ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Οι πρόσφυγες φέρνουν το μήνυμα της διάλυσης της ΕΕ και της σύγκρουσης Ελλάδος-Τουρκίας

Οι πρόσφυγες φέρνουν το μήνυμα της διάλυσης της ΕΕ και της σύγκρουσης Ελλάδος-Τουρκίας

20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Οι εξαθλιωμένες προσφυγικές ροές θέλοντας να γλυτώσουν από τον εφιάλτη του πολέμου ‘αρδεύουν’ ήδη την Ευρώπη με τον ίδιο εφιάλτη δίχως να το θέλουν τις περισσότερες φορές. Δίχως να το γνωρίζουν έγιναν στα χέρια των ισχυρών γεωπολιτικών παικτών εύχρηστο εργαλείο χάραξης στρατηγικών σχεδίων απάνθρωπης υφής. Οι ‘καμπάνες’ ακούστηκαν πριν πολύ καιρό αλλά όλοι κώφευαν γιατί έπρεπε να τελειώσουν για τα καλά τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν και μάλλον αυτό φαίνεται να επιδίωκαν σαν αναπόσπαστο κομμάτι των παραπάνω στρατηγικών.

6 Οκτωβρίου 2015: Αν κλείσει τα σύνορα η Ευρώπη πλην Ελλάδος μπαίνουμε σε άμεση εμπλοκή με τους Τούρκους; (Αρθρογραφία του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα).

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ η ΙSIL

Περισσότεροι από 4.000 μαχητές του ISIL έχουν ήδη μεταφερθεί λαθραία στις χώρες της Ευρώπης κρυμμένοι ανάμεσα σε δυστυχισμένους πρόσφυγες. Την αποκάλυψη έκανε με αρκετό θράσος στέλεχος της ISIL o oποίος μάλιστα χαρακτήρισε την «επιχείρηση διείσδυσης» απόλυτα επιτυχημένη. «Απλά περιμένετε» είπε χαμογελώντας. «Eίναι το όνειρό μας να υπάρξει ένα Χαλιφάτο όχι μόνο στην Συρία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και θα το έχουμε σύντομα, Θεού θέλοντος» (του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου pronews.gr).
Αν μετά από αυτά οι Ευρωπαϊκές χώρες κλείσουν τα σύνορα τους ή περιορίσουν την ροή του μεταναστευτικού κύματος των προσφύγων, όπως κάποιες ξεκίνησαν να το κάνουν ήδη, μια ανθρώπινη τραγωδία που μεθοδευμένα και εσκεμμένα δημιούργησε σε αυτή την συγκύρια η στρατηγική των Τούρκων δια μέσου των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου, τότε εισερχόμαστε σε κατάσταση άμεσης εμπλοκής με τους Τούρκους που ξεδιάντροπα εκμεταλλεύονται τις προσωρινές αδυναμίες μας.
19 Οκτωβρίου 2015: ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟ (Προς κλείσιμο των ελληνικών συνόρων με χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων – Ένταση στα σύνορα με Σκόπια).
Πολύ ακριβά αναμένεται να πληρώσει η Ελλάδα την περιβόητη Συνθήκη Σένγκεν: Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο θέλουν να βγουν από αυτήν μέχρι να περάσει η προσφυγική κρίση με σκοπό να διακόψουν τις εισροές λαθρομεταναστών στις επικράτειές τους και να αφήσουν κάπου 2 εκατ. πρόσφυγες που είναι έτοιμοι να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και άλλα 5 εκατ. που από την Συρία ετοιμάζονται να περάσουν αρχικά στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα, στην Ελληνική γη.
Τα Σκόπια προχωρούν στην έναρξη της κατασκευής φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα προκειμένου να ανακόψουν τις ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών από την Ειδομένη. Ο φράχτης θα απλώνεται από το ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη έως την όχθη του Αξιού, σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου, και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να τεθεί ζήτημα κλεισίματος των Ελληνικών συνόρων. Και όταν λέμε «των Ελληνικών συνόρων» εννοούμε από θαλάσσης, αφού ο Έβρος είναι σαφώς καλύτερα προστατευμένος.
Κλείσιμο συνόρων σημαίνει ανάληψη ρόλου προστασίας του εθνικού εδάφους από τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως από το ΠΝ και την Αεροπορία, μια που πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια τέτοια αποστολή θα παίξουν τα εναέρια ραντάρ Erieye (defencenet.gr/defence 19 Οκτωβρίου 2015).
Οι τούρκοι γνώριζαν το μυστικό σχέδιο μήνες πριν… Με ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι πόνου δεν έβγαιναν κερδισμένοι μόνο οι δουλέμποροι-διακινητές ψυχών στο Αιγαίο, αλλά και κάποιοι που επεδίωκαν να μακροημερεύσει η νεωθομανική ελίτ δημιουργώντας περιβάλλον διαλυτικών συνθηκών στην ΕΕ.
Μογκερίνι: Η Ε.Ε. κινδυνεύει με διάλυση εάν δεν αντιμετωπίσει συλλογικά το προσφυγικό.
«Η Ε.Ε. κινδυνεύει με διάλυση, αν δεν αποφασίσει συλλογικά και με κοινοτικά εργαλεία να λύσει την προσφυγική κρίση, προειδοποιεί η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Il Sole 24 Ore». Όπως δήλωσε, αν οι Ευρωπαίοι περιοριστούν σε εθνικές λύσεις απέναντι σε ένα νέο ευρωπαϊκό φαινόμενο-γεγονός, η κρίση θα επιδεινωθεί, με αλυσιδωτές αντιδράσεις της κοινής γνώμης στην κάθε χώρα και στις εθνικές κυβερνήσεις, αν δεν αποκτήσουν εργαλεία στο ύψος των σημερινών περιστάσεων. Χωρίς τα εργαλεία αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος διάλυσης», πρόσθεσε (Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015).
Και με τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι οι Τούρκοι δρέπουν τους αιματοβαμμένους κόπους τους από την σύγχυση, τον τρόμο και τον φόβο που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη. Το αμέσως επόμενο σχέδιο τους είναι να παίξουν με τις ασφυκτικές συνθήκες που θα δημιουργηθούν στην Ελληνική επικράτεια εξ αιτίας του συνωστισμού των προσφύγων που θα περιμένουν μάταια να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της φοβισμένης Ευρώπης.
Τότε λοιπόν θα παίξουν με τα γνωστά 10 χιλιόμετρα του θαλάσσιου πλάτους, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του κ. Γιούγκερ, ήτοι τα εξαμίλια του Αγίου Παισίου και του Πατρο-Κοσμά, μέσα στα πλαίσια της έρευνας και της διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο που αρχίζει να αγριεύει λόγω χειμώνα.
Και ενώ μπαίνουμε σε Παγκόσμια γεωπολιτική εμπλοκή και μας κάνουν νύξεις για την συμμετοχή Ελληνικών στρατιωτικών αγημάτων στις εμπλεκόμενες περιοχές …ας θυμηθούμε μια φράση του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη: «Θα βγάλει η (Ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…» (σελ. 434, βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994» (pentapostagma.gr).
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ο Ελληνικός Στρατός να αναλάβει δυναμική παρουσία στα υδάτινα και ηπειρωτικά σύνορα μας διασφαλίζοντας την ΕΠΙΒΙΩΣΗ του Ελληνικού Έθνους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματός μας που κάποιοι το ΄τσαλάκωσαν΄ τα προηγούμενα χρόνια και άφησαν την Πατρίδα ‘γυμνή στην μπόρα που ήρθε’.
Από εδώ και πέρα ας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στην ΕΛΛΑΔΑ μας στην νέα ιστορική πορεία της μέσα στην Παγκόσμια Τραγωδία που πάει να ξεσπάσει. Και μια προσωπική ευχή: ‘Μην αφήσετε την Ελληνική Οικογένεια, που τόσο υποφέρει αυτές τις στιγμές, να ορφανέψει. Στηρίξτε την με οποιοδήποτε κόστος’.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes