Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!


ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!


Προκαλεί μεγάλη εντύπωση, ακόμα και σε απίστους ή "χλιαρούς" Χριστιανούς, η στάση που τήρησε η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία στα πρόσφατα γεγονότα της υπερψήφισης της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας, από την "Βουλή των Ελλήνων".
Εκτός από κάποιες - λιγοστές - μεμονωμένες φωνές Ιεραρχών, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την αντιχριστιανική αυτή ενέργεια εκ μέρους της "δεξιάς" κυβέρνησης (η οποία, υπενθυμίζουμε, παρότι εδώ και χρόνια καπηλεύεται την Πίστη των Ελλήνων πολιτών, υφαρπάζοντας την ψήφο τους, αποδεικνύεται στην πράξη παντελώς ξένη και εχθρική στην Ορθοδοξία μας), η Επίσημη Εκκλησία, όπως αυτή εκφράζεται από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο, σιώπησε!
Ούτε μια ανακοινωσούλα δεν γράφτηκε, ούτε μισή λέξη δεν ειπώθηκε για ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι "αιτία πολέμου" στις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους!
Υπάρχουν βέβαια και οι...πονηροί, οι οποίοι θα μιλήσουν ξανά για "σωστή (!!!) σιωπή, αφού η Εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύεται στην πολιτική"!
Ερωτούμε λοιπόν:
- Είναι πολιτική η κατάργηση της αργίας της Ημέρας του Κυρίου (=Κυριακή);
- Αν δεν μιλήσει η Εκκλησία για κάτι που επηρεάζει ΑΜΕΣΑ τη ζωή εκατομμυρίων πιστών ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ποιος θα μιλήσει;
Βλέπουμε λοιπόν, πως η γραμμή της σιωπής που έχει χαράξει εδώ και χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος, δεν αφορά μονάχα τα "πολιτικά", αλλά ακόμα και τα εκκλησιαστικά θέματα!!!
Ο πιστός λαός, αισθάνεται εγκαταλελειμμένος. Πλήθος ερωτήσεων απευθύνονται στους κατά Ενορίες Ιερείς από πολύ κόσμο, με αφορμή την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας: "Πάτερ, γιατί δεν μιλά η Εκκλησία; Ποια είναι η θέση της; Να δουλεύουμε την Κυριακή; Είναι σωστό;".
Αποτέλεσμα; Ακόμα κι αν ο εκάστοτε Ιερέας ή/και Αρχιερέας ενημέρωνε το Ποίμνιο εκφράζοντας την Ορθόδοξη θέση για το θέμα, εκείνο παρέμενε με την εντύπωση πως η Εκκλησία μας παρέμεινε άλαλη στο ζήτημα, αφού επισήμως ουδεμία θέση της εκφράστηκε!
Έχει άδικο άραγε ο κόσμος;

Υ.Γ. Και μέσα σ' όλα αυτά, προξενεί αλγεινή εντύπωση η σπουδή (!!!) υψηλά ιστάμενων εκκλησιαστικών προσώπων για το...μοίρασμα οφικίων και Μητροπόλεων, όπως διαβάζουμε εδώ. Φυσικά, μπορεί το δημοσίευμα να είναι αναληθές. Μπορεί όμως και όχι.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes