Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των Ελλήνων


Η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των Ελλήνων
13 Μαΐου 2013

Όλα ξεκίνησαν και σχεδιάστηκαν με την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ. Το σχέδιο υλοποιήθηκε κατά γράμμα και σήμερα όλοι οι Έλληνες βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτού του πανούργου σχεδίου. Ενός σχεδίου που σχεδιάστηκε σε συνεργασία των τραπεζιτών-τοκογλύφων-κερδοσκόπων δανειστών της χώρας με τους εκάστοτε κυβερνώντες της χώρας.
Αρχικά, η είσοδος της χώρας στο ευρώ έγινε με μια ισοτιμία που ήταν καταστροφική για την Ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα και οι Έλληνες έδωσαν 340,75 δραχμές για να πάρουν 1 (ένα) ευρώ!!..
Αυτόματα όλες οι αμοιβές, οι μισθοί και οι συντάξεις μετατράπηκαν σε απόλυτους αριθμούς σύμφωνα με την ισοτιμία.
Αντίθετα, η αγορά άρχισε να… καλπάζει, με τις τιμές καθημερινά να παίρνουν την ανηφόρα, έχοντας απέναντί της ένα κράτος ανύπαρκτο, που έκανε πώς δεν έβλεπε, αφήνοντας τους κερδοσκόπους και την αγορά ανεξέλεγκτη. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα αγαθό που άξιζε 100 δραχμές, άρχισε να πωλείται 1 ευρώ ή έστω 0,80 σέντς, δηλαδή 300 περίπου δραχμές, αυξημένο κατά 200% τουλάχιστον…

«Ψυχολογικές επιχειρήσεις» εναντίον των Ελλήνων !


«Ψυχολογικές επιχειρήσεις» εναντίον των Ελλήνων !
13 Μαΐου 2013

Του Π. Λιβανίδη

Ο Ελληνισμός δέχεται συστηματικά ψυχολογικές πιέσεις προκειμένου να χάσει το ηθικό και το εθνικό του φρόνημα.
Ενοχοποιούν τον πατριωτισμό και αποκαθηλώνουν τα σύμβολα του έθνους.
Σώστε τα σύμβολα του Ελληνισμού

Τα τελευταία χρόνια ο Ελληνισμός δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από έναν ιδιότυπο και ακήρυχτο επισήμως, πόλεμο. O Έλληνας δέχεται έναν ανελέητο ψυχολογικό βομβαρδισμό προκείμενου να χάσει την εθνική του ταυτότητα, να κλονισθούν τα θρησκευτικά του πιστεύω, να παραχαραχθεί η λαμπρή του ιστορία και να αποκαθηλωθεί κάθε σύμβολο που τον συνειδητοποιεί ως οντότητα ενός έθνος και ως πολίτη με κρίση και υπεύθυνη γνώμη.
Σιωπηλά και « όλως τυχαίως » δημιουργούνται καταστάσεις και ψηφίζονται νόμοι που δεν προασπίζουν την πολιτιστική και εθνική ταυτότητα του Έλληνα αλλά έχουν ως στόχο ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για ψυχολογικές μεθοδεύσεις ώστε ο Ελληνικός λαός να μεταλλαχτεί σε έναν εύκολα χειριζόμενο όχλο, χωρίς ταυτότητα και χωρίς εθνική και ηθική ταυτότητα. Έναν όχλο που θα αγωνίζεται μόνο για την υλική επιβίωση, θα λατρεύει και θα θεοποιεί το κέρδος και το χρήμα, χωρίς να δίνει σημασία στις ηθικές αξίες και τον άνθρωπο. Αυτά όλα όμως δεν έχουν καμιά σχέση με τον Ελληνισμό και τις αξίες που εκπροσωπεί, αλλά και τα διδάγματα που έδωσε σε όλη την ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

ΚΑΤΑΛΥΣΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Πόσα από τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη νομίζετε ότι έχει παραβιάσει και καταλύσει η Δικτατορία που ζούμε σήμερα;
12 Μαΐου 2013
Κλέβουμε την περιγραφή από την Βικιπαίδεια:
Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση.
Βασισμένη στις ιδέες του Διαφωτισμού και επηρεασμένη από ανάλογο φιλελεύθερο κλίμα κατοχύρωνε για την αστική τάξη με τα άρθρα της κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που ως τότε είχαν καταπατηθεί από την εξουσία του απολυταρχικού καθεστώτος. Αναγνωρίζονταν σε όλους το δικαίωμα της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας και το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας. Επίσης προασπίστηκε την εξουσία που πηγάζει από το λαό, καταργήθηκαν οι τίτλοι ευγένειας και ορίζονταν ότι όλοι οι πολίτες ήταν δεκτοί σε διάφορα αξιώματα, θέσεις και υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους (αξιοκρατία).

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΙΣ ΚΥΠΡΟΥ


 30 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2013

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Οι αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων δεν συνιστούν μια επιλογή αή βοικονομικής πολιτικής. Ισοδυναμούν με έμμεση κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και επομένως, καμία Βουλή, καμμιά κυβέρνηση, κανείς Πρόεδρος δεν έχουν δικαίωμα να τις πάρουν, πολύ περισσότερο όταν εξελέγησαν υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες και χωρίς να έχουν ζητήσει καμία εντολή για αυτά τα οποία πράττουν. Αντίθετα, ο σημερινός ιδίως Πρόεδρος δεσμεύτηκε ρητά, μερικές μέρες προ της εκλογής του, ότι δεν θα συγκατατεθεί σε «κούρεμα καταθέσεων», όπως έπραξε μερικές μόνο μέρες μετά την εκλογή του. Η σημασία της αθέτησης τέτοιας δέσμευσης είναι τέτοια για τη μοίρα του κυπριακού λαού που ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί πλέον να παραμένει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που πρόδωσε και κατέστρεψε, με τους συγγενείς του μάλιστα να διώχνουν από την Κύπρο τα κεφάλαιά τους προ της λήψης των αποφάσεων κουρέματος. Ούτε είναι λογικό πολιτικοί ηγέτες και δυνάμεις να τάσσονται εναντίον των Μνημονίων και των Δανειακών, χωρίς να ζητάνε ταυτόχρονα την άμεση παραίτηση του Αναστασιάδη και της κυβέρνησής του. Τέτοιες πολιτικές δεν έχουν νόημα και λογική, δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά, αντανακλούν την έλλειψη συνείδησης της πραγματικής κατάστασης ή την απροθυμία να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπισθεί.

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Ο SOUTH STREAM!



Γεωπολιτικές του Μνημονίου - Ελλάδα, Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν -Τουρκο-ισραηλινή «αποκλειστική ζώνη» η Νότια Ευρώπη!
 2 ΜΑΪ́ΟΥ 2013

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

«Ενταφιάζεται» οριστικά, κατά τα φαινόμενα, το σχέδιο διέλευσης από την Ελλάδα του μείζονος, κρίσιμης στρατηγικής σημασίας αγωγού αερίου South Stream (με επιπλέον άμεση, μεγάλη και προφανή αμυντική σημασία για την ελληνική Θράκη, όπως άλλωστε και το σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη).
Αυτό αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές. Ελπίζουμε να μην είναι ακριβείς και υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος για να διορθώσει μια μείζονα, καταστροφική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα επιλογή, ο κ. Σαμαράς. Φοβούμεθα όμως ότι και οι πληροφορίες είναι ακριβείς και ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται να δυσαρεστήσει την Ουάσιγκτον. Δυστυχώς, οι «μνημονιακοί» κυβερνήτες μας δεν έχουν εισέτι αφομοιώσει ένα βασικό συμπέρασμα από την εμπειρία του κ. Γ. Παπανδρέουότι είναι αναλώσιμοι, ότι κι αν κάνουν. Η ζημιά βέβαια θα είναι στρατηγικής σημασίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα απομονώνεται διεθνώς όλο και περισσότερο, τείνοντας να γίνει «μαύρη τρύπα» του διεθνούς συστήματος.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Φοβού τους Δαναούς και δώρα (μη) φέροντας
 9 ΜΑΪ́ΟΥ 2013
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

«Αν ζήσει κανένας σας να θυμάται τα λόγια αυτά. Οι Εγγλέζοι θα σας σφάξουν όλους σαν αρνιά, εγώ στα χέρια τους δε θα πέσω, γιατί τα βουνά με ξέρουν. Με την πέτρα προσκέφαλο, την ψείρα συντροφιά, την κάπα σκέπασμα δε θα με ιδούνε ζωντανό στα χέρια τους. Αυτό θέλω να το θυμάστε αν κανένας σας ζήσει.»

Αυτά είπε, απελπισμένος, ο αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα επαναστατικά κινήματα της Ευρώπης στον Εικοστό Αιώνα, ο Άρης Βελουχιώτης, στους «καπετάνιους» του ΕΛΑΣ στη Λαμία, τον Νοέμβριο 1944.
Μπορεί να προσάψει κανείς ό,τι θέλει στον Βελουχιώτη, όχι όμως απουσία στρατηγικού, «γεωπολιτικού» ενστίκτου και βαθιάς ιστορικής γνώσης. Σε αντίθεση με τον «κούτβικο», «υπαλληλικό» πυρήνα του ΠΓ, ο Άρης διέγνωσε με πλήρη καθαρότητα τις αληθινές προθέσεις και τους πάγιους στρατηγικούς σχεδιασμούς της «συμμάχου Αγγλίας», που, μετά το 1947, διαδέχεται, υιοθετώντας τις επιδιώξεις της, η Αμερική, αποφασισμένες αμφότερες να φτάσουν τον εμφύλιο και την καταστροφή της αριστεράς μέχρι το τέλος. Τόσο, που δολοφόνησαν το 1948 τον σπουδαίο Αμερικανό δημοσιογράφο του CBS Τζωρτζ Πολκ, να μη μεταφέρει ποτέ στον Μάρκο τις προτάσεις ειρήνευσης δεξιών πολιτικών.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes