ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ!

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ! ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΕΙΧΕ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
10/7/14

Νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξελέγη αργά το απόγευμα της Τετάρτης, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο Καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου. Ο νεοεκλεγής Κοσμήτορας έλαβε 48 ψήφους έναντι 18 ψήφων που έλαβε ο Καθηγητής Λάμπρος Σιάσος.

Όπως όμως γράφει το 2009 ένας παλιός φοιτητής Θεολογίας στο thriskeftika.blogspot.gr: "Τα χρόνια εκείνα της φοιτητικής ζωής μου στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ είχα την ευκαιρία να ακούσω πολλές φορές τον κ. Κωνσταντίνου. Ποτέ δε με ενθουσίασε ο λόγος του. Μάλλον με έβαζε σε σκέψεις. Μας δίδασκε Παλαιά Διαθήκη μέσα από τις απόψεις των Προτεσταντών «θεολόγων» της Γερμανίας. Ποτέ δεν ακούσαμε μια αγιοπατερική ερμηνεία του ιερού κειμένου της Παλαιάς Διαθήκης. Μαζί με τον καθηγητή Καϊμάκη είχαν αναλάβει τον πλήρη αποπροσανατολισμό των φοιτητών θεολογίας στα θέματα της Παλαιάς Διαθήκης. Υποχρεώθηκα να διαβάσω τα βιβλία του (έπρεπε να εξεταστώ στα αντίστοιχα μαθήματα), γεμάτα από μεταφράσεις προτεσταντικών εγχειριδίων και με άγνοια (ή μήπως ηθελημένη αποσιώπηση;) της ερμηνείας του Χρυσοστόμου και των άλλων Πατέρων.
Και τώρα που τα χρόνια πέρασαν εγώ έγινα θεολόγος στη Μέση εκπαίδευση. Και ο κ. Κωνσταντίνου συνεχίζει το έργο του στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Διάβασα όμως με θλίψη στο τελευταίο φύλλο του Ορθοδόξου Τύπου ότι τώρα πρωτοστατεί και σε συμπροσευχές.
Συμπροσευχήθηκε τις μέρες αυτές με ουνίτες, προτεστάντες και κάθε είδους ετερόδοξους στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση από την οποία ορθώς απείχε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Δεν αμφέβαλα ποτέ για τις οικουμενιστικές αντιλήψεις του κ. Κωνσταντίνου. Τώρα τις εφαρμόζει και στην πράξη. Και έγινε πραγματικότητα το «πλανώντες και πλανώμενοι».
Θαυμάζω επίσης και για την υπερπροβολή του οικουμενιστή καθηγητή μου από blog Θεολόγων που προβάλλουν κάθε νέο βιβλίο του και αυτή ακόμη τη συμμετοχή του κ. καθηγητού στην παραπάνω συμπροσευχή. Βρισκόμαστε σε καιρούς χαλεπούς. Ορθόδοξοι επίσκοποι και Καθηγητές Θεολογικών Σχολών πρωτοστατούν στις οικουμενιστικές συμπροσευχές. Ας αντισταθούμε στο συγκρητιστικό τους παραλήρημα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes