ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Η ΚΥΠΡΟΣ «στεγανοποιήθηκε» και «άνοιξαν» τα ΣΤΕΝΑ και το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η ΚΥΠΡΟΣ «στεγανοποιήθηκε» και «άνοιξαν» τα ΣΤΕΝΑ και το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

6 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Απόσταση ρωσικής αεροπορικής βάσης στην Λατάκεια στην τοποθεσία Hmeymim και ΠΑΦΟΥ στην Κύπρο=298 περίπου χιλιόμετρα. Η Ρωσία μετέφερε αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K, τους «δολοφόνους των αεροπλανοφόρων» στη Συρία δημιουργώντας μια αδιαπέραστη «no-fly-zone» δείχνοντας πως ήρθε για να μείνει στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ όλοι περίμεναν ότι θα στείλει α/α συστήματα S-300 αυτός έστειλε και S-400 και τον «φονιά των αεροπλανοφόρων» Club-k το οποίο έχει καταστροφική δύναμη πυρός και μπορεί να εξουδετερώσει όλους τους στόχους επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χλμ!

Ένα από τα τελευταία μοντέλα σ΄αυτό τον τομέα είναι το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Triumf (S-400) ή σύμφωνα με την κατάταξη του NATO SA-21 Growler. Το S-400 προορίζεται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης – ανιχνευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών στρατηγικής και τακτικής αεροπορίας, τακτικών, επιχειρησιακών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, υπερηχητικών στόχων, συστημάτων παρεμβολής παρασίτων, αεροσκαφών περιπολίας δια ραντάρ, αεροσκαφών κατεύθυνσης κλπ. Το κάθε αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους.
Το S-400 μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων – τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής και στρατηγικής αεροπορίας μαζί και τα κατασκευασμένα με την τεχνολογία «στελς», καθώς επίσης και κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων. Μάλιστα, ο εντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι του S-400 μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε χαμηλό ύψος 5 μέτρων (http://greek.ruvr.ru/2011/03/09/47005275/, http://greek.ruvr.ru/tag_47005137/, S-400 Triumf SAM In Action).
Γιατί οι Ρώσοι μέσω των Στενών του Βοσπόρου και του Αιγαίου κατεβάζουν τόσα ‘πολεμικά καλούδια’ στην Συρία; Ένας από τους λόγους της περιμετρικής επόπτευσης των θέσεων τους στην Συρία αφορά και το κατεχόμενο τμήμα της μαρτυρικής Κύπρου, το οποίο ανά πάσα στιγμή και σε ραγδαία επιδείνωση των πολεμικών εξελίξεων στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία σαν ¨αεροπλανοφόρο¨ με πυραυλικές δυνάμεις Δυτικής προέλευσης για να βληθούν Ρωσικοί στόχοι στην Συρία.
Έτσι ο Ρώσος που γνωρίζει την ροή των επόμενων εξελίξεων στα ‘μουλωχτά’ κάλυψε τα νώτα του από την πλευρά της Κύπρου και ουσιαστικά στεγανοποίησε με τα δυο αυτά υπερόπλα που κατέβασε την μεγαλόνησο μας ΚΥΠΡΟ. Η κίνηση όμως αυτή των Ρώσων ενεργοποιεί την πρεμούρα των Δυτικών όσον αφορά το θέμα της διέλευσης εμπορικών πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου που είναι κατάφορτα με διαστημική πολεμική τεχνολογία. Άλλωστε πριν λίγο καιρό ο Βρετανός ΥΠΑΜ φαίνεται να μίλησε για ενδεχόμενο ¨αναθεώρησης του νομικού πλαισίου¨ που διέπει το νομικό καθεστώς διέλευσης των ΣΤΕΝΩΝ.
«Τα ρωσικά μαχητικά που περνάνε από το Βόσπορο αποτελούν ακόμη μια υπενθύμιση ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει τη συλλογική ασφάλεια του» πρόσθεσε Ο Βρετανός ΥΠΑΜ Michael Fallon και συνέχισε, λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να τρομάξει ή να παραπλανηθεί από τη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη». Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό ομόλογο του, Άστον Κάρτερ, στο Λονδίνο, ο Fallon είπε ότι «το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό βλέπει μια ρωσική παρουσία στα ανατολικά σύνορα του αλλά και μια ρωσική πίεση προς τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ με ρωσικά πλοία, υποβρύχια και μαχητικά». «Η Ρωσία ρισκάρει μια επιδείνωση της κατάστασης».
ΚΑΙ τα ΣΤΕΝΑ έχουν άμεση σχέση και εξάρτηση με το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. Είναι τυχαίο άραγε που σε αυτή την χρονική συγκυρία το Αιγαίο και ειδικότερα η νήσος Λέσβος με την πρωτεύουσα της την Μυτιλήνη δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο προσφυγικών ροών; Είναι τυχαίο αυτή την στιγμή να μας ζητούν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας εν ονόματι της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε η αδιαφορία αυτών τόσα χρόνια, ‘να τα βρούμε εδώ και τώρα’ με τους Τούρκους; Δεν έχουν τέλος οι εκπλήξεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ που φαίνεται πως δεν εγκαταλείπει εύκολα την ιδέα του για την δημιουργία μιας κοινής δύναμης ακτοφυλακής από Έλληνες και Τούρκους στο Αιγαίο. «Αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, στην ιδέα του να δημιουργήσουμε μια κοινή ακτοφυλακή από Έλληνες και Τούρκους μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών» δήλωσε σήμερα στην Φρανκφούρτη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στην Προεδρία της Κομισιόν. Συμπλήρωσε μάλιστα πως… «Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για… 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους»…
Ας το πούμε πιο απλά.
Οι Ρώσοι στεγανοποίησαν την Κύπρο και οι Δυτικοί με την βοήθεια των Τούρκων θέλουν να στεγανοποιήσουν τα Στενά του Βοσπόρου και ειδικότερα το Βόρειο Αιγαίο για να μην κατεβάζουν δια της θαλάσσης οι Ρώσοι τα νέα υπερόπλα τους στην Μέση Ανατολή μέχρι και στην σύμμαχο της Αίγυπτο.
Η φράση του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ «Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για… 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους» φαίνεται να ΑΝΟΙΓΕΙ το θέμα των εξαμιλίων… δια της ανθρωπιστικής κρίσης. Και το θέμα αυτό είναι ‘ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς’.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes