ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Έρχονται διευθετήσεις και στα εθνικά θέματα

Έρχονται διευθετήσεις και στα εθνικά θέματα
7/25/2014

Προϊόντος του χρόνου, οι προκλήσεις για τον Αντώνη Σαμαρά μεγεθύνονται. Δεν είναι μόνο η έξοδος από την οικονομική κρίση που «καίει» την πατρίδα μας και που η λύση όσο πλησιάζει, τόσο πιο μακριά ή και πολύπλοκη μοιάζει. Απ’ ό,τι φαίνεται, κυοφορούνται λύσεις και στα ανοικτά εθνικά μας θέματα, όπου οι σύμμαχοι απεργάζονται λύσεις πακέτο και μάλιστα μέσα στο 2014.
Ίσως, γιατί από του χρόνου, είτε το θέλουν είτε όχι, οι παράπλευρες (λόγω του οικονομικού προβλήματος της χώρας και της εξάρτησής της από τον τριμερή δανεισμό) πιέσεις αντικειμενικά δεν θα μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές.
Τα πράγματα όμως είναι σαφή και το ερώτημα αν ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί θετικά λύσεις σε «καυτά» θέματα, όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό, παραμένει ανοικτό.
Ήδη, για το πρώτο, θεωρείται δεδομένη η πρωτοβουλία Μπάϊντεν για άμεση επίλυση και ο Σεπτέμβριος θεωρείται ο καθοριστικός μήνας. Το αυξημένο αμερικανικό ενδιαφέρον για την Κύπρο συνδέεται άμεσα με την ενεργειακή στρατηγική της Ουάσινγκτον στην περιοχή και την ανάγκη άμεσης *συν)εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεγαλονήσου.
Αλλά το ερώτημα για τον πρωθυπουργό είναι αν από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν πιέσεις και για άλλες «διευθετήσεις» στην ευρύτερη περιοχή, όπως στα θέματα του Αιγαίου.

Πηγή. Εφημ. «Deal News»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes