Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙΣ....


ΟΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙΣ....
29/10/13

Του ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

- Η Ελληνική Γλώσσα, η πιο πλούσια, η πιο όμορφη γλώσσα, η πιο ιστορική γλώσσα της Ευρώπης πεθαίνει, αφανίζεται και λησμονιέται !! Οι νέοι (και όχι μόνο) την υποκαθιστούν με τα Greeklish και οι λοιποί ωριμότεροι (sic) χρησιμοποιούμε ξενικές λέξεις, αδόκιμες φράσεις, δεν προσέχουμε τη σύνταξη και ούτε λόγος για την απλουστευμένη γραμματική μας (κάποιοι μάλιστα γράφουν με κεφαλαία … καθαρίζοντας με την αδυναμία τους). Ακόμα και στην καθημερινότητα μας, υποκαθιστούμε τις πινακίδες στα καταστήματα με ξενικούς προσδιορισμούς.
- Η Ελληνική Ιστορία, περιθωριοποιείται, απαξιώνεται και διαστρεβλώνεται, κυρίως εκ των έσω, με την ανοχή της Πολιτείας, στο βωμό μιας ιδεοληψίας εκσυγχρονισμού, ενός αριστερίζοντος παγκοσμιοποιημένου ανθρωπισμού και μιας υποκριτικής προσαρμογής της, στις μεταλλασσόμενες σύγχρονες πολιτικές σκοπιμότητες. Γίνεται δηλαδή «εργαλείο» στις εφήμερες και ιδιάζουσες σκοπιμότητες εκάστου.
- Η Ελληνική Οικογένεια, βάλλεται και πρακτικά (στο βωμό της λιτότητας) και ηθικά, μέσω απίθανων μηνυμάτων διαμόρφωσης γνώμης και συμπεριφορών από τα ΜΜΕ, που προβάλλουν την κατάργηση των στενών οικογενειακών δεσμών, την ελευθεριότητα των ανάρμοστων συμπεριφορών και σχέσεων, την ομοφυλοφιλία, κλπ
- Η Χριστιανική Πίστη μας εξοβελίζεται, ως βορά, ένθεν σε ένα ιδιόμορφο καπιταλιστικό διεθνισμό, που τείνει να θεωρεί την Πίστη ως Εθνικισμό και εν δυνάμει «απειλή» (τρομοκρατίας), κακείθεν στον αριστερό ισοπεδωτικό προοδευτισμό.
- Η Ελληνική Σημαία, το «σύμβολο» της ύπαρξης μας, της τιμής και της αξιοπρέπειας μας, υποστέλλεται και καθαιρείται πρακτικά, ηθικά και συμβολικά. Γίνεται, «κουρελόπανο» εκτόνωσης στα βίτσια των αναρχικών, μέχρι φασίζον σύμβολο περιθωριακών, αλλά και κυρίως προβάλλεται ως σύμβολο ιμπεριαλισμού, μιλιταρισμού και εθνικισμού, στην πολιτική και πολιτιστική ανωμαλία διαταραγμένων μυαλών.

Δεν πάμε καλά


Δεν πάμε καλά
21/11/13

Του Γιάννη Λαζάρου

Κάτι πρέπει να έχει πάθει ο εγκέφαλός μας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο τεράστιος πολιτισμένος διάλογος που όλοι μας αναπτύσσουμε τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους διπλανούς μας. Σαν έτοιμοι από δεκαετίες μάς πετάει η εξουσία ένα θέμα διαλόγου που αφορά την ίδια μας την ζωή και την αξιοπρέπεια και εμείς καθόμαστε στο τραπέζι και αρχίζουμε να το αναλύουμε, πολιτισμένα πάντα.
Ερώτηση: Θα έχω σπίτι αύριο;
Απάντηση: Ποιος να ξέρει; Ανάλογα με τις επιθυμίες των από πάνω.
Έχουμε τρελαθεί εντελώς; Καθόμαστε ήρεμα και συζητάμε αν θα σου επιτρέψουν να έχεις το σπίτι που έφτυσες αίμα να το αποκτήσεις; Φαντάσου ότι τα περισσότερα δικαστήρια που έχουν γίνει στην Ελλάδα μέχρι πριν την επιβαλλόμενη κρίση, ήταν μεταξύ γειτόνων για μισό τετραγωνικό μέτρο ή για το πού γέρνουν τα κλαριά από το δέντρο της αυλής. Τον γείτονα τον αντιδικούσες. Την εξουσία, που με τη βία σου παίρνει τα κεκτημένα σου, κάθεσαι και την κοιτάς και κάνεις διάλογο, όχι μαζί της αλλά με τον διπλανό σου.
Παρόμοιες ερωτήσεις αφορούν την ζωή σου. Όχι την ζωή σου θεωρητικά, αλλά κυριολεκτικά. Αν σου συμβεί κάτι και ενώ έχεις πληρώσει την Υγεία στην Ελλάδα επί δεκαετίες, έρχεται η εξουσία και σου λέει ότι μπορεί αύριο να μην έχεις ούτε δικαίωμα παυσίπονου! Η απόλυτη τρέλα. Σου απαγορεύουν κυριολεκτικά να ζήσεις. Σου κοστολογούν την ζωή ανάλογα είτε με τα επιβαλλόμενα χρέη σου στο ασφαλιστικό σου ταμείο ή ανάλογα με το ποιος είσαι. Τι κάνουμε εμείς; Καθόμαστε και το φέρουμε ως θέμα συζήτησης σαν τις μοιρολογίστρες πάνω από τον πεθαμένο. Μόνο που ακόμα δεν είμαστε νεκροί.
Διαβάζεις για τα 16 εκατ. ευρώ που δίνει το Ίδρυμα Νιάρχου για να σιτιστούν 50.000 μαθητές και το περνάς στα ψιλά. Τελικά οι ελεημοσύνες της Ούντρα έχουν περάσει στο DNA σου. Τις καραβάνες του Νιάρχου τις βλέπουμε. Μένει ακόμα να δούμε τις ουρές υποσιτισμένων παιδιών να φυλάνε τα χέρια της κάθε Φρειδερίκης του συστήματος. Όλη η αξιοπρέπειά μας να κολυμπάει στο νεροζούμι μιας καραβάνας που προσφέρει στα παιδιά μας σήμερα η νέα ούντρα συνεπικουρούμενη από τους υποτακτικούς των κατακτητών.

Κατάντια! - Η λέξη Ντροπή δυστυχώς έχει χαθεί από το Ελληνικό λεξιλόγιο!Κατάντια! - Η λέξη Ντροπή δυστυχώς έχει χαθεί από το Ελληνικό λεξιλόγιο!
22/11/13

Όλοι εμείς που ακόμα έχουμε ρεύμα, καναπέ, TV, πολλοί και internet, αποχαυνωμένοι στις εικονικές κοσμάρες μας αγνοούμε τι συμβαίνει δίπλα μας!
Όλοι εμείς που από τον καναπέ κάνουμε διαδικτυακή «αντίσταση» και μετά πάμε για ύπνο!
Ενώ την ίδια στιγμή το κυβερνών κόμμα χρωστάει στην ΔΕΗ 566.000 χιλ. ευρώ, η οποία όμως ΔΕΗ, κόβει το ρεύμα στο φτωχό μεροκαματιάρη, στον άνεργο, στον ηλικιωμένο και άπορο Έλληνα πολίτη ...
Καθόμαστε ακόμα άπραγοι, εντελώς αδρανείς και χωρίς ουσιώδη αντίσταση, θλιβεροί παρατηρητές της γενοκτονίας που συντελείται εναντίον μας, σαν αποχαυνωμένοι που σε κατάσταση παραισθήσεων, μέθης και παράλυσης, ξαπλώσαμε στις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ το τραίνο πλησιάζει ολοταχώς… για ό,τι πάθουμε, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ θα είμαστε μόνο ΕΜΕΙΣ!!!
560.000 χιλ. euro, χρωστάει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στην ΔΕΗ, για τα γραφεία που διατηρεί στην οδό Συγγρού, από τον Σεπτέμβρη του 2012, επίσης χρωστάει και το χαράτσι...... η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, χρωστάει χιλιάδες ευρώ και στο ΙΚΑ.... βέβαια καμία διαδικασία δεν κινείται εναντίον της....


Χώρα ανοχής…( πως λέμε οίκος ανοχής!…)


4/12/13

Όσο ανεχόμαστε…..Όσο ανεχόμαστε να κυβερνιέται η Ελλάδα από ανδρείκελα, που με το πρόσχημα της εκλογικής «νομιμοποίησης» τους ξεπουλάνε όσο-όσο τη χώρα μας!
Όσο ανεχόμαστε το πολιτικό σύστημα που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ως χώρος οργανωμένου εγκλήματος!
Όσο ανεχόμαστε τη μετανάστευση του καλύτερου δυναμικού της χώρας, που για βιοποριστικούς καθαρά λόγους, φεύγει κακήν – κακώς από την Ελλάδα!
Όσο ανεχόμαστε οι μισοί Έλληνες να μην έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία (βάσει του άρθρου 23 της Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)...
Όσο ανεχόμαστε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης!
Όσο ανεχόμαστε την αποδόμηση της δημόσιας περίθαλψης!

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes