Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Πως οι Γερμανοί θα… σκουπίσουν τις τελευταίες καταθέσεις – Το σχέδιο SPARKASSEN


Πως οι Γερμανοί θα… σκουπίσουν τις τελευταίες καταθέσεις – Το σχέδιο SPARKASSEN

 17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2013

Τη χαριστική βολή στο…διασωληνωμένο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ετοιμάζονται να δώσουν οι Γερμανοί, καταφέροντας ταυτόχρονα ένα νέο ισχυρό πλήγμα στην ελληνική οικονομία.
Από τη μία λοιπόν, καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας στους εναπομείναντες Έλληνες καταθέτες (με τον Σόιμπλε να αναφέρεται τελευταία σε εφαρμογή του κυπριακού μοντέλου -κούρεμα καταθέσεων- και σε άλλες προβληματικές τράπεζες) δείχνοντας τον ευρωπαϊκό Νότο, και από την άλλη στέλνουν στην Ελλάδα τα γερμανικά ταμιευτήρια, για να μαζέψουν όση ρευστότητα έχει απομείνει!
Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο εισόδου στην ελληνική τραπεζική αγορά του γερμανικού τραπεζικού δικτύου, SPARKASSEN. Αυτή τη περίοδο στελέχη των γερμανικών ταμιευτηρίων πραγματοποιούν επαφές στην ελληνική περιφέρεια (χθες, ήταν στην Κατερίνη) με στόχο σε πρώτη φάση -αρχές του 2014- να δημιουργηθούν δύο καταστήματα SPARKASSEN, στην Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Απλούστατα, οι έντρομοι για «κουρέματα» καταθέσεων και εσωτερικές τραπεζικές διασώσεις (bail in) Έλληνες αποταμιευτές θα σπεύσουν να εμπιστευτούν τις όποιες καταθέσεις τους, στα σίγουρα γερμανικά χέρια, στερώντας της από τις βαριά «άρρωστες» ελληνικές τράπεζες και επισπεύδοντας την ασφυξία τους. Οι Γερμανοί δεν φτάνει, δηλαδή, που με τα μνημονιά τους έφτασαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση, τώρα σκοπεύουν να βάλουν στην τσέπη τους και τα τελευταία ελληνικά ευρώ, τα οποία βέβαια θα αξιοποιήσουν υπέρ των συμφερόντων τους.

Η κυβέρνηση σιγοντάρει

Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση μπροστά στα γερμανικά σχέδια; Εμμέσως τα ευνοεί, με την μεθοδευόμενη εξαφάνιση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της πιο υγιούς τράπεζας, που σκανδαλωδώς ενσωματώνει η Eurobank. Έτσι, η Ελλάδα θα γίνει η μοναδική χώρα χωρίς αποταμιευτική τράπεζα και θα είναι ανοικτός ο δρόμος για τους ξένους κερδοσκόπους!

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes