Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

“Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΟΣΕ ΝΤΑΓΙΑΝ, ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΕΣΦΑΞΑΝ, ΤΣΑΚΙΣΑΝ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ. ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΡΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ…”.


17 Νοεμβρίου 2013

Από βιβλίο του δημοσιογράφου Διακογιάννη

Iστορικές αλήθειες που αμφισβητήθηκαν αλλά ελήφθησαν υπόψιν και σε εισαγγελικά πορίσματα της εποχής για το ποιοι αιματοκύλισαν το Πολυτεχνείο. Το παιχνίδι κατά τις πηγές που παραβάλλονται, ήταν στημένο και προκαθορισμένο για το αιματοκύλισμα. Και ανεξαρτήτως για τις όποιες ενστάσεις που πιθανόν να προβληθούν, τα παρατιθέμενα γεγονότα είναι πολλάκις αναφερόμενα και ποτέ δεν ακολούθησαν διαψεύσεις. Διαβάστε το πρώτο απόσπασμα:
“Στην εποχή του διαδικτύου και όχι των εκδοτών – συνεργατών της χούντας και μετά της δημοκρατίας, καμμία αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Η συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού για τη νύχτα εκείνη, τα λέει όλα.
Κάπως έτσι, μετά από χρόνια, θα ανοίξουν τα στόματα και για τον Δεκέμβρη του 2008, που έφερε τη νέα χούντα, το νέο ξεπούλημα της πατρίδας από τον άλλο “Γιώργο”. Τον νεώτερο.

Οι 75 δολοφονίες, από τις αριστερές παρθένες της μεταπολίτευσης (ντοκουμέντα)


Οι 75 δολοφονίες, από τις αριστερές παρθένες της μεταπολίτευσης (ντοκουμέντα)
22 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν ακούω τη λέξη δολοφόνος από τα χείλη των ακροαριστερών, παρακρατικών, αναρχικών, τρομοκρατών, ΣΥΡΙΖΑίων και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γελάω πάρα πολύ γιατί δεκαετίες ολόκληρες, η αριστερή προπαγάνδα, παρουσιάζει το δεξιό χαστούκι ως έγκλημα και την αριστερή τρομοκρατία ως επανάσταση. 
Η αποδόμηση των αριστερών παρθένων του πολιτικού σκηνικού, γίνεται από τα μνήματα των αθώων θυμάτων τους, που ζητούν δικαίωση χωρίς αντίκρισμα ακόμα και σήμερα. Πλην όμως η πολιτική – αστυνομική – δικαστική ασυλία των αριστερών, τελείωσε οριστικά γιατί πλέον η ζυγαριά, παραβάρυνε προς τα αριστερά και η πολιτεία πρέπει οριστικά να τελειώνει με τα ανεξάντλητα φαινόμενα βίας που υποθάλπει ή τελεί η αριστερά. Πρέπει να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και τα στόματα να πάψουν να κλείνουν από φόβο.

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
14 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2012

Γράφει η Ολγα Γεριτσίδου

Το καλύτερο κείμενο που γράφτηκε για την φετινή αθλιότητα που ονομάστηκε ''Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012''

Μόλυνση, ειλωτεία, αλλοτρίωση, κάστες. Σε μία γιορτή που υποτίθεται ότι γιορτάζει το απαύγασμα της Ανθρωπότητας, τα κάλλη και τα επιτεύγματα της κουλτούρας της Χώρας που φιλοξενεί τους Αγώνες κάθε 4ετία και την συμβολική τιμή και εξύψωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι διοργανωτές της εναρκτήριας τελετής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο επέλεξαν, καταξοδεύοντας τα χρήματα των ήδη χειμαζομένων Βρετανών Πολιτών, να αφήσουν στα δισεκατομμύρια των Πολιτών του κόσμου που παρακολουθούσαν την .... εντύπωση μίας χώρας που εξολοθρεύει το περιβάλλον της μεταλλάσσοντας το σε μία εφιαλτική βιομηχανική και σκοταδιστική αχανή κόλαση όπου η ασθένεια, ο θάνατος, ο πόλεμος και οι εφιάλτες των παιδιών κυριαρχούν. Πουθενά δεν αναδείχθηκε τίποτε από ό,τι έχει να επιδείξει η Αγγλική κουλτούρα, έστω και από το παρελθόν της ως ιμπεριαλιστική επιθετική δύναμη, εάν υποθέσουμε ότι ο σκηνοθέτης του slumdog millionaire ήθελε με το show που παρουσίασε να εκδικηθεί τους Άγγλους.

Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την τραπεζική ένωση


Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την τραπεζική ένωση
19/12/13

Φ.Κ.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν την Τετάρτη, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, σε συμφωνία σχετικά με την τραπεζική ένωση, ενώ χαρακτήρισαν αυτή την ημέρα ως «κοσμοϊστορική» για τις τράπεζες του μπλοκ, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. «Είναι μια κοσμοϊστορική ημέρα για την τραπεζική ένωση», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ.
«Η σημερινή συμφωνία δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί, αλλά άξιζε όλος ο χρόνος που ξοδέψαμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Λιθουανίας, Ριμάντας Σάντζους, η χώρα του οποίου κατέχει εκ περιτροπής την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που απομένει πλέον είναι τα κράτη μέλη να διαπραγματευτούν τους όρους της τελικής συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να ξεκινήσει «ένα νέο κεφάλαιο για το τραπεζικό μας τομέα», πρόσθεσε ο Σάντζους.

Για τον Τάσσο Παπαδόπουλο


 Για τον Τάσσο Παπαδόπουλο
9 Dec 2013
Επιμνημόσυνος λόγος για τον Τάσσο Παπαδόπουλο, του ιστορικού Πέτρου Παπαπολυβίου στο 5ο ετήσιο μνημόσυνο, χθες Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013:

«Νιώθω βαρύ το χρέος και την ευθύνη που ανέλαβα να εκφωνήσω σήμερα τον επιμνημόσυνο λόγο μπροστά για τον Τάσσο Παπαδόπουλο στην πέμπτη επέτειο του θανάτου του. Ευχαριστώ την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου για την ευγενική, τιμητική τους πρόσκληση, που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω τη φυσιογνωμία του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου χωρίς μεγάλα λόγια και υπερβολές, αλλά με τη λιτότητα που επιβάλλει η συνολική πολιτική ζωή και η δράση του, αλλά και η σεμνότητα του χαρακτήρα του. Ήδη έχουν περάσει πέντε χρόνια απουσίας του από τα ανθρώπινα και τον κυπριακό πολιτικό στίβο και ο ιστορικός μπορεί να προχωρήσει στην αποτίμηση του έργου του με τη νηφαλιότητα και την αποστασιοποίηση που απαιτείται, ώστε να πετύχει την κατά το δυνατόν αντικειμενική αξιολόγηση της πολιτικής του δράσης.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος των 74 χρόνων της ζωής του στα κοινά και στην πατρίδα του. Γεννήθηκε το 1934 και αφού αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και ολοκλήρωσε τις νομικές σπουδές του στο Λονδίνο επέστρεψε στη γενέτειρά του, Λευκωσία, έχοντας ήδη αναμιχθεί έντονα στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα και στις παροικιακές οργανώσεις της αγγλικής πρωτεύουσας. Ολοκλήρωσε την προσφορά του και τον κύκλο της βιολογικής του ζωής το 2008, έτος κατά το οποίο απέτυχε να εκλεγεί για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στο προεδρικό αξίωμα, έχοντας συμπληρώσει πέντε δεκαετίες συνεχούς πρωταγωνιστικής δράσης στην κυπριακή πολιτική σκηνή. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν υπήρξε απλώς μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, που ανήγειραν και κράτησαν όρθιο το οικοδόμημα της 53χρονης σήμερα Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ήταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους πολιτικούς ηγέτες του νεότερου Ελληνισμού.

Οι “επαναστάτες” κεμαλοναζί σφαγείς του Συριακού λαού, δολοφόνησαν 18χρονο κορίτσι που είχε την “ατυχία” να είναι Χριστιανή


Οι “επαναστάτες” κεμαλοναζί σφαγείς του Συριακού λαού, δολοφόνησαν 18χρονο κορίτσι που είχε την “ατυχία” να είναι Χριστιανή

23 Οκτωβρίου 2012

Οι «επαναστάτες» μισθοφόροι των ΗΠΑ, που στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση του φετινού βραβείου Νόμπελ «Ειρήνης», δολοφόνησαν με τους... ελεύθερους σκοπευτές τους μια όμορφη 18χρονη στο Χαλέπι, που είχε την ατυχία να είναι Χριστιανή και συνεπώς η χριστιανική γειτονιά της στο στόχαστρο των ισλαμοφασιστών «εξεγερμένων» για την επιβολή της σαρίας στη Συρία.
Τα λόγια του πατέρα που έχασε τη θυγατέρα του, η νεκρολογία στο φέρετρο της, μνημείο Αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών:
«Για εμάς τους Χριστιανούς θέλω να επισημάνω: Εμείς οι Χριστιανοί της Συρίας δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την δική μας Άγια γη. Αυτή τη γη υπερασπίστηκαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας. Κανείς δεν προστατεύει τους Χριστιανούς της Συρίας, παρά μόνον τ’ αδέλφια μας οι Μουσουλμάνοι στην ίδια μας την πατρίδα. Η Δύση συνεχίζει να λέει ότι είναι ασπίδα υπεράσπισης των Χριστιανών, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, γιατί η Δύση πουλάει τόσο τους Χριστιανούς, όσο και την Ανατολή, με αντάλλαγμα το χρήμα και το πετρέλαιο.
Εσύ κόρη μου είσαι η αθώα και γλυκιά καρδιά, όπως η μητέρα μας πατρίδα η Συρία. Σε δολοφόνησαν στο όνομα του σκότους, έτσι σαν να σκότωσαν σ’ εσένα τη Συρία. Σε τυράννησαν όπως τυραννούν τη Συρία. Τώρα είσαι κοντά στον νεαρό μάρτυρα Sari Hassoun, τον γιο του μεγάλου μουφτή της Συρίας, είστε μαζί στους κήπους της αιωνιότητας…».

Pascal Claude Zarzar

anti-ntp.net

ΤΩΡΑ: ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΣΑΙΝΤΝΑΓΙΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ


8 Δεκεμβρίου 2013

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ. - Σταφυλά Π.

Η σφαγή των Ελληνορθοδοξων συνεχίζεται με το ελληνόφωνο κράτος των βενιζελοκουβέληδων να παρακολουθεί απαθές.
Τουρκία – Κατάρ – Σαουδική Αραβία πίσω από την γενοκτονία.


Οι τζιχαντιστές απειλούν το προπύργιο της ελληνορθοδοξίας στη Συρία και το δεύτερο μεγαλύτερο προσκύνημα σε όλη την την Μ.Ανατολή μετά τα Ιεροσόλυμα.Τα σημερινά νέα από το μέτωπο της Συρίας εστιάζουν στην πόλη Σειντνάγια που σημαίνει “Κυρία του Κυνηγιού” και που απέχει 27 χλμ από την πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με την παράδοση η Παναγία είχε εμφανισθεί στον αυτοκράτορα Ιουστινιανό (6ος αι.) όταν αυτός κυνηγούσε με τη συνοδεία του σε εκείνα τα μέρη, εξ’ ου και το τοπωνύμιο. Η Παναγία είχε ζητήσει από τον βυζαντινό αυτοκράτορα την οικοδόμηση του θρησκευτικού συμπλέγματος δίνοντάς του μάλιστα και οδηγίες για τα αρχιτεκτονικά σχέδια.  
Μετά την καταστροφική επίθεση των ισλαμιστών στην πόλη Μααλούλα που θεωρείται το λίκνο  του πολιτισμού των συρορθοδόξων που ομιλούν ακόμα τη γλώσσα του Χριστού (αραμαική), ήρθε η σειρά της δεύτερης σημαντικότερης ιστορικής χριστιανικής πόλης, που κατοικείται από τους λεγόμενους roum orthodox δηλαδή τους ορθόδοξους ρωμιούς (ελληνορθόδοξους).
Το κάλεσμα στα όπλα από τον αρχιεπίσκοπο Δαμασκού δεν οφειλόταν μόνο στην πρόσφατη απαγωγή των καλογριών από τη Μονή της Αγίας Θέκλας αλλά πρωτίστως στις πληροφορίες ότι επίκειται μεγάλη επίθεση εναντίον της Σειντνάγια.


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes