Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Προς γενικό ξεπούλημα όλων των εθνικών θεμάτων


Προς γενικό ξεπούλημα όλων των εθνικών θεμάτων

Σεπτεμβρίου 26, 2013

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Από την πρώτη μέρα που η προδοτική κλίκα του Γιωργάκη μας οδήγησε με πλαστά στοιχεία και με δόλιο και θεατρικό τρόπο, όπως εκείνο το περίφημο διάγγελμα του Καστελόριζου, (στον Γιωργάκη αξίζει το όσκαρ ηθοποιίας; ή μάλλον υποκρισίας) στο μνημόνιο, είχαμε επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο να ξεπουληθούν όλα τα εθνικά μας θέματα.
Τώρα διαπιστώνουμε με μεγάλη ανησυχία όλη αυτή η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση και σταδιακά ολοκληρώνεται με τον πιο μειοδοτικό τρόπο για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Barbaros Hayrettin Paşa, διεξάγει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα ανοιχτά του Καστελόριζου, (βλέπε δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου στις 26/9), για την ανέυρεση ενεργειακών κοιτασμάτων χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από ελληνικής πλευράς.
Ο υπουργός Εξωτερικών (καλύτερα εξωτικών) της Ελλάδας, διέπραξε αυτές τις μέρες το φοβερότερο ατόπημα στη ιστορία του Κυπριακού. Αποδέχτηκε για πρώτη φορά να δεχτεί επίσημα τον εκπρόσωπο του ψευδοκράτους για συνομιλίες, αναγνωρίζοντας έτσι ντε φάκτο την κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου, κάτι που δεν είχε τολμήσει μέχρι σήμερα καμία ελληνική κυβέρνηση.
Στο σκοπιανό οι διαδικασίες επίλυσης της διαφοράς επιταχύνονται με την επίσημη πλέον δήλωση του ίδιου του μεσολαβητή, κ Νίμιτς, ότι η ελληνική πλευρά συμφωνεί στην απόδοση του ονόματος Μακεδονία στο τεχνητό κράτος των Σκοπίων και αυτό από μια κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε ρίξει την τότε κυβέρνηση του Μητσοτάκη γιατί δεν ήθελε ούτε καν να ακούσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στη δυτική Θράκη προχωρεί η διαδικασία ανασύστασης της λεγομένης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης», ενώ οργανώνονται ημερίδες στην Κωνσταντινούπολη προς τον σκοπό αυτό παρουσία υψηλών κυβερνητικών παραγόντων.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής οργιάζει ανεξέλεγκτο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για «επικίνδυνες» διασύνδεεις του και με τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Αθήνα.
Παράλληλα και στην Ρόδο η Τουρκία προχωρεί στην δημιουργία μειονοτικού ζητήματος. Τελευταία έχει καταγγείλει και σε διεθνείς οργανισμούς ότι η «τουρκική μειονότητα» των Δωδεκανήσων καταπιέζεται από την ελληνική πλευρά γιατί δεν τις παραχωρείται το δικαιώματα τουρκικής εκπαίδευσης.
Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα η Άγκυρα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω στέλνοντας εντεταλμένους μουφτήδες από την Τουρκία για να κάνουν εθνικιστικό κήρυγμα ενώ τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία όργωσαν κυριολεκτικά της νήσους Κω και Ρόδο ξεσηκώνοντας τον μειονοτικό μουσουλμανικό πληθυσμό.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μνημονιακή κυβέρνηση προχωρεί συστηματικά στην πλήρη απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων με την οικονομική εξαθλίωση των στελεχών και με διάφορες κατευθυνόμενες από τα γνωστά ΜΜΕ συκοφαντίες για φασιστικά σταγονίδια στις τάξεις του στρατεύματος.
Όλα αυτά αποκτούν ξεχωριστή διάσταση γιατί την ίδια περίοδο στην Τουρκία βρίσκεται στην εξουσία ο Ταΐπ Ερντογάν, που αποδεικνύεται ότι είναι ο πιο επικίνδυνος για τα ελληνικά συμφέροντα ηγέτης της Τουρκίας από την μεταπολίτευση και μετά.
Και τούτο γιατί ενώ μέχρι σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό εθνικισμό των στρατηγών, τώρα έκτος από τον εθνικισμό που παραμένει το ίδιο και επαυξάνεται, έχουμε και τον θρησκευτικό επεκτατισμό που καλλιεργεί το καθεστώς Ερντογάν προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, ότι δηλαδή ο Ερντογάν είναι πιο διαλλακτικός, έχουν κυριολεκτικά μεσάνυχτα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία.
Για την κατάσταση αυτή και για όλες αυτές τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις ξεπουλήματος όλων των εθνικών θεμάτων, ευθύνη δεν φέρει μόνο η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση και το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» που έχει καταξεφτιλίσει το ελληνικό Σύνταγμα.
Ευθύνη φέρουν το ίδιο και όλες οι άλλες θεσμικές εξουσίες της χώρας, δηλαδή πρόεδρος δημοκρατίας, ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, δικαστική εξουσία, ακόμα και εκκλησιαστική ιεραρχία, που παραμένει απλός θεατής στην πλήρη απαξίωση όλων των ελληνορθόδοξων συμβόλων που επιχειρείται με κάθε μέσο το μνημονιακό καθεστώς.
Ευθύνη φέρει και ο λαός που κατάντησε να άγεται και να φέρεται από μια οθόνη αποπροσανατολισμού και αποβλάκωσης.
Για όλα μπορεί να υπάρξει κάποια αναστροφή, αλλά στο ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες και τραγικές.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes