Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η διαχρονική διπλωματική φιλία των εχθρών της Πατρίδας, ΗΠΑ – Τουρκίας και Ισραήλ

Η διαχρονική διπλωματική φιλία των εχθρών της Πατρίδας, ΗΠΑ – Τουρκίας και Ισραήλ
November 9, 2013

Γ.Λ.

Σχεδόν όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ιστορικά η λεγόμενη πολιτική Δύση βρίσκεται εδώ και δεκαετίες σε αγαστή σχέση με τους Τούρκους. Η ύπαρξη της Τουρκίας στο σταυροδρόμι της Μέσης Ανατολής έχει προσφέρει στα συμφέροντα της Δύσης πολύ θετικά αποτελέσματα για πάρα πολλά χρόνια. Ουδείς μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει. Ακόμη και παλαιότερα, στα μέσα του 19ου αιώνα, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία ήταν σύμμαχοι με την οθωμανική Τουρκία που δρούσε και τότε ως χωροφύλακας στην Μέση Ανατολή. Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η Τουρκία έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εξουδετέρωση της σοβιετικής απειλής και διείσδυσης στην Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο.
Σήμερα η Τουρκία, ανεξαρτήτως αυτών που κυβερνούν την χώρα, εξακολουθεί να παίζει ένα σπουδαίο γεωστρατηγικό ρόλο για την πολιτική αυτών που κυβερνούν τις ΗΠΑ και τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ. Η ύπαρξη μιας ισχυρής Τουρκίας, ανεξαρτήτως αν έχει καλές σχέσεις με τους αγγλοαμερικανούς Σιωνιστές ή όχι, αρκεί να μην έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της Άραβες, Ιρανούς και Ρώσους, εξασφαλίζει στην Δύση μια ζώνη προστασίας έναντι της δυναμικής ανάπτυξης και εξάπλωσης του αραβικού εθνικισμού, της ιρανικής επιρροής και βεβαίως των ρωσικών γεωπολιτικών συμφερόντων.
Η Τουρκία, το Ισραήλ, οι ισλαμικές μοναρχίες και οι ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις είναι οι μοχλοί με τους οποίους ο ιουδαϊκός δυτικός κόσμος διαχειρίζεται γεωπολιτικά την Μέση Ανατολή. Η Τουρκία προωθεί τα συμφέροντα της Δύσης στην Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο και αυτό αποτελεί απολύτως ρεαλιστική γεωστρατηγική προσέγγιση. Η άλλη ρεαλιστική προσέγγιση είναι ότι η ιουδαϊκή Δύση δεν έχει τις καλύτερες προθέσεις έναντι της Ελλάδας.
Με άλλα λόγια επειδή το Ελληνικό Έθνος έχει ανυπέρβλητα ιστορικά προβλήματα με τους Τούρκους, επειδή έχει σημαντικότατους ορθόδοξους δεσμούς με την Ρωσία, επειδή έχει ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με τους Σύριους και τους άραβες εθνικιστές, επειδή η Εθνικιστική Ελλάδα δεν σκοπεύει να μοιραστεί με κανέναν τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, για αυτούς τους λόγους η ιουδαϊκή Δύση ποτέ δεν θα είναι πολιτικά ευνοϊκά διακείμενη προς την Ελλάδα. Το πρόβλημα της Δύσης με την Ελλάδα είναι απλά ένα θέμα γεωστρατηγικού υπολογισμού.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes