Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Γκρίζες ζώνες στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Γκρίζες ζώνες στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
22.11.2013

Σάββας Καλεντερίδης

Κατατέθηκε στη Βουλή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, αντί να καταπολεμήσει αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκει, μάλλον θα επιφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, εκτός κι αν κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας επιδιώκουν κάτι τέτοιο. Δεν κρίνουμε το νομοσχέδιο σε σχέση με τους περιορισμούς που μπορεί να επιβάλει στη δημόσια έκφραση και την επιστημονική ιστορική έρευνα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και δεν θα ασχοληθούμε μ' αυτό στο παρόν άρθρο μας.

Θα μείνουμε στην ποινικοποίηση του εγκωμιασμού, της επιδοκιμασίας και της κακόβουλης άρνησης της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού, όπως αναφέρονται στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου.

Το πρώτο ολίσθημα, για να μη χρησιμοποιήσουμε κάποια πιο σκληρή λέξη, γίνεται με τον διαχωρισμό της γενοκτονίας που έγινε εναντίον των Εβραίων από τους ναζί τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έναντι των άλλων γενοκτονιών, που υπέστησαν έθνη και λαοί της περιοχής. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ονομαστικά το Ολοκαύτωμα, ενώ δεν αναφέρονται ονομαστικά οι γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, καθώς και των Αρμενίων, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί με νόμο, παρακαλώ, του ίδιου Κοινοβουλίου που θα ψηφίσει και το εν λόγω νομοσχέδιο!

Ο αντιρατσιστικός νόμος φέρνει την "Ιερά Εξέταση" για τους Έλληνες πολίτες


Ο αντιρατσιστικός νόμος φέρνει την "Ιερά Εξέταση" για τους Έλληνες πολίτες
Οκτωβρίου 17, 2013


Ο νέος αντι-ρατσιστικός νόμος έχει κατηγορηθεί ως ένας ανθελληνικός νόμος, που επί της ουσίας επιβάλει την δημιουργία ενός mixed α-εθνικού κράτους και απειλεί με βαριές κυρώσεις οποιονδήποτε γηγενή πολίτη της χώρας τολμήσει να υπερασπισθεί το δίκαιό του, όπως αυτό με σαφήνεια οριζόταν μέχρι στιγμής από το ίδιο το Ελληνικό Σύνταγμα.
Η μεγαλύτερη παρέμβαση αυτού του νομοθετικού εκτρώματος (το οποίο δεν μπορούν να αιτιολογήσουν επαρκώς ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές του) αντιστρέφει επί της ουσίας το Ελληνικό Δίκαιο και αφήνει έκθετο και αντιμέτωπο με βαρύτατες χρηματικές –και όχι μόνο- ποινές, εκείνους τους έλληνες γηγενείς πολίτες που θα βρεθούν κατηγορούμενοι ως «ρατσιστές».
Για την ακρίβεια, ο αντιρατσιστικός νόμος μεταφέρει τη χώρα στον μεσαίωνα, αφού ανατρέπει πλήρως το ισχύον νομικό καθεστώς, επιτρέποντας τον οιονδήποτε λαθρομετανάστη (ή νόμιμο μετανάστη) να κατηγορεί χωρίς καμία απόδειξη πέραν του λόγου του και εξαναγκάζοντας τον εκάστοτε κατηγορούμενο γηγενή πολίτη να αποδείξει την αθωότητά του. Δηλαδή, ο αντιρατσιστικός νόμος καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, αντιμετωπίζει σαν ένοχο τον οποιονδήποτε «κατηγορούμενο» ως ρατσιστή και απαιτεί από αυτόν να αποδείξει ότι είναι αθώος, δηλαδή να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας ή κινέζος! Με απλά λόγια, ενώ μέχρι σήμερα ο κατήγορος έπρεπε να αποδείξει τα όσα ισχυριζόταν, σήμερα και ελέω αντιρατσιστικού νόμου, ο κατηγορούμενος πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του!
Πρόκειται για μία σαφέστατη απώλεια των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, αφού ο αντιρατσιστικός αυτός νόμος επιτρέπει ελεύθερα να κατηγορούνται –δίκαια ή άδικα- επιβάλλοντάς τους να αποδείξουν πως η κατηγορία δεν ευσταθεί! Δηλαδή, εισάγεται η διαδικασία της «Ιεράς Εξέτασης», αφού μία ψευδής κατηγορία θα γίνεται αιτία επιβολής βαρύτατου προστίμου ή και φυλάκισης οιουδήποτε γηγενή βρεθεί στο στόχαστρο οιουδήποτε λαθρομετανάστη ή «διεθνιστή – ανθρωπιστή».
Αυτή η ευθεία μεταβολή είναι ίσως και η καλύτερη απόδειξη της αντιμετώπισης των Ελλήνων από τους κυβερνώντες… Είναι ίσως η απάντηση στην αναπάντητη μέχρι σήμερα ερώτηση των πολιτών στο «γιατί επιτράπηκε η είσοδος χωρίς εμπόδια τόσων πολλών λαθρομεταναστών στην χώρα» (ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε 2 εκ. λαθρομετανάστες). Προφανώς, βιώνουμε μία βίαιη αλλαγή των εθνικών χαρακτηριστικών της χώρας, με ουσιαστική αλλαγή του πληθυσμού της που «εμπλουτίζεται» εξόφθαλμα με «εισαγόμενους πολίτες», στους οποίους έχει υπάρξει δέσμευση (από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή) αλλά και έχει δοθεί υπόσχεση (από το ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα) πως θα νομιμοποιηθεί και η έλευση των οικογενειών τους στην Ελλάδα…!
Γίνεται σαφές πως κάποιοι δεν βολεύονται πια με τους γηγενείς κατοίκους της χώρας και για τους δικούς τους πολιτικούς ή ιδεοληπτικούς λόγους υλοποιούν συνθήκες μη συνέχισης παραμονής των Ελλήνων στην Ελλάδα… Αν ισχύει το αντίθετο, θα πρέπει οι αρμόδιοι πολιτικοί, είναι υποχρεωμένοι, να το αποδείξουν, αν φυσικά μπορούν, αφού πιθανότατα με βάση τον συγκεκριμένο αντιρατσιστικό νόμο θα βρεθούν κατηγορούμενοι στα Ελληνικά δικαστήρια για ρατσισμό εις βάρος των Ελλήνων…
Και θα πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι πως αυτό θα συμβεί…



Επικυρώθηκε η «Διακήρυξη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» για τα κράτη μέλη της ΕΕ – Έρχεται και το αντιρατσιστικό;


Επικυρώθηκε η «Διακήρυξη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» για τα κράτη μέλη της ΕΕ  – Έρχεται και το αντιρατσιστικό;
24 Σεπτεμβρίου 2013

Τη Διακήρυξη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ως υποστήριξη στην Ιταλίδα υπουργό Ενσωμάτωσης, Σεσίλ Κιέντζ, υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των 17 κρατών-μελών της ΕΕ που συμμετείχαν στη σύνοδο της Ρώμης. Εκ μέρους της Ελλάδας, τη διακήρυξη υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Στη διακήρυξη γίνεται αναφορά στα ιδεώδη του ευρωπαϊκού ανθρωπισμού που θα πρέπει να διαφυλαχθούν. Όπως αναφέρεται «είναι επείγουσα ανάγκη να κάνουμε πραγματικότητα όλες τις υποσχέσεις για Δημοκρατία και όλες τις αξίες του ευρωπαϊκού Ουμανισμού. Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε στη μνήμη τις σφαγές που προκλήθηκαν λόγω ρατσισμού ή ξενοφοβίας και σημειώθηκαν στην Ιστορία και να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτή ζωντανή».
Εκ μέρους της Ελλάδας, τη διακήρυξη, που ονομάστηκε «Διακήρυξη της Ρώμης» υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
«Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να διατηρήσουμε στο ακέραιο τη δυνατότητα να εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, να καταδικάζουμε και να αντιδρούμε μπροστά στο ρατσισμό και την ξενοφοβία» προστίθεται.
Επίσης, γίνεται μνεία στην Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στη Διεθνή Σύμβαση για την Κατάργηση κάθε Μορφής Φυλετικών Διακρίσεων, στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, και σημειώνεται ότι «παρά την πραγματικό πρόοδο που σημειώθηκε στα κείμενα και στην εξέλιξη της Κοινωνίας, πολλοί πολίτες είναι ακόμη θύματα διαφόρων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας που συνδέεται με αυτά τα φαινόμενα».

Προς τα γκουλάγκ της Δημοκρατίας: Ο αντιρατσιστικός νόμος


Προς τα γκουλάγκ της Δημοκρατίας: Ο αντιρατσιστικός νόμος

22 ΜΑΪ́ΟΥ 2013

του Δ. Παπαγεωργίου

“Προσπάθεια να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της σκέψης και της γλώσσας”

«Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής. Το νομοσχέδιο μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκαιϋσσώ – Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα. Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη.
Οι Υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της Ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις “ομάδων επιρροής” ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα. Πρωτίστως, όμως, οφείλουν να τηρούν ευλαβικά το Σύνταγμα της Χώρας που παραβιάζεται πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν. 927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολ. Α. Π. 3/2010). Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί προσβάλλει και την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, που ανέδειξε την ανεκτικότητα απέναντι στον Άλλο ως θεμελιώδη δημοκρατική αξία, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την επιβάλει με μέσα νομοθετικού εξαναγκασμού».
Τα παραπάνω λόγια δεν είναι το δελτίο τύπου – απάντηση της Χρυσής Αυγής στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να φέρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας προς ψήφιση τον “αντιρατσιστικό νόμο”. Αντιθέτως είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2011. Ανακοίνωση που υπογράφει ο τότε Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας. Ανακοίνωση η οποία αφορούσε την τότε νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Καστανίδη, να φέρει προς ψήφιση στην τότε Βουλή έναν αντίστοιχο – αν και πιο ήπιο από ό,τι φαίνεται – αντιρατσιστικό νόμο.



http://ellinismoskaiellines.blogspot.com/2013/05/blog-post.html

Πέθανε από την πείνα, ετών 16, στην Πλατεία Αμερικής!



23 Νοεμβρίου 2013
Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ενα παληκάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες.
Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες. Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε...
Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.
Αυτό όμως είναι το πραγματικό success story της ελληνικής κοινωνίας. Όσο κανένας δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα – όπως το αναγνωρίζει επακριβώς η Unicef στην τελευταία έκθεσή της – βιώνει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία μάλιστα είναι η χειρότερη σε δυτικό κράτος μετσπολεμικά, οι έλληνες σιωπηρά θα οδηγούνται στον κοινωνικό και στη συνέχεια στον αληθινό αφανισμό...


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes