ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - Δεν θα βαπτίζουν τα μωρά από παρένθετες μητέρες


Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - Δεν θα βαπτίζουν τα μωρά από παρένθετες μητέρες
20 Νοεμβρίου 2013

Να μην βαπτίζει τα μωρά που γεννιούνται από παρένθετες μητέρες συζητά η Εκκλησία της Ρωσίας, προκειμένου να δείξει έμπρακτα την διαφωνία της με αυτόν τον τρόπο αναπαραγωγής.
«Η άρνηση να βαπτισθεί μωρό εν προκειμέν θα είχε μια ποιμαντική διάσταση, διότι με αυτό τον τρόπο η κοινωνία θα δεχόταν ένα μήνυμα από την Εκκλησία, ότι αυτή η πράξη της παρένθετης μητρότητας είναι απαράδεκτη από χριστιανικής απόψεως».
Με αυτά τα λόγια, ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων παρουσίασε την πρόταση κατά την διάρκεια συνεδρίασης του προεδρείου της Συνοδικής Βιβλικής Θεολογικής Επιτροπής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.
«Από τη μία, κάθε μωρό μπορεί να βαπτισθεί με βάση την πίστη των αναδόχων του. Το ίδιο το μωρό δεν ευθύνεται για τον τρόπο της γεννήσεώς του.
Από την άλλη την ευθύνη για την χριστιανική αγωγή του μωρού έχουν οι γονείς και οι ανάδοχοι. Εάν οι γονείς δεν μετανοούν έμπρακτα για την πράξη τους ενώ οι ανάδοχοι με την ίδια τη συμμετοχή τους στο Μυστήριο αποδέχονται την γενομένη αμαρτωλή πράξη, περί ποιας χριστιανικής αγωγής πρόκειται;» αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης που σημείωσε πως σε αυτές τις περιπτώσεις η βάπτιση θα γίνεται μετά την ενηλικίωση εφόσον ζητηθεί από το ίδιο το άτομο.
Ο μητροπολίτης που ξεκαθάρισε πως η χρήση παρένθετης μητέρας είναι ενάντια στις χριστιανικές αρχές, επικαλέστηκε και πορίσματα του συλλόγου ορθοδόξων χριστιανών γιατρών της Ρωσίας σύμφωνα με τα οποία «Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των γυναικών, στις οποίες ο νόμος επιτρέπει τη χρήση του ιδίου σώματός των ως ένα είδους εκκολαπτηρίου. Επομένως νομιμοποιείται μια «βιολογική πορνεία».
Στην Ρωσία επιτρέπεται οι παρένθετες μητέρες να αμοίβονται γι αυτήν την «υπηρεσία» τους, ενώ σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Ιλαρίων αυτήν την στιγμή η προσφορά παρένθετων μητέρων είναι δέκα φορές πάνω από την ζήτηση.


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes