Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Προ των πυλών μεγάλη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Προ των πυλών μεγάλη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας

7/29/2014

Μετάφραση – ΑπόδοσηΑς Μιλήσουμε Επιτέλους!

Τα πιόνια τοποθετούνται αργά και σταθερά στην «σκακιέρα» για τον νέο Κριμαϊκό πόλεμο. 1.300 Βρετανοί στρατιώτες στην «επίδειξη δύναμης» του ΝΑΤΟ στην Πολωνία το Φθινόπωρο. 180 Αμερικανοί καταδρομείς στο Κίεβο για «ειδικές επιχειρήσεις». 
Περισσότεροι από 1.300 Βρετανοί στρατιώτες πρόκειται να λάβουν μέρος σε μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, σε μια περαιτέρω επίδειξη δύναμης του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της «συνεχιζόμενης ρωσικής συνεισφοράς» στην "αποσταθεροποίηση" της Ουκρανίας, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Πούτιν: Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη...!

Πούτιν: Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη...!
30/7/2014

Βασίλης Βιλιάρδος

Η απόφαση του αμερικανού δικαστή στη Χάγη, αναφορικά με την επιβολή προστίμου 50 δις $ στη Ρωσία, είκοσι φορές περισσότερα δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στο παρελθόν, θα έπρεπε προφανώς να ανησυχήσει τον πρόεδρο της.
Αντίθετα όμως, η ηρεμία με την οποία αντιμετώπισε ο Putin τη νέα αυτή «επίθεση» των Η.Π.Α., στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που διεξάγει η υπερδύναμη εναντίον της Ρωσίας, ανησύχησε όλους όσους τη διαπίστωσαν.
Όταν δε άκουσαν τι είχε πει σε στενό συνεργάτη του αμέσως μετά (πηγή: Financial Times), ανησύχησαν ακόμη περισσότερο. Ειδικότερα, είπε πως η απόφαση ήταν ασήμαντη, υπό το φως της μεγαλύτερης γεωπολιτικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, η οποία μαίνεται στην Ουκρανία και όχι μόνο.
«Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη. Πιστεύετε πραγματικά πως έχει σημασία η απόφαση για την Yukos;» ήταν τα ακριβή λόγια του Πούτιν.
Εμείς, αλήθεια, στην Ελλάδα, η οποία λεηλατείται «αμαχητί και εν υπνώσει» όσο ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία της, ενώ σχεδιάζεται η εμπλοκή της στον πόλεμο που κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή με την εγκατάσταση μη επανδρωμένων πολεμικών αεροπλάνων στην Κρήτη (Drones), καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει;
Έχει αλήθεια σημασία για εμάς ποιός θα γίνει επίτροπος στην ΕΕ, ποιά πολιτικά παιχνίδια κρύβονται πίσω από την υποψηφιότητα του ή πώς αγωνίζεται ο πρωθυπουργός για να διατηρήσει με κάθε θυσία (δική μας) την καρέκλα του;
Πόσο ασήμαντα έχουν γίνει αλήθεια για όλους εμάς τους «Νεοέλληνες», πολιτικούς και μη, η εθνική υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, η ασφάλεια της πατρίδας, καθώς επίσης η ανεξαρτησία μας, την οποία ανακτήσαμε με το αίμα των προγόνων μας;


Η μανία της Δύσης κατά του Πούτιν θα βάλει φωτιά στην Ευρώπη;

Η μανία της Δύσης κατά του Πούτιν θα βάλει φωτιά στην Ευρώπη;

7/29/7/2014

ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, συμφώνησαν στη λήψη νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Η άσκηση πίεσης των οικονομικών μέτρων από τη Δύση δημιουργεί συνθήκες στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ρωσία.
Για ακόμη μία φορά χθες τα πολιτικά όργανα της διεθνούς κοινότητας φρόντισαν να δείξουν τις προθέσεις τους, που δεν είναι άλλες από το ότι με αφορμή την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία διατίθενται να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τους φιλορώσους αντάρτες και κατ’ επέκτασιν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο η Δύση κατηγορεί ότι τους υποστηρίζει.

Πλησιάζει ὁ πόλεμος

Πλησιάζει ο πόλεμος
30/7/2014

Paul Craig Roberts* (ΗΠΑ)

Η εξαιρετική προπαγάνδα που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Υπουργεία Προπαγάνδας τους (δηλαδή τα «Δυτικά μέσα ενημέρωσης») κατά της Ρωσίας έχει ως στόχο να οδηγήσει τον κόσμο σε έναν πόλεμο που κανείς δεν μπορεί να κερδίσει.

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes