Ρόντος και Βαληνάκης και… και… για να μην τους λησμονήσουμε. Στ’ αλήθεια τι έγινε με τον Αχτισάαρι που τον έπιασαν κλέπτοντα οπώρας; Στη μούγκα θα τη βγάλουμε και μ’ αυτό το “σκάνδαλο”. ["Σκάνδαλα υπήρχαν, αλλά δεν υπάρχουν πια", είχε πει μια ψυχή πριν από κάτι δεκαετίες. Και εννοούσε ότι όλα είναι ένα σκάνδαλο πια. Κι ο μιθριδατισμός καλά κρατεί...]
Την καληνύχτα μας και την καλημέρα μας στην Καλιφόρνια. Και καλή εβδομάδα!
Κι ένα κείμενο του Τάκη Μίχα Η Ντορα και το Μακεδονικο για την πρέσβειρα της Ελλάδας στα Σκόπια Ντόρα Γροσομανίδου με διάφορες ενδιαφέρουσες -και αποκλειστικές- πληροφορίες.




83.                
George Tsapanos 

19/07/2007 στις 05:29 | #83Παράθεμα 

Τι να πρωτο-πει κανεις?
http://www.et.gr/search_publication#results
ΦΕΚ 142/Α/2001
27-6-2001
Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας για την πολιτιστική συνεργασία: 
Τα Μέρη: …
ι) «Θα συνεργάζονται στην παρουσίαση της Ιστορίας, της Γεωγραφίας, του Πολιτισμού και της Οικονομίας της άλλης χώρας, ιδιαίτερα στα σχολικά βιβλία.Με αυτόν το στόχο θα συστήσουν μία Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία θα ανταλλάξει και θα μελετήσει τα σχολικά βιβλία, για να προτείνει τη διόρθωση των ανακριβειών».
—————————————————————————————
http://agora.antibaro.gr/viewtopic.php?t=98
Αποκαλύπτει με περισσότερα στοιχεία ο Νεοκλής Σαρρής τα εξής. 
Quote:
Η εντολή που είχε δοθεί στην μικτή επιτροπή για τον έλεγχο των σχολικών βιβλίων Ελλάδας – Τουρκίας: “Όλες οι απαιτήσεις της Τουρκίας, σε ότι αφορά τα σχολικά μας βιβλία, να γίνουν δεκτές.” 
Η έκφραση στο σχολικό βιβλίο “…συνωστίζονται στο λιμάνι”, είναι μετάφραση αντίστοιχης τουρκικής
……………………………………..
http://www.euborderconf.bham.ac.uk/publications/files/GreeceTurkey2.pdf
PAGE 7
Between 2002 and 2004 at least 30 secret negotiations took place between the Greek and Turkish foreign offices !
Σελις 7
Μεταξυ 2002 και 2004 τουλαχιστον 30 μυστικες διαπραγματευσεις ελαβαν χωραν μεταξυ του Ελληνικου και του Τουρκικου Υπ.Εξωτερικων.
……………………………………..
http://www.lse.ac.uk/collections/hellenicObservatory/pdf/GrigoriadisIoannis-LSE%20Symposium21june03-The%20Changing%20Role%20of%20the%20EU%20Factor%20in%20Greek-Turkish%20Relations.pdf
PAGE -4-
“………………According to the new policy,which had the personal touch of the new Foreign Minister George Papandreou,Greece should actively support all efforts made to improve Turkey-EU relations………………..”
Συμφωνα με την νεα πολιτικη γραμμη η οποια ειχε την προσωπικη “εγκριση” του νεου Υπουργου των Εξωτερικων Γεωργιου Παπανδρεου, η Ελλαδα θα ΠΡΕΠΕΙ ενεργητικως να υποστηριζει
ολες τις προσπαθειες που γινονται προς καλλιτερευση των σχεσεων μεταξυ Τουρκιας και Ευρωπαικης Ενωσεως…………………”
……………………………………
Λ.




84.                
George Tsapanos 

19/07/2007 στις 05:31 | #84Παράθεμα 

Παρακλαδι του Λονδρεζικου “καρτελ”.
Μην ξεχαστε να διαβαστε τα ονοματα στο τελος!
http://www.sant.ox.ac.uk/esc/esc-lectures/SEESOX-newsletter2004.pdf
¨Λ.




85.                
George Tsapanos 

19/07/2007 στις 06:01 | #85Παράθεμα 

Σελις 5/31
http://www.euborderconf.bham.ac.uk/publications/files/WP17_Turkey-Greece.pdf
BOGAZICI UNIVERSITY
TURKISH HISTORY FOUNDATION
CDRSEE
UNESCO
HEINRICH BOLL FOUNDATION
CONSULATE GENERAL OF NETHERLANDS IN TURKEY
“ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ” απο
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,
ΚΡΟΑΤΙΑ,
ΡΟΥΜΑΝΙΑ,
ΤΟΥΡΚΙΑ,και
ΕΛΛΑΔΑ,
να ποιοι κρυβονται πισω απο το καταπτυστο “τετρατομο” της κλικας του CDRSEE.
L.




86.                Χ. Μόρφος 

19/07/2007 στις 14:52 | #86Παράθεμα 

Το “ερώτημα” είναι ένα: παλαιο-οθωμανισμός ή νεο-οθωμανισμός;
Διότι στην πρώτη περίπτωση οι παλαιο-οθωμανοί [Τούρκοι] θα διορθώνουν απευθείας τα βιβλία ιστορίας της Ελλάδας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα τα διορθώνουν έμμεσα μέσω των νεο-οθωμανών [Ελλήνων]. 
Έχουν κι οι συμφιλιωτές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης τα προβλήματά τους…
Αντιγράφω από το έγγραφο του σχολίου # 85 [σελίδα 6]:
“In Greece, while the ongoing reforms succeeded in the removal of negative references to Turks, and in placing a greater emphasis on social/economic history, the school books remain distinctly ethnocentric (Koulouri et al., 2001: 97). The Greek nation is ‘presented as an almost natural entity,’ possessing an ‘uninterrupted continuity since antiquity, a great ability to conserve the main cultural characteristics, and a high cultural
homogeneity’ (Frangoudaki, 2003: 211).” 
Και τα λοιπά και τα λοιπά. Ας δούμε και τι λένε για την άλλη πλευρά, αμέσως μετά:
“In Turkish schoolbooks, there has also recently been some progress in the removal of negative depictions regarding the Greeks. However, the general ethnocentric understanding of history has remained the same (Millas, 1995).”
Ας δούμε και δυο παραδείγματα από τα τουρκικά σχολικά βιβλία ιστορίας [σελ. 6-7]:
For example, a Turkish history textbook approved for 10th graderes contends: “Due to the Greek question, the great powers of Europe acted in concert and attacked the Ottoman state. From then on, as it is the case today, she [Greece] had this expectation in all the issues she had with Turkey.”
A book on the History of Turkish Revolution and Kemalism, taught at 11th grade, states:
“The Greeks and Armenians, who for centuries have benefited from all the opportunities offered by the State, took advantage of the bad condition of the Ottoman Empire, and tried to carve up our territories by collaborating with the occupying forces.”
Και τα λοιπά, και τα λοιπά… Διαβάστε και τα υπόλοιπα. Και μην ξεχάσετε, καταπώς συστήνει και ο κ. Τσάπανος, να ρίξετε και μια ματιά στα ονόματα. Τα ίδια και τα ίδια. Πάντα!




87.                Χ. Μόρφος 

21/07/2007 στις 14:34 | #87Παράθεμα 

Άρθρο για το ξαναγράψιμο της ιστορίας στα Βαλκάνια αναδημοσιευμένο στο Underinformation [ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ) ΙΣΤΟΡΙΑΣ] από τον “The Christian Science Monitor”, γραμμένο από τον Nicole Itano.




88.                
George Tsapanos 

21/07/2007 στις 15:14 | #88Παράθεμα 

Ο Χρηστος εγραψε:
Χ. Μόρφος Says:
July 21st, 2007 at 2:34 pm
Άρθρο για το ξαναγράψιμο της ιστορίας στα Βαλκάνια αναδημοσιευμένο στο Underinformation [ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ) ΙΣΤΟΡΙΑΣ] από τον “The Christian Science Monitor”, γραμμένο από τον Nicole Itano.>
Ο “καυμενος” ο Νικολακης….ΠΟΙΟΣ η ΠΟΙΟΙ δεξιοτεχνως να τον οδηγησαν στα “προβληματακια” του τετρατομου του CDRSEE?
Ν’ αγρευει μερικα εκατομμυρια το “Κεντρο”?
Αλλα ο λαος αρχισε να ξυπναει και να αφοπλιζει τριτης κατηγοριας ψευδοιστορικους και τους ΜΚΟ που τους σεκονταρουν.
Τα ποντικια πηδουν,καιρος να πιασουμε τις ποντικομαννες.
Λ.




89.                
George Tsapanos 

21/07/2007 στις 15:34 | #89Παράθεμα 

Σελις 19/31
http://www.euborderconf.bham.ac.uk/publications/files/WP17_Turkey-Greece.pdf
Και σε ΠΟΙΟΥΣ μερικοι-μερικοι ανεθεσαν την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ……..ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ?
Στο Κ.Ε.Μ.Ο. !
Κατα πρωτον, καποιος ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ εφευρισκει ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, και κατοπιν………καποιοι πληρωνονται για την μελετη ” Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ” !
Δεν ειναι η ΒΟΥΛΗ των Ελληνων η αυτη των Τουρκων, ειναι οι:
ΜΠΟΥΣΧΟΤΕΝ,ΡΟΖΑΚΗΣ,ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΛΒΑΝΟΣ,ΚΟΠΠΑ,ΤΣΙΤΣΕΛΙΚΗΣ,ΔΩΔΟΣ,ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΑΛ, ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΩΝ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ.
Νατοι, για αλλη μια φορα, θυμοσαστε ποσες φορες και που τους εχωμε ΞΑΝΑ-βρει?
Μαλιστα, αυτοι που πρωτα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ!
Με το ………….αζημιωτο βεβαια !
http://www.kemo.gr/gr/03.html
Vemund Aarbakke, ιστορικός, vaarbakke@otenet.gr, vemund@prio.no
Γιώργος Αγγελόπουλος, κοινωνικός ανθρωπολόγος, ag@uom.gr 
Ραϋμόνδος Αλβανός, ιστορικός, makedonas29@yahoo.com
Νίκος Αλιβιζάτος, νομικός, val12law@otenet.gr 
Διαμαντούλα Αναγνώστου, πολιτικός επιστήμονας, diaman69@otenet.gr
Σωτήρης Βαλντέν, οικονομολόγος, axel.WALLDEN@cec.eu.int 
Λίνα Βεντούρα, ιστορικός, venturas@otenet.gr
Riki van Boeschoten, κοινωνικός επιστήμονας, riboush@uth.gr 
Μαριάνθη Γεωργαλίδου, γλωσσολόγος, georgalidou@rhodes.aegean.gr, 
Χρήστος Γιακουμόπουλος, νομικός, Christos.GIAKOUMOPOULOS@coe.int
Μαρία Γιαννησοπούλου, κοινωνικός επιστήμονας, maya@social.soc.uoc.gr, mayas@otenet.gr 
Δημήτρης Δημούλης, νομικός, Dimoulis@yahoo.de 
Δημοσθένης Δώδος, πολιτικός επιστήμονας, ddodos@law.auth.gr
Λεωνίδας Εμπειρίκος, ιστορικός, embirikos@ath.forthnet.gr 
Αλέξης Ηρακλείδης, πολιτικός επιστήμονας, aherac@panteion.gr 
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, φιλόλογος-σλαβολόγος, alerosa@hol.gr 
Thede Kahl, πολιτικός γεωγράφος, thede.kahl@osi.ac.at
Μαριλένα Κοππά, πολιτικός επιστήμονας, mekoppa@panteion.gr 
Ιωάννα Κούρτοβικ, νομικός, kurtovik@hol.gr 
Γιάννης Κτιστάκις, νομικός, yktistakis@yahoo.gr 
Γεωργία Κρέτση, ιστορικός-ανθρωπολόγος, kretsi@gmx.de
Τάσος Κωστόπουλος, ιστορικός, tkostop@enet.gr 
Elcin Macar, ιστορικός, elcinmacar@yahoo.com
Κατερίνα Μάρκου, κοινωνικός ανθρωπολόγος, katerinamarkou8@hotmail.com 
Γιώργος Μαυρομμάτης, παιδαγωγός, mavromg@yahoo.gr, mavrom@antigone.gr
Γιάννης Μηλιός, οικονομολόγος, jmilios@hol.gr 
Δόμνα Μιχαήλ, κοινωνικός ανθρωπολόγος, domnansolar@yahoo.com, dmihail@oneway.gr
Iάκωβος Μιχαηλίδης, ιστορικός, iakovos@balkan.auth.gr 
Λάμπρος Μπαλτσιώτης, ιστορικός/νομικός, balts@synigoros.gr, balts@otenet.gr
Σταμάτης Μπέης, γλωσσολόγος, beis@ath.forthnet.gr, beis@academyofathens.gr
Έλενα Μπότση, κοινωνιολόγος, elena_botsi@hotmail.com 
Θανάσης Μωραΐτης, εθνομουσικολόγος, bukurana@yahoo.com
Αντιγόνη Παπανικολάου, κοινωνικός ανθρωπολόγος, antigonipapanikolaou@hotmail.com 
Μίλτος Παύλου, κοινωνιολόγος, miltospavlou@yahoo.gr, pavlou@synigoros.gr
Όλγα Προφίλη, γλωσσολόγος, olprof@skynet.be 
Χρήστος Ροζάκης, νομικός, christos.rozakis@echr.coe.int
Ελένη Σελλά, γλωσσολόγος, sella@dflti.ionio.gr 
Νίκος Σιγάλας, ιστορικός, nikossigalas952@msn.com 
Αθηνά Σκουλαρίκη, κοινωνιολόγος (ΜΜΕ), athena@start.gr 
Έλσα Σταματοπούλου, νομικός, stamatopoulou@un.org
Ανδρέας Τάκης, νομικός, andreastakis@synigoros.gr, andreastakis@yahoo.com 
Μιράντα Τερζοπούλου, κοινωνικός ανθρωπολόγος, mdif@otenet.gr 
Σεβαστή Τρουμπέτα, κοινωνιολόγος, sev.trubeta@freenet.de
Φωτεινή Τσιμπιρίδου, ανθρωπολόγος, tsibiridou@the.forthnet.gr
Kωσταντίνος Τσιτσελίκης, νομικός, ktsitselikis@yahoo.com, kt@yahoo.com 
Δημήτρης Χορμοβίτης, κοινωνιολόγος hormovitis@synigoros.gr
Δημήτρης Χριστόπουλος, νομικός, dimitrischristopoulos@yahoo.gr, christopoulos@synigoros.gr
Διοικητική Γραμματεία του ΚΕΜΟ
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου – Γιάννης Κτιστάκις – Γιώργος Μαυρομμάτης – Μίλτος Παύλου – Όλγα Προφίλη – Αθηνά Σκουλαρίκη – Μιράντα Τερζοπούλου – Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης – Δημήτρης Χριστόπουλος
Υπεύθυνοι του e-mail & δικτυακού τόπου
Λάμπρος Μπαλτσιώτης – Μίλτος Παύλου – Αθηνά Σκουλαρίκη
Υπεύθυνοι της Σειράς Μελετών του ΚΕΜΟ (εκδόσεις Κριτική)
Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης – Δημήτρης Χριστόπουλος”
Λ.




90.                
George Tsapanos 

21/07/2007 στις 16:00 | #90Παράθεμα 

Εμ….τα βλεπεις Κυρ Χρηστο?
Εβαλες εσυ τον Μιχα, να και το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ αμεσως.
Αλλα…………ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ !
Το πλαστον!
http://www.florina.org/html/2007/2007_ntora_mpakogiannis_mak_issue_gr.html
Και το αυθεντικον:
http://tmichas.wordpress.com/2007/07/14/%ce%97-%ce%9d%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%9c%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf/




91.                
George Tsapanos 

24/07/2007 στις 14:04 | #91Παράθεμα 

Και πριν αλεκτωρ λαλησει δις:
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?p=712219#712219
“Χαρακτηριστικά, στο εν λόγω «motion» υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα «αρνείται να αναγνωρίσει την ύπαρξη εθνικής μακεδονικής μειονότητας στα σύνορά της», ότι «αρνείται ακόμη και την επικοινωνία με τους πολιτικούς εκπροσώπους της μειονότητας» και ότι, τέλος, «παρά την ύπαρξη πληθυσμού που ομιλεί τη μακεδονική γλώσσα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, η γλώσσα αυτή δεν αναγνωρίζεται από τις ελληνικές αρχές και δεν διδάσκεται στα σχολεία»………….”
Ας πουν οτι αυτη η “μακεδονικη γλωσσα” ηταν και ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ (οπως και ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ),παθουσα “εν τη εξελιξει”, και ας δουμε ποσους “υποψηφιους ΕΘΝΙΚΟΥΣ Μακεδονες” θα εχωμε.
Αλλα ΠΟΙΟΣ να το κανει?
Λ.




92.                
George Tsapanos 

25/07/2007 στις 05:08 | #92Παράθεμα 

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ εχει αρχισει. Η κλικα του Λονδινου
πλεον ανακατωνει,κοβει και μοιραζει την τραπουλα,με τον Καραμανλη απλο θεατη λογω ομηριας.
Τουλαχιστον τα ειχαμε πει.
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=15411&colid=37&catid=34&dt=2007-07-15
“………….Το τραγικό δε είναι ότι βγήκε η κυβέρνηση, διά της υπουργού Εξωτερικών, της Ντόρας, να πανηγυρίσει ότι πετύχαμε αυτά που θέλαμε, όταν το προχθεσινό ψήφισμα αναγνωρίζει ότι «κάθε κράτος επιλέγει το όνομά του ελεύθερα», που σημαίνει ότι τα Σκόπια έχουν πλέον το πράσινο φως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λέγονται «Μακεδονία». Άλλωστε στην παράγραφο 13 τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την Ελλάδα, αφού ευθέως ανοίγει ο δρόμος της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Το ζήτημα του ονόματος δεν αποτελεί εμπόδιο στο άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ». Τ’ ακούτε, κύριε Καραμανλή; Μη μας πείτε ότι δεν το είδατε, κυρία Ντόρα…
Και να σκεφθεί κανείς ότι η υπουργός Εξωτερικών από τον Ιούνιο δύο φορές έστειλε τον «κολλητό της» από τα παλιά, τον κ. Κατσούδα, γενικό γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (το 1990-’93 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν γενικός γραμματέας… Δασών (!), τώρα πώς από… δασάρχης κρίθηκε ικανός για εξωτερική πολιτική, μόνο στην Ελλάδα αυτό μπορούσε να συμβεί) για να περάσει τις ελληνικές θέσεις και το αποτέλεσμα ήταν οι 558 μαχαιριές στην πλάτη της Ελλάδας… Αυτή κι αν ήταν μεγάλη επιτυχία του γενικού της κυρίας Ντόρας…”
L.




93.                
George Tsapanos 

25/07/2007 στις 16:37 | #93Παράθεμα 

Ενας πολυ καλος φιλος της “ομαδας” το βρηκε, καταφερε να μπει μεσα, το διαβασε, και μοθ το εστειλε.
Εχει να κανει με τον τροπο που σκεπτεται ο RICHARD SCHIFTER,και μας εξηγει ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Βεβαια τα κινητρα του Κου SCHIFTER, φαινονται ευγενη, αλλα εκαστος υμων μπορει να καταλαβει το τι κρυβεται πισω απο την ΑΝΑΜΙΞΗ,χιλιαδων ατομων και εκατονταδων οργανισμων στα Βαλκανια με σκοπο…………την ειρηνη, την ευημερια, κ.τ.λ….κ.τ.λ…………της περιοχης.
“Πρωτα τους διαλυωμε……….και μετα τους ξαναφτιαχνωμε στα δικα μας καλουπια και τους ρουφαμε κανονικα………….”.
Διαβαστε, θα καταλαβετε γιατι ο Κυρ ΔΟΥΚΑΚΗΣ εκανε διακοπες στην Θεσσαλονικη.
http://muse.jhu.edu/journals/mediterranean_quarterly/v013/13.2schifter.html
The departure of Franjo Tudjman and, more importantly, of Slobodan Milosevic from the political scene have, at long last, offered southeastern Europe the opportunity to attain peace and stability. The attainment of these goals, in turn, is likely to speed the region’s integration with the rest of Europe. 
However, to make themselves attractive partners for the Western European states, the southeastern states need to be proactive in following the example set by the European Union. They need to lower barriers at their borders now rather than waiting for EU accession before taking such action. Such measures will facilitate economic improvement and lessen crossborder tension. 
The lowering of barriers between the neighboring countries will not occur by unanimous consent. Just as there are opponents of European unity within the EU, there will be opponents of steps toward close regional cooperation in southeastern Europe. In fact, there may be those who are interested in erecting new barriers. 
To offer an example: some time in the mid-1990s, while I was serving on the National Security Council staff, I had a visit from a person who told me that he represented the people of Sandjak. He told me that his people, located on territory of both Serbia and Montenegro, wanted an independent state. I asked him to explain to me how his people differed from their neighbors. [End Page 27] 
“Do you speak a different language or dialect?” I asked. 
“No,” he said. “We all speak the same language.” 
My next question was, “Do you have unique facial characteristics that distinguish you as a separate group?” 
“No,” he said again. “People tell me that I look German.” 
I then asked, “Are there religious differences that divide you from the surrounding area?” 
“We are Muslims by birth,” he responded. “But most of us do not practice our religion.” 
Finally I asked, “Why do you want to create an independent state of just a few hundred thousand people, a state which would probably not be viable economically? If it is not language, looks, or religion, what makes you so distinct from the surrounding area?” 
His response was, “It is a matter of culture.” 
I have also encountered people with a totally contrasting outlook. One person who stands out in my mind is a professor at the University of Tirana, whom I met while l was in Tirana to press for the release of the leaders of the ethnic Greek organization Omonia who had been arrested on orders of President Sali Berisha. This professor also happened to be an ethnic Greek. The accusation against the Omonia leadership was that it advocated the secession of southern Albania and its incorporation into Greece as “Northern Epirus,” and I asked the professor for his views on the issue. His response has been vividly in my mind ever since. He said, “There is no future for this region if we keep worrying about borders. If we want a better life, we must lower the barriers at the borders. Look what the Western Europeans have accomplished by forming the European Union. We should follow their example.” 
This was said in 1994, while Serbs were fighting a brutal, aggressive war in Bosnia-Herzegovina and, in turn, were being persecuted in Croatia, as were ethnic Greeks in Albania and ethnic Albanians in Kosovo. While these killings and persecutions were going on, this professor spelled out with remarkable clarity the only path to a better life for all the people of the region. 
There are those who will say that the notion of regional cooperation in the Balkans is an idle dream. They have contended and still contend that [End Page 28] the people of the Balkans have been slaughtering each other for the past five hundred years and cannot be expected to change their habits. The question that I would put to those who advance that thesis is, And what has been the history of Western Europe across the past five hundred years? 
To focus just on the years from 1800 onward, we had the Napoleonic wars, the Crimean War, the Austrian-Sardinian war, the Austrian-Danish war, the Franco-Prussian war, World War I, and World War II. Then came 1945. We are now in the fifty-seventh year of peace in Western Europe. The nations that for centuries have been at war with each other are not only at peace with each other but are allies. 
To illustrate this point: there are thousands who across the centuries have bled and died over the issue of whether Alsace-Lorraine should be French or German. Today visitors to the area surrounding Strasbourg will find that many people still speak a German dialect but are citizens of France and are no longer concerned about that fact. The same is true of German-speaking residents of southern Tyrol, most of whom are no longer troubled by the fact that they are citizens of Italy…… 
The Role of Political Leaders 
…Other examples can be cited of problems created by misguided leadership [End Page 30] in the Balkan region. I have earlier referred to my 1994 visit to Tirana to urge the release from prison of the Omonia leaders. Their arrest had been precipitated by an incursion into Albania, presumably by Greek nationalist elements, resulting in the killing of two Albanian soldiers. The Greek government had nothing to do with this incursion and made that fact very clear. Albanian president Berisha responded in a totally irrational manner, creating serious tension with Greece. Berisha clearly did not reflect the broad sentiment of the Albanian people. Here again a political leader was responsible for endangering peaceful relations between nations. Fortunately, Greece’s foreign minister, Karolos Papoulias, responded calmly and thoughtfully and in due course the problem was solved through intercession by the United States. .. 
Institutionalizing Crossborder Cooperation: The Role of SECI 
Accession to the EU would undoubtedly provide southeastern Europe with an excellent opportunity to attain peace, stability, democracy, and economic prosperity. However, is such accession in the near future likely? The recent Irish vote may merely be the tip of the iceberg. Many other countries of the EU will find that their voters are not prepared to agree to the admission of many new members within this decade. It is unfortunate that this is so, but it is important to be realistic. In spite of this likely delay, the European Commission can be expected to stay with the accession programs for the EU candidate countries. These programs will continue to be bilateral in nature, agreement between the EU, on one hand, and the individual candidate countries, on the other. Yet there [End Page 31] remains a continuing need for the countries of the region to come together and work with each other in dealing with the problems that they share. A joint approach will make it easier to solve these problems and will also help create crossborder bonds. 
Once the countries of southeastern Europe are members of the EU, the union will undoubtedly furnish the framework for close cooperation among them. The issue that needs to be dealt with now is how to foster close crossborder relations before the region is absorbed into the EU. Given the multitude of problems that face southeastern Europe, problems that can best be solved through cooperation, there remains a need to find an interim solution, to move forward immediately with an effort to lower the barriers that separate the countries of the region from each other. 
SECI has offered such an interim solution. 1 It set itself a number of limited objectives and has begun to attain them. Through the concentrated effort of all interested parties, it should be possible for SECI to continue to move forward and solve regional problems and at the same time foster good crossborder relations. 
Note need be taken of the fact that Croatia’s initial role in SECI was somewhat ambiguous, and the Federal Republic of Yugoslavia (FRY) was not invited to join. However, the death of Tudjman and the fall of Milosevic have brought both Croatia and the FRY fully into SECI. The entire region now participates in the initiative. 
SECI is not an assistance program. It is a self-help program. The bulk of the cost of SECI, through the contributions of both personnel and cash, has been borne by the southeastern European participating states. The United States has provided some help for SECI, both personnel and cash. Help has also been furnished by Austria, Italy, Switzerland, and the Czech Republic. But what has made SECI stand out as the most successful initiative in southeastern Europe has been the active role undertaken by the participating states. SECI is owned by the countries of southeastern Europe. Its accomplishments to date include the following: [End Page 32] 
1. formation of the Committee on Regional Road Transportation, the task of which is to harmonize the rules dealing with trucking across the roads of the region;
2. establishment of an agreement for cooperation among the customs services and enhancement of the performance of these services (loans have been obtained from the World Bank to improve the facilities and equipment used by these services); 
3. creation of so-called PRO committees have been created that bring together public- and private-sector personnel involved with crossborder traffic to discuss improvements needed to facilitate speedier traffic; 
4. a consortium consisting of the American College of Thessaloniki, Koc University of Istanbul, and the American University of Bulgaria to implement a comprehensive program for training and assistance for crossborder trade facilitation; and 
5. establishment of a regional center in Bucharest for the coordination of the fight against organized crime. 
All of these efforts have been led by personnel furnished by the southeastern European states. The role of the coordinator, Erhard Busek, a former Austrian vice chancellor who is highly respected in the region, is to call and chair meetings at which the specialists sent by the states of the region debate the issues and make the decisions. The role of outside advisers, such as those furnished by the United Nations Economic Commission for Europe or by the United States, is to provide counsel on those matters on which the SECI states wish to receive advice. 
Not only is SECI operated by personnel from the region, it has a Business Advisory Council consisting of businesspeople from the region. That council has been chaired, in the spirit of brotherhood that characterizes its work, by a Greek businessman and a Turkish businessman. The Business Advisory Council provides outreach to the private sector. Private-sector investment is, of course, essential if the region is to make significant economic progress…. ”
Λ.




94.                
George Tsapanos 

25/07/2007 στις 17:01 | #94Παράθεμα 

Η “Μεταμορφωσις” !
http://www.secipro.net/links.jsp;jsessionid=3758EAA6C6F547037BBFE4044ADDE33D
Λ.




95.                
George Tsapanos 

25/07/2007 στις 17:03 | #95Παράθεμα 

Το πιθαρι με το “μελι” !
http://www.oecd.org/dataoecd/38/17/34484404.ppt#259,4,Slide 4
Λ.




96.                
George Tsapanos 

26/07/2007 στις 02:06 | #96Παράθεμα 

Το καινουργιο “μελιπιθαρι”.
http://useu.usmission.gov/Article.asp?ID=573eb73b-560c-4674-8c0b-fed3493a9b3b
Λ.




97.                
George Tsapanos 

26/07/2007 στις 02:10 | #97Παράθεμα 

ΕΛΙΑΜΕΠ και το “καινουργιο μελιπιθαρι”.
Διαβαστε τα ΟΝΟΜΑΤΑ………….!
http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home/publications/journal_seebss/editorial_board/en/
Λ.




98.                
George Tsapanos 

26/07/2007 στις 03:00 | #98Παράθεμα 

Να και αλλοι ρολοι των:
ΚΑΡΡΑΣ
KOC
BUSEK
SCHIFTER
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
ΤΑΚΑΣ
ΧΑΤΖΗΕΜΑΝΝΟΥΗΛ
EAST-WEST INSTITUTE
STABILITY PACT
WORLD BANK
USAID
http://www.southeasteurope.org/documents/bac14.doc
Επι πλεον καντε και λιγη ερευνα για
SECI
SECI-BAC η SEKI,BAC
SECI,BICC η SEKI,BICC
L.




99.                
George Tsapanos 

26/07/2007 στις 05:22 | #99Παράθεμα 

Κυρ Χρηστο. εσενα σου αρεσουν οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, δεν σου αρεσουν?
Να λοιπον το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ,σε συνεργασια με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑ
http://www.act.edu/ttfse_project.jsp;jsessionid=0FD7EF96E058F90AC16A0820FE49AAF1
Θυμοσαστε οταν σας ελεγα για το ΚΟΛΛΕΓΙΟ και την επισκεψη ΔΟΥΚΑΚΗ?
Λ.




100.             
George Tsapanos 

26/07/2007 στις 05:29 | #100Παράθεμα 

1996, 1996……Θυμοσαστε τι αλλο εγινε το 1996?
“……..MACEDONIA…….+……….
Federal Republic of Yugoslavia……….”
http://www.state.gov/p/eur/rls/rpt/23586.htm
……….” V. International Institutions and Initiatives
SOUTHERN EUROPEAN COOPERATIVE INITIATIVE (SECI)
SECI was launched in December 1996, with U.S. support, to facilitate regional peace and stability through cooperative activities among the countries of Southeastern Europe (SEE), and to lay the foundation for their integration into the rest of Europe. SECI provides a mechanism for these countries — Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Greece, Hungary, Macedonia, Moldova, Romania, Slovenia, Turkey and, most recently, the Federal Republic of Yugoslavia — to cooperate on a regional basis to solve trans-national problems. …………”
L.




101.             
George Tsapanos 

26/07/2007 στις 05:40 | #101Παράθεμα 

Ακομα και το 2006 !
Παγκοσμιος Τραπεζα και………..ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !
http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2006/04/18/feature-03
Με λεφτα του ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ………..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !
83% ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
73% ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ….ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ…….. ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ !




102.             Χ. Μόρφος 

26/07/2007 στις 13:06 | #102Παράθεμα 

Κύριε Τσάπανε, έλεος!  
Πολύ homework μάς βάζετε μέσα στα κυνικά καύματα που πλήττουν τη χώρα. Έχει φυράνει το ακατοίκητο και πού όρεξη για διάβασμα…
Γράφετε: “Η κλικα του Λονδινου πλεον ανακατωνει,κοβει και μοιραζει την τραπουλα,με τον Καραμανλη απλο θεατη λογω ομηριας.”
Ο Καραμανλής απ’ ό,τι φαίνεται τηρεί τις συμφωνίες του [γι' αυτό και... σέβεται απεριόριστα τις κυρίες Ντόρα και Μαριέττα]. Το κακό για τους… άλλους είναι ότι δεν τους ενημερώνει για τις συμφωνίες που δεν είχε… συμφωνήσει μαζί τους.
Ή όπως το έθεσε ένας φίλος τις προάλλες, “είδες τι ωραίες πυρκαγιές ανάβουν οι ρώσικοι αγωγοί υδρογονανθράκων στην Ελλάδα;” Σαφές -και σοφόν- το υπονοούμενον.
Κατά τα άλλα -και πριν το… beachwork- μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα είδηση από το greekalert: 100,000$ για την «αναθεώρηση» της καταστροφής της Σμύρνης (Με την καθοδήγηση του state department)…
όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε:
“Οπως μπορείτε να δείτε και σεις απο την ενημέρωση για τις εξελίξεις του project που βρήκαμε, η Αμερική χορήγησε 84,000 ευρω (~100,000$) για την “επανεξέταση” απο κοινού των γεγονότων της Σμύρνης (και σειρά έχει η ελληνική επανάσταση). Οπως μάλιστα διαβάζουμε το project τελικά στηρίχθηκε απο το Τουρκικό πανεπιστήμιο Sabanci καθώς τα λεφτά απο την Αμερική πήγαν καθυστερημένα (λόγω των Αμερικανικων Εκλογών).
Αξίζει να σημειώσουμε οτι ο Halil Berktay του Πανεπιστημίου Sabanci – ο οποίος και παρουσίασε το project – είναι ένας απο τους 3 που απαρτίζουν την επιτροπή εκπαίδευσης της Ιστορίας του Joint History Project, μαζί με την Dubravka Stojanovic και την Χριστίνα Κουλούρη (η οποία και ηγείται της επιτροπής)!!!!!!!!!!”
Τρελαίνομαι και για… τράπεζες και για… τραπεζικούς λογαριασμούς!
Και για business! Ακόμα μία είδηση από το press.gr:
Σάλος και στην Κύπρο……για τον βίο και την πολιτεία του Μ. Σιώψη! Νέα αποκάλυψη: Έδωσε 1 εκ. ευρώ σε εταιρεία – πλυντήριο που είναι ήδη στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για παράνομες χρηματοδοτήσεις υπέρ του σχεδίου Ανάν…
Τα απόνερα των Α[υ]νανιστών…




103.             
George Tsapanos 

26/07/2007 στις 16:58 | #103Παράθεμα 

Ο Χρηστος εγραψε:
“Κύριε Τσάπανε, έλεος! ”
¨)))))))))) Ας τα βαζω εγω, ας μενουν στην γωνια σου, ας τα διαβαζουν μερικοι τωρα, ας τα αποθηκευουν αλλοι για αργοτερα, αλλα τουλαχιστον, ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ !
Και πουσαστε…………ΣΩΣΤΕ ΤΑ,ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΑ, ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ,ΣΕ CDR-ROM, CD-R, ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
Μια των ημερων, θα τα χρειασθουμε.
Λ.




104.             Χ. Μόρφος 

26/07/2007 στις 21:08 | #104Παράθεμα 

Δεν είναι και τόσο “μερικοί” οι αναγνώστες. Συνολικά από τις 30 Μαΐου έχουν δει τη σελίδα CDRSEE VI 1080 φορές. Εντάξει, μερικοί μπαίνουν και ξαναμπαίνουν, αλλά…
Και τη σελίδα CDRSEE IV συνολικά 2697 φορές από τις 28 Δεκεμβρίου.
Και ανάλογο αριθμό page views έχουν και τα υπόλοιπα κείμενα της σειράς CDRSEE. 
Και το σημαντικότερο: αν γκουγκλίσει κάποιος τον όρο CDRSEE στην πρώτη σελίδα πρώτο αποτέλεσμα είναι το επίσημο σάιτ του CDRSEE και δεύτερο [και... και...] ξέρετε…
Και στην πρώτη σελίδα του γκουγκλίσματος πετυχαίνω το εξής [http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?cid=1636&sec=192]:
“CDRSEE Newsletter
January 2006
Greetings for the New Year, and here is a quick glance back at what has been achieved at the CDRSEE in the past 6 months, as well as our commitment for 2006.
Some new partners have come on board to support the work of the CDRSEE: Alpha Bank, The National Bank of Greece, and the National Endowment for Democracy; and continued support came from the USAID, the EU, Coca Cola HBC, Titan S.A., Norwegian People’s Aid, Open Society Fund Serbia, the Balkan Trust for Democracy, the Stability Pact and German Government funds for Media (IFA), the Leventis Foundation, and IREX.”
National Endowment for Democracy;
Διαβάζουμε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 22-07-2007:
Δημοκρατία made in USA – Το «αξιοσέβαστο ίδρυμα» που πήρε την σκυτάλη από τη CIA – Πακτωλός δολαρίων για τους «φίλους» των ΗΠΑ – Του HERNARDO CALVO OSPINA
Το άρθρο – αναδημοσίευση από τον Le Monde Diplomatique- αναφέρει στη δεύτερη μόλις παράγραφό του:
“«Μεγάλο μέρος των όσων κάνουμε σήμερα το έκανε παράνομα η CIA πριν από 25 χρόνια(1)». Το άτομο που έκανε αυτή τη δήλωση στην «Washington Post» στις 22 Σεπτεμβρίου του 2001 ονομάζεται Αλέν Βαϊνστάιν και είναι ο ιστορικός που υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του National Endowement for Democracy (NED-Εθνικό Ιδρυμα για τη Δημοκρατία), μιας αμερικανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης η οποία καλείται να υπηρετήσει ορισμένους ιδιαίτερα ενάρετους στόχους: την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.”
Προωθήσεις…
Φυσικά και τα σώζουμε…




105.             
Ανώνυμος 

26/07/2007 στις 21:46 | #105Παράθεμα 

Αφου πρωτα κατεστρεψαν την Νοτιο-Ανατολικη Ευρωπη, υστερα αποφασισαν να την ΑΝΑ-ΟΙΚΟΔΟΜΙΣΟΥΝ, οπως σας ειχα πει.
Αλλα ΠΟΙΟΙ ηταν οι ΑΝΑ-ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ?
Αλλα ΠΟΙΟΙ ηταν οι ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ?
Αλλα ΠΟΙΟΙ ελαμβαναν τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ?
Ριχτε μια ματια εδω μεσα, οι ρουφηχτρες του 1999.
http://www.seerecon.org/Calendar/1999/events/c19991102.htm
Λ.




106.             Χ. Μόρφος 

26/07/2007 στις 21:51 | #106Παράθεμα 

Και η ανοικοδόμηση χρειάζεται τσιμέντο.
Σημερινή είδηση: Ο Τιτάνας χτίζει εργοστάσιο στην Αλβανία… Τα περί μονοπωλίων σε αγορά 500.000 εκ. καταναλωτών, που λέει κι ο Γ. Τσάπανος…




107.             Χ. Μόρφος 

26/07/2007 στις 21:58 | #107Παράθεμα 

Κι άλλες δυο ειδησούλες:
Ρωσικά αεροπλάνα φτάνουν στην Ελλάδα για την κατάσβεση των πυρκαγιών 
Κι όλα αυτά μετά από τηλεφωνικό αίτημα του Κ. Καραμανλή προς τον Β. Πούτιν. Προφανώς ο Κ.Κ. βαρέθηκε να κυβερνάει αυτόν τον τόπο, και ψάχνει τρόπο να “του χάσουν” τις εκλογές. Ούτε ένα τηλεφώνημα στους συμμάχους; Έτσι, για τα μάτια του κόσμου;
Και η δεύτερη:
Υπεγράφη η συμφωνία Ιταλίας-Ελλάδας-Τουρκίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου
Αυτός βέβαια είναι ο “καλός” αγωγός. Που δεν έχει σχέση με τους άλλους δύο, τους “κακούς”. Οπότε είναι και “no problem” η κατάσταση…




108.             
Ανώνυμος 

26/07/2007 στις 21:58 | #108Παράθεμα 

Τωρα που τα παιδια αρχισαν και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ας ΞΑΝΑ-ριξουν μια ματια εδω μεσα, ΟΝΟΜΑΤΑ, και παλι ΟΝΟΜΑΤΑ………….!
http://www.usconsulate.gr/assymetrical.htmlhttp://www.usconsulate.gr/PEACEKEEPING%20conference%20-%20May%202002.doc
Λ.




109.             
frankiethecat 

26/07/2007 στις 22:32 | #109Παράθεμα 

αντε να το παρει το ποταμι … Οτε συνεστηθη ο Συνηγορος του Πολιτη , Σημιτης επιλεγων και προτεινων Διαμαντουρο … τα πρωτα επιπλα κλπ αντικειμενα παρεσχεθηκαν αφιλοκερδως απο τον μπαμπα-Παπαλεξοπουλο* ωστε να ξεκινησει το μαγαζι την εργασια του … τουτεστιν ο καλος Τιτανας μεριμνησε για την λειτουργικοτητα της κρατικης μηχανης.
Το μαγαζι ξεκινησε με 7-8 ατομα,με τον καιρο μαζευτηκαν αρκετοι … 
και ολιγον προ των εκλογων του 2000 “ανακαλυπτουν οι Συνηγοροι” οτι στο προγραμμα της ΝΔ “επροτεινετο” η διαλυση του μαγαζιου και δωστου τηλεφωνα στον Παυλοπουλο,στη Γιαννακου κλπ ειχε πεσει ολιγον ανησυχια τω οντι και καποια γραμματευς ,ονοματα δεν λεμε, επαιρνε τηλεφωνα φιλους να τους πει οτι χανει τη δουλεια της κλπ κλπ αρα ποτε ξανα Δεξα … 
Περι του κ.Διαμαντουρου δεν εχω να δηλωσω τιποτε !!!!
και οπως πολυ σωστα λεει ο τιτλος “Ο Τιτανας χτιζει ” ,ζητουνται Τεκτονες-Συνεργατες.
* μην ξεχναμε οτι ητο στο ΣΕΒ και μαλιστα οτε ο ΣΕΒ ητο σκληρα δεξος αλλα αρκουντως εξυπνος ωστε να επιβιωσει και να αναπτυχθει, στα καλα και μεγαλα παντα υπαρουν οι πισω_κρυφες πορτες για ανταλλαγη αποψεων … βλεπε Ανδρεας ο πατηρ του ΓΑΠ.




110.             
frankiethecat 

26/07/2007 στις 22:35 | #110Παράθεμα 

“στα καλα και μεγαλα παντα υπαρουν οι πισω_κρυφες πορτες για ανταλλαγη αποψεων … βλεπε Ανδρεας ο πατηρ του ΓΑΠ.”
το ορθον: στα καλα και μεγαλα Σπιτια παντα υπαρχουν οι πισω_κρυφες πορτες για ανταλλαγη αποψεων … βλεπε Ανδρεας ο πατηρ του ΓΑΠ.




111.             Χ. Μόρφος 

26/07/2007 στις 23:11 | #111Παράθεμα 

Προτάσεις για νέες Ανεξάρτητες Αρχές:
Ανεξάρτητη Αρχή Διακυβέρνησης της χώρας [διορίζεται από τη γνωστή πρεσβευτική αρχή].
Ανεξάρτητη Αρχή Συγγραφής της Ιστορίας [διορίζεται από το CDRSEE].
Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης του ΠαλαιοΚομμουνισμού και του Ελληνορθόδοξου Τόξου [βλέπετε κατά πού διολισθαίνει η χώρα υπό του Κ.Κ. (του Κωστάκη εννοώ)]. Διορισμένη κι αυτή, όπως πάντα. Αδιάφορο από ποιον.
Ανεξάρτητη Αρχή Επίλυσης Μειονοτικών Ζητημάτων.
…




112.             
Ανώνυμος 

27/07/2007 στις 05:47 | #112Παράθεμα 

Ο Χρηστος εγραψε:
“Τα απόνερα των Α[υ]νανιστών…”
Οταν ημουν στην Ιταλια,τις εποχες που μολις ειχε πρωτοφτασει η εγχρωμη τηλεοραση, παρακολουθουσα τους Ιταλους “Μαοιστες” και τους αντιστοιχους Γαλλους.
Με ειχε εντυπωσιασει το γεγονος, το ποσο ευκολα και το ποσο ΓΡΗΓΟΡΑ τα ΙΔΙΑ συνθηματα η ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ,μεταβιβαζονταν απο τους σπουδαστες της μιας χωρας στους σπουδαστες της αλλης…..ρυθμος,βαδισμα,πανω,πλακατ,μουσικη,ουσια-περιεχομενο συνθηματων,ντυσιμο,ολα τα παντα!
Τα χρονια περασαν, εγινα πολιτης του Κοσμου, πραγματικος ταξιδευτης, με πειρα περισσια,που θα ικανοποιουσε τον Καβαφη πληρως.
Εβλεπα τις τραπεζικες πυραμιδες σε μια χωρα και αναρωτιομουν ποια θα ηταν η επομενη στον καταλογο.
Την καταρρευση ενος χρημαστηριου,και περιμενα το επομενο.
Εβλεπα τα εταιρικα “κολπα” πτωχευσεων μεγαλοθηριων και αναρωτιομουν ποιος θα ηταν ο επομενος λογιστηρακος στον οποιον θα φωρτωναν τις αμαρτιες οι μεγαλοκαρχαριες, για να καταβροχθιζουν οι ιδιοι ελευθεροι σε τροπικους παραδεισους τα εναπομειναντα χρυσοψαρα.
Καταλαβαινετε τι προσπαθω να σας πω?
Αλλα……εκαμνα ΛΑΘΟΣ !
Τα μυστικα ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.
ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ !
Αντιθετως ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΙΔΟΝΤΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ!
ΑΠΟ ΜΙΑΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΔΕΞΙΟΘΕΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΘΕΝ,ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
Αυτοι,ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΧΑΤΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ, ΕΝΟΣ —ΝΟΜΙΜΟΥ— ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ,ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΕΣ, Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ, ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ !
Τυφλα ναχουν τα ναρκωτικα,το εμποριο λευκης σαρκος,τα στοιχηματα σε γωνιακα προποτζιδικα,και παπατζιδικα.
Καθε “κολπο” ειναι “κολπο γκροσσο”, ξερετε τι παει να πει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ σε……..αγορα 250,000,000 ατομων?
Σε αγορα 500,000,000 ?
Βαλκανια,Τουρκια,πρωην Κομμουνιστικες χωρες,μιση Ευρωπη,συν Ρωσσια?
Βαλτε κατω τους ΠΑΙΚΤΕΣ που σας εδωσα μεχρις τωρα και θα δειτε ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ.
Εκαμνα λαθος, ΔΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.
Μια χουφτα αλητες εξουσιαζουν ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
Μια χουφτα……στην ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΟΣ !
Λ.









Χ. Μόρφος 

27/07/2007 στις 08:18 | #113Παράθεμα

Συνεχίζεται εδώ: 
CDRSEE VII [του Γιώργου Τσάπανου]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes