ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Τόσοι πολλοί είναι οι προδότες στην έρημη αυτή χώρα...

Τόσοι πολλοί είναι οι προδότες στην έρημη αυτή χώρα που θωρούνται σαν τα άστρα του Ουρανού...

22 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2015

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΤΟ απόσπασμα που ακολουθεί εμπεριέχεται στο άρθρο «''Σήμερον κρεμάται επί ξύλου'' το έθνος των Ελλήνων», που αναρτήθηκε το βράδυ που αποφασίστηκε η διενέργεια του δημοψηφίσματος και ουσιαστικά ανίχνευσε αυτό που επακολούθησε, με την απαξίωση του τελικού αποτελέσματος της 5ης Ιουλίου, με αυτά που ήλθαν και με αυτά που έπονται...

– Τόσοι πολλοί είναι οι προδότες στην έρημη αυτή χώρα που θωρούνται σαν τα άστρα του Ουρανού και τα φύλλα του Βασιλικού.
– Γέροντα γιατί το λες αυτό;
– Εχθές βράδυ Κυριακής έβγαλα τον ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ έξω από το εκκλησάκι μου και Σταύρωσα τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και μετά διάβασα την ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης. Και μετά ξεκίνησα τον αναστάσιμο όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Στην προσευχή μου είχα τα άφραγκα φανταράκια μας στα σύνορα, τους δάσκαλους και τις δασκαλίτσες που ζούνε με πενιχρές απολαβές στην επαρχία. Στα μάτια μου περνούσαν οι δυστυχισμένοι των Αθηνών που ψάχνουν στα σκουπίδια. Στους γιατρούς και τις νοσοκόμες και τους δημόσιους λειτουργούς που στο τέλος θα πληρώνονται με το φιλότιμο τους από τον ίδιο τον ΘΕΟ.
Έτσι κι αλλιώς παιδί μου μας έχουν προγράψει οι δανειστές-τοκογλύφοι. Τουλάχιστον να φερθούμε με ηρωισμό και όχι με ηττοπάθεια για να λειτουργήσει αυτή η συμπεριφορά μας εξιλεωτικά ενώπιον του ΘΕΟΥ.
Η Ελλάδα τις επόμενες μέρες και για λίγο αλλάζει σε όλα τα επίπεδα προς το χειρότερο. Την σπρώχνουν σε κατηφόρα. Αλλά στην κατηφοριά αυτή με όποιον συγκρουστεί αυτός θα πάθει μεγάλη ζημιά. Μας ετοιμάζουν σκηνικά σαν της φίλης Ορθόδοξης Σερβίας και της Ουκρανίας, βλ. Κίεβο, Οδησσό. Αλλά στο τέλος, οι κακούργοι θα αποτύχουν και η αδικία θα γυρίσει στο κεφάλι τους.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ τούτες τις στιγμές είναι πολύ σκεπτική και περιδιαβαίνει όλη την επικράτεια και δεν αφήνει εκκλησάκι για εκκλησάκι που να μην το επισκεφτεί. Γιατί μέσα σε αυτά τα εκκλησάκια Της θα προστρέξει ο Πιστός Λαός Της για να βρει την ΧΑΡΗ ΤΗΣ.
Ακόμα λίγο θα κατεβούμε και ο πηγαιμός της πατρίδας μας στον Άδη παίρνει τέλος. Θα είναι η στιγμή που θα ζήσουμε το μεγάλο Θαύμα και την μεγάλη Εθνική Μετάνοια. Σιγά-Σιγά θα ανασηκωθούμε την στιγμή που θα βλέπουμε τους εχθρούς μας να καταποντίζονται.
Η ΕΛΛΑΔΑ θα λάμψει πολύ, μα πάρα πολύ, και δεν θα το πιστεύουμε στα μάτια μας. ΠΙΣΤΗ χρειάζεται και η πατρίδα μας θα μετακινήσει το βουνό του Χρέους που της επέβαλαν οι τοκογλύφοι.
Όταν ο Γέροντας κατάλαβε πως κλαίω, σταμάτησε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes