ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Oι κρατιστές της κυβέρνησης και η διαπλοκή μας οδηγούν στην μοναξιά της δραχμής και σε απώλεια της Θράκης

Oι κρατιστές της κυβέρνησης και η διαπλοκή μας οδηγούν στην μοναξιά της δραχμής και σε απώλεια της Θράκης


Aπό το Βασίλη Μπόνιο

Oι κρατιστές της κυβέρνησης και η διαπλοκή μας οδηγούν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην επόδεινη εθνική μοναξιά της δραχμής με την Θράκη έτοιμη να την προσαρτήσουν οι Τούρκοι στην επικράτειά τους!
Μετά από 4 χρόνια εξαθλίωσης του λαού ουδεμία μεταρρύθμιση του πελατειακού κράτους έγινε και κανείς βαρόνος της διαπλοκής δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη.
Αντ΄ αυτού συνεχίστηκε η φαύλη πολιτική των θαλασσοδανείων σε χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, με κραυγαλέες περιπτώσεις κάποιες που εμπλέκονται στον τουρισμό αλλά και στους χρεοκοπημένους μηντιάρχες.
Η χώρα έχει μεταβληθεί σε Κολομβία των Βαλκανίων και είναι παραδομένη σε πάσης φύσεως συμμορίες.
Κι αυτό γιατί οι πολιτικοί ηγέτες τής μεταπολίτευσης δεν τολμούν να απογαλακτιστούν από τους εγχώριους βαρόνους, μια σχέση που οι πολίτες πλήρωσαν με 6.000 αυτοκτονίες και ανείπωτη οδύνη.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε εξαιτίας του πελατειακού κράτους,  των διεφθαρμένων δημοσίων οργανισμών και των σχέσεων αίματος και χρηματισμού των ντόπιων ολιγαρχών με τους προβεβλημένους Έλληνες πολιτικούς.
Το θλιβερό δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου υπερασπίσθηκε την διαπλοκή και το πελατειακό κράτος.
Το έκανε όταν ο Παπακωνσταντίνου κατάπιε ατιμώρητος την λίστα Λαγκάρντ και όταν ο ΓΑΠ αρνήθηκε να βάλει χέρι στο δημόσιο.
Την ίδια πολιτική ακολούθησε και το εξίσου θλιβερό δίδυμοΠαπαδήμου-Βενιζέλου για να φθάσουμε σήμερα 4 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο να ακούμε τον Σόιμπλε να μας δείχνει την έξοδο από το ευρώ.
-Μόνο εάν τηρηθούν οι κοινοί κανόνες μπορεί να λειτουργήσει η νομισματική ένωση, δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αν θέλει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα χορήγησης ενός νέου «πακέτου» βοήθειας προς την Ελλάδα, ο W. Schaeuble δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. Ο ίδιος εκτιμά ο στόχος γα την μείωση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η τρόικα, με ορίζοντα το 2022, θα επιτευχθεί, ως εκ τούτου θα μπορούσε να παρασχεθεί στην Ελλάδα «περιορισμένη» βοήθεια, όπως λέει.Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να τηρηθούν από την ελληνική πλευρά οι όροι που έχουν τεθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διευκρινίζει, επίσης, ότι στο ενδεχόμενο χορήγησης νέου «πακέτου» βοήθειας, το ύψος του θα είναι «σημαντικά μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα δύο προγράμματα», εξηγώντας ότι θα πρόκειται για ένα ποσό μικρότερο των 10 δισ. ευρώ.
Κι ενώ ο Σόιμπλε κάνει λόγο για τις μεταρρυθμίσεις στο χυδαίο δημόσιο ο Αρβανιτόπουλος διορίζει στο υπουργείο Παιδείας τον ποδοσφαιριστή Ανατολάκη και ο Σαμαράς σε κρατικό οργανισμό έναν 75χρονο πρώην βουλευτή και τον Ζαγορίτη σε παρόμοια θέση.
Την ίδια στιγμή μαζί με τον Βενιζέλο στέλνουν στην ευρωβουλή τις Καιλή και Σπυράκη ώστε παρέα με τους νεοναζί στρατόκαυλους της χρυσής αυγής να ολοκληρωθεί η εικόνα της παρηκμασμένης χώρας μας στην διεθνή κοινότητα.
Όπως όλα δείχνουν η τραγωδία του λαού θα ολοκληρωθεί με μια ακόμη εθνική τραγωδία.
Ας βρούμε το κουράγιο να τους σταματήσουμε επιτέλους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes