ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΗ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΗ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
7 Αυγ 2014

Τον Αύγουστο θα ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - Εισάγεται στη Βουλή στις 26 του μήνα - Απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων

Αθήνα-tovima.gr

Μέσα στον Αύγουστο θα ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία όρισε ως ημέρα εισαγωγής την Τρίτη 26 Αυγούστου. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις.

Το νομοσχέδιο «τροποποίηση του ν. 927/1979 και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 20 Νοεμβρίου 2013.
Είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Θερινό Τμήμα, αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές.

ΣΤΟ Β' ΘΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ - Εφυγε ο Μπαλτάκος, επιστρέφει το αντιρατσιστικό


Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η λύση ενός από τους «γόρδιους δεσμούς» που ταλαιπώρησαν πολύ την κυβέρνηση, τους προηγούμενους μήνες. Ο λόγος για το... πολύπαθο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο πέρασε από «σαράντα κύματα» μέχρι να έρθει στη Βουλή.
Χθες, λοιπόν, έγινε γνωστό ότι το αντιρατσιστικό θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στο δεύτερο θερινό τμήμα, στις 26 και 27 Αυγούστου, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές της Βουλής...

Πίεση από ΠΑΣΟΚ

Η σχετική πρωτοβουλία προωθήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, διά του γραμματέα της ΚΟ Π. Ρήγα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κ. Τριαντάφυλλου, είχε ζητήσει στις 19 Ιουλίου από τον πρόεδρο της Βουλής την άμεση εισαγωγή του αντιρατσιστικού στη Βουλή.
Χθες, η διάσκεψη των προέδρων πήρε τη σχετική απόφαση, με τη Χαριλάου Τρικούπη να εκφράζει την ικανοποίησή της, τονίζοντας ότι «η καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας παραμένει για το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας».
Θυμίζουμε ότι το αντιρατσιστικό είχε κατατεθεί στη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά στη συνέχεια μπήκε «στο ψυγείο», κατόπιν παρέμβασης του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκου, γεγονός που είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα.
Τελικά, τον Απρίλιο πέρασε από την επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου ψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ...

Ψηφίζεται από το Β΄ θερινό τμήμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Δεκτή έκανε η Διάσκεψη των Προέδρων το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για κατάθεση και άμεση ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε σήμερα την εισαγωγή και ψήφισή του στις 26 κκαι 27 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, έχει αναλυτικά, ως εξής: 

Η επιστολή των Παναγιώτη Ρήγα και Κώστα Τριαντάφυλλου, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, προς τον Πρόεδρο της Βουλής στις 19 Ιουλίου για άμεση εισαγωγή προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του Αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου απέδωσε καρπούς, δικαιώνοντας την επιμονή του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, λίγες μόλις μέρες μετά την αποστολή της, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε την εισαγωγή του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση – πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)»  στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής και τη συζήτησή του στις 26 και 27 Αυγούστου.
Η καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας παραμένει για το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, καθώς εκτός από διεθνή υποχρέωση της χώρας μας αποτελεί και στοιχείο δημοκρατικού αυτοπροσδιορισμού της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes