Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Οι Ελληνες σε ρόλο άνεργων αφεντικών;


Οι Ελληνες σε ρόλο άνεργων αφεντικών;
5/7/13

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Ωστε έτσι, αδέρφια; Για 4.500 θέσεις εργασίας εργατών γης στη Μανωλάδα και στα πέριξ εμφανίστηκαν μόνο 10 Ελληνες. Και αυτοί την κοπάνησαν, γιατί τα βρήκαν ζόρικα!
Μάλλον όλοι στη χώρα έχουν διδακτορικό στην κβαντική φυσική, στο human resource management ή είναι καλλιτέχνες. Στον νομό Ηλείας και τους όμορους δεν υπάρχουν 4.500 άνεργοι, που δεν έχουν ιδιαίτερα επιστημονικά προσόντα ή, και αν τα έχουν, δεν έχουν άμεση προοπτική εργασίας; Ανθρωποι που θα μπορούσαν να βγάλουν ένα μεροκάματο 25 - 27 ευρώ για έξι ώρες σκληρής δουλειάς προτιμούν να κάθονται;
Φαίνεται ότι πλέον είμαστε λαός αφεντικών, άνεργων, αλλά αφεντικών. Αν ήμουν άνεργος, θα μου ήταν αδιανόητο να κάθομαι, να ζω σε βάρος της σύνταξης του πατέρα μου. Ομως οι Ελληνες, λέει, δέχονται μόνο δουλειά γραφείου και, άντε, το πολύ οδηγού.
Τι έγινε; Αποκτήσαμε τόσο ευαίσθητη επιδερμίδα; Ο Μήτσος, σαν την πριγκίπισσα του παραμυθιού, νιώθει και το μπιζέλι κάτω απ' το στρώμα και θέλει για δουλειά μόνο κλιματιζόμενο γραφείο και κλιματιζόμενο αυτοκίνητο;

Η κινητοποίηση των πολιτών ακύρωσε τον διαγωνισμό για το τζαμί!



9 Ιουλίου 2013
Σήμερα, 9 Ιουλίου 2013 και ώρα 08:30, συγκεντρωθήκαμε έξω από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) στην οποία επρόκειτο να διενεργηθεί η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου για την ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό, όπου και διαμαρτυρηθήκαμε για την επαίσχυντη απόφαση της ανέγερσης τεμένους, την κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης και την καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων που απορρέουν από το ίδιο το Σύνταγμα.
Οι Έλληνες Πολίτες κρατώντας  Ελληνικές Σημαίες βροντοφώναξαν το «ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ».
Οι καθ’ όλα ευγενέστατοι υπάλληλοι της υπηρεσίας κλήθηκαν να συνταχθούν μαζί μας και να αρνηθούν να συναινέσουν στο έγκλημα κατά της Ελλάδος και να καταπατήσουν και οι ίδιοι τον όρκο τους στο Ελληνικό Σύνταγμα. Αρκετοί ήταν αυτοί που συμμερίστηκαν και συντάχθηκαν… νοερώς… μα κανείς τους δεν είχε το σθένος να κάνει αυτό που ορίζει ο όρκος του στο Ελληνικό Σύνταγμα!
Από τις ΔΕΚΑ ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες, που τόλμησαν και πλησίασαν τον χώρο της ΕΥΔΕΚ διά των εκπροσώπων τους, ουδέ μία κατάφερε να εισέλθει στην υπηρεσία και να καταθέσει φάκελο προσφοράς!

Αντιμαλακιστικόν νομοσχέδιον


Αντιμαλακιστικόν νομοσχέδιον
5 Ἰουνίου, 2013
Όσον εύμορφος και εάν είναι η δημοκρατία, για να βγει το σκατό απαιτείται αγαστή συνεργασία τόσον του αριστερού όσον και του δεξιού κολομμερίου. Δεν δικαιούται το αριστερόν κολομάγουλον να κατηγορεί το δεξιόν για το σκατόν που έβγαλε.
Και σήμερον, μετά από 20 χρόνια καταστροφικών πολιτικών επί των ζητημάτων της λαθρομεταναστεύεσεως, είτε λόγω δειλίας όχι απλώς να αντιμετωπίσουν αλλά ακόμη και να δουν τα προβλήματα, είτε ακόμη και λόγω ανικανότητος ακόμη και να κατανοήσουν ότι έχουν κάνει την Ελλάδα το μπουρδέλο του κόσμου, έρχονται σήμερα και ζητούν την ποινικοποίησιν του ρατσισμού.
Τι σύμπτωσις! Το ίδιο ακριβώς έπραξεν και ο Μωάμεθ Β’ ο επονομαζόμενος «Πορθητής» μετά την Άλωσιν. Ποινικοποίησεν τον ρατσισμό των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους και τους εκτουρκισμένους. Μπήκαν στα δικά τα μας μέρη τουρκαλάδες, και στην συνέχεια όποιος ξεσήκωνε τους Έλληνες ενάντια στον οθωμανικόν ζυγόν κατηγορείτο ως ρατσιστής τρόπον τινά και έπαιρνε τον δρόμον για την αγχόνη ή για το μπουντρούμι. Ο πρώτος στην τάξιν χριστιανός ήταν κάτω από τον τελευταίο Τούρκο. Ο Έλλην χριστιανός δεν ήταν καν άνθρωπος, ήταν περιουσία των αντιρατσιστών τουρκαλάδων.
Όταν αργότερα οι Πόντιοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στο «κράτος» του κατακτητή, αυτή των η ενέργεια χαρακτηρίστηκε ως προδοτική με τα γνωστά αποτελέσματα, να χάσουμε δηλαδή  προσωρινώς τις επί χιλιετίες πατρίδες μας. Σήμερα οι «ρατσιστές» Πόντιοι του ελληνικού Πόντου, οι ρατσιστές Έλληνες της ελληνικής Ιωνίας είναι πρόσφυγες στα τέτταρα σημεία του ορίζοντος ενώ οι αντιρατσιστές τουρκαλάδες βρίσκονται στα δικά μας μέρη, τα πιο πλούσια δηλαδή μέρη του τουρκικού κράτους.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes