Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η ExxonMobil προειδοποιεί… την Ελλάδα: Τελευταία ευκαιρία το 2014



12/2013

 Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Το φυσικό αέριο θα αποτελέσει την κύρια ενεργειακή πηγή για το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, και θα υποσκελίσει τον γαιάνθρακα (coal). Τάδε έφη όχι ο οποιοσδήποτε, αλλά ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός, η ExxonMobil.
Η μεγαλύτερη εταιρία πετρελαίου στον πλανήτη κατά την ετήσια αναφορά της (World Energy Outllook) αναφέρει ότι περί το έτος 2025 το φυσικό αέριο θα αποτελέσει το δεύτερο πιο διαδεδομένο καύσιμο στον πλανήτη μετά το πετρέλαιο, αλλά σίγουρα θα είναι το ανερχόμενο καύσιμο το οποίο θα υποσκελίσει το πετρέλαιο μετά από ένα χρονικό διάστημα. Έτσι, περί το 2040 η αγορά φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 65% ενώ ο γαιάνθρακας θα παραμείνει σταθερός. Με λίγα λόγια ο ενεργειακός κολοσσός αναμένει τις επόμενες δεκαετίες να εξελιχθεί μία μάχη για τον «βασιλιά της ενέργειας», στην οποία το φυσικό αέριο θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ομηρος της Τουρκίας η Ελλάδα στον τομέα του φυσικού αερίου


Ομηρος της Τουρκίας η Ελλάδα στον τομέα του φυσικού αερίου
19/12/13

Γιώργος Δελαστίκ

Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η είδηση. Εσκεμμένα. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα ήταν να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει στην πράξη η ενεργειακή ομηρεία της πατρίδας μας από την Τουρκία στον τομέα του φυσικού αερίου, στην οποία συνειδητά μας οδηγούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή τους να συμμετάσχει η Ελλάδα στη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ και όχι του ρωσικού «Σάουθ Στριμ». Ηδη από τώρα, οι Τούρκοι δεν έχουν κανέναν δισταγμό να αφήσουν χριστουγεννιάτικα... χωρίς φυσικό αέριο Ελληνες καταναλωτές!
Ελάχιστοι Ελληνες γνωρίζουν ότι από την Παρασκευή ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, η εταιρεία που ο Αντ. Σαμαράς έδωσε με τα μισά λεφτά στους Αζέρους και όχι στους Ρώσους που πρόσφεραν τα υπερδιπλάσια χρήματα!) υποχρεώθηκε να κηρύξει το ελληνικό σύστημα φυσικού αερίου σε κατάσταση συναγερμού! Ακόμη πιο λίγοι βέβαια έχουν γνώση του γεγονότος ότι αυτός ο συναγερμός οφείλεται στο ότι οι Τούρκοι αρνούνται να παραδώσουν στη χώρα μας τις συμφωνημένες ποσότητες βάσει συμβολαίων αζερινού φυσικού αερίου, τις οποίες κρατούν για τον εαυτό τους!
Οι εκδιωχθέντες από την κυβέρνηση Σαμαρά Ρώσοι στην υπόθεση του ΔΕΣΦΑ είναι αυτοί που μας έσωσαν μέχρι τώρα! Παράλληλα, η κυβέρνηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκλιπαρούν τους... Αλγερινούς (!) προκειμένου αυτοί να συναινέσουν αρχικά και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν στη συνέχεια ώστε ένα φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου που έπρεπε να μας το παραδώσουν στις 28 Δεκεμβρίου να μπορέσουν να φτάσει στον σταθμό φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας την... παραμονή των Χριστουγέννων για να μην υποχρεωθούν να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς θέρμανση Ελληνες καταναλωτές που χρησιμοποιούν για τον σκοπό αυτό φυσικό αέριο από το δίκτυο διανομής!

Βάλτε φρένο στον νεο-οθωμανισμό


Βάλτε φρένο στον νεο-οθωμανισμό
19 Δεκεμβρίου 2013


Είναι καιρός να σταματήσουν αυτοί οι ατέρμονες και αναποτελεσματικοί διάλογοι και να προβεί ο Ελληνισμός σε αλλαγή τακτικής

Τέσσερα γεγονότα αμέσως ή εμμέσως συνδεδεμένα με το Κυπριακό είχαμε κατά τις τελευταίες ημέρες. Θυμίζω: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε κοινό πλαίσιο αρχών με τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο Ερογλου. Η βασική διαφωνία έγκειται στη μορφή του κράτους αν και όταν επιτευχθεί «λύση». Ο Κύπριος Πρόεδρος ζητεί μία ομοσπονδία διζωνική και δικοινοτική με αδιαίρετη κυριαρχία. Ενα κράτος με δύο γεωγραφικές ζώνες, ελληνική και τουρκική, που θα αποτελούν κοινή ομοσπονδία. Οι Τουρκοκύπριοι μιλούν για «αδιάλυτη» και όχι αδιαίρετη κυριαρχία, άρα ζητούν δύο κράτη με χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους.
Ο προκλητικός Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ήλθε στην Αθήνα, μας διάβασε μερικά κεφάλαια από το μανιφέστο του νεοοθωμανισμού -ο οποίος ηττάται σε όλα τα μέτωπα- και πρότεινε μία λύση δύο κρατών για την Κύπρο. Ζήτησε την επιβίωση ιδεών από το διχοτομικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν και αποκάλεσε τον κ. Αναστασιάδη Πρόεδρο των Ρωμιών της Κύπρου. Του αρνήθηκε την ιδιότητα που του αναγνωρίζουν όλα τα κράτη του ΟΗΕ, δηλαδή του νομίμου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στο Πεδίο Βολής Κρήτης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία εκτόξευση αντιαεροπορικού πυραύλου τύπου S-300. Οι πύραυλοι αυτοί, ρωσικής κατασκευής, είχαν παραγγελθεί από την κυπριακή κυβέρνηση επί προεδρίας του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη. Η κυβέρνηση Κ. Σημίτη, που οδήγησε σε πολλές εθνικές ταπεινώσεις την Ελλάδα, πίεσε τον Κληρίδη να μη φθάσουν ποτέ οι πύραυλοι στην Κύπρο. Το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας - Κύπρου υπονομεύθηκε από τους «εκσυγχρονιστές», οι οποίοι δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν την Τουρκία!

Οι υαίνες επιστρέφουν - Η Κύπρος ανυπεράσπιστη και μόνη



12/2013

O αγγλοαμερικανικός παράγοντας έχει προσχεδιασμένη πολιτική στο κυπριακό. Και έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν γρήγορη λύση, επειδή αυτό επιτάσσουν οι σχεδιασμοί τους στην ευρύτερη περιοχή.
Κεντρικός άξονας αυτής της πολιτικής είναι το φυσικό αέριο και οι σχεδιασμοί σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο θα στείλουν το φυσικό αέριο της Κύπρου, μέσω Τουρκίας. Το ίδιο θέλουν ακριβώς να γίνει και με το φυσικό αέριο του Ισραήλ.
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης προσπαθεί να καθησυχάσει τον λαό, στην πράξη όμως, εδώ στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. γνωρίζουμε πως αυτός δεν πρόκειται να πάει κόντρα στον αμερικανικό παράγοντα. Αλλιώς, γιατί παριστάνει τον σκληρό, αλλά βάζει τον νο 2 (και πρόεδρο πλέον στο κόμμα του) Αβέρωφ Νεοφύτου να μιλά για ''αγωγούς μέσω Τουρκίας;''
Θέλουμε να πιστέψουμε, καλοπροαίρετα, πως η αντίσταση Αναστασιάδη σε ένα πρόχειρο και κακό ανανοινωθέν έναρξης διαπραγματεύσεων συνετάχθη κατόπιν ρεαλιστικών εκτιμήσεων και όχι κατόπιν αμερικανικών υποδείξεων και παρεμβάσεων. Παρ' ό,τι ήδη κατέθεσε μία πρόταση στην τουρκοκυπριακή πλευρά η οποία αφήνει ανοικτή την πόρτα στη διπλή κυριαρχία και στη διπλή ιθαγένεια. Παρ' ό,τι επανέλαβε τον Δημήτρη Χριστόφια και, μάλιστα, κατά τον χειρότερο τρόπο.
Καθαρά λόγια: Η τουρκική διπλωματία προχωρεί ακάθεκτη προς τους στόχους της. Θέλει ξεκάθαρα λύση δύο κρατών και δύο λαών, δύο κυριαρχίες, δύο ιθαγένειες, και προπαντός να γίνει ο ''νταβατζής'' του φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ένα και μοναδικό γερό χαρτί απέμεινε σε Ελλάδα και Κύπρο: Αυτό μιας μελλοντικής οικονομικής ανάκαμψης και ευρωστίας, που περνά μέσα από το φυσικό μας αέριο. Το χαρτί αυτό, τα πλέον σκληρά κέντρα του αγγλοαμερικανικού παράγοντα προσπαθούν να το κάψουν. Σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κράτος οικονομικά χρεοκοπημένο και στρατιωτικά ανύπαρκτο. Ο φυσικός του πλούτος μπορεί να αρπαγεί ανά πάσα στιγμή. Ποιός θα βοηθήσει; Η Ελλάδα των μνημονίων και του δοσιλογισμού σε τρόικα και ΔΝΤ; Μόνη ελπίδα, κατά την άποψή μας, σε Αθήνα και Λευκωσία, η πανελλήνια λαική βούληση και θέληση, ο λαός μας και το ένστικτο αυτοσυντήρησης και επιβίωσης. Αυτό που λειτούργησε στην Κύπρο του 2004 και έδιωξε τον θανάσιμο κίνδυνο. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, αφού οι ύαινες οσμίστηκαν ''αίμα'' (βλέπε: αέριο-πετρέλαιο) και επιστρέφουν, πιό πεινασμένες και αποφασισμένες...


Πόντος - Σαλτσίδου Βαρβάρα - Μαρτυρία


Πόντος - Σαλτσίδου Βαρβάρα - Μαρτυρία

17 Δεκεμβρίου 2013

Προς τα τέλη του 1917 νομίζω, σε κάποιο κρυψώνα στο βουνό Κοτζά Ντάγ οι Τούρκοι ανακάλυψαν πολλές ομάδες κρυπτόμενων γυναικοπαίδων, άλλες τις εβίασαν, άλλες τις πήγαν εξορία όπου και χάθηκαν και άλλες τις πήγαν σαν δούλες και τις πούλησαν.
Μία ομάδα γυναικών είμασταν κρυμμένες μέσα σε ένα ρέμα στο ποταμό Λύκο, έτσι το λέγανε ή Γεσίλ Ιρμάκ ή Ίρη δεν θυμάμαι, και εκεί κρυφτήκαμε κάτω από ένα καταρράκτη που είχε πίσω σπηλιά. Είδαμε τους Τούρκους να έρχονται προς την μεριά μας ακολουθώντας το ποτάμι και σε ύποπτα μέρη, πυροβολώντας για να δουν αν κάποιος βρίσκεται κρυμμένος σε θάμνους ή μέσα στις καλαμιές. Καταλάβαμε ότι το ίδιο θα γίνει και με μας αν μας ανακάλυπταν, εκεί όμως που βρισκόμασταν δεν μπορούσαν να φαντασθούν ότι πίσω από τον καταρράκτη θα υπήρχαν άνθρωποι. Αλλά είχαμε μαζί μας και μικρά παιδιά και σκεφθήκαμε, καλά όλα αυτά αν όμως κάποιο παιδί κλάψει και προδώσει την θέση μας τι θα γίνει.
Ήμασταν περισσότερες από 100 γυναίκες και είχαμε 8-10 παιδιά, ηλικίας 2 έως 7 χρονών και αποφασίσαμε να τα πνίξουμε μη τυχόν και κλάψει κάποιο ή μιλήσει και όταν οι Τούρκοι θα ήταν κοντά μας θα ανακάλυπταν την κρυψώνα μας και θα μας συλλάμβαναν. Τότε η κάθε μία από εμάς πήρε το παιδί της άλλης και το έπνιξε, σφίγγοντας το λαιμό του και αφήνοντας το νερό του καταρράκτη να μπει μέσα στο στόμα του.
Κάποιο κοριτσάκι 6-7 χρονών όταν είδε το τι γινότανε, μας παρακάλεσε να μην της βγάλουμε από το λαιμό κάτι χαϊμαλιά που είχε και μας είπε στα τούρκικα «πενί ποορκενέ τσιτσιλεριμί τσικάρτμαγιν», δηλαδή όταν με πνίγεται να μη βγάλετε από το λαιμό μου τα χαϊμαλιά......

ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΪΚΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ


ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΪΚΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ -
ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ SEEBRIG ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ;


17 Οκτωβρίου 2013

Όπως γράψαμε  ΕΔΩ  Τούρκος Στρατιωτικός  αναλαμβάνει στις 11 Σεπτεμβρίου, καθήκοντα Διοικητή της Ταξιαρχίας SEEBRIG της Λάρισα. Ο  Τουρκικός τύπος ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ για την ”ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ”. Ο “Ελληνικος” Τύπος, ΣΙΩΠΑ, το ίδιο και το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!! (το ιστολόγιο Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως είχε αναδείξει το θέμα από το 2010)
Ο Τουρκικός τύπος μιλά για …”διορισμό Τούρκου Διοικητή στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Λάρισας”,  (από τις ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ τι Συμβαίνει)  και αναμιγνύει τη νέα Δομή του ΝΑΤΟ!
(Τα Ελληνικά ιστολόγια χρησιμοποιούν μία ΕΦΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΠΡΑΥΝΤΙΚΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ότι οι Τούρκοι “Υπερβάλλουν” και “Φουσκώνουν” τα πράγματα. Μιά ζωή εφησυχασμός και ΥΠΝΗΛΙΑ στα Εθνικά θέματα… Δείτε τη φρασεολογία του ONALERT ΕΔΩ… “Το παραφούσκωμα των Τούρκων”  … Ποιό παραφούσκωμα, αλήθεια λένε! Τι δεν καταλαβαίνετε κύριοι;;;;  Η Ταξιαρχία αυτή ΕΙΝΑΙ το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ του ΝΑΤΟ στη Λάρισα.  Όπως ήταν και στην Καμπούλ του Αφγανιστάν το 2006…)
Η Haberturk με τον τίτλο: «Διορίστηκε Διοικητής στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ», γράφει ότι “στο πλαίσιο των εργασιών για το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά ανατέθηκαν καθήκοντα σε Τούρκο στρατηγό. Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της νέας αναδόμησης δυνάμεων του ΝΑΤΟ διόρισε τον επιτελικό συνταγματάρχη, Χακάν Εσέρ, τον οποίο προήγαγε σε Ταξίαρχο στην Διοίκηση του στρατηγείου στη Λάρισα”.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Cumhuriyet στην πρώτη σελίδα τονίζοντας ότι “μετά από 100 χρόνια, για πρώτη φορά, ένας Τούρκος στρατηγός θα ασκήσει καθήκοντα στην Ελλάδα! Ο ταξίαρχος Εσέρ Χακάν, διορίστηκε στην Διοίκηση της Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Λάρισα.”
Ιδού λοιπόν ο νέος Τούρκος Διοικητής  Hakan Eser που εικονίζεται στις κάτωθι.



Σήμερα, που λόγω των Μνημονίων:
- ΚΛΕΙΝΟΥΝ Στρατιωτικές Μονάδες (έκλεισε ΚΑΙ το Α’ Σώμα Στρατού-Αφύλακτη η Δυτική Ελλάδα) -  Συρρικνώνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.
- Ο Ελληνικός Στρατός εκπαιδεύεται για να ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ  σε ρόλο «Πραιτωριανού»,  Καταστολέα Διαδηλώσεων δηλαδή, εναντίον του «Νέου Εχθρού», που είναι ο Λαός (μην τυχόν και επαναστατήσει)…
Ενώ λοιπόν  συρρικνώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις μετατρέπουν σε Δυνάμεις Καταστολής εναντίον των Πολιτών, ταυτόχρονα ΑΝΟΙΓΟΥΝ Πολυεθνικές Ταξιαρχίες τύπου SEEBRIG, μέσα στην Ελλάδα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!


ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!
1 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ: «ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ! ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ.
ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ»
Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης αστικής γης στην Ελλάδα είναι το ΚΙΣ, το οποίο δεν πλήρωσε ούτε μια δεκάρα για το Χαράτσι της ΔΕΗ, και δεν θα πληρώσει  ούτε τώρα!!!

         «Οι τοκογλύφοι θα φύγουν αν δεν πληρώσουμε ούτε δεκάρα για τους φόρους που μας βάζουν»
·         «Όλοι πρέπει να στρατευτούμε στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στον ξένο κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του»
·         «Τίποτα σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι δικό μας και δεν ορίζουμε ούτε το μέλλον   ούτε την τύχη μας. Η κυβέρνηση του φον Αντωνάκη, δεν είναι ελληνική»
·         «Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Μόνο σκοτάδι. Και οι «θυσίες»  ήσαν μάταιες»
·         Το «Αντιρατσιστικό» μαζί με την κατάργηση της Κυριακής Αργίας και το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους, αποτελούν μια βίαιη προσπάθεια προσαρμογής της ελληνικής κοινωνίας στις προδιαγραφές της «κοινωνίας του μέλλοντος», που θέλει να μας επιβάλει η παγκόσμια  Χούντα των «Περιούσιων»
·         «Τα καθάρματα που σφαγιάζουν τους χριστιανούς στη Συρία και την Αίγυπτο θα αποκτήσουν επίσημα “γραφεία” και στην Αθήνα»
·         «Το σουνίτικο τζαμί στην καρδιά της αρχαίας Αθήνας συμβολίζει την ισλαμική κατάκτηση»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ

O πασίγνωστος δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, τον οποίο το σύστημα θέλει φιμωμένο, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» αποκαλύπτει αυτά που όλοι οι άλλοι κρύβουν. Ενώ οι Σαμαράς, Στουρνάρας, Σταϊκούρας και οι υπηρέτες των τοκογλύφων μιλάνε για σταδιακή είσοδο στην ανάπτυξη, ο Σπύρος Χατζάρας με λόγο πατριωτικό και κρυστάλλινο, όχι μόνο δείχνει τη σκληρή πραγματικότητα αλλά αποκαλύπτει και το ζοφερό μέλλον: «Η Ελλάδα του αύριο θα είναι η χώρα όπου όλοι θα είναι… ίσοι γιατί όλοι θα πεινάνε», τονίζει ο δημοσιογράφος. Η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων θέλει την Πατρίδα μας ως ένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου το φαγητό θα είναι προνόμιο ενώ θα κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι. Ήδη «το σουνίτικο τζαμί στην καρδιά της αρχαίας Αθήνας συμβολίζει την ισλαμική κατάκτηση», επισημαίνει ο Σπύρος Χατζάρας και υπογραμμίζει ότι «το “Αντιρατσιστικό” το οποίο είναι μια ρατσιστική νομοθεσία  κατά των Ελλήνων, προδιαγράφει τις βίαιες προσαρμογές της “κοινωνίας του μέλλοντος”, που θέλει να μας επιβάλει η παγκόσμια  Χούντα των “Περιούσιων”».

Μέσω των ΕΟΖ θα αποδιαλύσουν την χώρα


Μέσω των ΕΟΖ θα αποδιαλύσουν την χώρα

2 Δεκεμβρίου 2013

Στην Κρήτη αλωνίζει ο Φουχτελ με το γερμανοτσολιάδικο σινάφι του. Για Θράκη δεν μιλάμε διότι έχει τελειώσει προ πολλού το …έργο. Στην  Ηπειρο μια από τα ίδια. Τώρα έρχεται η σειρά του Μωριά που είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος. Τι κανει η ..Αθηνα; Αβαντάρει τους γερμανοπεριφερουμενους διασπαστές της συνοχής των Ελλήνων που τάζουν  λαγούς με πετραχήλια.   
ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ την Πατρίδα μας σε ΕΟΖ με Γερμανική διοίκηση, κι εμείς ακόμα καθόμαστε...
Όσο για τον Τατούλη, δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά ένας επικίνδυνος Αυτοδιοικητικός ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
Ο Γερμανός Πρέσβης Βόλφγκανγκ Ντολντ δήλωσε ότι στόχος της Γερμανικής Πρεσβείας είναι για το 2014 να επικεντρωθεί στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας
«Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τη δύναμη να πάρει τη τύχη της στα χέρια της, γιατί διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα, σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα, πανέμορφα τοπία με ιδιαιτερότητες, αλλά το σπουδαιότερο, περηφάνια».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Βόλφγκανγκ Ντολντ απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, για τον τουρισμό, τα αγροτικά προϊόντα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του συνόλου της Πελοποννήσου, την Παρασκευή.
Διαβάστε τα παρακάτω για να πάρετε μια γεύση από το τι θέλουν οι Γερμαναράδες.
Οι ειδικές οικονομικές ζώνες όμως, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, αναπτύχθηκαν παράλληλα με την ανάπτυξη των πολυεθνικών από τη δεκαετία του ’70 και γιγαντώθηκαν με τους νεοφιλελεύθερους ανέμους που κυριάρχησαν από τη δεκαετία του ’80. Σήμερα οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας σε αυτές ποικίλουν: από τα πολυτελή γραφεία του Ντουμπάι μέχρι τα εργασιακά κολαστήρια του Μπαγκλαντές. Ακόμη και μια απλή αναζήτηση στο Ιντερνετ όμως επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών έγινε συνώνυμο των εργασιακών συνθηκών που επικρατούν σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Σρι Λάνκα, η Καμπότζη, η Κόστα Ρίκα, ο Μαυρίκιος η Μαδαγασκάρη και πιο πρόσφατα η Κίνα και η Ινδία.
Βασικό χαρακτηριστικό των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών είναι η φορολογική ασυλία που λαμβάνουν οι φιλοξενούμενες εταιρείες. Ασυλία που μπορεί να ξεκινά από πέντε έως 15 χρόνια ή να είναι μόνιμη. Θεωρητικά, αυτή η μείωση εσόδων, που επιβαρύνει τους υπόλοιπους φορολογούμενους, θα έπρεπε να αντισταθμίζεται από την αύξηση της απασχόλησης αλλά και ροές κεφαλαίων από τις ΕΟΖ σε άλλους κλάδους της τοπικής οικονομίας. Όπως έχουν επισημάνει όμως δεκάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο τα οφέλη αυτά αν και μπορεί να έχουν μια σημασία για υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής και της Ασίας δεν ισχύουν αναγκαστικά σε πιο αναπτυγμένες οικονομίες όπως αυτή της Ελλάδας ή άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Εκεί παρατηρείται απλώς εσωτερική μετακίνηση εργαζομένων με παράλληλη υποβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και όχι δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σε αυτές τις χώρες τα εργοστάσια που λειτουργούν σε ΕΟΖ συνήθως εισάγουν τις πρώτες ύλες τους από το εξωτερικό ενώ αναζητούν εργάτες χαμηλής εξειδίκευσης – δεν προσφέρουν δηλαδή διάχυση της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας όπως μπορεί να συμβαίνει σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Ένα δεύτερο κοινό χαρακτηριστικό τον ΕΟΖ είναι ότι το κόστος για τη δημιουργία των υποδομών βαρύνει σχεδόν πάντα τη χώρα υποδοχής και τους φορολογούμενούς της. Πρόκειται δηλαδή για μια έμμεση αναδιανομή κεφαλαίων από τους πολίτες μιας αναπτυσσόμενης χώρας στις εταιρείες μιας αναπτυγμένης. Σε ορισμένες περιπτώσεις η δημιουργία των ΕΟΖ προϋποθέτει το ξερίζωμα ολόκληρων χωριών και οικισμών ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες οικοδομήθηκαν σε περιοχές που είχαν καταστραφεί από πολεμικές συγκρούσεις.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes