Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Γάζα: Ο κύκλος της βίας επαναλαμβάνεται

Γάζα: Ο κύκλος της βίας επαναλαμβάνεται
7/18/2014

Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος 

Ως γνωστόν, η ισραηλινο-παλαιστινιακή συγκρουσιακή κατάσταση συντηρείται κυρίως εξαιτίας της εκατέρωθεν διαφωνίας για την επίλυση τεσσάρων προβλημάτων:
- Την ίδρυση και τα όρια του παλαιστινιακού κράτους.
- Το μελλοντικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ.
- Τη συνεχή επέκταση των εβραϊκών εποικισμών.
- Το δικαίωμα της επιστροφής των περίπου πέντε εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων.

Καταλύτες εξελίξεων η κατάρριψη του Boeing και η αιματοχυσία στην Γάζα

Καταλύτες εξελίξεων η κατάρριψη του Boeing και η αιματοχυσία στην Γάζα
Το τέλος του ευρασιατικού ονείρου του Πούτιν και τα αναβαθμισμένα Βαλκάνια
Ελλάδα και Τουρκία, χώρες "κλειδιά" για την γεωστρατηγική Δύσης και Ρωσίας
7/24/2014

Γράφει ο δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή δημιουργούν έναν νέο γεωπολιτικό χώρο, κρίσιμης σημασίας για τη διαμόρφωση των διεθνών ισορροπιών στα χρόνια που έρχονται, κομβικές χώρες του οποίου θα είναι η Τουρκία και η Ελλάδα.
Την εβδομάδα που μας πέρασε δύο γεγονότα κυριάρχησαν στις διεθνείς εξελίξεις. Το πρώτο ήταν η κατάρριψη του Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών πάνω από την Ανατολική Ουκρανία και το δεύτερο η έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.
Τα δύο συμβαντα αναβαθμίζουν ποιοτικά τις γεωστρατηγικές διαστάσεις των συγκρούσεων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και τις καθιστούν περισσότερο επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές.

H Ρωσία στα πρόθυρα του πολέμου

H Ρωσία στα πρόθυρα του πολέμου
23/7/2014

Μετάφραση - Απόδοση: Γ. Μοτσάκος , Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με ρώσους αναλυτές οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε επικίνδυνους ατραπούς, ειδικά μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού Μπόϊνγκ στην ανατολική Ουκρανία. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε άρθρο ότι, από την περασμένη Δευτέρα τα δυτικά ΜΜΕ έδειξαν ξεκάθαρα ότι η τραγωδία με το "Boeing" αύξησε δραματικά τον βαθμό των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
Παρά τις εκκλήσεις από τη Ρωσία να μην πολιτικοποιηθεί η κατάσταση, οι σκληρές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων επιβάρυναν την ήδη τεταμένη «ατμόσφαιρα» μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Επίσης ορισμένοι δυτικοί ηγέτες, χωρίς να αναμένουν την έκδοση επίσημου πορίσματος για κάτι που δεν είναι σαφές (συμμετοχή ρωσόφωνων στην κατάρριψη), καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή μιας διεθνούς έρευνας, που είναι στο «αέρα», κατηγόρησαν ευθέως την Μόσχα.

Τι κρύβει η κρίση στην Ουκρανία που μόλις τώρα αρχίζει;

Τι κρύβει η κρίση στην Ουκρανία που μόλις τώρα αρχίζει;

7/19/2014


Στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η υπέρτατη σύγκρουση μεταξύ της δυτικής παγκοσμιοποίησης και της κυοφορούμενης ανατολικής παγκοσμιοποίησης (ας χαρακτηρίσουμε έτσι τα δύο οικονομικά συστήματα, για να μπορεί να γίνει μια εύκολη διάκριση).
Οι πάντες έχουμε αντιληφθεί ότι Ρωσία και Κίνα κυρίως, αλλά και οι άλλες χώρες των BRICS, σπεύδουν με ταχείς ρυθμούς να αναπτύξουν το αντίπαλο δέος της δυτικής παγκοσμιοποίησης, που θα αμφισβητήσει καίρια την παντοκρατορία των ΗΠΑ και του δολαρίου. 

Το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στα Μνημόνια της ντροπής και της γενοκτονίας

Το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στα Μνημόνια της ντροπής και της γενοκτονίας
Η επιστημονική ανεντιμότητα της μονοπρόσωπης προεδρικής ΕΛΣΤΑΤ
23/7/2014

Γράφουν η Ζωή Γεωργαντά και ο Νικόλαος Λογοθέτης

Είναι πέραν πάσης φαντασίας οι στατιστικές ταχυδακτυλουργίες με τα δημόσια έσοδα και δαπάνες του 2009 που αποκάλυψε η εφημερίδα Real News της 14ης Ιουλίου 2014, βασιζόμενη στην απόρρητη έκθεση που της παρέδωσαν έντιμοι επιστήμονες του ελληνικού δημόσιου τομέα.
Γίνεται πλέον ολοφάνερο το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στα Μνημόνια της ντροπής και της γενοκτονίας της ελληνικής πληθυσμιακής οντότητας, το οποίο υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου και συνεχίζεται από την κυβέρνηση Σαμαρά, χρησιμοποιώντας έναν υπάλληλο του ΔΝΤ, που τον τοποθέτησε ως πρόεδρο του πιο σημαντικού δημόσιου Οργανισμού, της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την οποία μετονόμασαν σε ΕΛΣΤΑΤ.

Το Χαλιφάτο προχωρά ακάθεκτο…

Το Χαλιφάτο προχωρά ακάθεκτο…
25/7//2014

Του Ι. Η. Βλάχου

''Η Δύση σε θέση παρατηρητή και το Χαλιφάτο δυναμώνει και απλώνεται'', μου έλεγε τις προάλλες ένας αμερικανός δημοσιογράφος, που εργάζεται στο Λίβανο για μία μεγάλη αμερικανική εφημερίδα: «Μας την έφεραν οι τζιχαντιστές της ISIS. Αναπτύχθηκαν κάτω από τη μύτη μας. Διόρθωσαν τα λάθη των προηγούμενων. Να δούμε τώρα πως θα μαζευτούν».

Με τὶς εὐλογίες Μπουτάρη ἐμπρὸς γιὰ «Ἰσλὰμ – Selanik»

Με τὶς εὐλογίες Μπουτάρη ἐμπρὸς γιὰ «Ἰσλὰμ – Selanik»

24 Ιουλ 2014
Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ἡ ἱστορικὴ πόλη τῆς Θεσσαλονίκης, ἡ ἁγιοτόκος Θεσσαλονίκη, ἡ συμβασιλεύουσα τῆς Βυζαντινῆς αὐτοκρατορίας, ἡ συμπρωτεύουσα τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους, ξαναγίνεται μὲ τὶς εὐλογίες τοῦ περίφημου καὶ παγκοσμίου φήμης δημάρχου της, ἡ ἰσλαμικὴ Selanik τῆς Ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας ἑκατὸ χρόνια μετὰ τὴν ἀπελευθέρωσή της ἀπὸ τὸν ὀθωμανικὸ ζυγό.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΟ ΝΕΟ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ» ΤΟΥ ΔΝΤ

ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΟ ΝΕΟ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ» ΤΟΥ ΔΝΤ
21 Ιουλ 2014

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Από ένα Τούρκο (εκεί μας οδήγησαν οι κατοχικές μας κυβερνήσεις) θα εξαρτάται πλέον αν το ΔΝΤ θα συνεχίσει να μας δίνει τις «δόσεις» μας (σαν κλασικούς ναρκομανείς που μας κατάντησαν), για να εξασφαλίσουμε τα προς το ζην, όπως μας τονίζουν συνεχώς οι υπεύθυνοι κυβερνήτες αυτής της άμοιρης χώρας.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, ο Τούρκος İbrahim Halil Çanakcı, μέχρι τώρα βασικός σύμβουλος του Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, θα είναι ο καινούργιος εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, με αποφασιστική αν όχι καθοριστική γνώμη στις επόμενες δανειοδοτήσεις του μεγάλου αυτού οικονομικού οργανισμού και συνεπώς και για τις επόμενες δανειοδοτήσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα επιδιώξει η χώρα μας από το ΔΝΤ. Η τοποθέτηση του στην καίρια αυτή θέση θα αρχίσει να ισχύει από την 1 Νοεμβρίου όταν η Αυστρία, η μέχρι τώρα χώρα που έχει την ευθύνη  της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΝΤ, θα παραδώσει τα ηνία της επιτροπής αυτής στην Τουρκία.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes