Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσουν η Εκκλησία, οι ΔΕΚΟ και οι άλλοι οργανισμοί;


Μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσουν η Εκκλησία, οι ΔΕΚΟ και οι άλλοι οργανισμοί;
JUN 14 2013

Πρίν τρία χρόνια είχα γράψει ότι με την αλλαγή οργανογράμματος σε μια δημόσια υπηρεσία, νόμιμα και συνταγματικά μπορεί να απολυθεί ο κάθε υπάλληλος. Ο δάσκαλος του Βενιζέλου, ο Μανιτάκης που τον έκαναν υπουργό, έλεγε τότε γενικώς ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν αντισυνταγματικές. Εκανε λάθος Απόδειξη το σημερινό συμβάν της απόλυσης των αντιπαραγωγικών υπαλλήλων της ΕΡΤ απο την παραγωγική κυβέρνηση.
Ακουσα ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών αντέδρασε στο θέμα αυτό. Εδώ διερωτάται κανείς με τί οργανόγραμμα ως δικαιολογία θα απολυθούν κάποια στιγμή ιερείς. Η απάντηση είναι απλή. Με αλλαγή του αριθμού των Μητροπολιτών και των Μητροπόλεων ανα περιφέρεια. Στην επόμενη δόση η Εκκλησία θα ανεξαρτοποιηθεί και απο το κράτος. Πρίν όμως ένα μέρος της περιουσίας της θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και στα χέρια των δανειστών αφού η Εκκλησία υπάγεται στο κράτος. Επόμενος στόχος το φορολογικό καθεστώς του Αγίου Ορους.

Απαντήσεις πολιτών στην κυβερνητική προπαγάνδα για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Απαντήσεις πολιτών στην κυβερνητική προπαγάνδα για το κλείσιμο της ΕΡΤ
JUN 13 2013

Κάποιοι συμπολίτες μας έχουν πέσει θύματα της έντεχνης κυβερνητικής προπαγάνδας και λένε στο περίπου ότι: μπορεί η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για το κλείσιμο της ΕΡΤ να ήταν ηγεμονική, αλλά το αποτέλεσμα μας χαροποίησε επειδή έχουμε στενάξει τόσα χρόνια, με τους μισθούς των μεγαλοδημοσιογράφων, οι οποίοι επιδοτούντο από τον δημόσιο προϋπολογισμό, για να ξεπλένουν τον εγκέφαλο των Ελλήνων κάθε μέρα. Για δική τους χρήση και όχι μόνο, δημοσιεύω δυο σχόλια που έλαβα από άλλους συμπολίτες και μια ανήχθη επιστολή προς τον κ Σαμαρά. Προσέξτε όμως μια λεπτομέρεια: Η ΕΡΤ δεν έκλεισε απλά, αλλά ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ! Αυτή, οι θυγατρικές και όλα τα υπόλοιπα.

Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ !


Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ !
JUN 13 2013



Προσοχή ! Η ΕΡΤ δεν έκλεισε αλλά ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ  και η περιουσία της πέρασε στα χέρια του δημοσίου, δηλαδή του υπουργού των οικονομικών κ Στουρνάρα. Ως γνωστό όμως, βάσει της από 8 Μαΐου 2010 Δανειακή Σύμβαση με την οποία η κυβέρνηση πήρε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία της ανθρωπότητας, η δημόσια περιουσία ανήκει de facto στους δανειστές της. Ποιοι είναι οι δανειστές;; Κανένας δεν ξέρει γιατί βάσει της ίδιας σύμβασης ο κάθε δανειστής είχε δικαίωμα μεταβίβασης των δικαιωμάτων του. Κάποιοι μπορεί να τα έχουν κρατήσει κάποιοι όχι. Όπως και να έχει, ο κ Στουρνάρας δεν είναι ο καλύτερος φύλακας της όποιας περιουσίας μας. Δημόσια ή ιδιωτική. 
Γι΄αυτό λέω : πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ ! 

Πολύ μικροί και όμως επικίνδυνοι



του Γιώργου Καραμπελιά

Δύο μέρες μετά το πραξικόπημα στην ΕΡΤ, κανένας πλέον δεν πιστεύει ότι η κύρια αιτία για την εκδήλωσή του ήταν απλώς η ανάγκη να προσφερθούν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ στον βωμό των ανθρωποθυσιών που επιτάσσει η Μέρκελ και η Τρόικα. Διότι είναι φανερό, όπως το καταδείξαμε και στο προηγούμενο κείμενό μας (Το Colpo Grosso του Σαμαρά, 12-6-2013), πως, αν ήταν αυτό το διακύβευμα, τότε θα είχαν επιλεγεί οι δύο χιλιάδες πιο «εύκολοι» προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι και όχι ένα από τα ισχυρότερα τμήματα της ελληνικής δημόσιας μηχανής, με εθνική και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Όλοι άρχισαν έτσι να αναζητούν τις αιτίες αυτής της κίνησης. Επισημάνθηκε το φιάσκο της ΔΕΠΑ, οι δύσκολες σχέσεις ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, η θέληση για εκλογές σήμερα που, δημοσκοπικά, η Ν.Δ. εμφανίζεται ενισχυμένη, κ.λπ. 

" Άνθρωποι στην Ελλάδα του 2013"


14 Ιουνίου 2013
Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Στο ντοκιμαντέρ έρευνα με θέμα «Ελλάδα 2013 – Άνθρωποι» που ακολουθεί πιο κάτω, και το οποίο έχουμε προαναγγείλει εδώ και δυο μήνες, αυτό που θα δείτε είναι ένα αδιάψευστο ντοκουμέντο χωρίς μοντάζ που δείχνει την σκληρή, απάνθρωπη και αδυσώπητη αλήθεια!
Εικόνες απαγορευμένες για τα ελληνικά ΜΜΕ.
Είναι η αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα του 2013.
Είναι η άλλη πλευρά της Ελλάδος που... φεύ δυστυχώς έρχεται...
Είναι η αλήθεια για μια μεγάλη μερίδα (Συν)Ανθρώπων μας στην Ελλάδα. Τους Ανθρώπους των δρόμων. Τους ανθρώπους που ζουν από τα σκουπίδια! Τους ανθρώπους το Πρόσωπο των οποίων έχουμε αποΙεροποίησει! Τους Ανθρώπους που έχουν πετάξει στα σκουπίδια όλοι αυτοί που σας φλομώνουν με ψέματα. Όλοι αυτοί που σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτό το ντοκιμαντέρ που προβάλλουμε καλούμε τον έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να το δει! Ως το τέλος και να αναλάβει δράση. Να πάρει πρωτοβουλίες. Να δώσει εντολές μιας και πλέον όλα περνούν από τα δικά του χέρια.
Αυτό το ντοκιμαντέρ καλούμε την πολιτική ηγεσία να το δει ως το τέλος και να πάρει θέση! Να το δει ως το τέλος. Μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και μετά να αναλάβουν δράση. Να κάνουν κάτι. Αυτό που μπορούν… Αν ο κάθε ένας μας κάνει κάτι τότε όλα αυτά τα κάτι μαζί από όλους μαζί τους Έλληνες, τότε και μόνο τότε, μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes