ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΤΟΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ!!!

ΤΟΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ!!! ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ!!!
12/7/14

Μόλις πριν δυο μέρες και αμέσως μόλις ανακηρύχθηκε νέος κοσμήτορας στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, ο "Στόχος" σας ενημέρωσε για το ποιος είναι ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και τι ιδέες έχει (διαβάστε εδώ). Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, επιβεβαιωνόμαστε. Διαβάστε τις πρώτες του δηλώσεις και θα καταλάβετε πολλά!

"Oφείλουμε να διατηρήσουμε τη Σχολή μας όπως την παραλάβαμε από τους παλιούς μεγάλους Δασκάλους μας, ως ένα κέντρο εντρύφησης στη Θεολογία της Εκκλησίας και παραγωγής σύγχρονης θεολογικής σκέψης και διάχυσης των αποτελεσμάτων της για τη μόρφωση του κλήρου της πατρίδας μας και των εκπαιδευτικών της λειτουργών, αλλά και μια πρωτοποριακή εστία του διεκκλησιαστικού, διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου" τονίζει στο Amen.gr ο νεος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παλαιάς Διαθήκης Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, στην πρώτη δήλωση του, μετά την χθεσινή εκλογή του.
O νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους συναδέλφους του που τον εμπιστεύτηκαν και τους καλεί σε συνεργασία και συστράτευση, "ώστε να καταστήσουμε τη Σχολή αξιόπιστο και υπεύθυνο συνεργάτη της Εκκλησίας αλλά και φωτεινό οδοδείκτη εξόδου από τον γενικότερο αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, διατυπώνοντας έναν νηφάλιο, επιστημονικά τεκμηριωμένο και εμπνευόμενο από την αλήθεια του Ευαγγελίου λόγο προς πάσα κατεύθυνση".
Ακολουθεί η δήλωση του νέου Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου στο Amen.gr:
«Όταν κανείς αποφασίζει να διεκδικήσει κάποιο δημόσιο αξίωμα είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσει από την αρχή τα κίνητρα και τους στόχους της επιλογής του αυτής. Για τον λόγο αυτό θέλω να επισημάνω ότι η υποψηφιότητά μου για τη θέση του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης προέκυψε από την πίστη πως η σύγχρονη γενιά των καθηγητών οφείλουμε να διατηρήσουμε τη Σχολή μας όπως την παραλάβαμε από τους παλιούς μεγάλους Δασκάλους μας, ως ένα κέντρο εντρύφησης στη Θεολογία της Εκκλησίας και παραγωγής σύγχρονης θεολογικής σκέψης και διάχυσης των αποτελεσμάτων της για τη μόρφωση του κλήρου της πατρίδας μας και των εκπαιδευτικών της λειτουργών, αλλά και μια πρωτοποριακή εστία του διεκκλησιαστικού, διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου. Κάποιες προσπάθειες διασυρμού του κύρους της Σχολής μας που επιχειρήθηκε πρόσφατα από ορισμένα φονταμενταλιστικά θρησκευτικά blogs καθιστούν περισσότερο από απαραίτητη τη συνεργασία και συστράτευση όλων των μελών της προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε η Σχολή μέσα από ένα κλίμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, διαλόγου και κατανόησης να ανταποκριθεί στα δεδομένα της μεταβαλλόμενης εποχής και κοινωνίας μας.
Επιθυμώ να εκφράσω και μέσα από το σημείωμα αυτό τις θερμότατες ευχαριστίες μου προς όλες και όλους τους συναδέλφους μου που με εμπιστεύτηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί μου σ' αυτήν την προσπάθεια, ώστε να καταστήσουμε τη Σχολή αξιόπιστο και υπεύθυνο συνεργάτη της Εκκλησίας αλλά και φωτεινό οδοδείκτη εξόδου από τον γενικότερο αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, διατυπώνοντας έναν νηφάλιο, επιστημονικά τεκμηριωμένο και εμπνευόμενο από την αλήθεια του Ευαγγελίου λόγο προς πάσα κατεύθυνση».

www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes