Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ



25 Μαΐου 2012

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ GOLDMAN SACHS ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ROTHSCHILDS ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ

Με το που μπάνεις στην ιστοσελίδα της τράπεζας της Ελλάδος βλέπεις το σήμα της και καταλαβαίνεις που.....ανήκει: Ότι δηλαδή δεν είναι Ελληνική αλλά ανήκει στους διεθνείς τοκογλύφους τραπεζίτες που έφτιαξαν τον μηχανισμό για να ύποδουλώσουν τις χώρες της Ευρώπης: Το ευρωσύστημα. Δεν υπάρχει Ελληνική σημαία, αλλά μόνο τα αστέρια της ΕΕ. Ένα εύγλωτο απόσμασμα στο κεφάλαιο "Ενημέρωση Μετόχων" αποκαλύπτει την ταυτότητα της Τράπεζας:
«… Κατά το άρθρο 1 του Καταστατικού, η νέα τράπεζα είναι ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία Τράπεζα της Ελλάδος και με έδρα την Αθήνα. … Τα άρθρα 8,9 και 10 του Καταστατικού ρύθμισαν ως εξής τα σχετικά με την κεφαλαιοδότηση του ιδρύματος: Το μετοχικό του κεφάλαιο ορίστηκε σε 400.000.000 δραχμές κατανεμημένες σε 80.000 μετοχές αξίας 5.000 δραχμών.
Το κατέβαλε η Εθνική Τράπεζα, η οποία το ανέλαβε ολόκληρο σύμφωνα με του όρους του άρθρου 2 της σχετικής συμβάσεώς της με το Ελληνικό Δημόσιο. Η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε αργότερα αυτό το κεφάλαιο σε δημόσια εγγραφή, με δικαίωμα προτιμήσεως για τους δικούς της μετόχους σε αναλογία δύο μετοχών της Εθνικής προς μία μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος. Η έκδοση του πρώτου τμήματος του κεφαλαίου έγινε σε τιμή 5.000 δρχ. κατά μετοχή, ενώ του δεύτερου και του τρίτου σε τιμή 7.500 δραχμές. Τη διαφορά τη μοιράστηκαν η Εθνική Τράπεζα και το Ελληνικό Δημόσιο…»
Ναί αλλά στην ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΑΡΛΟΤ ΝΤΕ ΡΟΤΣΙΛΝΤ στο ΒΗΜΑ διαβάζουμε ότι: "Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824 ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841». Άρα οι Rothschilds είναι από τους ιδρυτικούς και κυρίους μετόχους της Ιδιωτικής Τράπεζας με τον παραπλανητικό τίτλο "Τράπεζα της Ελλάδος" που όπως λέει το καταστατικό της είναι ανώνυμη εταιρία.
Επίσης στο κεφάλαιο "Η Τράπεζα" διαβάζουμε:
"Από τον Ιανουάριο 2001 η Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του Ευρωσυστήματος, που απαρτίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT)....
... Έκτοτε η Τράπεζα της Ελλάδος συμβάλλει με τη δράση της στην επίτευξη των στόχων και την εκτέλεση των καθηκόντων του Ευρωσυστήματος, το οποίο χαράσσει και εφαρμόζει τη νομισματική πολιτική στη ζώνη του ευρώ.
Επίσης στο κεφάλαιο Διοίκηση η μόνη παρουσία του Ελληνικού κράτους είναι στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής τρία μέλη που διορίζονται με εξαετή θητεία, με Προεδρικό Διάταγμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, ύστερα από γνώμη του Διοικητή.
Χρησιμοποιήσαμε όπως βλέπετε, το καταστατικό και τις σελίδες της "Τράπεζας της Ελλάδος" για να μην κατηγορηθούμε ως συνήθως για συνομωσιολογία και για να καταδείξουμε ότι η Τράπεζα η οποία υποτίθεται θα έπρεπε να διασφαλίζει την εθνική νομισματική και άρα οικονομική σταθερότητα, είναι πειθήνιο όργανο των ευρωπαϊκών τραπεζοπιστωτικών κύκλων και άρα ο διοικητής, που διορίζεται με προεδρικό διάταγμα αλλά δεν αναφέρεται ποιός αποφασίζει την εκλογή του, ενεργεί για λογαριασμό των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όχι του Ελληνικού λαού!!!
Είναι καιρός, καθώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι, να κρατικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος και στην συνέχεια να κόψει το εθνικό μας νόμισμα, την Νέα Δραχμή που θα γίνει η αφετηρία για μια ανθούσα και υγιή Ελληνική Οικονομία.

http://oimos-athina.blogspot.com

Ολόκληρο το τρίτο μνημόνιο στα ελληνικά


Ολόκληρο το τρίτο μνημόνιο στα ελληνικά


14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2013

Έστω και με καθυστέρηση δυο μηνών, το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε την ελληνική μετάφραση του Νέου Μνημονίου.
88 σελίδες με όλα τα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ που έχει αποδεχτεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Τα κείμενα του Μνημονίου που υπέγραψε η Ελλάδα, μεταφρασμένα στα ελληνικά, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Σε αυτά περιλαμβάνονται όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα συμπεριλαμβανομένης της ....λήψης επιπλέον μέτρων την περίοδο 2015-2016, του προγράμματος αποχωρήσεων από το Δημόσιο και των αποκρατικοποιήσεων.
Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του δημοσιονομικού ελλείμματος, τότε η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει πρόσθετα μέτρα 2-4 δισ. ευρώ για να κλείσει το κενό εντός της διετίας 2015-2016.
Στη σχετική παράγραφο, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
"Κατά την έκταση που το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά το 2015-2016 παραμένει, οι αρχές θα μπορούσαν να ακολουθήσουν διάφορες στρατηγικές για να κλείσει αυτό, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των εσόδων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της περαιτέρω μείωσης των απαλλαγών και εκπτώσεων, την επέκταση των μέτρων που λήγουν και τις στοχευμένες περικοπές στις τρέχουσες δαπάνες. Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για να επαναπροσδιορίσουν εκ νέου το επενδυτικό πρόγραμμα για πιο αποτελεσματική υποστήριξη στην ανάπτυξη.
Οι αρχές θα καθορίσουν συγκεκριμένα σχέδια για το 2015, όχι αργότερα από τα τέλη Αυγούστου 2013, όταν θα διαμορφώσουν ένα λεπτομερές δημοσιονομικό πρόγραμμα για το 2014-2015 που θα οδηγεί σε πρωτογενές πλεόνασμα 3% μέχρι το 2015".



Η μελέτη των κειμένων που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τον περασμένο Δεκέμβριο ώστε να εκταμιευθεί η δόση, είναι αναγκαία από όποιον θέλει να αποφύγει τις αρνητικές συνήθως εκπλήξεις που ακολουθούν μετά από κάθε αξιολόγηση της τρόικας ή από δηλώσεις διαρροές υψηλόβαθμων στελεχών για σκέψεις και συζητούμενα μέτρα.

Το Σεπτέμβρη το Μνημόνιο 4! Μην το χάσετε!

(Το μνημόνιο 3 θα το διαβάσουν όταν είναι να ψηφίσουν το μνημόνιο 4, για να θυμηθούν τα προηγούμενα επεισόδια και να μπουν στο κλίμα του έργου)


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes