ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πουλάνε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ σε ξένους

Πουλάνε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ σε ξένους
16/8/14

Μεθοδευουν την είσοδο εισπρακτικής εταιρείας για τις οφειλές στο ΙΚΑ και ψάχνουν επενδυτές για ΟΑΕΔ-Ταφόπλακα στο κράτος πρόνοιας.
Με θολές μεθοδεύσεις σκέφτονται να «πουλήσουν» κομμάτια του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ σε ιδιώτες επενδυτές. Επί της ουσίας δηλαδή βάζουν την ταφόπλακα σε ό,τι έχει μείνει από αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε κοινωνική πρόνοια. Για όσους δεν κατάλαβαν το τονίζουμε απλά για να γίνει ευκόλως αντιληπτό:
- Ξένοι επενδυτές θα διαχειρίζονται τα προγράμματα απασχόλησης, τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων.
Οι αόριστες διαψεύσεις δεν πείθουν κανέναν. Ούτε βέβαια και οι κανονικές διαψεύσεις αφού είναι γνωστό ότι και στο παρελθόν η κυβέρνηση διέψευδε αρκετές από τις απαιτήσεις της τρόϊκα, οι οποίες τελικώς εφαρμόστηκαν και με το παραπάνω.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όχι μόνο δεν προβάλει καμία αντίσταση στην τρόϊκα, αλλά αντίθετα ακολουθεί πιστά όλες τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.


Μυρίστηκαν χρήμα από τα προγράμματα της απασχόλησης

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι δανειστές μυρίστηκαν προφανώς χρήμα, άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί το ξαφνικό ενδιαφέρον τους για τον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ.
Η υπόθεση με τον ΟΑΕΔ ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετικό δημοσίευμα της Bild όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα τεμαχιστεί σε κομμάτια και κάποια από αυτά θα δωθούν σε ιδιώτες επενδυτές.
Κατά πολύ περίεργο τρόπο το δημοσίευμα διαψεύστηκε από το… ΠΑΣΟΚ!!! Ναι καλά διαβάσατε, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση ούτε το Μαξίμου, ούτε το υπουργείο Εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας χαρακτηρίζεται ανυπόστατο και το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαιώνει ότι δεν πωλείται ο ΟΑΕΔ. Το ερώτημα που εύλογα έρχεται στο μυαλό είναι: Από πού κι ως που απαντά το ΠΑΣΟΚ; Είναι γνωστό πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και επειδή ο «φιλέλληνας» και φιλέσπλαχνος κ. Γιούνκερ προσφάτως υποσχέθηκε πάνω από 300 δισεκ. Ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη αντιλαμβάνεστε ότι τα λεφτά είναι πολλά!!!
Τα χρήματα που κατ΄ αναλογία θα έρθουν στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι προφανές ότι θα περάσουν μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αυτά τα προγράμματα πρέπει πάση θυσία να τα διαχειριστούν ιδιώτες για προφανείς λόγους. Συνεπώς γίνεται κατανοητό για ποιους λόγους η τρόικα πιέζει για τον τεμαχισμό του ΟΑΕΔ!

Θέλουν να δαγκώσουν... τις συντάξεις

Για παρόμοιους λόγους που έχουν να κάνουν με το κέρδος οι δανειστές ζητούν επιτακτικά την ανάθεση των οφειλών που έχουν επιχειρηματίες και ιδιώτες σε εισπρακτικές εταιρείες.
Το σενάριο αυτό είναι καταστροφικό αφού ο επενδυτής δεν θα έχει καμία απολύτως κοινωνική ευαισθησία ούτε για την ασφάλιση, ούτε για την περίθαλψη, ούτε για το ποσό της σύνταξης που θα δικαιούσαι. Κάτι τέτοιο βέβαια αγγίζει τα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας αφού η σύνταξη είναι εγγυημένη από το κράτος όπως ορίζει ο Συνταγματικός νομοθέτης.
Η κυβέρνηση, λένε, αμύνεται περί πάτρης. Προσπαθεί, λένε, να πείσει την τρόϊκα πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αξίζει όμως να σημειώσουμε πως όσες φορές η κυβέρνηση αρνήθηκε για κάποια εμμονή της τρόϊκα, τελικά η πρόταση πέρασε.
Πάντως είναι προφανές πως όσοι έλεγαν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη, μάλλον έχουν δίκιο. Κρατηθείτε γιατί θα δούμε πολλά ακόμη! Το τέλος του κράτους πρόνοιας είναι πλέον μια οδυνηρή πραγματικότητα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes