ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Το “ξανθό γένος”, και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς… - Απόψεις


Το “ξανθό γένος”, και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς… - Απόψεις


Αυτή η «διαχρονική» ιστορία, που επανέρχεται κάθε τόσο, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν έχει ποτέ τίποτα να φοβάται, διότι την αγαπά και την προστατεύει η ομόδοξος Ρωσία, και ότι το ξανθό γένος θα μας σώσει, αφού έτσι  λέγανε και οι γέροντες, έχει αρχίσει να καταντά αηδία.
Από την εποχή των Ορλωφικών, ακόμη περιμένουμε το ξανθό γένος που όλο έρχεται και όλο την κάνει…
Μάλιστα, η ρωσική ναυτική επέμβαση που έγινε στο Αιγαίο εκείνη τη περίοδο, στα πλαίσια του ρωσοτουρκικού πολέμου, λίγο έλειψε να μας αφανίσει ως έθνος, αφού με την αποχώρηση των Ρώσων, ο τότε Σουλτάνος και το Διβάνι, πρότειναν την γενική σφαγή των Ελλήνων, αδιακρίτως φύλου κι ηλικίας.
Όλοι συμφώνησαν εκτός ευτυχώς από τον Τούρκο αρχιναύαρχο Χασάν Τζεζαϊρλή, ο οποίος κατόρθωσε τελικά να επιβάλει την άποψή του με το ακαταμάχητο επιχείρημα «Εάν φονευθώσιν όλοι οι Έλληνες, ποίος θα πληρώνη το χαράτσι»;
Μπορεί η Ρωσία να είναι ορθόδοξο κράτος, αλλά τελικά, όπως όλα δείχνουν, αυτό δεν έχει παίξει κανέναν μα κανέναν ρόλο τουλάχιστον όσον αφορά στις σχέσεις της με την Ελλάδα.
Ανέκαθεν, οι Ρώσοι κοίταζαν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα.
Εδώ, κοτζάμ υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, και κολλητός του Τσάρου Αλέξανδρου, ο Καποδίστριας, και η φίλη χώρα δεν κούνησε καν το δαχτυλάκι της για να μας βοηθήσει στον ξεσηκωμό.
Μάλιστα ο Καποδίστριας ψυχράνθηκε σφόδρα με τον φίλο του Αλέξανδρο, που όλο έκανε πίσω, ενώ με λίγες μόνο κινήσεις του, έστω διπλωματικές,  η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει απελευθερωθεί και πιο πριν, και πιο αναίμακτα.

Η Ρωσία ήταν και είναι μια υπερδύναμη.
Περιφερειακή μεν ως επί το πλείστον, υπερδύναμη δε.
Και ως υπερδύναμη, κάνει πάντα αυτό που βολεύει την ίδια.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξε τον αλτρουισμό που θα μπορούσε να δείξει, εκτός βέβαια επί εποχής ΕΣΣΔ (μετά το 1945), που όμως ακόμη και εκεί, η όποια στήριξη δίνονταν σε κράτη ή σε κινήματα,  είχε αποκλειστικό κίνητρο την «ιδεολογία», την «πολιτικοοικονομική αλληλεγγύη» και άρα την επέκταση της σοβιετικής επιρροής στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου.
Το συμφέρον δηλαδή.
Και τα ιστορικά  παραδείγματα είναι πολλά.
Όπως φερ’ ειπείν ότι αν και ο ναζισμός με τον κομμουνισμό ήταν οι μεγαλύτεροι εχθροί, ο Στάλιν δεν δίστασε να προβεί σε συνθήκη συμμαχίας με τον Χίτλερ, καλύπτοντας τον κώλο του, καταδικάζοντας μάλιστα την Πολωνία σε διχοτόμηση, αν όχι εξαφάνιση.
Και αν δεν τον πουλούσε ο Χίτλερ, με την επιχείρηση Βαρβαρόσα, ο Στάλιν θα συνέχιζε να είναι φίλος και σύμμαχός του, την ώρα που η «κακιά καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική» Δύση θα πολεμούσε τον ναζισμό και τον φασισμό.
Δείτε πως η ΕΣΣΔ συμπεριφέρονταν στους δορυφόρους της του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Σαν υποτελή κράτη.
Δείτε τι έγινε στην Βουδαπέστη το 1956, ή στην Πράγα το 1968.
Διαβάστε για την περίφημη κρίση των πυραύλων της Κούβας, όπου παρά τους λεονταρισμούς του, ο Κρούτσοφ έκανε πίσω μόλις αγρίεψε η Ουάσιγκτον, και το πράγμα πήγαινε σε πόλεμο.
Αφήνοντας τον Κάστρο στην τύχη του, με μόνη βοήθεια εφεξής, την αγορά της κουβανέζικης ζάχαρης… Δατς ολ!
Δείτε πως ο Στάλιν παρέδωσε την Ελλάδα στον Τσόρτσιλ, επάνω σε μια χαρτοπετσέτα, χωρίς καν να χάσει ενός λεπτού ύπνο, κοροϊδεύοντας και ξεπουλώντας ακόμη και τους δικούς του φανατικούς πιστούς του ΚΚΕ, με ένα απλό «σβαρνούτ»!
Δείτε τι έγινε με τον Τίτο, που πρώτος κατάλαβε ότι οι Ρώσοι δεν έχουν και πολύ μπέσα.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ρωσικών λεονταρισμών είναι κι αυτό που έγινε το 1982, όταν οι Παλαιστίνιοι του Αραφάτ ήταν εγκλωβισμένοι και αποκλεισμένοι σε ένα τμήμα της Βηρυτού, με τους Ισραηλινούς να τους σφυροκοπούν ανελέητα και έτοιμοι να τους αποτελειώσουν.
Ο τότε αρχηγός της σοβιετικής ένωσης Λ. Μπρέζνιεφ, αγρίεψε και απείλησε με άμεση επέμβαση της χώρας του εναντίον του Ισραήλ, αφού «οι εξελίξεις επηρεάζουν αρνητικά τα νοτιοανατολικά γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας του»!
Ξέρετε πως απάντησαν οι Ισραηλινοί;
Με το αρχαίο ελληνικό «μολών λαβέ»!
Ξέρετε την συνέχεια;
Ούτε κιχ δεν έβγαλε (έκτοτε) η Ρωσία…
Τόσο καλά.
Η μικρή Ελλάδα όμως έστειλε πλοία για να πάρει τους Παλαιστίνιους επιζήσαντες.
Ή μήπως θυμόσαστε την πιο πρόσφατη περίπτωση όπου η Αμερική και το ΝΑΤΟ βομβάρδιζαν νυχθημερόν την ορθόδοξη Σερβία;
Εκτός από κάποια ανέξοδα μπλα μπλα, τι έκανε η μεγάλη προστάτιδα της Ορθόδοξης πίστης;
Τίποτα απολύτως.
Και άλλα πολλά παρόμοια.
Με αποκορύφωμα το πρόσφατο δούλεμα του Κρεμλίνου στην χειμαζόμενη Ελλάδα, με την «ανεξήγητη» απόσυρση του επενδυτικού ενδιαφέροντος της, αλλά και με την προχθεσινή «προσβολή» περί προβληματικής χώρας,  και την προτροπή του Πούτιν να μην γίνονται ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τώρα που τις χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ.
Ο ίδιος ο Πούτιν, που κάποιοι αλαφροΐσκιωτοι (βλ. Λιακόπουλο) τον θεωρούσαν μέχρι χθες (μπορεί κι ακόμη) ως τον μεγάλο θεόσταλτο Σωτήρα της Ελλάδας και της Κύπρου.
Στη περίπτωση μάλιστα της Κύπρου, το ενδιαφέρον του ήταν … «έκδηλο» (τι να σας πω)!
Κάτι σαν τον εξαδάχτυλο μαρμαρωμένο βασιλιά, που θα πάρει την Πόλη από τους άπιστους Τούρκους, και θα μας τη χαρίσει, διότι είμαστε ντερμπεντέρηδες, ωραίοι ως Έλληνες, και πάνω απ όλα ομόδοξοι…
Καλά, μη φάτε, θα σφάξουμε γλάρο!
Αυτή λοιπόν είναι η σκληρή πραγματικότητα όσον αφορά στο περίφημο ξανθό γένος.
Που πέρα από μπόλικους (αλκοολικούς και νεόπλουτους) τουρίστες, που μας προτιμούν για πολύ πεζούς λόγους (ήλιος, θάλασσα, φτήνια, ελεύθερο αλκοόλ, αραβική άνοιξη, κλπ) δεν έχει να μας προσφέρει και πολλά.
Εκτός βέβαια από μπλα μπλα και άλλες τρίχες κατσαρές…



Σχόλια

.   Κώστας ΜΠ είπε:25/08/2013 στις 3:40 pm 
1999:
.    
.   Οι δυτικοί βομβαρδίζουν την Σερβία. Η απάντηση της Ρωσίας: λόγια…
Μετά αποσπούν το Κόσσοβο. Η Ρωσία απαντά με λόγια.
 Λιβύη, Συρία (όπου έχουν και ναυτική βάση): μηδενική απάντηση, καμία αντίδραση.
 Στα δικά μας: τους έκανε “μπου” η ΕΕ περί μονοπωλίου της Gazprom στην υπόθεση ΔΕΠΑ και την κοπάνησαν. Στην δε Κύπρο που χρειαζόταν λίγα δις, πάλι έλαμψαν δια της απουσίας τους. 
Μόνο στην “αυλή” τους (Γεωργία) κινήθηκαν.

.   Η ψυχοπάθεια του νεοέλληνα: διασκεδάζει και θεωρεί γραφικό τον Λιακόπουλο και όταν η κουβέντα σοβαρεύει υπερασπίζεται τις δημοκοπικές παλαβομάρες των ΑΝΕΛ, φαίδρων sites του ελληνικού διαδικτύου και της ΧΑ περί Ρώσων.


.    
.   Ανατολική Ρωμυλία είπε:25/08/2013 στις 4:00 pm
.    
.   Χορτάσαμε από προστάτες…
Συμφωνώ με τον αρθρογράφο ως προς τη Ρωσία
 (βλέπε Ορλωφικά, πανσλαβισμό κλπ), αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Δυτικούς “φίλους” μας.
 Η.Π.Α., Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προσφέρει στη δύσμοιρη πατρίδα μας μόνο βάσανα.
 Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς…
Αυτοί δεν είναι προστάτες, αλλά νταβατζήδες που βγάζουν την Ελλάδα στο κλαρί όποτε χρειαστεί για τα στενά τους συμφέροντα.
 Κι όμως ακόμη υπάρχουν Αγγλόφιλοι (πχ Βερέμης),
 Αμερικανόφιλοι (πχ Αβραμόπουλος), Γερμανόφιλοι (πχ Στουρνάρας) που διαφεντεύουν πολιτικά και πνευματικά την Ελλάδα και ενίοτε την ξεπουλάνε εκτελώντας έξωθεν διαταγές και δη χωρίς να λογοδοτούν πουθενά.

.   Τι στα αλήθεια κερδίζει η Ελλάς όντας μέλος της ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ εκτός από οικονομικό μαρασμό, περιορισμούς στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, περιορισμούς στο διπλωματικό πεδίο και εχθρούς στο μουσουλμανικό κόσμο και στις μεγάλες δυνάμεις της Ανατολής (Ρωσια, Κίνα);
 Μήπως γίνηκεν η ώρα να κοιτάξουμε και πάλι το όραμα του Ρήγα Φεραίου που ζητούσε γενικό ξεσηκωμό και συνεννόηση των υπόδουλων Χριστιανών από την Αρμενία και τη Γεωργία μέχρι την Αντιόχεια, την Αλβανία και τη Μολδοβλαχία, χωρίς πάτρωνες, δηλαδή τις τότε Μεγάλες Δυνάμεις;
 Η Ελλάς μπορεί κάλλιστα να συνεννοηθεί με ομογενείς (Κύπρος), γειτονικές (Αλβανία) και συγγενικές πνευματικά χώρες (πχ Ρουμανία, Μολδαβία) και να δημιουργήσει τη δική της οικονομική κοινότητα και τις δικές της τοπικές συμμαχίες που στην δυσκολη ώρα μόνο αυτές θα μετρήσουν. 
Μήπως επιτέλους έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για μια γενική επανίδρυση, αρχόμενη όχι από τα πεπραγμένα της Μεταπολίτευσης, αλλά από την ίδια την ίδρυση του Ελληνικού κράτους στις αρχές του 19ου αιώνα!

.   ΥΓ:Θέτω κι ένα ερώτημα προς τους λοιπούς φίλους σχολιαστές. 
Εσείς τι είδους συμμαχίες (οικονομικές, στρατιωτικές κλπ) θα προτείνατε για την Ελλάδα στην πορεία του 21ου αιώνα;



Στέργιος είπε:26/08/2013 στις 12:35 pm


Παραμένουμε στο ΝΑΤΟ, κρατούμε στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ για θέματα ενέργειας, βγαίνουμε από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, και επαναπροσδιορίζουμε την Ελλάδα που θέλουμε: Εξόρυξη υδρογονανθράκων και πρωτογενής παραγωγή στα μάξιμουμ ικανή να μας τρέφει για πάντα και για να δίνει κι εξαγωγές. Κι αν χρειαζόμαστε μετανάστες φέρνουμε Χριστιανούς τής Αιγύπτου και της Συρίας, και όχι Αλβανούς και Πακιστανούς, οι οποίοι θα έχουν πάρει τα μπογαλάκια τους και θα χτυπούν την πόρτα των χωρών που σήμερα κρύβονται πίσω από το Δουβλίνο ΙΙ. Ένας υγιής πρωτογενής τομέας θα στηρίξει κι έναν υγιή δευτερογενή τομέα πάλι με το μάτι στραμμένο στην αυτάρκεια. Στο κοντινό παρελθόν φτιάχναμε ΚΑΙ αυτοκίνητα ΚΑΙ αεροπλάνα, χωρίς αυτό να σήμαινε ότι είχαμε μετατραπεί σε Ράιν-Ρουρ. Γιατί όχι και στο κοντινό μέλλον; Τα λεφτά που θα κερδίζουμε ως χώρα θα τα επενδύουμε σε υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία, κλπ και δεν θα φεύγουν στους τραπεζίτες της Ευρώπης. Όσο για τον τουρισμό, όποιος θέλει να νοικιάσει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ή ένα σπιτάκι, και να την αράξει σε μια παραλία ή να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και να περιηγηθεί, καλώς να έρθει. Θέλουμε ταξιδιώτες και όχι τουρίστες. Τα δεκαοχτάχρονα που έρχονται στα all-inclusive με 3 ευρώ τη μέρα να πάνε να μεθοκοπήσουν και να δείξουν τον κώλο τους σε άλλη χώρα.



Γεώργιος Τ. είπε:25/08/2013 στις 6:08 pm


.... 
Ο Άσαντ και Συρία υπάρχουν ακόμη λόγω Πούτιν και Κίνας. 2 χρόνια ταΐζουν μισθοφόρους οι δυτικοί και χάνουν τον πόλεμο και κάνουν προβοκάτσια για να δικαιολογήσουν εισβολή. Επίσης, σε Σερβία και Ιράκ έχουν κάνει ήδη συμφωνίες οικονομικές και στρατιωτικές με Πούτιν. Επιπλέον, ο Πούτιν ζήτησε επίσημα αεροπορική βάση στην Κύπρο. Τα ανταλλάγματα δεν διέρρευσαν. Η Ρωσία είναι δυνατή επειδή κοιτάζει το συμφέρον της. Το πρόβλημά μας είναι πως χάσαμε ευκαιρίες για επενδύσεις από Ρωσία κυρίως λόγω έλλειψης ρευστού για να ενεργοποιήσουμε τις συμφωνίες Καραμανλή για προμήθεια των αμφίβιων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Για ΔΕΠΑ η ΕΕ μπλόκαρε την Γκάζπρομ λόγω της απειλής για τεράστιο πρόστιμο.
 Και όσον αφορά το αν θα βοηθήσουν οι Ρώσοι με Τουρκία κλπ, να μη βιάζονται όσοι το ξεγράφουν. Οι Ρώσοι θα επέμβουν ΟΤΑΝ οι Τούρκοι επιτεθούν στην Ελλάδα. Όχι πριν. Και εννοείται θα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή. Για αυτό και σε πρώτη φάση θα κρατήσουν την Πόλη. Το πως θα αποδοθεί σε εμάς έχει ειπωθεί από αξιόπιστους που θα επιβεβαιωθούν και οι “strange attractors” του κόσμου τούτου θα ψάχνουν τρύπα να χωθούν. Ή θα ζητάνε συγγνώμη για την απιστία τους…

 

                          
ΣΑΤΩΦ είπε:25/08/2013 στις 9:45 pm

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ-ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ …ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ…ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Η ΡΩΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ..ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΣΣΟΒΟ, ΒΟΣΝΙΑ,ΣΕΡΒΙΑ, ΛΙΒΥΗ, ΙΡΑΚ,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ..ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΑ ..ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ..ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ..ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΙΦΟΥΛΚΗΣΕΙ Ο ΛΑΒΡΩΦ …ΟΛΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΥΦΟΣ …ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΝΑΤΟ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ …ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ …ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ …ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΑΧΜΠΑΡΗΔΕΣ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ…ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΡΑ Η ΟΥΣΙΑ ..ΚΙ ΑΝ ΣΚΟΥΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ …ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ …ΙΣΑ ΙΣΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ..ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΣΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΑ -ΓΡΗΓΟΡΑ ..ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΟΙ ΑΛΑΧΜΠΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ ..ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ …ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ …ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ…ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ…ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ …ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΔΗ ΤΑ ΑΕΡΟΠΑΛΑΝΟΦΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ …ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ…ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΑΒΑΡΙΤΣ ΠΟΥΤΙΝ ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ..ΜΕ ΤΗ ΔΙΜΕΤΡΗ …

Απάντηση
                                      
Γεώργιος Τ. είπε:26/08/2013 στις 10:50 pm

Αν αμφιβάλλεις για τη δύναμη πυρός αυτών που δανείζουν τα κοσμοδρόμιά τους για να ανεβαίνουν στους διεθνείς διαστημικούς σταθμούς οι δυτικοί, απορώ πόσα ξέρεις για να κρίνεις. Σε τεχνολογία έχει μείνει πίσω η δύση λόγω έλλειψης ρευστού. Από την άλλη η Ρωσία αυτή τη στιγμή, έχει 5% ανεργία (πρακτικά μηδενική λόγω εποχικότητας και κυκλικότητας), και χρέος το μικρότερο μεταξύ των μεγάλων χωρών. Η συμμορία που λες εσύ λοιπόν τα πάει άψογα για το λαό της σε σχέση με τους υποτίθεται ανεπτυγμένους δυτικούς. Και έχει την Κίνα σύμμαχο αν χρειαστεί σε εμπλοκή. Ξέρεις τι σημαίνει συμμαχία τεχνολογικά προηγμένου με κάποιον που έχει άπειρο στρατό για σκότωμα; Ανίκητος συνδυασμός.

Απάντηση
.    
.   charoulisN είπε:25/08/2013 στις 4:55 pm
.    
.   Σε γενικές γραμμές κάπως έτσι είναι τα πράγματα, -αν και διαφωνώ με τις μικροαστικές εξάρσεις του ποιητή για τα περί αλκοολικών, που δεν ενδιαφέρει σε τελική ανάλυση τους ξενοδόχους, σε αντιδιαστολή με την απαίτηση γκρουπ ισραηλινών στην Κρήτη τα πιάτα τους να είναι μιας χρήσης γιατί στα άλλα τρώγεται χοιρινό κρέας-, αλλά αποτυπώνουν τη μια πλευρά του νομίσματος και στις διεθνείς σχέσεις αυτό είναι η αρχή της καταστροφής.
.   Ο σύγχρονος φιλορωσισμός στην Ελλάδα ήρθε να καλύψει τα κενά του χαζού αντιαμερικανισμού της δεκαετίας του’80. Η αλήθεια είναι ότι πριν τον Ανδρέα Παπανδρέου ο Καραμανλής άνοιξε τις σχέσεις με τη τότε Σοβιετική Ένωση, μετά τη δική του πρωτοβουλία για νομιμοποίηση του ΚΚΕ, σε συνδυασμό με το μήνυμα στη “κακή” Δύση μετά την στρατιωτική επέμβαση στη Κύπρο. Από τότε όλα τα κόμματα στην Ελλάδα και τα ΜΜΕ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έχουν ψηλά στην ατζέντα τους, του πόσο ωφελείται η Ελλάς από την καλή σχέση μόνο με την Σοβιετική Ένωση ή την Πουτινική Ρωσία, από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά μαζί. Στις διεθνείς σχέσεις υπάρχει το συνδιαλέγομαι για το δικό μου όφελος, δεν υπάρχουν φίλοι ή εχθροί.

Απάντηση
.    
.   cep είπε:25/08/2013 στις 5:21 pm
.    
.   Αγάπης αγώνας άγονος …
ρλωφικά

.   κόμα τούτη τν νοιξη,
 ραγιάδες, ραγιάδες, 
τοτο τ καλοκαρι,
 σο ν ρθε Μόσκοβος, 
ραγιάδες, ραγιάδες,
 ν φέρει τ σεφέρι
 Μορι κα Ρούμελη…
.   
Ο Μόσκοβος δεν ήρθε ούτε φαίνεται θα έρθει.
 Εκτός και αν ήρθε σαν υποκινητής του εμφυλίου και σαν το όνειδος του υπαρκτού σοσιαλισμού.
 Και έρχεται σαν απροσδιόριστη απειλή για ηγεμονία στον χώρο της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

.   Υ.Γ.
 Παρατήρησα, πριν από 3 χρόνια, έξω από το ξενοδοχείο Baltschug Kempinski Moscow τέσσερα ! άτομα να αλλάζουν μια λάμπα από μια κολόνα στο πεζοδρόμιο. 
Παρατήρησα πίσω από την Ερυθρά πλατεία, εκεί που καίει η φλόγα του δικού τους Άγνωστου Στρατιώτη δέκα άτομα να κάνουν πως μαζεύουν τα φθινοπωρινά φύλλα σε χώρο όσο ένα σπίτι. 
Παρατήρησα πίσω από κάθε πάγκο στο κατάστημα Γκούμ, απέναντι από το Κρεμλίνο να υπάρχει και ένας φύλακας. Προφανώς κλέβουν εκεί.
 Παρατήρησα πως στα πεζοδρόμια ένα σωρό γιάπηδες κάπνιζαν ανελέητα, αφού μέσα το κάπνισμα απαγορεύεται.
 Παρατήρησα πως ακόμα και η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου μου φάνηκε χοντροκομμένη. 
Αναρωτήθηκα πως γίνεται αυτός ο λαός να αποτελεί υπερδύναμη;

 

.    
.   Uncle Stgm είπε:25/08/2013 στις 5:42 pm
.    
.   Ο Καποδίστριας ναι μεν φίλος κολλητός του Αλέξανδρου, του τσάρ Αλεξάντερ…
Αλλά ξέρετε, πιο κολλητός του Αλεξάντερ ήταν ο πρίγκηψ Κλέμενς Βέντσεσλας Νέπομουκ Λόταρ (ήταν βαφτισμένος με 4 ονόματα, 2 αυστριακά και 2 τσέχικα – ο Άλεξ τον αποκαλούσε Βάτσλαβ, το χαιδευτικό του Βέντσεσλας).
 Ξέρετε ποιός ήταν αυτός με τα 4 ονόματα. Ο όμορφος και διπλωμάτης πρίγκηψ Μέτερνιχ της Emperordom of Austria.
Έτσι γράφτηκε η ιστορία.


              
Γεώργιος Τ. είπε:25/08/2013 στις 6:11 pm

Ο Καποδίστριας κέρδισε σαρωτικά στη μάχη με Μέττερνιχ θείε… και σώθηκε η επανάσταση με τη βοήθεια των Ρώσων. Από τότε ήδη μας έχουν βοηθήσει φοβερά, έστω και έμμεσα.

 
Εννοώ τη βοήθεια κατά και αμέσως μετά την επανάσταση, όχι κάτι αόριστο. Δε το διατύπωσα με ακρίβεια ίσως.

 

                                      
Uncle Stgm είπε:26/08/2013 στις 2:07 am


Χρήσιμη επισήμανση.
 Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος άρχισε τον Ιούνιο του 1828. 
Είχε προγηγηθεί η ναυμαχία του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827).
 Περίπου ταυτόχρονα με τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο έγινε η Γαλλική εκστρατεία στην Πελοπόννησο (άρχισε Αύγουστο 1828) για την εκδίωξη των Αιγυπτιακών στρατευμάτων του Ιμπραήμ, ενώ λίγες μέρες πρίν είχε προηγηθεί η συμφωνία της 6ης Αυγούστου του Άγγλου Ναυάρχου Κοδριγκτώνα με τον πατέρα του Ιμπραήμ Μωχάμετ Αλή της Αιγύπτου για την αποχώρηση του αιγυπτιακού στρατού από την Πελοπόννησο.
 Στην ουσία πρόκειται για συνδυασμένη δράση Ρωσίας – Γαλλίας-Αγγλίας για την εκκαθάριση της κατάστασης μετα το Ναυαρίνο.
 Η Συνθήκη Ειρήνης της Αδριανούπολης (14 Σεπτεμβρίου 1829 – Κόμης Αλεξέι Ορλώφ και Αμπντούλ Καντίρ-μπεης), μεταξύ των άλλων υποχρέωνε τον Σουλτάνο να ανανεώσει την αυτονομία της Σερβίας και να υποσχεθεί την αναγνώριση της Ελληνικής ανεξαρτησίας.
 Το Πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους (Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830) υπογράφτηκε από τις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία στις 3 Φεβρουαρίου του 1830. Ήταν η πρώτη επίσημη διπλωματική πράξη που αναγνώριζε την Ελλάδα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος

 

.    
.   δημης είπε:25/08/2013 στις 6:13 pm 
-
.    
.   Ξεχνάμε το ρόλο της Ρωσίας στα :
-Ορλωφικά…(Τσάροι)
- Στην Επανάσταση του 1821…(Τσάροι )
- Στην καταστοφή της Μικράς Ασίας (Λένιν)
- Στον Β΄ΠΠ (πατερούλης Στάλιν)
- Στην ουδετερότητα στο Κυπριακό…
-Στο “άδειασμα του Καραμανλή του Β΄…
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;;;;;

Απάντηση
              
.   Στέργιος είπε:25/08/2013 στις 6:36 pm
.    
.   Η ΕΣΣΔ ήταν υπερδύναμη, η Ρωσία δεν είναι. 
Η Ρωσία είναι μια Βενεζουέλα με κωλοκλίμα, μια τριτοκοσμική χώρα που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου.
 Λίγο να τρίξει η Μέρκελ μέσω Μπαρόζο τα δόντια στον Πούτιν ότι η Ευρώπη θα αγοράσει λιγότερο αέριο από τη Ρωσία φέτος, κι η τίγρη της Σιβηρίας γίνεται χαδιάρικο γατάκι.

 

              
ψυχραιμια είπε:25/08/2013 στις 10:06 pm

Το αεριο το θελει και η Κινα και η Ιαπωνια και οι παντες. Η Ρωσια ειναι οικονομικα και στρατιωτικα αυτοδυναμη και ουδεις μπορει να την απειλησει.
 Απο την αλλη μερια κανει συμβιβασμους γιατι θελει να μπει στην παγκοσμια αγορα και σε αλλους τομεις που ελεγχουν άλλοι.


              
MCA είπε:25/08/2013 στις 10:13 pm

Η Ρωσία με τις πυρηνικές κεφαλές που έχει μπορεί να εξαϋλώσει τον πλανήτη σε λίγα λεπτά.


.    
.   Στέργιος είπε:25/08/2013 στις 6:42 pm
.    
.   Και να σταματήσει το παραμύθι ότι οι Ρώσοι είναι “Ορθόδοξοι”. Μόνο το 41% των Ρώσων είναι Ορθόδοξοι, με το μεγαλύτερο ποσοστό των υπολοίπων να είναι ένα κράμα δεισιδαίμονα-νεοπαγανιστή και άθεου που δεν πιστεύει στον Θεό, αλλά πιστεύει ότι η βιοενέργεια από τις μαύρες πέτρες του ποταμού Λένα θεραπεύει τον καρκίνο και άλλες τέτοιες βλακείες. Πιο ενθουσιώδεις καταστροφείς χριστιανικών εκκλησιών από τους Ρώσους δεν έχει συναντήσει η ανθρωπότητα, τουλάχιστον οι Μουσουλμάνοι τις μετέτρεπαν σε τζαμιά.

.   h**p://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Russia

Απάντηση
.   Και όταν λέμε “μόνο το 41%” εννοούμε όλους, από τους αναχωρητές έως και τους πολύ χαλαρούς Ορθόδοξους, αυτούς που πάνε μόνο την Ανάσταση στην εκκλησία. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 96%

Απάντηση
.    
.   Γιώργος είπε:25/08/2013 στις 7:03 pm
.    
.   Αυτό με τους τουρίστες που κολλάει με όλα τα άλλα; Δηλαδή μερικοί Ισραηλινοί που απαιτούν μιας χρήσεως πιάτα για να μην έχουν έρθει σε επαφή με χοιρινό ή οι νεαροί Άγγλοι που πίνουν και κάνουν όργια στον δρόμο στο Φαληράκι και αλλού, είναι καλύτεροι, ή μήπως η πλειοψηφία τους είναι έτσι; Ελπίζω μόνο ο αρθρογράφος να μην μείνει στους Ρώσους, αλλά να πιάσει και τους άλλους φίλους και σωτήρες μας, τους Άγγλους, τους Ισραηλινούς, τους Γερμανούς και τους Αμερικάνους, ε;

Απάντηση
              
Στέργιος είπε:25/08/2013 στις 10:55 pm

Οι Ρώσοι τουρίστες έχουν μια φοβερή αλαζονεία, λες και κατάγονται όλοι από την οικογένεια τού Τσάρου. Κανείς δεν φέρεται πιο υποτιμητικά στους ντόπιους από ό,τι οι Ρώσοι τουρίστες, κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε και οι Αιγύπτιοι, οι Τυνήσιοι, οι Γάλλοι…

Απάντηση
                          
Γιώργος είπε:26/08/2013 στις 12:49 am

ΟΛΟΙ;;; Με την λογική σου, όλοι οι Άγγλοι τουρίστες μεθοκοπάνε και κάνουν σεξ σε θάμνους και πεζοδρόμια, όλοι οι Ισραηλινοί ζητάνε αχρησιμοποίητα πιατικά, οι Γερμανοί δεν πληρώνουν τα εστιατόρια και τις καφετέριες “γιατί τους χρωστάμε” και πάει λέγοντας…

Απάντηση
                                      
Στέργιος είπε:26/08/2013 στις 12:41 pm


Πήγαινε μια βόλτα στην Χαλκιδική και τα λέμε. Όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ! Το πιο σύντομο ανέκδοτο, “ευγενικός Ρώσος”

 

.    
.   Uncle Stgm είπε:25/08/2013 στις 7:06 pm
.    
.   
Ωχ άρχισε η ισοπέδωση…
Το έχω ξαναδεί αυτό το έργο, δεν το αντέχω ξανά…
Κάτι να κάνω ως αντίδραση (το 1975 πήγα σε διαδήλωση έξω απο την αμερικάνικη πρεσβεία με δερμάτινο καουμπόικο καπέλο και καρό πουκάμισο, κόκκινο μπλέ άσπρο με αστέρια ανάμεσα – μόνο που δεν έφαγα ξύλο απο τους κνίτες).
 Δηλώνω λοιπόν, ότι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης είναι ο Ταρκόφσκι, αγαπημένοι συγγραφείς η τριάδα Ντοστογέφσκι – Τολστόι – Παστερνάκ, ακούω τακτικά Τσαικόφσκι (αλήθεια όλα αυτά) και είμαι φάν της ΤΣΣΚΑ (μούσι).
 Η χώρα αυτή έδωσε στον πολιτισμό όσα και οι άλλες 4 μεγάλες της νεότερης Ευρώπης. Μόνο γι αυτό, πρέπει να την σεβόμαστε.


              
remali είπε:25/08/2013 στις 7:44 pm

Δεν μιλαμε για το εθνος αλλα για τις κρατικες οντοτητες. Γιατι οι Γερμανοι δεν εδωσαν στον πολιτισμο; Αλλα και πηραν απο τον πολιτισμο καπου 100.000.000. και πιο πολλα απο τους πολεμους που εκαναν. Το ιδιο και ο πατερουλης Σταλιν. Πηρε κι αυτος κατι εκατομυρια Εβραιους . Ετσι απλα.

Απάντηση
                          
Uncle Stgm είπε:25/08/2013 στις 7:57 pm

Μη τα κάνουμε σαλάτα, αυτό λέω.
 Π.χ. ο Στάλιν ήταν Γεωργιανός και η ΕΣΣΔ ήταν άλλη Ομοσπονδιακή κρατική οντότητα – απλώς η Ρωσια είχε το μεγαλύτερο βάρος.
 Άλλος λέει ότι δεν είναι χριστιανοί αλλά παγανιστές…
Αυτά είναι παρορμητικές αντιδράσεις χωρίς έρμα.
 Ακριβώς σαν τους “αντιγερμανισμούς”, “αντιαμερικανισμούς” κτλ.
 Αναρχομπάχαλο λόγω ψευδών προσδοκιών και της απογοήτευσης που φυσιολογικά έρχεται μετά.

 

                                      
Στέργιος είπε:26/08/2013 στις 12:43 pm


Όχι, καμία διάψευση προσδοκιών. Απλώς στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που καλλιεργούν μύθους επειδή έχουν ίδιο όφελος, από τον πολιτικό που ήταν μια ζωή πράκτορας των Άγγλων μέχρι το μπαρμπα-Μπήλιο που σπούδασε τέσσερα χρόνια στη Γερμανία και πίνει νερό στο όνομά της. Καιρός να διαλυθούν οι μύθοι. Έχεις αντίρρηση;

Απάντηση
.    
.   Last_Chance είπε:25/08/2013 στις 7:56 pm
.    
.   Λέτε σε κάποιο άλλο άρθρο…
«Πέντε μέρες μετά τις εκλογές στη Γερμανία, η οποία αδυνατεί να δώσει λύσεις, ο Έλληνας πρωθυπουργός πάει στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος». 
Μετά αγαπητοί μου δεν σας φταίει ο Πουτιν…
Ο Α. Σαμαράς επέλεξε Αμερική - Ισραήλ…. Μην προσπαθείτε να το δικαιολογήσετε το καταλάβαμε …
Μακάρι η επιλογή του να μας βγει σε καλό…
Όλοι οι λαοί για τα δικά τους συμφέροντα νοιάζονται…
Δηλαδή η Αμερική τι μας έχει προφέρει μέχρι τώρα? Τα Ίμια? Και το ευχαριστώ του Σημίτη?


              
Ελεύθερη Σκοπεύτρια είπε:25/08/2013 στις 10:03 pm

Κανείς δεν πρόκειται να μας προσφέρει …δώρα. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, πολύ καλά κάνει (και άργησε) που πάει Αμερική. Πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεφύγουμε απ΄τα νύχια των Γερμανών και οι Ρώσοι δυστυχώς είναι αφερέγγυοι. Ούτε τη Κύπρο δεν τόλμησαν να υπερασπιστούν. Άρα, αναγκαστικά πρέπει να παίξουμε με τον πιο ανώδυνο για εμάς τρόπο, εκμεταλλευόμενοι τις Αμερικανικές θέσεις που υποδεικνύουν την ανάγκη της ανάπτυξης ενάντια στη λιτότητα. Φυσικά με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή γιατί Κύπρος-Αιγαίο-Υδρογονάνθρακες-Mακεδονία, δεν είναι διαπραγματεύσιμα και τα κοράκια, πάντα κοράκια μένουν.

Απάντηση
.    
.   Zugzwang είπε:25/08/2013 στις 8:31 pm
.    
.   Ειμαι περιεργος να δω ποιος θα νικησει στο μπρα ντε φερ μεταξυ Πουτιν και του πανισχυρου διεθνους λομπι των ομοφυλοφιλων που υποστηριζουν οι γνωστες κυβερνησεις και οι γνωστες ΜΚΟ. Η τελευταια αφορμη ηταν ο ρωσικος νομος που απαγορευει να γινεται προσηλυτισμος της ομοφυλοφιλιας σε ανηλικους. 
Ασφαλως και δεν πρεπει να περιμενουμε τιποτε απο κανενα ξενο. Να πουμε ομως και του στραβου το δικιο…Τοσο καιρο φτυνουμε τον Πουτιν και δεν λεει τιποτε. Ε, να μην μας φτυσει και αυτος μια φορα…

Απάντηση
.    
.   monomaxos είπε:25/08/2013 στις 9:16 pm
.    
.   Δεν πρέπει να σε κούρασε πολύ το άρθρο φίλε. Τα περισσότερα που λες δεν είναι σωστά, αλλά παρουσιάζονται σαν να έχεις δίκιο.
 Το ίδιο έυκολο είναι για το κάθε Έλληνα να γράψει για το τι έχουν τραβήξει οι άλλοι λαοί και εμείς από τους “σύμμαχους” και “φίλους” μας σήμερα Γερμανούς, ή από τους Αμερικάνους ή από τους Ρωμαίους παλιότερα.
.   
Ναι αγαπητέ μου, ο οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει για την κατάρα του να είσαι Έλληνας σε σχέση με τις υπερδυνάμεις της κάθε εποχής. Ξέρεις γιατί? 
Γιατί πάψαμε να ορίζουμε μόνοι μας τις τύχες μας και γλύφουμε κάθε εποχή αυτόν που θεωρούμε ισχυρό. Και περιμένουμε τους άλλους να μας σώσουν, λες και το έχουν υποχρέωση και δεν κοιτάμε τι είναι πιο σωστό για μας να πράξουμε.
 Ο Καραμανλής ο νεώτερος το έκανε. Είδε ότι το συμφέρον της χώρας είναι με τους Ρώσσους. Πολέμησε να γίνουν οι αγωγοί Μπουργκάς – Αλεξανδρούλης και South Stream. 
Κανείς δεν τον βοήθησε, όχι απ’ έξω, όχι από τα άλλα κόμματα αλλά και μέσα από τη ΝΔ. Φταίνε οι Ρώσσοι γι’ αυτό?

.   Ο Πούτιν κατά τον Σαββίδη πρότεινε 25 δις βοήθεια, αλλά ο ΓΑΠ ήθελε ΔΝΤ, φταίει ο Πούτιν γι’ αυτό?
.   Οι ξένοι πράκτορες παρακολουθούσαν το δρομολόγιο του Καραμανλή για να τον σκοτώσουν και τους χάλασαν τα σχέδια, όχι η δική μας ΕΥΠ αλλά οι Ρώσσοι πράκτορες στην Νέα Μάκρη, φταίει ο Πούτιν γι’ αυτό?
.   
Το μνημόνιο που υπέγραψε ο ΓΑΠ προβλέπει η χώρα να δανείζεται από συγκεκριμένες χώρες και μόνο και μέσα σε αυτές ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ η Ρωσσία και η Κϊνα οι μόνες που έχουν ρευστό, φταίει ο Πούτιν γι’ αυτό?

.   Οι Ρώσσοι κοιτούν το συμφέρον τους και σωστά κάνουνε, εμείς πότε θα το κάνουμε δεν ξέρω.

.   Υ.Γ.: Όλες οι γνωστές υπερδυνάμεις ανα εποχή έφαγαν τα μουτρα τους με τη Ρωσσία (Ναπολέων, Χίτλερ κ.α.).
 Ο Στάλιν για την νίκη του επί των Γερμανών πήρε: Πολωνία, Ανατολική Γερμανία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ενωμένη Γιουκοσλαβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία κ.α.. Οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι τι πήραν? Μόνο την Ελλάδα.
 Αυτή είναι, κύριοι ξενόδουλοι, η αξία της ψωροκώσταινας που ζούμε: αξίζουμε όσο τα μισά κράτη της Ευρωπής μαζί. Πότε θα το πάρουμε χαμπάρι να διεκδικήσουμε την αξία μας δεν ξέρω.
 Ο Ρώσσος δεν είναι τζάμπα μάγκας όπως ο Αμερικάνος, να πολεμά με τον στρατό των “Συμμάχων”, καλή ώρα όπως οι Αρχαίοι Αθηναίοι.
 Ο Ρώσσος πολεμά μόνος του, σαν τους Σπαρτιάτες και αυτό τον κάνει πιο προσεκτικό πριν ξεκινήσει τον πόλεμο και πιο επικύνδυνο μετά (ρωτήστε τη Γεωργία για αυτό που κόντεψε να την καταπιούν).
 Και ξέρετε τι λέγανε στην Αρχαιότητα για τους Σπαρτιάτες και την στρατηγική της δύναμη.

 

              
.   kosmasindikopleustis είπε:25/08/2013 στις 9:29 pm
.    
.   Μ’ αρέσει που κάποιοι κριτικάρουν τη Ρωσία επειδή, λέει, κοιτάζει τα συμφεροντά της. Και στην περίπτωση της Ελλάδας, και των Βαλκανίων. Παραθετουν δε, σειρά ιστορικών συμβάντων (και πολές ιστορικές ανακρίβειες). Εγώ θα σας πώ και άλλα, αν θέλετε. Για να καταλάβω όμως, τι θέλετε; Ξέρετε καμμιά χωρα και μεγάλη ύναμη να μην κοιτάζει τα συμφέροντά της; Εμείς εδώ, ως χώρα, θα κοιτάξουμε ποτέ τα συμφέροντα μας, και μέσα από γεωπολιτικές συμμαχίες (προς Δύση και Ανατολή- καλό είναι να αναλογιστούμε αν το μονόπατο “Ανήκομεν στη Δύση”, είναι σωστό ιστορικά για μια χώρα “γέφυρα Ανατολής-Δύσης”), θα σταθούμε στα πόδια μας; ‘Η μια ζωή θα κλαίμε, και σαν απατημένες γκόμενες, θα τα ρίχνουμε στη μια ή στην άλλη δύναμη επειδή κοίταξε τα συμφεροντά της και όχι τα δικά μας;

 

.    
.   airman είπε:25/08/2013 στις 9:51 pm
.    
.   
Είναι θέσφατο ότι στις διεθνείς σχέσεις και στη διπλωματία δεν υπάρχουν (διαρκείς) φιλίες αλλά (διαρκή) συμφέροντα.
 Η Ρωσία σαφώς και έχει συμφέροντα στο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Η όποια εξέλιξη στη Συρία θα επηρεάσει την περαιτέρω στάση της, όπου ήδη έκανε ανοίγματα προς την Κύπρο.
 Πρέπει να λειφθεί δε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Ρωσία είχε πρόσβαση στην ανοιχτή θάλασσα μέσω Ευξείνου Πόντου-Βοσπόρου-Δαρδανελίων και από το θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική. Με την κλιματική αλλαγή όμως και το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό κύκλο, ”απεγκλωβίζονται” οι ακτές και τα λιμάνια στο βορά. Οπότε όλα παίζουν το ρόλο τους.
 Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ό,τι καλύτερο η σωτηρία μας ή η καταστροφή μας να συνδυάζεται/εξαρτάται από τον όποιο τρίτο, έστω και εάν πρόκειται για υπερδύναμη.

 

              
.   ψυχραιμια είπε:25/08/2013 στις 10:14 pm
.    
.   Η πολιτικη της κυβερνησης απεναντι στη Ρωσια ειναι ορθη. Φυσικα οι Ρωσοι δεν θα κανουν κατι που θα τους φερει σε αντιθεση με τη Δυση γιατι θελουν να καθιερωθουν ως ισοτιμη μεγαλη δυναμη.
 Τα οσα αναφερονται για τη διαχρονικη πορεια των ελληνορωσικων σχεσεων ειναι σωστα και υπαρχει μια συνεχεια. Ο Λαμπρος Κατσωνης που εγκαταλειφθηκε επισης απο την Αικατερινη το 1788 ελαβε ως ανταλλαγμα κτηματα στη Γιαλτα οπου κατασκευασε το ανακτορο Λιβαντια = Λειβαδια.
 Στο ανακτορο αυτο εγινε η διασκεψη της Γιαλτας το 1945.
 Αλλά εδω ομως πρεπει να κανουμε διακρισεις – να κατηγορησουμε παλιους Ρωσους ηγετες που ξεσηκωναν τον κοσμο και τον εγκατελειπαν ναι. Αλλά να κατηγορησουμε τους σημερινους που ΔΕΝ υποσχεθηκαν τιποτα επειδη δεν εκαναν αυτα που υποσχεθηκε ο ……Λιακοπουλος δεν ειναι σωστο.
 Δεν υπαρχει καποια δεσμευση του Πουτιν που αθετησε. Αυτα ηταν στο μυαλο διαφορων ευφανταστων εδω.

 

.    
.   Στέργιος είπε:26/08/2013 στις 2:18 am
.    
.   Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο Πούτιν έχει δίκιο, δεν μιλάς για μια χώρα, και μάλιστα μικρή και καθημαγμένη από την κρίση, με τον σκαιό τρόπο με τον οποίο μίλησε ο Πούτιν.

 

                                                              
.   ΣΑΤΩΦ είπε:26/08/2013 στις 12:39 pm
.    
.   ENA ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!! ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ …ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ S-300 …ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ …ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΤΟΥ 2014 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ…ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ …ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ …ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ …Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ …ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ..ΜΙΚΡΟΙ…ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ …ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ …ΕΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ …ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…

Απάντηση
              
Ιωάννης Ζέρβας είπε:26/08/2013 στις 3:12 pm

” ΔΗΘΕΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ”

Ωραία υπόθεση. Στην Γεωργία δεν μάσησαν, η Τσετσένοι γίναν γατάκια και χωρίς τους Ρώσους η Συρια θα είχε πέσει. Την διαφθορά την βλέπω στην Δύση. Με Gay parades και πορτοκαλι Επανάσταση δεν πολεμάς τον ισλαμοφασισμο.

 

                          
                          
ΣΑΤΩΦ είπε:26/08/2013 στις 6:55 pm


ΚΑΙ Η ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Η ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ …ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ..ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ…..ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ ΟΜΩΣ …ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ…ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ….ΤΩΡΑ …ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ…ΤΙΣ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ..ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΑΖΕΡΑΜΠΑΙΤΖΑΝ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ …ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ..ΚΑΝΑΝΕ ΝΕΡΑ ΟΙ ΚΙΡΓΙΖΙΟΙ ..ΕΣΚΑΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ …ΤΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ ΕΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ…ΕΝΩ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ ..ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΟΤΑΝ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ …ΛΕΞΗ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ…Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΚΡΕΜΜΕΣ …ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ …ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ…ΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΒΛΙ ..ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ….Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΑΡΜΕΝΙΑ ..ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ …ΤΩΡΑ ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ …ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ..ΟΛΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ..ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΗΔΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΒΕΒΑΙΟ..ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΙ…ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ …Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ …ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ….ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ …ΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ …ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ …ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ….ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ….ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΠΙΣΤΟΤΑΤΟΥΣ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ …Η ΦΙΛΗ ΡΩΣΙΑ ..ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ …ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ …ΗΓΕΤΕΣ …ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ…ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ…ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ …ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ …ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ …ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ …ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ …ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ

Απάντηση
                                      
Ιωάννης Ζέρβας είπε:26/08/2013 στις 9:32 pm


Τον Obama τον θεωρείς “Ηγέτη”?

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ….ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ η Δύση?
„ΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ …ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ …ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ….ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ….ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΠΙΣΤΟΤΑΤΟΥΣ“

Δηλαδή όπως η Γερμανοί το 1940? 
Η Δυτικοί είναι σαν κότες που αλληλοκοιτάζονται. Βεβαια ο Απελπισμένος μπορεί να κάνει μεγάλη Ζημια όταν είναι βαριά οπλισμένος.
 Η Δύση καταρρέει. Ηθικά, έχει ήδη κατάρρευση. 
ΑΚΌΜΑ είναι στο Κέντρο η Αμερική, είναι Θέμα καιρού ώσπου να κατάρρευση οικονομικά. 
Τα ασιατικά Κράτη και οι Ρώσοι ετοιμάζουν ήδη να αποχαιρετήσουν το Δολλάριο. Την Αμερική δεν την σώζει ούτε Πόλεμος πια.

h**p://commons.wikimedia.org/wiki/File:Countries-SCO.png

Αυτές είναι οι τελευταίες Κίνησης του Απελπισμένου
. Χωριστά από αυτό, με τους Μουσουλμάνους δεν τα βγάζεις πέρα με ροζ Επανάστασης και Μασονίες. Εκεί τελειώνουν τα παιχνίδια. Προετοιμάσου καλύτερα ηθικά για την Κατάρρευση.

 

                                                  
Ιωάννης Ζέρβας είπε:26/08/2013 στις 9:38 pm
h**p://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Cooperation_Organisation



“Παρέλαση” Νέα Υόρκη 2013

h**p://www.youtube.com/watch?v=IB1_DTr5Ozk
Παρέλαση Μόσχα 2013

h**p://www.youtube.com/watch?v=UjeW74XcAvc

Απάντηση
.    
.   λαλακης είπε:26/08/2013 στις 11:25 pm
.    
.   
Η Ρωσια ειναι κατα βαση μια αχανης αλλα γηρασμενη πληθυσμιακα 
χωρα με πολλα φεουδαρχικα και απολυταρχικα καταλοιπα. 
Ειναι μεγαλη πυρηνικη δυναμη και αυτο την κανει ντε φακτο περιφεριακη
 υπερδυναμη στρατιωτικα ομως και οχι οικονομικα. 
Κατα τα αλλα υπαρχει διαφθορα γραφειοκρατια ελειμμα δημοκρατιας
, στοιχεια που δε βοηθουν καθολου στην κοινωνικοοικονομικη προοδο 
της χωρας. 
Η Ελλαδα ζει με μεσαιωνικους μυθους με μαρμαρωμενους βασιλιαδες
, ξανθα γενη, κλπ. 
Αντι να εχει η χωρα προτυπο ενα συγχρονο δυτικο κρατος, ειτε 
θαυμαζει Βενεζουελες και Βραζιλιες, ειτε Κινες η περιμενει 
τη σωτηρια απο την ”ομοδοξη” Ρωσια.
 Να αλλαξει κατι εδω μεσα ουτε κατα διανοια.
 Οσο για το ποιος ειναι υπερδυναμη στον κοσμο αυτες ειναι οι ΗΠΑ
 τοσο σε οικονομικο οσο και στρατιωτικο επιπεδο.
 Επεμβαινουν οπου θελουν χωρις ιδιαιτερη αντισταση απο κανενα.
 Επισης οι ΗΠΑ ειναι κορυφη στην καινοτομια, την τεχνολογια, στα 
εκπαιδευτικα ιδρυματα. 
Η Ρωσια αντιστοιχα συγκρινεται με χωρες οπως η Βενεζουελα.
 Το θεμα ειναι γιατι οι Ελληνες θαυμαζουν, ειτε αυταρχικα κρατη
, ειτε μπανανιες και οχι χωρες περισσοτερο εξορθολογισμενες 
και σοβαρες.

 

              
pythagorean είπε:27/08/2013 στις 12:49 am


Ναι, ας θαυμάσουμε τις “εξορθολογισμένες και σοβαρές” ΗΠΑ, Βρεττανία, Γαλλία για τη συμμαχία τους με τους ισλαμοκατσαπλιάδες στην καταστροφή της Συρίας!

 
Η ηγεσία του ξανθού γένους κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει τη γενοκτονία του Χριστιανικού και του Αλεβιτικού πληθυσμού της Συρίας που συντελείται με τις ευλογίες ΗΠΑ, Βρεττανίας, Γαλλίας, Τουκίας, Σαουδ.Αραβίας & Κατάρ.



 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes