Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ CHARLIE HEBDO


Η ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ CHARLIE HEBDO - 
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ποια είναι η Charlie Hebdo: Καυστική σάτιρα

Ο δολοφονημένος διευθυντής του Charlie Hebdo: Δεν υποκύπτουμε στην λογοκρισία - TVXS Συνέντευξη

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo (βίντεο) - Δώδεκα νεκροί -
Μακελειό

Ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες της επίθεσης στη Charlie Hebdo

Εντοπίστηκαν οι δυο ύποπτοι για την επίθεση στη Charlie Hebdo -
Όλες οι εξελίξεις

Είμαστε όλοι Charlie... (Je Suis Charlie) - Ημέρα πένθους

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης στη Charlie Hebdo - Ανθρωποκυνηγητό


Νεκροί οι δύο δράστες της Charlie Hebdo, σώθηκε ο όμηρος σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ - Οι τελευταίες εξελίξεις


Ένας όμηρος διηγείται: Ήρθα αντιμέτωπος με τον Κουλιμπαλί - Μαρτυρία


Νεκρός ο δράστης και της δεύτερης ομηρίας


Κληρικός του Ισλαμικού Κράτους: Εμείς αιματοκυλίσαμε το Παρίσι, θα ακολουθήσουν Βρετανία και ΗΠΑ


Η Αλ Κάιντα Υεμένης αναλαμβάνει την ευθύνη για το Charlie Hebdo


Νεκροί οι τρεις τζιχαντιστές και τέσσερις όμηροι - Ημέρες Χάους


Νέο βίντεο από τη διαφυγή των αδελφών Κουασί - Ντοκουμέντο


Τι δήλωσαν οι τζιχαντιστές της Γαλλίας λίγο πριν σκοτωθούν


Γαλλία: Αίσιο τέλος στην υπόθεση ομηρίας στο Μονπελιέ


Μαζική διαδήλωση στη Γαλλία μετά την επίθεση στη Charlie Hebdo - Διεθνής κατακραυγή

Η «ιστορική διαδήλωση» ηγετών και η μεγάλη υποκρισία - Ελευθερία Τύπου


Μέλος της ISIS δήλωνε σε βίντεο ο Αμεντί Κουλιμπαλί


Τουρκία: Η καταζητούμενη τζιχαντίστρια της Γαλλίας είχε διαφύγει στη Συρία πριν την επίθεση


Μέσω Τουρκίας διέφυγε στη Συρία η καταζητούμενη Μπουμεντιέν


Βίντεο από την έφοδο στο τυπογραφείο και την ομηρεία στο Παρίσι


Με σκίτσα του Μωάμεθ το Charlie Hebdo «των επιζώντων»


Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo μετά την επίθεση -

Je Suis Charlie


Τσόμσκι: Το έγκλημα στη Charlie Hebdo, θυμίζει Βελιγράδι


Charlie: Ελευθερία της έκφρασης και ηθικός πανικός


Je suis Rothschild



Ποια είναι η Charlie Hebdo: Καυστική σάτιρα
7 Ιαν. 2015

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo, αποτελούσε επί σειρά ετών ένα από τα πλέον σατιρικά έντυπα της Γαλλίας, με γελοιογραφίες ιδιαίτερα καυστικές για τα κακώς κείμενα, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Διεισδυτική ματιά αλλά και σκίτσα με βιτριολικό χιούμορ διέκριναν το ύφος της εφημερίδας, η οποία είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή για την κριτική της απέναντι στο εξτρεμιστικό Ισλάμ αλλά και απέναντι στο θρησκευτικό φανατισμό άλλων θρησκειών.
Μάλιστα, υπήρξε από τα ελάχιστα έντυπα που προχώρησαν σε αναδημοσίευση των αμφιλεγόμενων γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ, που είχαν δημοσιευθεί το 2006 στην εφημερίδα Jyllands Posten της Δανίας, προκαλώντας τότε σωρεία αντιδράσεων. 
Παράλληλα, δημοσίευσε επανειλημμένα γελοιογραφίες του Μωάμεθ. Οι δημοσιεύσεις αυτές είχαν επικριθεί σφόδρα ακόμη και από Γάλλους πολιτικούς, ενώ το 2011 τα γραφεία της εφημερίδας έγιναν στόχος εμπρηστικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας κάηκε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών της, με τους δράστες να παραμένουν μέχρι σήμερα ασύλληπτοι.
Ωστόσο, οι συντάκτες του περιοδικού δεν σταμάτησαν εκεί, επιλέγοντας να συνοδεύσουν τις γελοιογραφίες με ένα πρωτοσέλιδο που απεικόνιζε τον Μωάμεθ να μονολογεί σε πλήρη απελπισία ότι «είναι σκληρό να σε αγαπούν ανόητοι». Επρόκειτο για έναν υπαινιγμό στους βομβιστές αυτοκτονίας, που αυτοανατινάζονταν επικαλούμενοι το όνομα του Μωάμεθ.
Η τελευταία έκδοση του περιοδικού, αυτήν την Τετάρτη, είναι αφιερωμένη στο νέο μυθιστόρημα του γνωστού για διάφορα σκάνδαλα γάλλου συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ. Εκεί περιγράφεται μία Γαλλία εν έτει 2022, με έναν μουσουλμάνο να έχει αναλάβει το προεδρικό αξίωμα της χώρας.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν όρια στην ελευθεροτυπία»

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι, η Ανζελίκ Κουρουνί, ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, μίλησε την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
«Η εφημερίδα πιστεύει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν όρια στην ελευθεροτυπία, εξασκούσε κριτική σε κάθε μορφή εξουσίας, θρησκευτική, πολιτική, στρατιωτική, οι άνθρωποι δουλεύουν με μολύβια και χρώματα», δήλωσε φανερά συγκλονισμένη από το συμβάν η δημοσιογράφος.
Την ίδια στιγμή, η Ένωση των Δημοσιογράφων της Γαλλίας καλεί σε συγκεντρώσεις υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και της Δημοκρατίας σε δεκάδες πόλεις της χώρας στις 6 το απόγευμα. Μηνύματα αλληλεγγύης στη Γαλλία που καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση από τους ηγέτες των χωρών του κόσμου.

http://tvxs.gr/news/internet-mme/poia-einai-i-charlie-hebdo


Ο δολοφονημένος διευθυντής του Charlie Hebdo: Δεν υποκύπτουμε στην λογοκρισία - TVXS Συνέντευξη
8 Ιαν. 2015

Στέλιος Κούλογλου

Ο Στεφάν Σαρμπονιέ, ο διευθυντής σύνταξης του σατιρικού εντύπου, Charlie Hebdo, συγκαταλέγεται μεταξύ των 12 θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης που πραγματοποίησαν την Τετάρτη ένοπλοι στα γραφεία του εντύπου στο Παρίσι. Τον Οκτώβριο του 2012, με αφορμή τη δημοσίευση από πλευράς της εφημερίδας σκίτσων που σατίριζαν τον προφήτη Μωάμεθ, ο Σαρμπονιέ είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου.
Πείτε μας, λοιπόν, τη δική σας εκδοχή για αυτή την ιστορία. Γιατί αποφασίσατε να προχωρήσετε σε μια τέτοια πρόκληση;
Δεν πρόκειται για πρόκληση, υπό την έννοια ότι δεν προχωρήσαμε σε μια πρόκληση εξαιρετική σε σχέση με τα συνηθισμένα. Προκαλούμε κάθε εβδομάδα σε όλα τα θέματα κι έπειτα εναπόκειται στον κόσμο να αποφασίσει, εάν πρόκειται για πρόκληση ή όχι. Αλλά δεν είμαστε περισσότερο βίαιοι με θέματα που αφορούν το Ισλάμ σε σχέση με θέματα που αφορούν την πολιτική, τις άλλες θρησκείες κλπ. Επομένως, για εμάς, δεν πρόκειται ειδικώς για μια πρόκληση, αλλά πώς αποφασίζουμε να χειριστούμε το θέμα αυτό, γιατί πολύ απλά είμαστε μια σατιρική εφημερίδα κι επίσης μια εφημερίδα επικαιρότητας. Άλλωστε, πρόκειται για θέμα επικαιρότητας. Άρα, επρόκειτο για ένα σχόλιο σχετικά με την επικαιρότητα και ακριβώς για να σχολιάσουμε την επικαιρότητα, λανσάραμε μερικά σκίτσα του Μωάμεθ.
Είχατε κατηγορηθεί ότι βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές των Γάλλων, είτε εδώ στη Γαλλία είτε στο εξωτερικό. Πώς απαντάτε σ’αυτό;
Θα ήθελα πολύ να κάνω πλάκα, γιατί αυτό είναι χονδροειδές. Δηλαδή, μια γαλλική σατιρική εφημερίδα, μια μικρή γαλλική σατιρική εφημερίδα, θα έφτανε με μερικά σκίτσα να εκνευρίσει την Αλ-Κάιντα, για παράδειγμα, ή τους ισλαμιστές τρομοκράτες πολύ περισσότερο απ’ό,τι αυτή καθαυτή η πολιτική της Γαλλίας στο Μάλι ή απ’ό,τι η πολιτική των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο κλπ. Άρα, εάν οι ισλαμιστές θέλουν να εκτονωθούν με την τοποθέτηση βομβών, έχουν πάμπολλους άλλους λόγους να το πράξουν και πιστεύω πως δεν έχουν ανάγκη το Charlie Hebdo ως δικαιολογία. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως δεν μπορούμε παρά να λάβουμε υπόψη αυτό τον κίνδυνο, αφού ούτως ή άλλως είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε ως δικαιολογία. Θυμόμαστε τις δανέζικες καρικατούρες το 2006, που προκάλεσαν τεράστιο θόρυβο, αλλά εμείς στη Γαλλία είχαμε ήδη στους κινηματογράφους το Μωάμεθ και τον είχαμε προβάλλει πολλές φορές και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Συνεπώς, οι ισλαμιστές ψάχνουν μια πρόφαση, όταν τη χρειάζονται. Υπήρξαν ορισμένες διαμαρτυρίες, κυρίως στην Αίγυπτο και την Τυνησία και αλλού, αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Δεν υπήρξαν ούτε θάνατοι, ούτε επιθέσεις, ούτε τίποτε παρόμοιο.
Ωστόσο, η κυβέρνηση δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχη τότε..
Ναι, η κυβέρνηση ανησυχούσε. Ωστόσο, εάν υπήρξε μια τέτοια υπερέκθεση στα μίντια για της Charlie Hebdo, αυτό οφείλεται, στην πραγματικότητα, στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έκανε μια δήλωση πριν την έκδοση του επίμαχου φύλλου της Charlie Hebdo, για να πει ότι καταδίκαζε την πρωτοβουλία μας. Ο υπουργός Εξωτερικών Φαμπιούς, κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο μας καταδίκασε επίση; κι αμέσως ο Τύπος άρχισε να διερωτάται πώς μια μικρή εφημερίδα όπως η Charlie Hebdo, την επικαλείται ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Κι αμέσως οι εφημερίδες, πρωτίστως της Γαλλίας και εν συνεχεία όλου του κόσμου ήρθαν να μας δουν, λέγοντας «τι είναι όλο αυτό; Πώς τα καταφέρατε να κάνετε τέτοιο θόρυβο, τι δικαιολογεί έναν τέτοιο θόρυβο;». Συνεπώς, οι δικοί μας εκπρόσωποι Τύπου σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.
Ωστόσο υπήρξαν κι άλλοι άνθρωποι από την Αριστερά, οι οποίοι σας άσκησαν κριτική, όπως για παράδειγμα ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. Σας αποκάλεσε μαζοχιστή;
Ναι, ναι. Είμαστε ηλίθιοι, μαζοχιστές. Αλλά εντάξει, ο Κον-Μπεντίτ από τότε που έχασε το τρένο με την επανάσταση του ’68, δεν ξέρω πλέον εάν ανήκει στην Αριστερά ή τη Δεξιά. Επιτέλους, δεν ξέρουμε πλέον ούτε εμείς οι ίδιοι πού βρίσκεται. Αλλά υπάρχουν και κόμματα της Άκρας Αριστεράς, όπως για παράδειγμα το NPA,  το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα, του οποίου ο αρχηγός, ο Ολιβιέ Μπεζανσενό, ήταν ενάντια στην πρωτοβουλία μας, αν και πρωτύτερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας από το ίδιο κόμμα μας είχε υποστηρίξει. Το ίδιο είχε συμβεί και στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών μάς καταδίκασαν, αλλά οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών μάς στήριξαν. Το ίδιο είχε γίνει και στα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα: υπήρχαν οι υπέρμαχοι και οι πολέμιοι, και, εν πάσει περιπτώσει, οι γνώμες ήταν διχασμένες.
Και τι έγινε από πλευράς κυβέρνησης; Προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μαζί σας, να σας μεταπείσουν;
Όχι, μας άφησαν ελεύθερους, όπως, άλλωστε, έκαναν πάντα. Δηλαδή, δεν υπάρχει λογοκρισία στη Γαλλία, δεν υπάρχει πίεση. Εντάξει, μπορεί να υπάρξει κάποια πίεση, κάποιο τηλεφώνημα ή άλλου τέτοιου είδους πράγματα, αλλά ύστερα είτε ο Τύπος το λαμβάνει υπόψη είτε όχι. Κι εμείς, όπως είναι προφανές, δεν τα λάβαμε υπόψη όλα αυτά. Επομένως, από αυτή την άποψη, στη Γαλλία, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είμαστε πολύ ελεύθεροι και πως η πολιτική δεν ανακατεύεται.Αλλά κι αν εν τέλει ανακατευτεί και ο Τύπος δεν συμφωνεί, τότε δεν γίνεται τίποτα.
Εάν, σε περίπτωση που δεχόσαστε πίεση, αλλάζατε στάση, θα ήταν αυτό ένα είδος λογοκρισίας;
Ναι, θα ήταν λογοκρισία ή ένα είδος αυτολογοκρισίας.  Ωστόσο, τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται, δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε σε αυτολογοκρισία σε ένα τέτοιο θέμα.
Ναι, έγινε απόπειρα να αυτολογοκριθείτε, όταν πριν ένα χρόνο τα γραφεία…
Είχαν καεί; Ε ναι, η λογοκρισία μπορεί να μας επιβληθεί μόνο με βίαιο τρόπο. Γιατί, η δικαιοσύνη δεν θα μας λογοκρίνει, η δικαιοσύνη μπορεί να μας καταδικάσει για ένα σκίτσο ή ένα σκοπό, αν παραβιάζει τον νόμο. Αυτό σημαίνει πως στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε κριτική στις θρησκείες, όπως ασκούμε κριτική στις φιλοσοφίες, όπως κριτικάρουμε τις ροές της σκέψης. Στη Γαλλία, μπορούμε να κριτικάρουμε εξίσου τον Μωάμεθ όπως τον Μαρξ ή και εγώ δεν ξέρω ποιον άλλο στοχαστή. Δεν είναι κάτι διαφορετικό, δεν υπάρχει κάτι ιερό στη θρησκεία και ο νόμος δεν αναγνωρίζει ούτε τον ιερό χαρακτήρα της θρησκείας, ούτε το βλάσφημο χαρακτήρα ορισμένων τοποθετήσεων, είτε αυτές προσβάλλουν ή δυσφημίζουν. Ζούμε σε ένα κοσμικό κράτος και δεν μπορούν να υπάρξουν βλάσφημοι παρά μόνο για τους πιστούς. Εγώ ο ίδιος, αν και άθεος, δεν μπορώ να βλασφημίσω, ακόμη κι αν με κατηγορήσουν για βλασφημία. Δεν πιστεύω στο Θεό, επομένως η λέξη «βλάσφημος» δεν έχει κανένα απολύτως νόημα για μένα.
Πέρυσι τι έγινε στο γραφείο σας; Τι συνέβη;
Δύο βόμβες μολότοφ ρίχτηκαν μέσα στο γραφείο και ένα μέρος των γραφείων κάηκε και η φωτιά και ο καπνός έκαναν αρκετά μεγάλη ζημιά σε όλο το οίκημα.  Μας ανέλαβε τότε η Libération και μετά βρήκαμε νέες εγκαταστάσεις εκεί, όπου βρισκόμαστε σήμερα. Επρόκειτο για μια βίαιη απόπειρα λογοκρισίας, αλλά δεν ενδώσαμε ούτε σε αυτή. Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτή την επίθεση, αλλά την ίδια στιγμή δεχόμασταν απίστευτες απειλές είτε μέσω mail είτε στο Διαδίκτυο και το site μας είχε δεχθεί επιθέσεις από χάκερ.
Και οι υπαίτιοι; Τι έγινε μ’αυτούς;
Οι άνθρωποι που μας απειλούσαν στο Διαδίκτυο, μια μερίδα τους αναγνωρίστηκε και ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό ισλαμιστικών ή μουσουλμανικών ομάδων. Ολοι τους μας απειλούσαν με θάνατο. Κι ύστερα, ο χάκερ που επιτέθηκε στο site μας είχε ως έδρα του την Τουρκία και ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο όνομα της υπεράσπισης του Ισλάμ.
Toύτη τη φορά όμως, δεν είχατε φοβηθεί εξαιτίας της προηγούμενης επίθεσης;
Μπα, όχι. Αυτό που κυρίως εξόργισε πολύ κόσμο τότε ήταν ότι αφενός ο Μωάμεθ έγινε εξώφυλλο και αφετέρου επειδή επρόκειτο για μια έκτακτη έκδοση, της οποίας μετατρέψαμε τον τίτλο από «Charlie Hebdo» σε «Σαρία Hebdo». Αναλύσαμε, λοιπόν, την άνοδο του ισλαμισμού στην Λιβύη και την Τυνησία και αφήσαμε την αρχισυνταξία στον Μωάμεθ. Είχαμε πει πως ο Μωάμεθ αυτή την εβδομάδα θα είναι ο αρχισυντάκτης και συνεπώς θα σχολιάζει όλα τα άρθρα της εφημερίδας. Εμείς, όμως, παρουσιάζαμε έναν Μωάμεθ συμπαθητικό και πιο μετριοπαθή σε σύγκριση με τους ισλαμιστές. Κι όταν, πάλι, εκδώσαμε το τελευταίο τεύχος με τα σκίτσα του Μωάμεθ, δεν τον βάλαμε εξώφυλλο, δεν υπήρχε ο Μωάμεθ στο εξώφυλλο. Θα μπορούσαμε να τον είχαμε βάλει στο εξώφυλλο, αλλά προτιμήσαμε ένα καλύτερο σκίτσο. Δεν ήταν ταμπού για εμάς να βάλουμε τον Μωάμεθ πρωτοσέλιδο. Όλη η ιστορία είχε να κάνει με τα σκίτσα που υπήρχαν μέσα στην εφημερίδα. Αναρωτηθήκαμε: Ποιος θα το προσέξει αυτό; Ποιος θα ενδιαφερθεί για αυτό; Κι όμως, ενδιαφέρθηκαν όλοι.
Πώς απαντήσατε μετά το θόρυβο; Δώσατε μια ιδιαίτερα ηχηρή απάντηση, έτσι δεν είναι; Θέλω να πω, σκέφτομαι το πρωτοσέλιδο μετά, φτιάξατε μια σελίδα…
Ναι, φτιάξαμε δύο τεύχη, γιατί μας αντιμετώπισαν ως ανεύθυνους. Ότι προσβάλλαμε το Ισλαμ και πως θέταμε σε κίνδυνο τις ζωές των Γάλλων που ζούσαν στο εξωτερικό, επειδή στη Γαλλία υπήρχαν συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δείξουμε στον Τύπο, που μας φερόταν ωσάν να είμαστε ανεύθυνοι, ότι είμαστε μια υπεύθυνη εφημερίδα. Φτιάξαμε, λοιπόν, τη Charlie Hebdo, όπως πάντα: μια εφημερίδα 16 σελίδων, με την ίδια μακέτα, μόνο που όλα ήταν λευκά. Η εφημερίδα ήταν εξ ολοκλήρου λευκή, υπήρχε μόνον ένα σημείωμα του αρχισυντάκτη, το οποίο εξηγούσε τους λόγους, για τους οποίους σταματούσαμε να μιλάμε για όλα τα θέματα, γιατί, αυτή τη φορά ήμαστε υπεύθυνοι. Η εφημερίδα, τελικά, πουλήθηκε στην ίδια τιμή όπως η προηγούμενη, η «ανεύθυνη» εφημερίδα και, μάλιστα, πούλησε καλά.
Δεν υπήρχε, δηλαδή, περιεχόμενο;
Δεν υπήρχε κανένα περιεχόμενο, υπήρχαν μόνον οι τίτλοι των άρθρων και οι τίτλοι των άρθρων έδειχναν πως όλα πάνε καλά: στο Μάλι όλα πάνε καλά, στην Ελλάδα όλα πάνε καλά, στην Πορτογαλία δεν υπάρχει πρόβλημα. Επομένως, δεν θέλαμε να εξοργίσουμε κανέναν και ιδού πώς έγινε...
Το δικαίωμα στο γέλιο είναι ιερό;
Όχι, δεν είναι ιερό για εμάς, τίποτε δεν είναι ιερό. Αλλά εν τέλει, υπάρχουν όρια στο γέλιο και την πλάκα αλλά και στην ελευθερία της έκφρασης. Δεν τίθεται ζήτημα να πούμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και ό,τι να’ναι. Υπάρχει ένα λογικό πλαίσιο και σεβόμαστε κατά το μέγιστο δυνατό τη ζωή των Γάλλων. Αναμφίβολα, θα θέλαμε πολύ να τη βλέπουμε να εξελίσσεται με έναν τρόπο πιο φιλελεύθερο, αλλά όποια κι αν είναι στις μέρες μας, μας ταιριάζει γάντι.
Είμαστε μια σατιρική εφημερίδα και το δικαίωμα στη σάτιρα ενυπάρχει στη Γαλλία. Δεν είμαστε μια στρατευμένη εφημερίδα, ούτε ανήκουμε στην ακροδεξιά αλλά ούτε στην ακροαριστερά, που θα έφταναν ακόμη και σε φόνο πρώτου βαθμού ενάντια σε ολόκληρους πληθυσμούς. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πλάκα. Πρόκειται για μια σατιρική εφημερίδα που υπερβάλλει αλλά υπερβάλλει για να προκαλέσει γέλιο. Κι ύστερα, ο κόσμος έχει δικαίωμα ακόμη και να μη γελάει και αυτό το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό, ότι δηλαδή οι ισλαμιστές ή οι ακροδεξιοί δεν σπάνε πλάκα με τα σκίτσα μας, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αυτοί έχουν το δικαίωμα να μη γελάνε κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να προσπαθούμε να τους κάνουμε να γελάνε.

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/o-dolofonimenos-dieythyntis-toy-charlie-hebdo-den-ypokyptoyme-stin-logokrisia


Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα
8 Ιαν. 2015

Το 2012 το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα παρουσίασε το ζήτημα της λογοκρισίας σε ένα ντοκιμαντέρ που εξέτασε τις περιπτώσεις παρέμβασης στον τύπο τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η εκπομπή στο πλαίσιο της έρευνας της είχε ταξιδέψει στη Γαλλία και είχε επισκεφθεί τα γραφεία του Charlie Hebdo, για να μιλήσει με την ομάδα που τα σατιρικά σκίτσα της με τον Μωάμεθ ξεσήκωσαν παγκόσμιες αντιδράσεις. Ο Στεφάν Σαρμπονιέ, ο διευθυντής σύνταξης, συγκαταλέγεται μεταξύ των 12 θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης που πραγματοποίησαν ένοπλοι στα γραφεία του εντύπου στο Παρίσι. Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Στέλιο Κούλογλου έλεγε: «Δεν υποκύπτουμε στη λογοκρισία».



http://tvxs.gr/webtv/reportaz-xoris-synora/reportaz-xoris-synora-apo-ton-moameth-ston-pastitsio


Επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo (βίντεο) - Δώδεκα νεκροί -
Μακελειό
8 Ιαν. 2015

Σε «κόκκινο συναγερμό» η γαλλική πρωτεύουσα μετά τη δολοφονική επίθεση ενόπλων τζιχαντιστών στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν. Από αυτούς οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Για τρομοκρατική επίθεση μίλησε ο Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Γαλλία βρίσκεται υπό απειλή γιατί είναι «μια ελεύθερη χώρα». «Πήραμε εκδίκηση για τον Προφήτη!», φώναξαν οι δράστες κατά την επίθεση. Την επίθεση καταδίκασε σύσσωμος ο γαλλικός πολιτικός κόσμος και η διεθνής κοινότητα. Την επίθεση καταδίκασαν και όλα τα κόμματα στην Ελλάδα.
Νεκροί από την επίθεση είναι δέκα δημοσιογράφοι – σκιτσογράφοι και δύο αστυνομικοί, ο ένας εκτελέστηκε εξ επαφής (βίντεο). Μεταξύ των νεκρών είναι οι τέσσερις δημοφιλείς σκιτσογράφοι  Cabu, Tignous και Wolinski και Stephane Charbonnier, διευθυντής σύνταξης της Charlie Hebdo, όπως και ο αρθρογράφος οικονομολόγος, Bernard Maris. Σημειώνεται πως ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, που σκοτώθηκαν, είχε αναλάβει την προστασία του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Stephane Charbonnier, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές τα προηγούμενα χρόνια, μετά το 2012, όταν η εφημερίδα δημοσίευσε ένα σατιρικό σκίτσο με τον Μωάμεθ. «Προτιμώ να πεθάνω όρθιος, παρά να ζω στα γόνατα», είχε πει. 
Ο δεύτερος αστυνομικός ήταν ένας 30χρονος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ο οποίος έσπευσε στο σημείο όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Δέχτηκε τα πυρά των ενόπλων και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια όπως φαίνεται, και στο βίντεο, ένας εκ των δραστών τον πυροβολεί εξ επαφής δίνοντάς του τη χαριστική βολή. 
Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, αναφερόμενοι στους δράστες, κάνουν λόγο για τζιχαντιστές, που μιλούσαν άπταιστα γαλλικά. Μάλιστα οι δράστες, κατά την επίθεση, φέρονται να αναφέρθηκαν και στην Αλ Κάιντα. «Ήταν βαριά οπλισμένοι και όταν τους είδα νόμιζα πως ήτα άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας», λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις. Φορούσαν μαύρες κουκούλες και εισέβαλαν γύρω στις 11:30 το πρωί στα γραφεία του περιοδικού και άρχισαν να γαζώνουν με καλάσνικοφ τους παριστάμενους, κυρίως εργαζόμενους.



Οι δράστες εκτελούν αστυνομικό και διαφεύγουν / Βίντεο ντουκουμέντο από την επίθεση

Σε βίντεο που επικαλείται το κανάλι BFM TV και ανέβηκε στο διαδίκτυο, οι ένοπλοι ακούγεται να φωνάζουν: «Πήραμε εκδίκηση για τον Προφήτη! Ο Αλάχ είναι μεγάλος! Σκοτώσαμε το Charlie Hebdo!».



Σύμφωνα με πληροφορίες της Figaro, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο των γραφείων και δεν ανέβηκαν στους ορόφους. Όπως γράφει η Parisien, η επίθεση φαίνεται ότι ήταν καλά προετοιμασμένη, αφού έγινε ώρα που ήταν παρόντες όλοι οι δημοσιογράφοι και οι δράστες φέρεται να φώναζαν τα θύματα με τα ονόματά τους προτού τους εκτελέσουν. Κάποιοι από τους εργαζόμενους ανέβηκαν στην ταράτσα προκειμένου να γλιτώσουν. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν στο βόρειο Παρίσι και στη συνέχεια έκλεψαν ένα δεύτερο.



Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί που πέφτουν στα γραφεία του περιοδικού

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τριών δραστών. Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται ο κεντρικός τομέας του Παρισιού (Ile-de-France) και ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε τόπους λατρείας, καταστήματα, γραφεία μέσων ενημέρωσης και στα μέσα μεταφοράς. Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρντ Καζνέβ δήλωσε, μιλώντας την ώρα που λάμβανε χώρα ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Παρίσι, ότι όλη η γαλλική επικράτεια έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού μετά την επίθεση. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει ζητηθεί από όλους τους εισαγγελείς να ληφθούν όλες οι προφυλάξεις για να προστατευθούν τα συγκροτήματα Τύπου, οι πολιτιστικοί θεσμοί και οι δημόσιοι χώροι. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε τόπους λατρείας, καταστήματα, γραφεία μέσων ενημέρωσης και στα μέσα μεταφοράς.
Το Charlie Hebdo έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν σατιρικά καρτούν με τον Μωάμεθ κάτι που ξεσήκωσε αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο. Το 2011 είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία του περιοδικου βομβιστική επίθεση. Το τελευταίο tweet του περιοδικού ήταν ένα σκίτσο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.





Ολάντ: Θα τιμωρήσουμε τους δράστες

Για «μία τρομοκρατική επίθεση ασύγκριτης βαρβαρότητας» έκανε λόγο ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας. «Μία επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά μία εφημερίδας, κατά των δημοσιογράφων που ήθελαν πάντα να αποδεικνύουν ότι μπορούσαν να ενεργούν, στη Γαλλία, για την υπεράσπιση των ιδεών τους. Είχαν αστυνομικούς για την προστασία τους. Δολοφονήθηκαν άνανδρα» σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος. «Έχουμε ενεργοποιήσει το σχέδιο Vigipirate. Οι δράστες της επίθεσης αυτής θα διωχθούν. Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ. Οφείλουμε να ενεργήσουμε με αυστηρότητα, αλλά με γνώμονα την εθνική ενότητα. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, πολλές επιθέσεις έχουν αποτραπεί, γνωρίζαμε ότι δεχόμασταν απειλές διότι είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Θα τιμωρήσουμε τους δράστες» πρόσθεσε. Στο Μέγαρο των Ηλυσίων, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.



Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, είπε ότι «η Γαλλία είναι συγκλονισμένη, κάθε γάλλος πολίτης είναι τρομοκρατημένος». Από την πλευρά της η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν ΛεΠεν είπε: «Σήμερα είναι μία ημέρα συμπόνιας ως προς τα θύματα, την αστυνομία, τους δημοσιογράφους και τις οικογένειές τους». Η Λε Πεν σημείωσε ότι πρόκειται για μία «τρομοκρατική επίθεση που διέπραξαν φονταμενταλιστές ισλαμιστές».
Την επίθεση καταδίκασε και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας: «Η δημοκρατία μας δέχεται επίθεση, πρέπει να την υπερασπιστούμε». Ο Σαρκοζί έκανε λόγο για «βάρβαρη» επίθεση και για «άθλια πράξη που πλήττει την ανθρώπινη συνείδηση». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του γαλλικού Αριστερού Μετώπου, Ζαν Λυκ Μελανσόν χαρακτήρισε «δειλούς δολοφόνους» τους δράστες
Το γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους της Γαλλίας, καταδίκασε τη «βάρβαρη» επίθεση, λέγοντας ότι «συνιστά μια επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας». Ο πρόεδρός του, ο μουφτής του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού Νταλίλ Μπουμπακέρ, αναμένεται να μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας αργότερα την Τετάρτη, όπως έγινε γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός του.
Το CFCM, το οποίο εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στα θύματα και τις οικογένειές τους. «Καλούμε όσους παραμένουν προσηλωμένοι στις αξίες της Δημοκρατίας να αποφύγουν τις προκλήσεις, μοναδική χρησιμότητα των οποίων είναι να ρίξουν λάδι στη φωτιά», συνεχίζει η ανακοίνωση καλώντας επίσης «τη μουσουλμανική κοινότητα να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι σε πιθανές απόπειρες χειραγώγησής της από ομάδες με εξτρεμιστικούς στόχους, όποιες κι αν είναι αυτές». Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF) που πρόσκειται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/pyrobolismoi-sta-grafeia-tis-charlie-hebdo


Ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες της επίθεσης στη Charlie Hebdo

7/1/15

Μετά την επίθεση ξεκίνησε ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό στο Παρίσι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς η εκτίμηση των αρχών ήταν πως οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να βγουν εκτός της γαλλικής πρωτεύουσας. Η Πέμπτη κηρύχθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας ημέρα εθνικού πένθους, ενώ οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για τρεις ημέρες. Ο Φρανσουά Ολάντ σε σύντομο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό επανέλαβε την έκκληση για ενότητα στη χώρα. «Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει», τόνισε.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι δράστες της ένοπλης επίθεσης στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo κατά την οποία σκοτώθηκαν δώδεκα άτομα, δέκα δημοσιογράφοι – σκιτσογράφοι και δύο αστυνομικοί, έχουν ταυτοποιηθεί. Νωρίτερα η εφημερίδα Liberation μετέδωσε πως οι τρεις δράστες συνελήφθησαν, ωστόσο η πληροφορία διαψεύστηκε από τις αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν, σύμφωνα πάντα με γαλλικά μέσα, την αναγνώριση των τριών τζιχαντιστών του μακελειού στη Charlie Hebdo. Μάλιστα, μετά τη δημοσίευση ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών συνέστησε προσοχή στη μετάδοση των ειδήσεων. 
Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα περισσότερα γαλλικά μέσα αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 32χρονο και έναν 34χρονο - οι οποίοι φέρονται να είναι αδέρφια – ενώ ως τρίτος δράστης έχει αναγνωριστεί ένας 18χρονος. Η Le Monde ανέφερε πως η πληροφορία περί αναγνώρισης τρων τριών δραστών είχε επιβεβαιωθεί και από αστυνομικές πηγές.
Την Τετάρτη το πρωί τρεις ένοπλοι τζιχαντιστές εισέβαλαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo δολοφονώντας συνολικά δώδεκα ανθρώπους. Η Charlie Hebdo είχε βρεθεί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών για τα σατιρικά της σκίτσα για τον θρησκευτικό φονταμεταλισμό και τον Μωάμεθ. «Πήραμε εκδίκηση για τον Προφήτη!», φώναξαν οι δράστες κατά την επίθεση. Την επίθεση καταδίκασε σύσσωμος ο γαλλικός πολιτικός κόσμος και η διεθνής κοινότητα, ενώ ξέσπασε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στις οικογένειες των θυμάτων και αποτροπιασμού για την επίθεση των τζιχαντιστών. Κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων: «Είμαστε όλοι Charlie» (Je Suis Charlie).

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/liberation-synelifthisan-treis-ypoptoi-gia-makeleio-charlie-hebdo



Εντοπίστηκαν οι δυο ύποπτοι για την επίθεση στη Charlie Hebdo - Όλες οι εξελίξεις
8 Ιαν. 2015

Ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία για τη σύλληψη των δυο υπόπτων για την αιματηρή επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας τις οποίες επικαλούνται γαλλικά μέσα, ιδιοκτήτης βενζινάδικου, στη βόρεια Γαλλία, αναγνώρισε τους δυο εκτελεστές. Δεν έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής. Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς, σήμερα το πρωί στο Παρίσι. Μια αστυνομικός είναι νεκρή. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η επίθεση σχετίζεται με αυτήν στην εφημερίδα. Επιθέσεις σημειώθηκαν σε τεμένη σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σημειώνεται πως στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχει ένας καταιγισμός πληροφοριών, πολλές από τις οποίες είναι ανεπιβεβαίωτες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να δημιουργείται σύγχυση. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, από την πλευρά του, συνιστά προσοχή στη μετάδοση πληροφοριών και έχει ανακοινώσει πως θα ενημερώνει το κοινό για την εξέλιξη των ερευνών. 
Στο μεταξύ επτά άτομα κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την αιματηρή επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Όπως αναφέρει το BBC πρόκειται για άτομα που σχετίζονται με τους δυο υπόπτους για την επίθεση οι οποίοι φέρεται πως είναι αδέρφια. Οι γαλλικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μάλιστα φωτογραφίες των δύο ανδρών που θεωρούνται «οπλισμένοι και επικίνδυνοι». Ένα τρίτο άτομο που σχετίζεται με τα δυο αδέρφια παραδόθηκε στην αστυνομία. Πρόκειται για έναν 18χρονο, που όπως αναφέρει ο ίδιος και επιβεβαώνουν συμμαθητές του, την ώρα της επίθεσης ήταν στο σχολείο. Ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, από τη στιγμή που το όνομά του εμφανίστηκε στα social media.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις από το France24



«Εντοπίστηκαν» στη Βόρειο Γαλλία οι καταζητούμενοι

Ιδιοκτήτης βενζινάδικου, στη βόρεια Γαλλία, αναγνώρισε τους δυο καταζητούμενους Σερίφ και Σαϊντ Κουασί, 32 και 34 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι επέβαιναν σε ένα Renault Clio με πλαστές πινακίδες και φορούσαν κουκούλες. Όπλα διακρίνονταν στο πίσω μέρος του οχήματος. Οι δυο ένοπλοι έκλεψαν βενζίνη και τρόφιμα από το βενζινάδικο περίπου στις 10.30 σήμερα το πρωί και κατευθύνθηκαν προς το Παρίσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πυροβολισμοί με μια νεκρή αστυνομικό

Περίπου στις 10.00 το πρωί σημειώθηκε νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στο Παρίσι. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχει σύνδεση με την αιματηρή επίθεση στη Charlie Hebdo. Οι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά μια σύλληψη ενώ αργότερα διαψεύστηκαν. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που έλαβε χώρα στο προάστιο Πορτ ντε Σατιγιόν, στα νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η μία κατέληξε. 

Επιθέσεις σε τεμένη

Στο μεταξύ εμπρησμός σημειώθηκε σε εστιατόριο κεμπάμπ στη Βιλφράνς – σιρ -Σαόν, αρκετά κοντά σε τοπικό τζαμί. Η αστυνομία υποστηρίζει πως δεν διαφαίνεται καμία διασύνδεση με την πολύνεκρη επίθεση στην Charlie Hebdo. Δεν αναφέρθηκαν θύματα. 
Στόχοι επιθέσεων έπεσαν επίσης δύο λατρευτικούς χώρους, σε ένα τέμενος στη Μανς (ανατολική Γαλλία) και σε μια μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας. Επίσης δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα. 
Τα μέτρα ασφαλείας στις περιοχές που υπάρχουν τζαμιά είναι αυξημένα.

Η επίθεση στη Charlie Hebdo 

Οι ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν χθες στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας 12 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και το διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Stephane Charbonnier. Άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Από αυτούς οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε νωρίτερα ότι ο νεότερος εκ των τριών ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση εγγράφου της αστυνομίας, στο οποίο κατονομάζονταν οι τρεις ένοπλοι ως ο Σαΐντ Κουατσί γεννηθείς το 1980, ο Σερίφ Κουατσί γεννηθείς το 1982 και ο Χαμίντ Μουράντ γεννηθείς το 1996. Ωστόσο για τον 18χρονο Χαμίντ Μουράντ, ο οποίος παρουσιάστηκε  οικειοθελώς την Πέμπτη στην αστυνομία, εγείρονται ερωτήματα για τη συμμετοχή του στην επίθεση. Ο ίδιος αναφέρει, και επιβεβαιώνουν συμμαθητές του, πως την ώρα της επίθεσης ήταν στο σχολείο. Οι αρχές συνέδεσαν τον 18χρονο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, λόγω συγγενικής σχέσης με τους δύο δράστες.
Ο 32χρονος Σερίφ Κουασί είχε απασχολήσει τις γαλικές αρχές το 2005 όταν είχε συλληφθεί και συνδεθεί με πυρήνα τζιχαντιστών. Η σύζυγός του είναι η αδελφή του Χαμίντ Μουράντ. Ο 34χρονος Σαΐντ Κουασί είναι αδελφός του Σερίφ και δεν έχει φάκελο στην αστυνομία. Είναι Γάλλοι υπήκοοι με αλγερινή καταγωγή και μεγάλωσαν σε ορφανοτροφεία της Γαλλίας μετά το θάνατο των δύο γονιών τους.

Η Charlie Hebdo στο στόχαστρο

Η Charlie Hebdo είχε βρεθεί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών για τα σατιρικά της σκίτσα για τον θρησκευτικό φονταμεταλισμό και τον Μωάμεθ. «Πήραμε εκδίκηση για τον Προφήτη!», φώναξαν οι δράστες κατά την επίθεση. Την επίθεση καταδίκασε σύσσωμος ο γαλλικός πολιτικός κόσμος και η διεθνής κοινότητα, ενώ ξέσπασε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στις οικογένειες των θυμάτων και αποτροπιασμού για την επίθεση των τζιχαντιστών. Κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων: «Είμαστε όλοι Charlie» (Je Suis Charlie)

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/paradothike-stin-astynomia-o-enas-drastis-tis-epithesis-stin-charlie-hebdo


Είμαστε όλοι Charlie... (Je Suis Charlie) - Ημέρα πένθους

8 Ιαν. 2015

«Είμαστε όλοι Charlie» (Je Suis Charlie). Αυτό είναι το μήνυμα που κυριαρχεί στον Τύπο, το διαδίκτυο αλλά και στους δρόμους μετά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo που κόστισε δώδεκα ζωές.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους γαλλικών πόλεων για εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων και τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση των τζιχαντιστών στην εφημερίδα. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στο Βερολίνο και στη Ρώμη.
Αφιερωμένα στη μνήμη των θυμάτων όλα τα πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων αλλά και των ελληνικών. Τη δική τους απάντηση δίνουν για τη δολοφονία των συναδέλφων τους σκιτσογράφοι από όλο των κόσμο.
«Αυτή είναι η ελευθερία την οποία σκοτώνουν» γράφει η Humanite
«Δεν θα σκοτώσουν την ελευθερία» το μήνυμα της Parisien
«Δολοφονήθηκε η ελευθερία» το μήνυμα της Figaro
«Είμαστε όλοι Charlie», γράφει η Liberation.
Ελευθερία - Βαρβαρότητα 0-12 για την L'Equipe
Και ο ελληνικός τύπος εκφράζει σήμερα τον αποτροπιασμό του για την αιματηρή επίθεση στη Γαλλία.
«Οι πένες νικούς τις σφαίρες», είναι το μήνυμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
«Είμαι Charlie», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Αυγής για το τρομο-έγκλημα στο Παρίσι.
«Στόχος οι ελευθερίες της Ευρώπης», για τη σημερινή Καθημερινή.
Ως ψυχρώ δολοφονία της ελευθερίας του λόγου, περιγράφει τη φρίκη στο Παρίσει η εφημερίδα Τα Νέα.
Για το άιμα και τον τρόμο στην καρδιά της Ευρώπης μιλάει και το Έθνος.
Αδιανόητη χαρακτηρίζει την επίθεση για τα σκίτσα του Μωάμεθ στο Παρίσι, η Δημοκρατία.
Τη δική τους απάντηση σηκώνοντας την πένα τους ενάντια στην τρομοκρατία δίνουν και σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο.

http://tvxs.gr/news/kosmos/eimaste-oloi-charlie-je-suis-charlie

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης στη Charlie Hebdo - Ανθρωποκυνηγητό

8 Ιαν. 2015

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στη σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo, τα αδέλφια Σαΐντ και Σερίφ Κουατσί, 34 και 32 ετών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην επαρχία Aisne, στην περιοχή Βιγιέ-Κοτερέ στη βόρεια Γαλλία, όπου οι δύο δράστες εγκατέλειψαν το δεύτερο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν. Νωρίτερα πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε και αστυνομική πηγή, ανέφεραν πως οι δράστες εντοπίστηκαν από πρατηριούχο σε περιοχή της Βόρειας Γαλλίας. τον οποίο και λήστεψαν.
Στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχει ένας καταιγισμός πληροφοριών, πολλές από τις οποίες είναι ανεπιβεβαίωτες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να δημιουργείται σύγχυση. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, από την πλευρά του, συνιστά προσοχή στη μετάδοση πληροφοριών και έχει ανακοινώσει πως θα ενημερώνει το κοινό για την εξέλιξη των ερευνών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν πολλές προσαγωγές, ενώ η χώρα βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό».
Σύγχυση επικράτησε με το τρίτο άτομο, που παρουσιάστηκε ως ο οδηγός των δραστών. Πρόκειται για έναν 18χρονο οποίος φέρεται να έχει συγγενική σχέση με τους δύο δράστες. Ο 18χρονος, τα στοιχεία του οποίου δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην αστυνομία, υποστηρίζοντας πως την ώρα της επίθεσης ήταν στο σχολείο, γεγονός που επιβεβαιώσαν και πολλοί συμμαθητές του στο διαδίκτυο, όπου έχει δημιουργηθεί και ένα κύμα υποστήριξης. Όπως δήλωσε ο 18χρονος προσήλθε στην αστυνομία για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, από τη στιγμή που το όνομά του εμφανίστηκε στα social media.
Στον απόηχο της επίθεσης σημειώθηκαν περιορισμένες επιθέσεις κατά λατρευτικών χώρων των ισλαμιστών. Η γαλλική ισλαμική κοινότητα έχει καταδικάσει απερίφραστα τη βία και την τρομοκρατία, ενώ μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο διατυμπανίζουν τον αποτροπιασμό τους για τη φονική επίθεση στη Charlie Hebdo. «'Allahu Akber' ενώ δολοφονείται ανθρώπους; Είστε ντροπή για τη θρησκεία μου. Μακάρι οι νεκροί να αναπαυθούν εν ειρήνη», γράφουν μουσουλμάνοι στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας κάλεσε επίσης τους πιστούς να τηρήσουν σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 12 νεκρών του Charlie Hebdo, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.



Η ακροδεξιά επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα προωθώντας την ισλαμοφοβία, ωστόσο ισχυρό είναι και το κίνημα υποστήριξης στους μουσουλμάνους. Την Πέμπτη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της Charlie Hebdo. Από το πλήθος στο κέντρο του Παρισιού, από τους πολιτικούς σε κλειστές αίθουσες και από τους επιβάτες στα σταματημένα μετρό και λεωφορεία, μέχρι τους φοιτητές στα πανεπιστήμια και, έξω από τα σύνορα, στα γραφεία της ΕΕ, Γάλλοι και πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο στάθηκαν όρθιοι ενάντια στη βαρβαρότητα. Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί μια διακομματική συγκέντρωση ενότητας ενάντια στην τρομοκρατική επίθεση, μια «φωνή ενότητας υπέρ των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας του Τύπου». Εν όψει της συγκέντρωσης εκφράζονται διαφωνίες για τη συμμετοχή ή μη του ακροδεξιού και ξενόφοβου Εθνικού Μετώπου, με πολλούς να αναφέρονται πως είναι εκδήλωση για τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τη Μαρίν Λεπέν να καταγγέλλει τον «αποκλεισμό» της, υποστηρίζοντας πως θεωρεί «προφανές» ότι πρέπει να προσκληθεί να μετάσχει στη συγκέντρωση.

«Ήρωες» για το Ισλαμικό Κράτος οι δράστες

Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος, η τζιχαντιστική οργάνωση που έχει κηρύξει χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ και έχει καλέσει εξτρεμιστές σε όλο τον κόσμο να εξαπολύσουν επιθέσεις ως «μοναχικοί λύκοι», χαρακτήρισε «ήρωες» τους δράστες της επίθεσης Charlie Hebdo. «Οι ήρωες τζιχαντιστές σκότωσαν 12 δημοσιογράφους και τραυμάτισαν περισσότερους από 10 που εργάζονται στην εφημερίδα Charlie Hebdo, για να πάρουν εκδίκηση για τον προφήτη Μωάμεθ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την τζιχαντιστική οργάνωση να τονίζει πως η σατιρική εφημερίδα «δεν σταμάτησε να υποτιμά τον προφήτη από το 2003».

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/sta-ixni-ton-draston-tis-epithesis-sti-charlie-hebdo

Νεκροί οι δύο δράστες της Charlie Hebdo, σώθηκε ο όμηρος σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ - Οι τελευταίες εξελίξεις

9 Ιαν. 2015

Νεκροί οι Σαΐντ και Σερίφ Κουατσί, οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ που μετέδωσαν την πληροφορία, ο όμηρος που κρατούσαν είναι σώος. Προηγήθηκε επίθεση της αστυνομίας, στα πλαίσια της γιγαντιαίας επιχείρησης  για τη σύλληψη των δραστών. Νωρίτερα, οι δράστες είχαν οχυρωθεί σε τυπογραφείο, κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ βορειοανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους υπόπτους και τις αστυνομικές δυνάμεις. Ένας όμηρος. Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις. Νέα ομηρία σε άλλο σημείο στο Παρίσι από τζιχαντιστή που ζητά την απελευθέρωση των δύο δραστών της επίθεσης στη Charlie Hedbo. Ο δράστης φέρεται να είναι ο τζιχαντιστής που δολοφόνησε την αστυνομικό την Πέμπτη, στο Παρίσι, και να ανήκει στην ίδια τζιχαντιστική οργάνωση με τους αδελφούς Κουατσί. Το τέταρτο μέλος που αναζητείται είναι μια γυναίκα, που επίσης φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, και ενδέχεται να συμμετέχει στην ομηρία στο παντοπωλείο στο Παρίσι. 
Σχετικά με την ομηρία στο τυπογραφείο, με δράστες τους αδελφούς Κουατσί, στην περιοχή έχουν σπεύσει οι επίλεκτες γαλλικές δυνάμεις καθώς και ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ πραγματοποιούν πτήσεις πέντε ελικόπτερα. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, να απομακρυνθούν από τα παράθυρα και να σβήσουν τα φώτα. Οι δυνάμεις ασφαλείας ζητούν επίσης από τους δημοσιογράφους να αποφεύγουν την βιντεοσκόπηση, ώστε να μην αποκαλύπτουν τις μετακινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Το χρονικό της καταδίωξης

Το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών σε αυτοκινητόδρομο, βορειοανατολικά του Παρισιού στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαρλ Ντε Γκωλ. Νωρίτερα σημειώθηκε κλοπή αυτοκινήτου το Μοντανί -Σεντ Φελισιτέ. Κατά το περιστατικό αναγνωρίστηκαν οι δυο δράστες, Σερίφ και Σαίντ Κουασί.
Αρχικά τα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι κατά την ανταλλαγή πυρών υπήρξαν θύματα. Η πληροφορία διαψεύστηκε από την εισαγγελία του Παρισιού. Λίγο αργότερα ο υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο δραστών.



http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/pyrobolismoi-se-aytokinitodromo-toy-parisioy

Ένας όμηρος διηγείται: Ήρθα αντιμέτωπος με τον Κουλιμπαλί - Μαρτυρία

13 Ιαν. 2015

Ένας από τους ομήρους του εβραϊκού παντοπωλείου της Πορτ ντε Βανσέν στο Παρίσι διηγήθηκε στη γαλλική εφημερίδα Libération τις συνθήκες της επίθεσης, του θανάτου των τεσσάρων θυμάτων και της τελικής εισβολής της αστυνομίας. (Μετάφραση – Νοηματική απόδοση στα ελληνικά: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος)
Ο Νεσίμ Κοέν και η σύντροφός του Μαρί Ντ. (τα ονόματα έχουν αλλάξει κατόπιν αιτήματός τους), ηλικίας 37 ετών και οι δύο, ήταν μεταξύ των ομήρων που είχε πιάσει ο τζιχαντιστής, Αμεντί Κουλιμπαλί, κατά την εισβολή του στο εβραϊκό παντοπωλείο της Πορτ ντε Βανσέν, που οδήγησε στο θάνατο των Γιοάβ Χατάμπ, Φιλίπ Μπραχάμ, Γιόχαν Κοέν και Φρανσουά-Μισέλ Σααντά, αμέσως μόλις επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Raid.
«Εκείνη την Παρασκευή, πήγαμε μαζί με τη φίλη μου να κάνουμε λίγα ψώνια λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού. Είχε αρκετό κόσμο στα ταμεία και τους διαδρόμους. Ξαφνιkά, άκουσα μια πολύ δυνατή έκρηξη. Λόγω του ότι εξασκούμαι στο άθλημα της σκοποβολής, σκέφτηκα αμέσως πως επρόκειτο για πυροβολισμό. Κόσμος πολύς όρμησε προς το βάθος του καταστήματος. Η φίλη μου κι εγώ τους ακολουθήσαμε, κατεβαίνοντας στην αποθήκη, η οποία οδηγούσε σε έναν ψυχρό θάλαμο. Εκεί, βρεθήκαμε μερικές δεκάδες άτομα, μαζί με γυναίκες και παιδιά. Μέσα σε πέντε λεπτά, κατέβηκε μια υπάλληλος του καταστήματος: μας είπε πως εάν δεν ξανανεβαίναμε, ο τρομοκράτης θα σκότωνε όλους όσους παρέμεναν στο πάνω μέρος του παντοπωλείου.
Η φίλη μου κι εγώ βρήκαμε το κουράγιο και πιασμένοι χέρι-χέρι αποφασίσαμε να ανεβούμε. Ένας ακόμη νεαρός μας ακολούθησε. Φτάνουμε μέσα στο κατάστημα κι ο νεαρός αντιλαμβάνεται ότι ο Κουλιμπαλί έχει τοποθετήσει ένα από τα καλάσνικοφ επάνω σ’ένα χαρτοκιβώτιο. Το αρπάζει και επιχειρεί να πυροβολήσει εναντίον του τρομοκράτη. Κρύβομαι πίσω από ένα διάδρομο και ακούω μια έκρηξη. Μόλις κοιτάζω εκ νέου, βλέπω το νεαρό πεσμένο στο έδαφος. Ο Κουλιμπαλί μας λέει: «Κοιτάξτε τι έπαθε μόλις τώρα κάποιος που επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Τότε κατάλαβα ότι άλλα τρία άτομα είχαν χτυπηθεί: το ένα βρισκόταν πεσμένο κοντά στην είσοδο του καταστήματος, τα άλλα δύο στο ύψος των ταμείων.
«Mια τραυματισμένη γυναίκα φαινόταν να πνίγεται. Τότε, ο Κουλιμπαλί μας ρώτησε: Θέλετε να την καθαρίσω; Εμείς απαντήσαμε αρνητικά και έτσι εκείνος δεν έκανε τίποτα. Ύστερα από μισή ώρα, η γυναίκα σταμάτησε να κάνει θόρυβο. Όσο για εμάς, ήμαστε 17 μέσα στο μαγαζί, συν μερικά άτομα που είχαν μείνει κάτω.
Ο Κουλιμπαλί μας ζήτησε να ρίξουμε ξαπλωτά στο έδαφος μερικά καρότσια, έτσι ώστε οι γυναίκες να μπορούν να καθίσουν. Ρώτησε την ταμία εάν παρέμενε κόσμος κάτω στην αποθήκη. Εκείνη πήγε να το επαληθεύσει και λίγο μετά ανέβηκαν στο κατάστημα κι άλλα άτομα. Ο Κουλιμπαλί δεν κατέβηκε ποτέ μόνος του στην αποθήκη: ήξερε, αναμφίβολα, ότι εάν έκανε κάτι τέτοιο, θα μπορούσαμε να μπλοκάρουμε την πόρτα ξοπίσω του. Μου ζήτησε να αρπάξω τις κάμερες παρακολούθησης του καταστήματος και εν συνεχεία να κλειδώσω την έξοδο κινδύνου στην πίσω πλευρά του καταστήματος. Αντιλήφθηκα ότι είχε μαζί του μια κάμερα GoPro και έναν υπολογιστή: έβγαλε την κάρτα μνήμης από την κάμερα, την έβαλε στον υπολογιστή. Έμοιαζε σαν να πείραζε τις εικόνες στην οθόνη.
Ο Κουλιμπαλί κατάλαβε ότι κοιτούσα τα πυροβόλα που κρατούσε και τότε μου είπε: «Είδες; Είμαι καλά οπλισμένος». Είχε δύο καλάσνικοφ, δύο αυτόματα πιστόλια, ένα σιδηρολοστό και ένα μαχαίρι. Αντιλήφθηκα επίσης δύο μασούρια δυναμίτη στην τσάντα του.
Δεν μπορώ να πω ότι μας παρακολουθούσε στενά. Στην πραγματικότητα, ήμαστε σχεδόν χαλαροί. Προσπάθησα, μάλιστα, να του δείξω τη συμπάθειά μου: του είπα ότι προερχόμασταν από το ίδιο περιβάλλον, ότι μεγαλώσαμε στο ίδιο προάστιο κλπ. Δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν επιφυλακτικός μαζί μας: μπορούσαμε να μετακινηθούμε μέσα στο μαγαζί. Σε κάποια φάση, περιηγήθηκε στους διαδρόμους για να φτιάξει ένα σαντουιτσάκι. Μας είπε: «Άντε παιδιά, σαν στο σπίτι σας». Του απάντησα: «Είσαι ευγενικός, μάγκα μου, αλλά μου έχεις κόψει λίγο την όρεξη». Ωστόσο, δεν μας άφησε να καπνίσουμε. 
Μας είπε εν τάχει ποιος ήταν: πως ήταν αυτός που είχε σκοτώσει την αστυνομικό στο Μονρούζ. Μας εξήγησε ότι ενεργούσε «στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους», για λογαριασμό του χαλιφάτου, όλα αυτά... Μας είπε, μάλιστα, ότι δεν είχε κάτι εναντίον των Εβραίων, αλλά ότι πληρώναμε τους φόρους μας στο γαλλικό κράτος και το στηρίζαμε. Είπε ότι γνώριζε καλά τους αδελφούς Κουασί, κι ότι είχε κάνει φυλακή μαζί τους.
Στη συνέχεια, θέλησε να μιλήσει με το τηλεοπτικό κανάλι BFM. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον για το κανάλι αυτό. Ζήτησε σε έναν από εμάς να συνδέσουμε έναν υπολογιστή που βρισκόταν στο γραφείο του μαγαζιού για να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Όπως η τηλεόραση δεν έδινε πάντοτε σωστές ειδήσεις, τσατίστηκε. Είπε: «Μα τι λένε ότι δεν υπάρχουν νεκροί; Θα δουν εάν δεν υπάρχουν νεκροί». Τηλεφώνησε στο BFM και τους ζήτησε να αλλάξουν το κρόουλ των ειδήσεων. Στη συνέχεια νομίζω ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις Αρχές, γιατί τους μετέφερε τις αξιώσεις του: ήθελε την άμεση απόσυρση όλων των γαλλικών στρατευμάτων από όλα τα ισλαμικά κράτη.
Οι ρόλοι αντιστράφηκαν μέσα σε μια στιγμή στους κόλπους της ομάδας των ομήρων. Όπως μερικοί είχαν μαζί τους τηλέφωνο, έδιναν διακριτικά πληροφορίες στην αστυνομία. Ένας άλλος ασχολούνταν με τον υπολογιστή, ενώ εγώ προσπαθούσα να τον κρατήσω απασχολημένο όσο περισσότερο μπορούσα. Ήταν στιγμές που αναρωτιόμουν εάν θα έπρεπε να κάνω κάτι εναντίον του, γιατί μου φαινόταν πολύ χαλαρός. Όμως, αμέσως σκεφτόμουν  το νεαρό που πυροβολήθηκε. Ύστερα, ο Κουλιμπαλί μας είπε ότι θα πήγαινε να κάνει την προσευχή του. Αυτό διήρκεσε το λιγότερο δεκαπέντε λεπτά, οπότε τον χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο. Ειδοποιήσαμε τις Αρχές. Αλλά δεν ήμαστε σίγουροι για τη στιγμή της επίθεσης.
Εν συνεχεία, ο Κουλιμπαλί πήγε να ασχοληθεί με τα εκρηκτικά του, Τότε ακριβώς η RAID έσπασε με δύναμη την τζαμαρία. Ο Κουλιμπαλί φώναξε. Έτρεξε προς την έξοδο κινδύνου στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Έγινε μια εκτυφλωτική λάμψη που με ζάλισε. Κι έπειτα άρχισε να σηκώνονται τα σιδερένια ρολά στην είσοδο του καταστήματος. Ο Κουλιμπαλί πέρασε πολύ κοντά από τους ομήρους χωρίς να τραβήξει κάποιον από αυτούς από το έδαφος. Κατευθύνθηκε τρέχοντας προς τους αστυνομικούς κι άρχισε να πυροβολεί. Ήμουν κατά το ήμισυ ξαπλωμένος στο βάθος του μαγαζιού. Όταν τον είδα να πέφτει, φώναξα: «Βγαίνουμε!».
Αμέσως με άρπαξαν οι αστυνομικοί και με οδήγησαν σε ασφαλές μέρος. Μας οδήγησαν στην περιοχή του Οτέλ Ντιέ, και μετά μας οδήγησαν για κατάθεση στην Αποβάθρα των Ορφέβρ. Σκεφτόμουν πολύ τη μητέρα μου, στην οποία είχα τηλεφωνήσει κατά τη διάρκεια της ομηρίας, για να της πω ότι αναμφίβολα θα πέθαινα. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάρω ρεπό για καμιά βδομάδα από τη δουλειά μου...».

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/enas-omiros-diigeitai-irtha-antimetopos-me-ton-koylimpali

Νεκρός ο δράστης και της δεύτερης ομηρίας

10 Ιαν. 2015

Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά μέσα, ο δράστης της δεύτερης ομηρίας στο Παρίσι, που σημειώθηκε παράλληλα με την ομηρία στο τυπογραφείο, κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ βορειοανατολικά του Παρισιού, με δράστες τους δύο αδελφούς τζιχαντιστές, Σαΐντ και Σερίφ Κουατσί, που εξαπέλυσαν την επίθεση στη Charlie Hebdo, κατά την οποία σκοτώθηκαν δώδεκα άτομα. Ο δράστης της δευτερης ζητούσε την απελευθέρωση των δύο τζιχαντιστών Σαΐντ και Σερίφ Κουατσί.
Πρόκειται για τον Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος φέρεται και ως ο δράστης της δολοφονίας της αστυνομικού στο Παρίσι. Στη δημοσιότητα και τα στοιχεία μιας γυναίκας, της Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία παρουσιάζεται ως συνεργάτης του Κουλιμπαλί στη δολοφονία της αστυνομικού. Οι Κουλιμπαλί, Μπουμεντιέν και τα δύο αδέλφια Κουατσί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανήκουν στην ίδια τζιχαντιστική οργάνωση. 
Ο Αμεντί Κουλιμπαλί είχε εισβάλει σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ σε ανατολικό προάστιο του Παρισιού. Αναφορές έκαναν λόγο για αρκετούς ομήρους. Νωρίτερα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρχαν δύο νεκροί καθώς ο δράστης άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ κατά την είσοδό του στο χώρο. Άλλες πηγές έκαναν λόγο μόνο για τραυματίες.



http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/gallia-nea-ypothesi-omirias-se-ebraiko-pantopoleio


Κληρικός του Ισλαμικού Κράτους: Εμείς αιματοκυλίσαμε το Παρίσι, θα ακολουθήσουν Βρετανία και ΗΠΑ

9 Ιαν. 2015

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που έχει κηρύξει χαλιφάτο σε εδάφη που έχει καταλάβει σε Ιράκ και Συρία, σύμφωνα με διεθνή μέσα, βρίσκεται σύμφωνα με κληρικό των τζιχαντιστών πίσω από την αιματηρή επίθεση στη Charlie Hebdo και τις ομηρίες στο Παρίσι, και απείλησε πως «θα ακολουθήσουν Βρετανία και ΗΠΑ».
Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, ο κληρικός Αμπού Σαάντ Αλ Ανσαρί σε κήρυγμά του στη Μοσούλη, το προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ανέφερε πως την επίθεση στο Παρίσι πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος και πρόσθεσε πως «θα ακολουθήσουν η Βρετανία και οι ΗΠΑ». Μάλιστα τόνισε πως η απειλή αφορά όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν σκοτώσει μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Ωστόσο η αμερικανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το κατά πόσο οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι οργανωμένες από το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας πως οι δηλώσεις ενός κληρικού δεν αποτελούν επίσημη ανάληψη ευθύνης.

http://tvxs.gr/news/kosmos/klirikos-toy-islamikoy-kratoys-emeis-aimatokylisame-parisi-tha-akoloythisoyn-bretania-ka

Η Αλ Κάιντα Υεμένης αναλαμβάνει την ευθύνη για το Charlie Hebdo

14 Ιαν. 2015

Με ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα και εστάλη σε γαλλική εφημερίδα, η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι, κατά την οποία 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους.
Όπως αναφέρει στο βίντεο ανάληψης της ευθύνης η τρομοκρατική οργάνωση οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για την προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ και στους δράστες «ανατέθηκε» η επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο βίντεο εμφανίζεται ο ηγέτης της  Αλ Κάιντα στην Υεμένη. «Οι ήρωες στρατολογήθηκαν και έδρασαν» ανέφερε ο αρχηγός της ομάδας, Μπεν Αλί αλ Ανασί, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικό ιστότοπο μία εβδομάδα μετά την επίθεση.
Υπενθυμίζεται ότι πριν σκοτωθεί από την αστυνομία ο Σερίφ Κουασί -ένας από τους δύο δράστες- μιλώντας με το γαλλικό κανάλι BFMTV είχε δηλώσει ότι τον είχε χρηματοδοτήσει η Αλ Κάιντα της Υεμένης. «Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι» είπε ο 32χρονος, σύμφωνα με το ηχογραφημένο τηλεφώνημα που είχε μεταδοθεί μετά τη λήξη της κατάστασης ομηρίας. Πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Υεμένης αναφέρει στο πρακτορείο Reuters, ότι ο Σαΐντ Κουασί είχε συναντηθεί με τον Αουλάκι το 2011, λίγο πριν αυτός σκοτωθεί σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Στο μεταξύ δεν έλειψαν και οι προειδοποιήσεις με αφορμή τη σημερινή έκδοση του Charlie Hebdo των επιζώντων, το πανεπιστήμιο Αλ-Άζχαρ, ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς του σουνιτικού ισλάμ, το οποίο έχει την έδρα του στην Αίγυπτο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι «η δημοσίευση αυτών των προσβλητικών έναντι του προφήτη σκίτσων θα υποκινήσει το μίσος». Οι μουσουλαμνικές οργανώσεις της Γαλλίας από την άλλη κάλεσαν σε διατήρηση της ηρεμίας και σεβασμό της κοινής γνώμης.
Από το πρωί στα περίπτερα σχηματίζονται ουρές ανθρώπων που περιμένουν για να αγοράσουν την πρώτη έκδοση της σατιρικής εφημερίδας μετά το μακελειό στο Παρίσι. Το Charlie Hebdo κυκλοφορεί εκτάκτως σε 3 εκατ. αντίτυπα και 25 γλώσσες.

Σήμα της Europol για πιθανή επίθεση τζιχαντιστών

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομίες όλων των χωρών της Ευρωπαϊκης Ένωσης, μετά από κατεπείγον σήμα της Europol σχετικά με πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών, με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.
Το σήμα της Europol, εστάλη στις αστυνομίες των ευρωπαϊκών χωρών το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφέρονται τα ονόματα πέντε έως επτά τζιχαντιστών, που θεωρούνται ύποπτοι ότι πρόκειται να εκτελέσουν τρομοκρατικές ενέργειες.
Το σήμα αυτό εστάλη και στις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της στενής αστυνομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, με αίτημα να διερευνηθεί αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πέρασαν από την Ελλάδα και παράλληλα να υπάρχει επιφυλακή για την περίπτωση που εμφανιστούν τις επόμενες μέρες. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους και φωτογραφίες τους, ενώ αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη και έχουν διασυνδέσεις στον Λίβανο, την Σαουδική Αραβία και την Ρωσία.
Στην Ελλάδα δεν συντρέχει συναγερμός, ενώ οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρουν ότι πιθανές χώρες για εκδήλωση των τρομοκρατικών ενεργειών, φέρονται ότι είναι η Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.

http://tvxs.gr/news/kosmos/i-al-kainta-tis-yemenis-anelabe-tin-eythyni-gia-tin-epithesi-sto-charlie-hebdo


Νεκροί οι τρεις τζιχαντιστές και τέσσερις όμηροι - Ημέρες Χάους

10 Ιαν. 2015

Με συντονισμένες επιχειρήσεις οι αστυνομικές δυνάμεις σκότωσαν τους αδελφούς Σερίφ και και Σαΐντ Κουατσί στην περιοχή Dammartin κοντά στο διεθνή αερολιμένα «Charles De Gaulle» του Παρισιού, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη δολοφονική επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και από το πρωί της Παρασκευής κρατούσαν υπό ομηρία ένα άτομο σε τυπογραφείο. Ταυτόχρονα, νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας έπεφτε και ο Αμεντί Κουλιμπαλί, που κρατούσε ομήρους σε παντοπωλείο στην περιοχή της Vincennes. Οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης είναι συγκεχυμένες ως προς τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, με τα γαλλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο όμηρος που κρατούσαν τα δύο αδέλφια είναι σώος. Στην περίπτωση της ομηρίας στη Vincennes, γαλλικά μέσα αναφέρουν πως σκοτώθηκαν τέσσερις όμηροι, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εισβολής. 
Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσαν πηγές της γαλλικής αστυνομίας, οι δύο υποθέσεις ομηρίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, καθώς ο Κουλιμπαλί, τα δύο αδέλφια Κουατσί, αλλά και μια γυναίκα, η Χαγιάτ Μπουμεντιέν ανήκουν στην ίδια τζιχαντιστική οργάνωση. Νωρίτερα, οι Αρχές είχαν ανακοινώσει πως ο Κουλιμπαλί μαζί με την Μπουμεντιέν ήταν οι δράστες της δολοφονίας της δημοτικής αστυνομικού στη Vincennes την Πέμπτη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση ομηρίας στο τυπογραφείο κοντά στο αεροδρόμιο «Charles De Gaulle» τα αδέλφια Κουατσί βγήκαν εκτός κτιρίου ανοίγοντας πυρ κατά των αστυνομικών. Πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο όμηρος που κρατούσαν είναι σώος. Αντίθετα, στο εβραϊκό παντοπωλείο της Vincennes, η σύγκρουση έγινε μέσα στο κτίριο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς, με πυροβολισμούς και εκρήξεις να σημειώνονται στο σημείο κατά τη διάρκεια της εφόδου (Δείτε το βίντεο). Σημειώνεται πως ο Κουλιμπαλί είχε προειδοποιήσει πως σε περίπτωση εφόδου, θα σκότωνε ομήρους.

Δείτε το βίντεο από την έφοδο των αστυνομικών στο παντοπωλείο της Vincennes





http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/nekroi-kai-oi-treis-tzixantistes-sti-gallia


Νέο βίντεο από τη διαφυγή των αδελφών Κουασί - Ντοκουμέντο
13 Ιαν. 2015

Νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα από τη δράση των δύο τζιχαντιστών αδελφών Κουασί, κατά τη διαφυγή τους μετά την επίθεση στην Charlie Hebdo, όπου δολοφονήθηκαν δώδεκα άτομα.
Στο βίντεο τα αδέλφια Κουασί εμφανίζονται ψύχραιμα να βγαίνουν από το αυτοκίνητό τους φωνάζοντας, να γεμίζουν τα όπλα τους και να επιβιβάζονται για να συνεχίσουν την πορεία τους. Δευτερόλεπτα αργότερα μπροστά τους εμφανίζεται ένα περιπολικό, που τους κλείνει το δρόμο.
Οι δύο τζιχαντιστές βγαίνουν από το αυτοκίνητο και ανοίγουν πυρ κατά του περιπολικού, το οποίο υποχωρεί. Από θαύμα οι αστυνομικοί γλίτωσαν από τα πυρά. Οι δράστες επιβιβάζονται εκ νέου και αποχωρούν περνώντας μπροστά από το περιπολικό.



Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ δήλωσε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη απειλή των τελευταίων δέκα ετών, από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, όσον αφορά στην ασφάλειά της, καθώς τουλάχιστον 5.000 Ευρωπαίοι μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και κάποια στιγμή ενδέχεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Παράλληλα σημείωσε πως η Europol έχει ήδη μια βάση δεδομένων με 2,500 υπόπτους, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να υπάρχουν τρομοκρατικοί πυρήνες εν υπνώσει.
Έντονη είναι η κινητοποίηση των αρχών στην Ευρώπη, καθώς μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία υπάρχουν φόβοι χτυπήματος και σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ έρευνες έχουν διενεργηθεί και από την ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία. Η Europol έχει στείλει σήμα στις διωκτικές αρχές όλων των ευρωπαϊκών χωρών σύμφωνα με το οποίο τους ζητά να είναι πολύ προσεχτικοί καθώς ομάδα ισλαμιστών με διασυνδέσεις σε Λίβανο, Σαουδική Αραβία, Υεμένη μπορεί να περάσει απο ευρωπαϊκή χώρα είτε για να μεταβεί σε άλλη είτε για να πραγματοποιήσει χτύπημα.

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/neo-binteo-apo-ti-diafygi-ton-adelfon-koyasi


Τι δήλωσαν οι τζιχαντιστές της Γαλλίας λίγο πριν σκοτωθούν
10 Ιαν. 2015

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο δράστης της δολοφονίας της αστυνομικού την Πέμπτη, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, και της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο την Παρασκευή, και ο Σερίφ Κουασί, που μαζί με τον αδελφό του Σαΐντ, αιματοκύλισαν την σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και εν συνεχεία ταμπουρώθηκαν σε τυπογραφείο, λίγο πριν τις εφόδους των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των οποίων έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, μίλησαν στο γαλλικό δίκτυο BFMTV. Οι δηλώσεις των δύο τζιχαντιστών δημοσιοποιήθηκαν μετά τον τερματισμό των δύο ομηριών, που έληξαν με το θάνατο των τριών δραστών και τεσσάρων ομήρων.
Ο Αμεντί Κουλιμπαλί δήλωσε πως είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και ανέφερε πως συντόνισε τη δράση του με τις επιθέσεις των αδελφών Κουασί και «στόχος του ήταν να πλήξει τους Εβραίους». Από την πλευρά του ο Σερίφ Κουασί ανέφερε πως χρηματοδοτήθηκε για τις επιθέσεις από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. «Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως ο Ανουάρ αλ Αουλάκι, ηγετικό μέλος της Αλ Κάιντα της Υεμένης, σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Υεμένες, σύμφωνα με το Reuters, επιβεβαιώσαν πως ο Σερίφ Κουασί είχε όντως συναντηθεί με τον Αουλάκι το 2011.

Οι γαλλικές αρχές αναφέρουν πως οι Αμεντί Κουλιμπαλί, Σερίφ και Σαΐντ Κουασί ανήκαν στον ίδιο τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βόρειο Παρίσι. Σημειώνεται πως καταζητείται ακόμη μια γυναίκα, η 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιάν, τα στοιχεία της οποίας δημοσιεύτηκαν από τις αρχές, καθώς φέρεται να είναι συνεργάτης των τριών τζιχαντιστών, σύντροφος του Κουλιμπαλί και να εμπλέκεται στην δολοφονία της δημοτικής αστυνομικού την Πέμπτη στο Παρίσι.

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/ti-dilosan-oi-tzixantistes-tis-gallias-ligo-prin-skotothoyn

Γαλλία: Αίσιο τέλος στην υπόθεση ομηρίας στο Μονπελιέ

10 Ιαν. 2015

Παραδόθηκε αργά τη νύχτα της Παρασκευής ο ένοπλος, ο οποίος κρατούσε ομήρους από τις 17:00  δύο υπαλλήλους σε κοσμηματοπωλείο της νότιας Γαλλίας, με τις αστυνομικές αρχές να ανακοινώνουν πως όλοι οι υπάλληλοι απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Είχαν προηγηθεί πολύωρες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο δράστη και την Raid, την επίλεκτη μονάδα της γαλλικής αστυνομίας.
Ο δράστης συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Το μόνο στοιχείο που έχει γίνει γνωστό για εκείνον είναι η ηλικία του – 40 ετών – με τις Αρχές να μη δίνουν καμία άλλη πληροφορία για την ταυτότητά του.
Ο εισαγγελέας, Κριστόφ Μπαρέ, ξεκαθάρισε ότι το περιστατικό ουδεμία σχέση έχει με τις ομηρίες στην περιοχή του Παρισιού, οι οποίες είχαν σχέση με τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό. «Οι δύο πωλήτριες του καταστήματος δεν υπέστησαν βία, ούτε παρεμποδίστηκαν», διευκρίνισε.

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/gallia-aisio-telos-stin-ypothesi-omirias-sto-monpelie


Μαζική διαδήλωση στη Γαλλία μετά την επίθεση στη Charlie Hebdo - Διεθνής κατακραυγή
10 Ιαν. 2015

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συμμετάσχουν την Κυριακή σε μια μαζική πορεία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στον απόηχο των δολοφονικών επιθέσεων που πραγματοποίησαν ομάδες τζιχαντιστών στη χώρα, με αποκορύφωμα το μακελειό στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μάτια όλου του κόσμου είναι πλέον στραμμένα στη χώρα, με τη διεθνή κοινότητα να εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τις αιματηρές επιθέσεις μίσους που ανέλαβαν οι ακραίοι ισλαμιστές της αλ Κάιντα. 



Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το AFP, η φρίκη είναι έκδηλη παντού, αφού ακόμη και χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα αλλά και η Κούβα, απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα στα Ηλύσια Πεδία, ενώ την καταδίκη τους για τις επιθέσεις εξέφρασαν τόσο το Ισραήλ όσο και το Ιράν.
Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον και της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, οι χώρες των οποίων είχαν υποφέρει στο παρελθόν από εξτρεμιστικά χτυπήματα, ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσαν ότι την Κυριακή θα βρίσκονται στο Παρίσι. Αργά το βράδυ της Παρασκευής η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και οι πρωθυπουργοί πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν στη μαζική διαδήλωση στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Το πρωί του Σαββάτου, το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού ανέφερε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα συμμετάσχει και αυτός στην πορεία. Από τη συγκέντρωση έχει αποκλειστεί το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν. Η ίδια η Λεπέν έχει καταγγείλει «αξιοθρήνητο πολιτικό ελιγμό» εκ μέρους των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και της δεξιάς του Νικολά Σαρκοζί.
Στην πορεία της Κυριακής για την ελευθερία και τη δημοκρατία θα συμμετάσχουν Γάλλοι πολιτικοί, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και θρησκειών.

«Je suis Charlie»

Η φράση αυτή έγινε σύνθημα στα στόματα εκατομμυρίων πολιτών ανά τον κόσμο, ενώ δεν άργησε να γίνει και το δημοφιλέστερο hashtag (#JesuisCharlie) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram.
Μάλιστα, στο Twitter καταγράφηκαν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάνω από πέντε εκατομμύρια «τιτιβίσματα» (tweets), υπό το hashtag αυτό.

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/gallia-maziki-diadilosi-sto-parisi-meta-tin-epithesi-sti-charlie-hebdo

Η «ιστορική διαδήλωση» ηγετών και η μεγάλη υποκρισία - Ελευθερία Τύπου

14 Ιαν. 2015

Ηγέτες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι μετά την επίθεση στη Charlie Hebdo και τη διπλή ομηρία με το σύνολο των θυμάτων να φτάνει στους 16. Ένα από τα κεντρικά μηνύματα της διαδήλωσης ήταν η αποδοκιμασία όσων επιχειρούν με την τρομοκρατία να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης. Ωστόσο πολλοί από τους ηγέτες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, εκτός των άλλων πολιτικών τους αποφάσεων, δεν φημίζονται και για την ελευθερία του Τύπου στις χώρες τους.
Ο Daniel Wicham συγκέντρωσε ενδεικτικά κάποια στοιχεία για τους ηγέτες που διαδήλωσαν υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και τα παρουσίασε σε άρθρο του στον Independent. Μεταξύ των αναφορών του Daniel Wicham και ο Αντώνης Σαμαράς και η δράση των ελληνικών ΜΑΤ.

Σαουδική Αραβία

Στη διαδήλωση της Κυριακής συμμετείχε ο Σαουδάραβας πρέσβης στη Γαλλία. Δύο ημέρες νωρίτερα, την Παρασκευή, στη Σαουδική Αραβία ένας μπλόγκερ μαστιγώθηκε δημοσίως για τη δημιουργία μιας φιλελεύθερης ιστοσελίδας που θεωρήθηκε προσβλητική για το Ισλάμ. Εκτίει ποινή δέκα ετών μαζί με άλλους Σαουδάραβες ακτιβιστές και αντιφρονούτες.

Μπαχρέιν

Το παρών έδωσε και ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, της χώρας που βρίσκεται δεύτερη στον πίνακα με τον μεγαλύτερο αριθμό διώξεων κατά δημοσιογράφων (με βάση τον πληθυσμό). Επίσης η κυβέρνηση του Μπαχρέιν έχει κατηγορηθεί για τον βασανισμό της ανταποκρίτριας του France 24, Ναζέεχα Σαΐντ, για την κάλυψη των διαδηλώσεων το 2011.

Αίγυπτος

Στη διαδήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σουκρι. Συνολικά δεκαέξι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ παραμένουν φυλακισμένοι στην Αίγυπτο για την κάλυψη των γεγονότων στη χώρα μετά την ανατροπή του ισλαμιστή Προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι. Μεταξύ αυτών τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera.

Τουρκία

Η Τουρκία κατείχε το 2013 την πρώτη θέση παγκοσμίως για τις διώξεις κατά δημοσιογράφων. Σήμερα επτά δημοσιογράφοι παραμένουν στη φυλακή, ενώ το Δεκέμβριο οι αρχές συνέλαβαν ακόμη 23 άτομα μετά από επιχείρηση σε μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Την Τουρκία εκπροσώπησε ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ρωσία

Εκ μέρους της Ρωσίας στη διαδήλωση συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Στη Ρωσία δημοσιογράφοι και blogger διώκονται για «εγκλήματα» όπως «προσβολή κυβερνητικών αξιωματούχων» ή «προσβολή δικαστών». Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει επίσης κατηγορηθεί για λογοκρισία του Τύπου και παρεμπόδιση ανεξάρτητων διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Ισραήλ

Στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης ήταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Εκτός των υπόλοιπων εγκληματικών πολιτικών της ισραηλινής κυβέρνησης σε βάρος των παλαιστινίων, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έξι δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της τελευταίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης η ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι υπεύθυνη για δολοφονίες αμάχων κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε εγκαταστάσεις μέσων ενημέρωσης, πριν από δύο χρόνια. Επιπλέον κατηγορείται για «σκόπιμη στόχευση» δημοσιογράφων που καλύπτουν τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στη διαδήλωση και ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου τέσσερις μπλόγκερ παραμένουν φυλακισμένη για τις απόψεις τους. Επίσης ο δημοσιογράφος κρατήθηκε για ένα μήνα δίχως να έχει το δικαίωμα να επικοινωνήσει με κανέναν.

Κατάρ

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπεν Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί του Κατάρ, που διαδήλωσε στο Παρίσι, είναι ηγέτης του καθεστώτος που καταδίκασε σε ισόβια τον ποιητή Μουχαμάντ ιμπν Αλ Ντεέμπ Αλ Ατζαμί, τον Νοέμβριο του 2012, για δημόσια απαγγελία του ποιήματος Jasmine, που μιλάει για την εξέγερση στην Τυνησία κατά του Μπεν Αλί.

Παλαιστίνη

Ανάμεσα στους ηγέτες και ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής. Διώξεις κατά δημοσιογράφων σημειώνονται όμως και στην Παλαιστίνη. Σύμφωνα με τον Daniel Wicham, δικαστήρια στη Δυτική Όχθη καταδίκασαν δύο Παλαιστίνιους για προσβολή του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς το 2013 εξαιτίας μιας σατιρικής φωτογραφίας.

Αλγερία

Στην Αλγερία δημοσιογράφος κρατείται εδώ και 17 μήνες χωρίς δίκη. Το Νοέμβριο ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τυνησία

Στη διαδήλωση ήταν και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Τζομάα. Στην Τυνησία, τον Δεκέμβριο, στρατιωτικό δικαστήριο καταδίκασε σε τρία χρόνια μπλόγκερ με την κατηγορία της «δυσφήμισης του στρατού» για αναρτήσεις του στο Facebook. Η Διεθνής Αμνησία έχει ζητήσει την άμεση αποφυλάκισή του.

ΗΠΑ

Στο Φέργκιουσον, κατά τη διάρκεια τον διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό, η αστυνομία συνέλαβε δημοσιογράφο της Washington Post, ενώ και άλλοι δημοσιογράφοι τέθηκαν υπό κράτηση και απειλήθηκαν με διώξεις.

Ελλάδα

Για τον Αντώνη Σαμαρά και την Ελλάδα ο Daniel Wicham αναφέρεται στον τραυματισμό από τα ΜΑΤ της Τατιάνας Μπόλαρη και του Μάριου Λώλου. «Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα περιγράφουν τη στάση των αστυνομικών ενάντια στους δημοσιογράφους ως «απαράδεκτη».

Ηνωμένο Βασίλειο

Το 2013 οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κατηγορούν τις βρετανικές αρχές για «εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση της ελευθερίας της πληροφόρησης», καθώς ανάγκασαν τον Guardian να καταστρέψει σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του που περιείχαν έγγραφα του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πολωνία

Η αστυνομία συνέλαβε δύο δημοσιογράφους τον περασμένο Νοέμβριο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Οι οικογένειες των δύο συλληφθέντων ενημερώθηκαν δεν είχαν ενημερωθεί για 24 ώρες ενώ οι αρχές εμπόδιζαν τους δημοσιογράφους να επικοινωνήσουν ακόμη και με δικηγόρους.

http://tvxs.gr/news/internet-mme/i-istoriki-diadilosi-igeton-kai-i-megali-ypokrisia

Μέλος της ISIS δήλωνε σε βίντεο ο Αμεντί Κουλιμπαλί

11 Ιαν. 2015

Γνήσιο χαρακτηρίζουν οι γαλλικές αρχές το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, με τον τζιχαντιστή, Αμεντί Κουλιμπαλί, συνεργό των αδελφών Κουασί, να δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Το βίντεο αναρτήθηκε αμέσως μετά το θάνατο του Κουλιμπαλί κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο εβραϊκό παντοπωλείο της Πορτ ντε Βανσέν. Στο διάρκειας επτά λεπτών βίντεο, ο Κουλιμπαλί εμφανίζεται με κρατώντας όπλο, να κάνει ασκήσεις και να μιλάει μπροστά σε σημαία του ISIS.
«Ό,τι κάνουμε είναι απολύτως νομιμοποιημένο, δεδομένων όσων κάνετε εσείς». «Δεν μπορείτε να επιτίθεστε και να μην περιμένετε αντίποινα, άρα μην το παίζετε θύματα σαν να μην καταλαβαίνετε τι γίνεται», λέει ο 32χρονος στο βίντεο, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις πράξεις του ιδίου όσο και των συντρόφων του που προκάλεσαν το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.
Την ίδια στιγμή, κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο κι ένα ηχητικό απόσπασμα από τα όσα έλεγε ο Κουλιμπαλί στους ομήρους πριν την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Άφαντη η σύντροφος του Κουλιμπαλί

Συγκεχυμένες εξακολουθούν να παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται η μοναδική εν ζωή καταζητούμενη της «ομάδας Κουασί» και σύντροφος του Κουλιμπαλί, Χαγιάτ Μπουμεντιέν. Οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει διαφύγει στη Συρία.

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/melos-tis-isis-dilone-se-binteo-o-amenti-koylimpali

Τουρκία: Η καταζητούμενη τζιχαντίστρια της Γαλλίας είχε διαφύγει στη Συρία πριν την επίθεση 

12 Ιαν. 2015

Στη Συρία είχε διαφύγει η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, πριν τις επιθέσεις στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας υποστηρίζει η Τουρκία. Η 26χρονη τζιχαντίστρια η οποία καταζητείται από τις γαλλικές αρχές, ως υπεύθυνη για το θάνατο της δημοτικής αστυνομικού μία μέρα μετά την αιματηρή επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, φέρεται να βρίσκεται από τις 8 Ιανουαρίου σε έδαφος που ελέγχει το Ισλαμικό κράτος.
Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστη της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι και συνοδοιπόρου των αδελφών Κουασί, είναι η πλέον καταζητούμενη στη Γαλλία, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στους τζιχαντιστικούς πυρήνες που δρουν στη Γαλλία αν συλληφθεί.
Σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όμως στο πρακτορείο Ανατολή, η Μπουμεντιέν έφθασε στις 2 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μέσω Μαδρίτης και διέμεινε σε ξενοδοχείο, για να περάσει στη συνέχεια στις 8 Ιανουαρίου τα σύνορα με τη Συρία.

http://tvxs.gr/news/kosmos/toyrkia-i-katazitoymeni-tzixantistria-tis-gallias-eixe-diafygei-sti-syria-prin-tin-epith

Μέσω Τουρκίας διέφυγε στη Συρία η καταζητούμενη Μπουμεντιέν

12 Ιαν. 2015

Μέσω Τουρκίας φέρεται να διέφυγε στη Συρία η γυναίκα που καταζητείται από τις γαλλικές αρχές ως σύντροφος και συνεργός του Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος σκότωσε μια δημοτική αστυνομικό στο Παρίσι και στη συνέχεια τέσσερις ανθρώπους στην ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο στη γαλλική πρωτεύουσα. Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν εμφανίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε βίντεο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν φέρεται να έφτασε στην Τουρκία από τη Μαδρίτη στις 2 Ιανουαρίου, πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι. Διέμεινε σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη για δύο ημέρες και στη συνέχεια πέρασε στη Συρία στις 8 Ιανουαρίου.
«Εισήλθε στην Τουρκία στις 2 Ιανουαρίου προερχόμενη από τη Μαδρίτη. Υπάρχει οπτικό υλικό (που την εμφανίζει στο αεροδρόμιο). Στη συνέχεια κατέλυσε μαζί με ένα ακόμη άτομο σε ξενοδοχείο στο Καντίκιοϊ (περιοχή που βρίσκεται στον ασιατικό τομέα της Κωνσταντινούπολης). Έπειτα πέρασε στη Συρία στις 8 Ιανουαρίου», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η 26χρονη Μπουμεντιέν είχε εισιτήριο μετ’ επιστροφής, ωστόσο δεν το χρησιμοποίησε ποτέ για να επιστρέψει στη Γαλλία. Μαζί της φέρεται να ήταν ένα ακόμη άτομο με το όνομα Μεχντί Σαμπντρί Μπελχουσίν.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τόνισε πως δεν μπορούν να κατηγορηθούν οι τουρκικές αρχές για την διαφυγή της Μπουμεντιέν καθώς δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. Οι τουρκικές αρχές «πρώτα αναζητούν πληροφορίες και στη συνέχεια απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα ή και απευλαύνουν υπόπτους για τρομοκρατική δράση», ανέφερε.



Αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι ποιο ήταν το δεύτερο άτομο στη δολοφονία της αστυνομικού στο Παρίσι. Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν πως ο δράστης δεν έδρασε μόνος του αλλά υπήρχε ένα ακόμη άτομο, το οποίο εκτιμούσαν πως ήταν η Χαγιάτ Μπουμεντιέν. Ωστόσο η παρουσία της στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 2 Ιανουαρίου και η διαφυγή της για τη Συρία λίγες ημέρες αργότερα, ανατρέπει τις αρχικές εκτιμήσεις.

http://tvxs.gr/news/kosmos/meso-toyrkias-diefyge-sti-syria-i-katazitoymeni-mpoymentien-binteo

Βίντεο από την έφοδο στο τυπογραφείο και την ομηρεία στο Παρίσι

12 Ιαν. 2015

Αμοντάριστα πλάνα από την έφοδο στο τυπογραφείο όπου είχαν οχυρωθεί οι δυο τζιχαντιστές, τα αδέρφια Κουασί, αλλά και από την ομηρεία στο Παρίσι έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπ. Εσωτερικών.
Τα πλάνα δείχνουν την προετοιμασία των μελών της GIGN πριν την έφοδο στο τυπογραφείο της Νταμαρτέν, στη βόρεια Γαλλία. Στην συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ τα ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή.


Στα τελευταία λεπτά του βίντεο, φαίνονται οι όμηροι που απομακρύνονται πανικόβλητοι μετά την απελευθέρωσή τους από το εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι.

http://tvxs.gr/news/kosmos/binteo-apo-tin-efodo-sto-typografeio-kai-tin-omireia-sto-parisi

Με σκίτσα του Μωάμεθ το Charlie Hebdo «των επιζώντων»

12 Ιαν. 2015

Το επόμενο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, το οποίο προετοιμάζουν όσα μέλη της συντακτικής ομάδας γλίτωσαν από την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, θα σατιρίσει όπως το συνηθίζει πολιτικές και θρησκείες ενώ θα περιλαμβάνει σκίτσα και του προφήτη Μωάμεθ. Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της εφημερίδας μιλώντας στον ρ/σ France Info.
Όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο επόμενο φύλλο της Σαρλί Εμπντό, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, ο Ρισάρ Μαλκά απάντησε: «προφανώς. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα».
Το φύλλο που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, που έχει ονομαστεί «των επιζώντων», θα έχει τιράζ ενός εκατομμυρίου αντιτύπων και θα «μεταφραστεί σε 16 γλώσσες». «Ειρωνευόμαστε τους εαυτούς μας, τις πολιτικές, τις θρησκείες» υπογράμμισε ο Μαλκά.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός». «Όμως μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε και τα χειρότερα, που τα λέμε, για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ, διότι πέρα από την ενότητα των ωραίων συνθημάτων, αυτή είναι η πραγματικότητα της Σαρλί Εμπντό».
 
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/me-skitsa-toy-moameth-charlie-hebdo-ton-epizonton

Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo μετά την επίθεση - Je Suis Charlie



13 Ιαν. 2015

Με το πρωτοσέλιδο της φωτογραφίας θα κυκλοφορήσει η «Charlie Hebdo των επιζώντων», όπως έχει ονομαστεί. Πρόκειται για το πρώτη έκδοση της σατιρικής εφημερίδας μετά την επίθεση των τζιχαντιστών κατά την οποία σκοτώθηκαν δώδεκα άτομα μεταξύ αυτών οι βασικοί σκιτσογράφοι της Charlie Hebdo.
Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα της Γαλλίας την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου. Συνολικά θα τυπωθούν τρία εκατομμύρια φύλλα. Στο πρωτοσέλιδο εμφανίζεται ο Μωάμεθ, δακρυσμένος, κρατώντας ένα πλακάτ που γράφει «Je Suis Charlie», δηλαδή «Είμαι και εγώ Σαρλί», το σύνθημα που κυριαρχεί στις διαδηλώσεις ενάντια στην τρομοκρατία μετά την επίθεση. Το σκίτσο συνοδεύεται από το σχόλιο: «Όλα συγχωρούνται».
Η Έλσα Βολίνσκι, κόρη του Ζορζ Βολίνσκι, του δημοφιλούς Γάλλου σκιτσογράφου που δολοφονήθηκε από τους τζιχαντιστές στην επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ζήτησε από τους Γάλλους πολίτες να μην πέσουν στην παγίδα του ρατσιστικού μίσους. «Τότε οι σκιτσογράφοι της Charlie Hebdo θα έχουν πεθάνει για το τίποτα. Το Charlie Hebdo συμβόλιζε τον πόλεμο στα άκρα. Μαχόταν ενάντια στον θρησκευτικό φονταμεταλισμό αλλά και ενάντια στην ακροδεξιά. Μην πέσουμε στην παγίδα του ρατσιστικού μίσους», ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να συγχέονται οι τρομοκράτες με τη μουσουλμανική θρησκεία. 

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/istoriko-protoselido-tis-charlie-hebdo-meta-tin-epithesi

 

 

Τσόμσκι: Το έγκλημα στη Charlie Hebdo, θυμίζει Βελιγράδι


14 Ιαν. 2015

Noam Chomsky

Ο κόσμος αντέδρασε με τρόμο απέναντι στη δολοφονική επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Στους New York Times, ο βετεράνος Ευρωπαίος ανταποκριτής, Steven Erlanger, περιέγραψε με γλαφυρότητα τον άμεσο αντίκτυπο, αυτό που πολλοί αποκαλούν «11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας», ως «μια μέρα με σειρήνες, ελικόπτερα στον αέρα και ξέφρενα δελτία ειδήσεων, με τις αστυνομικές προστατευτικές ταινίες και τα ανήσυχα πλήθη, με το αίμα και τον τρόμο μέσα και γύρω από το Παρίσι». Η τεράστια διεθνής κατακραυγή συνοδεύτηκε από μια αντανάκλαση των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν σε αυτή την ωμότητα. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν μια Μάχη μεταξύ Πολιτισμών», έγραφε ο τίτλος ενός άρθρου στους New York Times.
Η αντίδραση και η αποστροφή για το έγκλημα που συντελέστηκε είναι δικαιολογημένη, καθώς είναι η αναζήτηση των βαθύτερων αιτιών, εφόσον έχουμε σταθερά κατά νου ορισμένες αρχές. Η αντίδραση έπρεπε να είναι απολύτως ανεξάρτητη από το τι πιστεύει κανείς για την εφημερίδα και για το τι προϊόν παράγει. Το παθιασμένο και πανταχού παρόν σύνθημα «Je Suis Charlie» αλλά και όλα τα παρόμοια με αυτό, δεν θα πρέπει ούτε κατά διάνοια να υπαινίσσονται οποιαδήποτε ταύτιση με το εν λόγω περιοδικό, τουλάχιστον ως προς το πλαίσιο της υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου. Αντίθετα, θα έπρεπε να εκφράζουν την υπεράσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης ασχέτως του τι πιστεύει κανείς για τα περιεχόμενα, ακόμη κι αν αυτά θεωρούνται μισητά κι αχρεία.
Ο Erlanger περιγράφει ζωηρά τη σκηνή της φρίκης. Επικαλείται τα λόγια ενός δημοσιογράφου που επέζησε και είχε δηλώσει: «Όλα ήταν σμπαραλιασμένα. Δεν υπήρχε πουθενά διέξοδος. Υπήρχε καπνός παντού. Ήταν τρομερό. Κόσμος ούρλιαζε. Έμοιαζε με εφιάλτη». Ένας άλλος δημοσιογράφος που επίσης γλίτωσε ανέφερε: «Έγινε μια τεράστια έκρηξη και μετά όλα σκοτείνιασαν». «Η σκηνή», όπως μετέδωσε ο Erlanger, «έμοιαζε πολύ με ένα σκηνικό όπου υπάρχουν σπασμένα τζάμια, διαλυμένοι τοίχοι, κομμάτια ξύλου ανάκατα, καμένη μπογιά και συναισθηματική συντριβή». Τουλάχιστον δέκα άτομα αναφέρεται πως σκοτώθηκαν επί τόπου κατά την έκρηξη, με άλλους 20 να αγνοούνται, «πιθανώς θάφτηκαν στα ερείπια».
Ωστόσο, αυτές οι δηλώσεις, όπως μας θυμίζει ο ακούραστος David Peterson, δεν προέρχονται από τα γεγονότα του Ιανουαρίου του 2015. Αντίθετα, προέρχονται από ένα ρεπορτάζ του Erlanger στις 24 Απριλίου 1999, το οποίο έπαιξε μόλις στην 6η σελίδα των New York Times και στο οποίο δεν δόθηκε η σημασία που δόθηκε στην επίθεση στη Charlie Hebdo. Το ρεπορτάζ του Erlanger αναφερόταν σε «μια πυραυλική επίθεση του ΝΑΤΟ (δηλαδή των ΗΠΑ) κατά του κτιρίουτης κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας, η οποία έθεσε εκτός λειτουργίας το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας».
Τότε, υπήρξε επίσημη δικαιολόγηση για την επίθεση. «Νατοϊκοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι υπεραμύνθηκαν της επίθεσης», αναφέρει ο Erlanger,  «ως μια προσπάθεια υπονόμευσης του καθεστώτος του Πρόεδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία». Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Kenneth Baco, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ότι «η σερβική τηλεόραση αποτελεί ως επί το πλείστον μέρος της δολοφονικής μηχανής του Μιλόσεβιτς, όπως είναι και ο στρατός του», δικαιολογώντας, έτσι, τη νομιμότητα της επίθεσης εναντίον του συγκεκριμένου στόχου.
Υπό το πρίσμα αυτό, μπορούμε αμέσως να κατανοήσουμε το σχόλιο στους New York Times από το δικηγόρο και γνωστό υπερασπιστή των ατομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης, Floyd Abrams, ότι η επίθεση στη Charlie Hebdo «είναι η πλέον απειλητική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας, απ’όσο μπορεί κανείς να εγγράψει στη ζώσα μνήμη». Και είναι αρκετά σωστός σε ό,τι αφορά τη «ζώσα μνήμη», η οποία τοποθετεί τις επιθέσεις εναντίον της δημοσιογραφίας αλλά και τις τρομοκρατικές πράξεις στις κατηγορίες που τους αρμόζουν: Τις δικές τους, οι οποίες είναι αποκρουστικές και τις δικές μας που είναι ενάρετες και εύκολα αποδεσμεύονται από τη ζώσα μνήμη.
Μπορούμε επιπλέον να θυμηθούμε ότι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές επιθέσεις των Ενάρετων στην ελεύθερη έκφραση. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω ένα και μόνον παράδειγμα, το οποίο διαγράφηκε πολύ εύκολα από τη «ζώσα μνήμη», η επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων στη Φαλούτζα το Νοέμβριο του 2004, ένα από τα χειρότερα εγκλήματα της εισβολής στο Ιράκ, που ξεκίνησε με την κατοχή του Γενικού Νοσοκομείου της Φαλούτζα. Βεβαίως, επρόκειτο για στρατιωτική κατοχή του νοσοκομείου, ένα σοβαρό έγκλημα πολέμου από μόνο του, ακόμα και πέρα από τον τρόπο που εξελίχθηκε, ένα έγκλημα που προβλήθηκε με ήπιο τρόπο σε πρωτοσέλιδο των New York Times, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία που απεικόνιζε το έγκλημα.
Το ρεπορτάζ έγραφε ότι «ασθενείς και υπάλληλοι του νοσοκομείου οδηγήθηκαν έξω από τους θαλάμους από πάνοπλους στρατιώτες και διατάχθηκαν να καθίσουν ή να πέσουν στο έδαφος, τη στιγμή που οι στρατιώτες έδεναν τα χέρα τους πίσω από τις πλάτες τους». Τα εγκλήματα απεικονίζονται ως απολύτως δικαιολογημένα: «Μέσω της επίθεσης αυτής, οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι εξόντωσαν ένα βασικό όπλο προπαγάνδας των μαχητών: το Γενικό Νοσοκομείο Φαλούτζα αλλοίωνε συστηματικά τον αριθμό των απωλειών των αμάχων».
Προφανώς, σε μια τέτοια υπηρεσία προπαγάνδας δεν θα μπορούσε να επιτραπεί η διασπορά της χυδαίας αισχρολογίας της. (Μετάφραση - Νοηματική απόδοση στα ελληνικά: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος))

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/chomsky-xtypima-kata-tis-charlie-hebdo-ena-apo-ta-polla-enantion-tis-eleytherias-tis


Charlie: Ελευθερία της έκφρασης και ηθικός πανικός


9 Ιαν. 2015

Αλέξανδρος Σακελλαρίου

Κοιτάζω τα δύο τεύχη της Charlie Hebdo με τη ζωή του Μωάμεθ πάνω στο γραφείο μου και αναρωτιέμαι μήπως και όσοι διαθέτουν τέτοιου είδους υλικό αποτελούν στόχο επίθεσης... Ο φόβος, δυστυχώς, είναι εδώ. Ήταν ήδη εδώ, στη δύση, έπειτα από την 11η Σεπτεμβρίου. Μαδρίτη, Λονδίνο, Βοστόνη, Παρίσι. Η χθεσινή επίθεση αποτελεί, εκτός των άλλων, ένα ακόμα πλήγμα εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και συμβάλλει στην καλλιέργεια του φόβου και της αυτο-λογοκρισίας, καθώς ήδη πολλά διεθνή έντυπα αρνήθηκαν να αναδημοσιεύσουν σατιρικά σκίτσα της εφημερίδας που δέχθηκε την επίθεση, ως ένδειξη συμπαράστασης, φοβούμενα αντίστοιχες επιθέσεις, όπως είχε συμβεί και με την υπόθεση των σκίτσων του Μωάμεθ που είχαν δημοσιευθεί το 2005 στη δανέζικη εφημερίδα Jyllands Posten.
Ας σημειωθεί ότι τότε η Charlie Hebdo ήταν ένα από τα λίγα έντυπα που τα είχαν αναδημοσιεύσει. Η εν λόγω επίθεση θέτει ξανά με επιτακτικό τρόπο πολλά ζητήματα: Βλασφημία, θρησκευτική ελευθερία, ελευθερία του τύπου και της έκφρασης, μετανάστευση, πολυπολιτισμικότητα, κ.ά. Ήδη το κίνημα PEGIDA στη Γερμανία αναρωτιέται μήπως μία τέτοια επίθεση έπρεπε να γίνει σε γερμανικό έδαφος πρώτα, για να αντιληφθούν το πρόβλημα οι κρατούντες, ενώ η αγγλική English Defence League, ένωση με κατ’εξοχήν αντι-ισλαμικό χαρακτήρα, αναρωτιέται πόσες ακόμα επιθέσεις θα χρειαστούν προκειμένου να κατανοήσουν οι πολιτικοί και οι αρχές το πρόβλημα. Θεωρείται μάλλον δεδομένο ότι για πολλά ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης (και) αυτή η επίθεση θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην αντι-μεταναστευτική και αντι-ισλαμική ρητορική και πρακτική τους. Προφανώς, η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη, αλλά τρία σημεία είναι κατά τη γνώμη μου πρωταρχικής σημασίας.
Το πρώτο είναι ότι η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. Καμία θρησκεία δεν μπορεί να τίθεται στο απυρόβλητο της σάτιρας ακόμα και της κακοπροαίρετης κριτικής και της ειρωνείας. Όπως μπορεί να κριθεί και να υποστεί σκληρή σάτιρα ένας πολιτικός, ακόμα και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της δημοκρατίας, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για κάθε θρησκεία, θεό και προφήτη και ίσως ακόμα περισσότερο. Ζητούμενο δεν είναι αν συμφωνούμε με αυτήν την κριτική, το περιεχόμενο και το ύφος της, αλλά η δυνατότητα που έχουμε να την επιτρέπουμε και εν συνεχεία να την κρίνει και να την επικρίνει ο οποιοσδήποτε με τη σειρά του. Σε διαφορετική περίπτωση, οδηγούμαστε στο οφθαλμός αντί οφθαλμού και συνεχείς πράξεις αντεκδίκησης, σε έναν φαύλο κύκλο με άλλα λόγια. Σε αυτό το πλαίσιο νόμοι κατά της βλασφημίας, που ισχύουν σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, πρέπει να καταργηθούν και οι θρησκείες να πάψουν να προστατεύονται από έναν όρο εντελώς ασαφή και πολλαπλώς ερμηνευόμενο. Άλλωστε ίσως είναι χρήσιμο να αναρωτηθούμε επιτέλους: Χρειάζονται πραγματικά οι θεοί την προστασία του νόμου; Βέβαια, η κατάργηση αυτού του είδους των διατάξεων είναι ένα μόνο μικρό και αρχικό βήμα προς την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης...
Το δεύτερο θέμα είναι η καλλιέργεια του ηθικού ή ίσως καλύτερα του θρησκευτικού πανικού που αναπτύσσεται ιδίως έπειτα από κάθε αντίστοιχο περιστατικό. Ας γίνει αντιληπτό ότι οι θρησκείες δεν σκοτώνουν υποχρεωτικά. Η τυφλή ιδεολογία που αρνείται τον αντίλογο και τον διάλογο και ο φανατισμός σκοτώνουν. Και αυτά τα εντοπίζουμε σε κάθε μορφής ιδεολογίες, πολιτικές, θρησκευτικές, και άλλες. Άλλωστε, δεν υπάρχουν μόνο οι τζιχαντιστές του ISIS, αλλά και χιλιάδες άλλοι φιλήσυχοι Μουσουλμάνοι που δολοφονούνται καθημερινά από τους φανατικούς και οι οποίοι επιζητούν τη συνύπαρξη με άλλες θρησκείες και πολιτισμούς. Δυστυχώς, όμως, είναι σίγουρο ότι το Ισλάμ θα στοχοποιηθεί για ακόμα μία φορά συλλήβδην και θα κατηγορηθεί για τον βίαιο χαρακτήρα του. Πρόκειται ακριβώς για την καλλιέργεια ενός πανικού τον οποίον διαπιστώνουμε και στην ελληνική κοινωνία με κύριο εκφραστή τη Χρυσή Αυγή, αλλά και εκπροσώπους της Εκκλησίας. Ήδη μετά το χθεσινό συμβάν η Χρυσή Αυγή δια του γενικού της γραμματέα υπογράμμισε τον κίνδυνο να γίνει η Αθήνα Παρίσι, πάγια τακτική ύστερα από κάθε αντίστοιχη επίθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η υποκρισία και ο ψευτοανθρωπισμός πρέπει να λάβουν ένα τέλος. Για να μη γίνει και η Αθήνα Παρίσι απαιτείται εθνική πολιτική στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και αυτή την πολιτική εγγυάται μόνο η Χρυσή Αυγή». Το ενδιαφέρον, ίσως και ανησυχητικό, είναι ότι το ίδιο απόγευμα ο πρωθυπουργός αξιοποίησε το συμβάν του Παρισιού χρησιμοποιώντας σχεδόν τα ίδια λόγια σε σημείο να αναρωτιέται κανείς για το ποιος ανήκει σε ποιο κόμμα: Αφού αναφέρθηκε σε βομβιστική επίθεση, εμφανώς λανθασμένα ενημερωμένος, τόνισε: «Και βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη; [...] Σήμερα στο Παρίσι είχαμε μακελειό με τουλάχιστον 12 νεκρούς. Και εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν από τώρα ιθαγένειες...». Ρατσιστικός λόγος, λαϊκισμός, καλλιέργεια ηθικού πανικού; Ενδεχομένως, όλα αυτά μαζί...
Τέλος, ένα τρίτο σημείο που πρέπει κάποτε να συζητήσουμε είναι τα αίτια αυτών των περιστατικών καθώς ο δυτικός, λεγόμενος, κόσμος έχει σημαντικές ευθύνες για τις παρεμβάσεις του στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ασία και γενικά σε χώρες τις οποίες θεωρεί κατώτερες του δικού του πολιτισμού, αλλά και για τον τρόπο υποδοχής και αντιμετώπισης των μεταναστών και των προσφύγων στο έδαφός του. Εξάλλου, ας μην λησμονούμε τις ταραχές στα προάστια του Παρισιού το 2005 ή πιο πρόσφατα στη Σουηδία. Επιπλέον, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και να αναστοχαστούμε ως προς την προσπάθεια και τα μέσα εξαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άλλες χώρες και πολιτισμούς. Ανοιχτά ζητήματα και μεγάλα πεδία για διαφωνίες και συγκρούσεις. Προς το παρόν, όμως, προέχει η προστασία της ανοιχτής κοινωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης και η στήριξή της με κάθε μέσο καθώς αυτή είναι που πλήττεται. Συνεπώς, Je suis Charlie aussi…

* Ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου, είναι δρ. Κοινωνιολογίας, μετα-διδακτορικός ερευνητής Παντείου Πανεπιστημίου, αναπλ. μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/charlie-eleytheria-tis-ekfrasis-kai-ithikos-panikos

 
17 Ιαν 2015



Θύτες για γέλια και για κλάματα.
Με το αίμα αθώων η αυτοθυματοποίηση των δολοφόνων της Ευρώπης.
Άλλη μια υπερπαραγωγή των "κατασκευαστών" των "Ολοκαυτωμάτων".
Η Ελλάδα προβλέπεται να είναι το μελλοντικό Charlie Hebdo, που θα "χτυπηθεί" με τον ίδιο τρόπο.
"Στημένος" από τους τοκογλύφους ο "τσαμπουκάς" των "Αριστερών" των Κολεγίων και των Γκσταντ.
Το προβοκατόρικο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει σε τίποτε από τα προβοκατόρικα σκίτσα του περιοδικού, που προκάλεσαν την επίθεση.

Η Ευρώπη και η Ελλάδα σε θανάσιμο κίνδυνο

Η σημερινή Ενωμένη Ευρώπη είναι ένα πληγωμένο θηρίο και τα πληγωμένα θηρία είναι πάντα επικίνδυνα, όταν δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα τής επιβίωσης. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι κυνηγοί τους και στην περίπτωσή μας το γνωρίζουν καλύτερα οι Γερμανοί Ναζί και οι Σιωνιστές τοκογλύφοι που την "πλήγωσαν". Αυτοί μέσω της διαφθοράς βύθισαν τα ευρωπαϊκά κράτη στα τεράστια χρέη και στην συνέχεια λεηλάτησαν τις οικονομίες τους. Αυτοί εξαπέλυσαν τους "Χριστοφοράκους" της διαφθοράς προκειμένου να οδηγήσουν τα κράτη αρχικά στην αναίτια σπατάλη και από εκεί στην οικονομική "αυτοκτονία" της καταστροφής και της εκποίησης.
Τώρα, μπροστά στον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης, λόγω της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους, - το οποίο αποτελούσε το πάλαι ποτέ μεγάλο ευρωπαϊκό επίτευγμα -, "κατασκευάζουν" εχθρούς, για να εκτονώσουν την κατάσταση.
Στις ανάγκες αυτών των εγκληματιών για επιβίωση θα αναζητήσουμε τα αίτια όλων των "περίεργων" φαινομένων, τα οποία σήμερα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων πολιτών ... Των φαινομένων που "τρομοκρατούν" κατά καιρούς τους Ευρωπαίους πολίτες.
Όλα αυτά είναι τεχνητά και έχουν ως στόχο να παγιδεύσουν τους Ευρωπαίους πολίτες σε ένα "σκηνικό" τρόμου, προκειμένου να μην βλέπουν τις αληθινές αιτίες των κακών που τους τυραννούν και τους έχουν οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια και παρακμή. Η προσοχή και τα μίση αυτών των Ευρωπαίων πρέπει να στρέφονται μακριά από τους πραγματικούς ενόχους και πάντα εναντίον εκείνων που θα τους υποδεικνύουν οι ίδιοι.
Πολύ πριν λοιπόν οι Ευρωπαίοι στραφούν εναντίον των πραγματικών τους εχθρών, κάποιοι θα φροντίσουν να τους στρέψουν εναντίον ψεύτικων εχθρών, τους οποίους θα "κατασκευάσουν" μόνοι τους, προκειμένου να αποφύγουν οι ίδιοι τις συνέπειες των εγκλημάτων τους.
Αυτό είναι το όλο θέμα και σε αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν τα μυστήρια της σύγχρονης εποχής. Έχουν ανάγκη οι δολοφόνοι τής λεηλατημένης και κατεστραμμένης Ευρώπης να "κατασκευάσουν" οι ίδιοι τους εχθρούς της, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους λαούς της, για να μην αντιδράσουν με τον ορθό τρόπο και άρα εναντίον τους. Στην εποχή, που η κοινωνική παρακμή οδηγεί σε μαζικές αυτοκτονίες, πρέπει οι φονιάδες να βρίσκουν μόνοι τους τους απαραίτητους αποδιοπομπαίους "τράγους", για να τους φορτώνουν όλα τα "κακά". Σε μια εποχή που το "θηρίο" είναι έτοιμο να τους επιτεθεί, είναι σωτήριο γι’ αυτούς να βάλουν μπροστά του ένα "είδωλο", για να το στρέψουν εναντίον τού εαυτού του. Μέσα στα πλαίσια αυτών των "κατασκευασμένων" εχθρών πρέπει να δούμε συνολικά τα ευρωπαϊκά "φόβητρα", τα οποία θα μας απασχολήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Δεν είναι μόνον οι "Τζιχαντιστές" που απειλούν την ειρήνη και την ευημερία των Ευρωπαίων ... Είναι κι άλλοι που τους τρομοκρατούν με άλλου είδους απειλές ... Είναι κι άλλοι που περιμένουν κι αυτοί με τη "σειρά" τους να εμφανιστούν στο "φεστιβάλ" του τρόμου ... Είναι ένα σύνολο εχθρών, το οποίο έχει προετοιμαστεί για να δώσει "άλλοθι" και βέβαια "σωτήριο" ρόλο στους δολοφόνους της Ευρώπης.
Δεν είναι τυχαίο που οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κάνει μέσα στον χρόνο ένα συγκεκριμένο "πακέτο" με τους εχθρούς της Ευρώπης. Σήμερα υπάρχουν στη διάθεσή τους "εχθροί" όλων των ειδών και όλων των τύπων. Άλλοι εχθροί απειλούν με βόμβες ή Καλάσνικοφ και άλλοι εχθροί απειλούν με την "τεμπελιά" τους και την "ασυνέπειά" τους. Σήμερα είναι οι "Τζιχαντιστές", χθες οι Ρώσοι και προχθές οι Σέρβοι. Πάντα κάποιος θα παίρνει το βάρος της «παράστασης» του τρόμου, που πουλάει το προδοτικό διευθυντήριο των Βρυξελών.
Εμάς, ως Έλληνες, μας απασχολεί το αύριο, γιατί πιθανότατα να έρχεται η σειρά μας.
Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις που μας οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Οι άνθρωποι, οι οποίοι "έκαναν" προβοκατόρικο χιούμορ με τα σκίτσα του Μωάμεθ των ισλαμιστών, ήταν οι ίδιοι, που έκαναν τα ανάλογα με την Αφροδίτη των Ελλήνων. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία ... Έγιναν μεθοδικά και σε εποχές που υπήρχε η άνεση χρόνου να γίνει μια καλή διαχείριση προπαγάνδας.
Υπό αυτό το πρίσμα της απειλής δεν είναι παράξενο που μαζί με το Ισλάμ κάποιοι έχουν δαιμονοποιήσει και την Ελλάδα. Το Ισλάμ τους απειλεί με "αίμα", αλλά η Ελλάδα τους απειλεί με "πόνο". Καί οι δύο αυτές δυνάμεις - για διαφορετικούς λόγους - εμφανίζονται να "παράγουν" τρόμο στην ευρωπαϊκή κοινωνία ... Έναν τρόμο, ο οποίος αυτές τις ημέρες οδηγείται στην κορύφωση. Υπάρχει κορύφωση όταν λίγες ημέρες πριν τους πυροβολισμούς των Τζιχανιστών θα ακολουθήσουν οι «πυροβολισμοί» των Ελλήνων στις εκλογές.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα εκδηλωθούν όλες εκείνες οι ενέργειες οι οποίες "τρομοκρατούν" τους "νοικοκυραίους" της Ευρώπης. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό, όταν μάλιστα όλες οι ταυτίσεις είναι τουλάχιστον "σατανικές";
...Συμφερόντων Ρότσιλντ ήταν το περιοδικό, το οποίο δέχθηκε την επίθεση από τους "Τζιχαντιστές" τρομοκράτες τού Ισλάμ ...Την ώρα που και οι "πέτρες" γνωρίζουν ότι οι Σιωνιστές - και άρα και ο επικεφαλής τους Ρότσιλντ - είναι αυτοί, οι οποίοι χρηματοδοτούν με πετρελαιοδόλαρα τους "Τζιχαντιστές" ... Συμφερόντων Ρότσιλντ ήταν επίσης και οι "Αγορές", οι οποίες δέχθηκαν "επίθεση" από τους αριστερούς "τρομοκράτες" τού Τσίπρα ... Την ώρα που και οι "πέτρες" γνωρίζουν ότι ο ίδιος ο "σταλινισμός" είναι δημιούργημα των Ρότσιλντ ... Έμμισθοι των Ρότσιλντ ήταν όλοι οι "πρωταγωνιστές" της παγκόσμιας Αριστεράς και του σοσιαλισμού ... Από τον Μαρξ και τον Λένιν μέχρι τον Μπεναρόγια και τους Παπανδρέου, όλοι τους υπήρξαν "κατοικίδια" στην "αυλή" των Ρότσιλντ.
Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος ορισμός της εξασφάλισης "άλλοθι" μέσω της αυτοθυματοποίησης, τότε τι είναι; Οι θύτες "αυτοτραυματίζονται" - ελαφρώς βέβαια -, για να μπορούν να εμφανίζονται σαν θύματα. Με αυτόν τον απλό τρόπο, αυτοί οι οποίοι χρηματοδοτούν, τόσο την τρομοκρατία του Ισλάμ - που το υποτάσσει στον ιμπεριαλισμό της Δύσης -, όσο και την τρομοκρατία των Οίκων Αξιολόγησης, που καταστρέφει τις εθνικές οικονομίες, εμφανίζονται σαν "αθώα" θύματα "άδικων" επιθέσεων.
Μιλάμε για "αθωότητα" και "αδικία". Μιλάμε για "άδικη" κοινωνία, η οποία στρέφεται εναντίον των "καλών" Ρότσιλντ. Κάποιοι "κακοί" ή "τεμπέληδες" - για την περίπτωση της Ελλάδας - άνθρωποι στρέφονται κατά αυτών των "καλών" ανθρώπων της Δημοκρατίας, του μόχθου και της αξιοκρατίας ... Εναντίον αυτών, οι οποίοι υπηρετούν την "ελευθερία" του λόγου ... Εναντίον αυτών, οι οποίοι υπηρετούν την "ελευθερία" της οικονομίας.
Όταν όμως τα αφεντικά που δήθεν θίγονται είναι κοινά, το ίδιο κοινά θα είναι και τα δουλικά που τρέχουν να τα υπερασπιστούν. Για κάποιον "σατανικό" λόγο, οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι έτρεξαν στο Παρίσι να κάνουν πορείες "διαμαρτυρίας" για την τρομοκρατία του "φανατικού" Ισλάμ, είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που "διαμαρτύρονται" για την "τρομοκρατία" της "τεμπέλας" Ελλάδας. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι "στοχοποιούν" σήμερα το Ισλάμ, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που "στοχοποίησαν" και την Ελλάδα στα "μάτια" των Ευρωπαίων... Οι "νοικοκυραίοι" της ευρωπαϊκής "τάξης και της ηθικής"... Οι "επαγγελματίες" του πολιτισμού, της ηθικής και του ελεύθερου ανταγωνισμού. Για έναν μυστηριώδη λόγο όλοι αυτοί είναι ομοεθνείς και ομοϊδεάτες των κτηνών, που διαλύουν σήμερα την Ευρώπη και τον κόσμο.
Μια "ματιά" να ρίξει κάποιος στη φωτογραφία των "πενθούντων" της παρισινής πορείας, θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται ...Εγκληματίες οι περισσότεροί τους... Ο ζωντανός "χάρτης" τού φασισμού στην Ευρώπη. Αυτοί μπήκαν αυτόκλητα επικεφαλής τής πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας για ειρήνη και ομόνοια. Μόνοι τους έθεσαν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του "πολιτισμού" και της "ελευθερίας". Όσοι δεν είναι δολοφόνοι βρεφών, όπως ο Νετανιάχου, είναι κοινοί απατεώνες, σαν τον Γιούγκερ. Όσοι δεν είναι χαφιέδες σαν την Μέρκελ, είναι ευεργετηθέντες βλαχοδήμαρχοι, όπως ο Ρέτζι. Όσοι δεν είναι "μιζαδόροι", όπως ο Σαρκοζί, είναι μισότρελοι, όπως ο Σαμαράς. Όσοι δεν είναι διεφθαρμένοι σαν τον Ραχόι, είναι γόνοι Ναζί όπως ο Τουσκ... Η "Σάρα η Μάρα και το κακό συναπάντημα" βγήκε βόλτα στους δρόμους τού Παρισιού. Αν, δηλαδή, υπήρχε πραγματική δικαιοσύνη στον κόσμο, αυτή η εικόνα θα έπρεπε να είναι από "σταβλισμό" κρατουμένων σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Μιλάμε για ένα πλήθος εγκληματιών, το οποίο θα αποτελούσε "όνειρο" για κάθε Εισαγγελέα να το έχει απέναντί του. Πετώντας βελάκια να απέδιδες τις τιμωρίες τους, δεν θα τους αδικούσες. Μιλάμε για αθλιότητα. Μιλάμε για κτήνη. Αρκεί και μόνον να σκεφτεί κάποιος τι θα συνέβαινε, αν ως δια μαγείας "εξαφανίζονταν" όλοι αυτοί από προσώπου Γης... Η Ευρώπη και ο Κόσμος θα ήταν καλύτεροι χωρίς αυτούς... Δεν θα έλειπαν από κανέναν και για κανέναν λόγο. Και όμως. Αυτοί παριστάνουν τους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας και της ευημερίας στην Ευρώπη. Αυτοί παριστάνουν τους "προστάτες" των λαών τής Ευρώπης.
Λέμε "παριστάνουν", γιατί έχουν και οι ίδιοι συνείδηση της "παράστασης" που δίνουν.  Δεν είναι αφελείς οι ίδιοι, να πιστεύουν στις ουτοπίες. Αυτό το αποδεικνύει η στάση τους και η συμπεριφορά τους. "Σιδερόφραχτοι" προστάτες, που να φοβούνται τους προστατευόμενούς τους, δεν υπάρχουν. Σαν τους μαφιόζους κυκλοφορούν όλοι τους ... Με μπράβους και πιστολάδες. Πουθενά μόνοι τους οι "σωτήρες" και πουθενά χωρίς πιστολάδες να τους προστατεύουν. Δουλικά των τοκογλύφων είναι και έχουν ανάγκη την προστασία τους από τους λαούς που λεηλατούν. Μόνον στις καλά προστατευμένες "γιάφκες" των Βρυξελών αισθάνονται ασφαλείς που συνυπάρχουν μεταξύ τους ... Μιλάμε για συμμορία, που θα έκανε τον Αλ Καπόνε να φαίνεται ψιλικατζής μπροστά τους.
Αυτοί δυστυχώς κυβερνάνε την Ευρώπη και αυτοί την οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα. Αυτοί πρόδωσαν τους λαούς και παρέδωσαν τα πάντα στους τοκογλύφους... Στους "καλούς" Ρότσιλντ και στο σινάφι τους... Στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι με τις επιλογές τους έχουν κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια νεκρών τον τελευταίο αιώνα στην Ευρώπη. Δικό τους "σχέδιο" ήταν οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι. Και η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση δεν είναι τίποτε άλλο από μια "μοντέρνα" εκδοχή των Παγκοσμίων Πολέμων... Μια εκδοχή όμως, που έχει θύματα πραγματικών πολέμων, αν σκεφτεί κάποιος όχι μόνον τις εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκτονίες Ευρωπαίων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και τα εκατομμύρια των θανάτων Ευρωπαίων, οι οποίοι προκύπτουν από την υποβάθμιση των λεηλατημένων συστημάτων υγείας και την υποχώρηση του προσδόκιμου ορίου ζωής. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν, για να υποχωρήσει το προσδόκιμο όριο ζωής κατά λίγα χρόνια.
Για όλα αυτά τα εγκλήματα κάποιοι ευθύνονται και αυτοί δεν είναι άλλοι παρά εκείνοι, οι οποίοι μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση... Εκείνοι που τους αρέσει να κάθονται στις "καπαρωμένες" από τους τοκογλύφους θέσεις των "οδηγών" και να οδηγούν τους λαούς στα χέρια των αφεντικών τους. Αυτούς βλέπουμε στη φωτογραφία να παριστάνουν τους θλιμμένους "αθώους". Τόσο "αθώους" και τόσο "πολιτισμένους", που δεν μπορούν δήθεν να "καταλάβουν" από πού προέρχεται η βία. Δεν μπορούν να "καταλάβουν" ότι οι ίδιοι είναι οι πραγματικοί δημιουργοί της βίας. Δεν μπορούν να "καταλάβουν" ότι οι μισθοί και τα προνόμια που τους δόθηκαν από τους τοκογλύφους ήταν η αντιπαροχή για τη φτώχεια που προέβλεπαν για τους λαούς, οι οποίοι ήταν θέμα χρόνου να αντιδράσουν βίαια.
Κατά μία διαβολική "σύμπτωση" όλοι αυτοί οι "καλοί" άνθρωποι, που δεν "καταλαβαίνουν" τα αίτια της εκδήλωσης της κοινωνικής βίας, είναι ομοεθνείς των Ναζί και των Σιωνιστών, που διαλύουν την παγκόσμια κοινωνία... Ναζί, όπως ο Γιούγκερ, ο Τουσκ ή ο Σουλτς. Σιωνιστές, όπως ο Νετανιάχου, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Μοσχοβισί. Αυτοί κρύβονται πίσω από όλα τα "παιχνίδια" εις βάρος της Ευρώπης. Αυτοί παρέδωσαν την Ευρώπη στα "χέρια" των Σιωνιστών τοκογλύφων... Στα "χέρια" της συμμορίας του Εβραίου Ρότσιλντ, που, μέσα από την FED του Εβραίου Γκρίνσπαν και χάρη στην προδοσία του Εβραίου Τρισέ, επιτέθηκε και κατέστρεψε την Ευρώπη.
Αυτοί κρύβονται πίσω από την προβοκάτσια τού Παρισιού και οι ίδιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια "βόμβα" τρομοκρατίας που απειλεί με διάλυση το σύνολο της Ευρώπης. Στο Παρίσι ενεργοποιήθηκε ένας "πυροκροτητής", ο οποίος, αν συνδέεται με τη "βόμβα" των ελληνικών εκλογών, αλίμονό μας.
Αυτό φαίνεται πως ήταν το ζητούμενο της μεγάλης "συγκίνησης" που υπήρξε στο Παρίσι. Με την προβοκάτσια χτύπησαν με την "γκλίτσα" τής τρομοκρατίας το ευρωπαϊκό "κοπάδι", για να το χωρίσουν κατά βούληση σε "καλό" και "κακό" μέρος. Στο "καλό" μέρος αυτών, οι οποίοι θέλουν την "τάξη και την ηθική" που υπόσχονται οι ίδιοι, και στο "κακό" μέρος αυτών, οι οποίοι τους μισούν και προφανώς θέλουν το χάος και την καταστροφή. Κάποιοι πήραν θέσεις "καλών" και προετοιμάζουν τις θέσεις των "κακών" για ανύποπτους λαούς. Με την προβοκάτσια των Τζιχαντιστών προετοιμάζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς να αντιλαμβάνονται τους εχθρούς όπως τους υποδεικνύουν οι "ηγέτες" της διαμαρτυρίας και άρα οι Ρότσιλντ.
Ακόμα και η απουσία του Ομπάμα από την εκδήλωση δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε αποτέλεσμα παράβλεψης του Λευκού Οίκου. Ο Ομπάμα δεν πήγε στο Παρίσι, γιατί δεν εξυπηρετούσε τα αφεντικά του να πάει στο Παρίσι. Η παρουσία του εκεί θα έδινε έναν παγκόσμιο συμβολισμό στην εκδήλωση και αυτό ήταν ανεπιθύμητο. Στο Παρίσι έπρεπε να φαίνεται ότι η εκδήλωση ήταν κυρίως Πανευρωπαϊκή και Εβραϊκή.
Στο Παρίσι στήθηκε μια "παράσταση", για να δείξει στον κόσμο ότι οι ηγέτες της Ευρώπης και βέβαια του Εβραϊσμού είναι έτοιμοι κυρίως να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς της Ευρώπης. Η Ευρώπη έφτιαξε με τον τρόπο αυτόν τη δική της 11η Σεπτεμβρίου. "Δανείστηκε" δηλαδή το παγκόσμιο "φόβητρο" του Ισλάμ, για να δημιουργήσει τη δική της αντιτρομοκρατική "ηγεσία", που στο άμεσο μέλλον θα δούμε ποιον θα έχει ως αντίπαλο "απέναντί" της. Στο Παρίσι δηλαδή εμφανίστηκαν οι "εκλεκτοί" και οι ρόλοι τους, αλλά όχι ο εχθρός, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στην "παράσταση".

 
Το ζητούμενο δηλαδή της προβοκάτσιας ήταν η δημιουργία του πανευρωπαϊκού "μπλοκ" και η νόμιμη ηγεσία του. Το ζητούμενο ήταν η πορεία των ηγετών και η σύνθεση της "κεφαλής" της. Το ζητούμενο της προβοκάτσιας ήταν η παλλαϊκή συσπείρωση των αφελών Ευρωπαίων γύρω από μια διεφθαρμένη ηγεσία, η οποία σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι μισητή.
Ούτε η Αντουανέτα δεν είχε το θράσος να επιχειρήσει με μια τόσο φτηνή προβοκάτσια να βγει στους δρόμους του προεπαναστατικού Παρισιού να παριστάνει την Ζαν Ντ’ Αρκ. Αυτό επιχείρησαν και αυτό εκ πρώτης κατάφεραν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των ΜΜΕ οι σημερινοί δολοφόνοι των λαών.
Λέμε "με τη βοήθεια της τεχνολογίας", γιατί, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες, η "κεφαλή" τής πορείας δεν ήταν καν στην πορεία... Αλλού ήταν ο κόσμος, και αλλού πόζαραν οι εγκληματίες. Έστω όμως και με τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφεραν στιγμιαία να "στοιχίσουν" τον λαό πίσω τους ... Κατάφεραν για λίγα λεπτά της ώρας να συσπειρώσουν τον λαό απέναντι σε έναν "εκκωφαντικά" φανερό εχθρό, προκειμένου να εμφανιστούν οι ίδιοι σαν ηγέτες του και εγγυητές της ασφάλειάς του... Προκειμένου να προλάβουν να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες που το αποδεικνύουν και να περάσουν για πάντα στα αρχεία των ενημερωτικών "πλυντηρίων" τους. Στην ανάγκη τους αυτήν τους εξυπηρέτησε το φανατικό Ισλάμ... Το πιο εύκολο και διαχειρίσιμο "φόβητρο" στον κόσμο... Οι πιο καλοί "πελάτες" της Μοσάντ. Εμφάνισαν έναν εχθρό τόσο προκλητικά φονικό και βλάκα που τους επέτρεπε να εμφανίζονται οι ίδιοι σαν έξυπνοι και ειρηνιστές.


Όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε, στην εποχή της εικόνας και της προπαγάνδας το ζητούμενο της προβοκάτσιας ήταν η ίδια η φωτογραφία της προέλασης των "γενναίων" ηγετών. Γύρω από ένα αδιάσπαστο "αγκαζέ" των ηγετών τής Γερμανίας και της Γαλλίας όλοι πήραν τη σειρά τους για ένα πλάνο δίπλα στους πρώτους των "καλών". Όλοι πήραν τη θέση τους εκατέρωθεν της Μέρκελ και του Ολάντ, εφόσον απαγορευόταν σε όλους να μπουν ανάμεσά τους και να "νοθεύσουν" τη δύναμη του φωτογραφικού σκηνικού. Με επικεφαλής τη Γαλλία και τη Γερμανία θα "νικηθούν" οι "εχθροί" της Ευρώπης... Οι δικοί τους "εχθροί", οι οποίοι περιμένουν στα "παρασκήνια" για να εμφανιστούν.
Όλοι όσοι ήταν μυημένοι στο κόλπο γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν και πού να σταθούν. Γι' αυτές τις φωτογραφίες θυσιάστηκαν οι σκιτσογράφοι του Charlie Hebdo... Η απόλυτη ειρωνεία... Αυτοί, οι οποίοι έφτιαχναν με τα χέρια τους εικόνες για να παράγουν πολιτική, έπεσαν θύματα ανθρώπων, οι οποίοι ήθελαν με τα πτώματά τους να δημιουργήσουν εικόνες, για να παράξουν πολιτική.


 Γι' αυτόν τον λόγο ο Εβραίος κοντοφουκαράς Σαρκοζί μαζί με το σούργελο του μόντελινγκ αγωνιζόταν για μια καλή φωτογραφία ανάμεσα στους ηγέτες. Αγωνίζονταν οι Εβραίοι υποτακτικοί τού Ρότσιλντ να πάρουν θέση στο "κάδρο" των "καλών", για να έχουν πλεονέκτημα στη μεγάλη "σύγκρουση" η οποία σύντομα θα ξεσπάσει στην Ευρώπη.
Δεν είναι τυχαίο που ο Εβραίος Σαρκοζί "έσπασε" την πρώτη γραμμή από την πλευρά του Εβραίου Νετανιάχου. Ο Εβραίος Νετανιάχου άνοιξε την "αλυσίδα" τής πρώτης σειράς, για να μπει στο "πλάνο" και ο κοντός ομοεθνής του... Στα εβραϊκά πρέπει να του ζήτησε ο Σαρκοζί τη "χάρη" να τον προωθήσει. Η παρουσία του Νετανιάχου στην εκδήλωση δεν αποτελεί αντίφαση σε αυτά που λέμε περί πανευρωπαϊκής "εκστρατείας", γιατί εκεί πήγε ως προστάτης των Εβραίων της Γαλλίας και της Ευρώπης, οι οποίοι "κινδυνεύουν" από την τρομοκρατία των "βαρβάρων". Κάτι σαν την παρουσία της Μακάμπι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Γι' αυτόν τον λόγο ήταν εξ’ αρχής πιο κοντά στη Μέρκελ και τον Ολάντ απ’ όλους τους κοινούς ηγέτες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το "κόλπο", όπως είδαμε, "πέτυχε" σε πρώτη φάση και η προβοκάτσια απέδωσε "καρπούς". Η φωτογραφία τής πορείας έγινε το "αδειανό πουκάμισο" του ποιητή. Οι Ναζί και οι Σιωνιστές, με μέσον τους εύκολους στη διαχείριση φανατικούς τού Ισλάμ, "κατασκεύασαν" τόσο τον "ρόλο" τον δικό τους όσο και αυτόν του εκάστοτε "εχθρού" των Ευρωπαίων... Έναν "ρόλο", τον οποίο στο μέλλον θα τον αποδίδουν όπου τους βολεύει... Με συνοπτικές διαδικασίες "κατασκεύασαν" τα "στρατόπεδα" των "καλών" και των "κακών" και θα είναι στη βούλησή τους ποιοι θα εμφανίζονται κατά καιρούς σαν οι "κακοί", αφού οι θέσεις των "καλών" έχουν ήδη καπαρωθεί από τα μίσθαρνα "όργανα" των Ρότσιλντ.
Αυτήν τη θέση τού "κακού" προορίζουν για την Ελλάδα και γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να επαγρυπνούμε ως λαός. Τώρα, που έχουν χωριστεί τα "στρατόπεδα" στην Ευρώπη, όλοι αυτοί έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Αθήνα. Περιμένουν από την ελληνική κάλπη να τους δώσει τον "κακό" που έχουν ανάγκη... Περιμένουν τους "πυροβολισμούς" των Ελλήνων, για να μετράνε τα "θύματα" στην Ευρώπη και να τα "θρηνούνε". Ετοιμάζονται να μας παγιδεύσουν και τα πράγματα οσονούπω θα γίνουν επικίνδυνα. Όποιοι ετοιμάζονται να σχίσουν "μνημόνια", που οι Ρότσιλντ υποτίθεται δεν θέλουν να "σχιστούν", θα είναι οι "Τζιχαντιστές" του μέλλοντος.
Αν σκεφτεί κάποιος πώς λειτουργούν οι Ρότσιλντ, μπορεί να γίνει ακόμα και "προφήτης". Αν οι Ρότσιλντ χρειάζονται "Τζιχαντιστές", τότε είναι βέβαιον ότι είναι δικοί τους υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι υπόσχονται να "σχίσουν" τα μνημόνια. Αν οι Ρότσιλντ, στην προσπάθειά τους να "σώσουν" την Ευρώπη, χρειάζονται "κακούς", για να εμφανίσουν την Ελλάδα σαν "κακή", να είμαστε όλοι βέβαιοι ότι τους έχουν πληρώσει και τους έχουν εξασφαλίσει στην Ελλάδα.

Η "βόμβα" της Αθήνας και ο "πυροκροτητής" του Παρισιού.
Με εντολή των τοκογλύφων "ντύθηκε" ο Αλέξης τρομοκράτης των "Αγορών"; Είναι "στημένος" ο Σύριζα από τους τοκογλύφους;

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης και ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας οι "τρομοκρατικές" απειλές τού Τσίπρα απέναντι στις "Αγορές". Παρ' όλο που γνώριζε ότι τον "παρακολουθεί" ολόκληρη η Υφήλιος, άρχισε να μιλάει για "νταούλια", τα οποία επιβάλουν "ρυθμούς" στις πανίσχυρες "Αγορές". Επιχείρησε να τρομοκρατήσει κάποιους και αυτοί θεωρητικά ήταν οι πανίσχυρες "Αγορές". Παραμονές των πιο κρίσιμων εκλογών τής εποχής της "χολέρας" και των Μνημονίων όλα αυτά δεν είναι τυχαία... Δεν μπορούν να είναι τυχαία... Ειδικά αυτά, τα οποία αφορούν τους δανειστές μας και οι οποίοι είναι πλέον "αφεντικά" όλων μας. Τα πάντα πρέπει να αξιολογούνται και να κρίνονται στη σωστή τους βάση, γιατί τα πάντα έχουν το νόημα τους και εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους.
Είναι πολύ μεγάλο το "στοίχημα" κάποιων για την Ελλάδα, ώστε να αφήσουν τα πράγματα να εξελίσσονται στην τύχη τους... Εξαρτώνται πολύ μεγάλα συμφέροντα από τη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους και ως εκ τούτου οι λόγοι των υποψηφίων ηγετών του δεν μπορούν να είναι ανεξέλεγκτοι. Είναι βέβαιο, δηλαδή, ότι ο λόγος των πάντων "φιλτράρεται" από κάποια άνωθεν αφεντικά και τίποτε δεν λέγεται εκ παραδρομής. Υπάρχει μια "παράσταση" δήθεν σύγκρουσης κομματικών αντιπάλων, της οποίας το "σενάριο" είναι προσυμφωνημένο... Ένα "σενάριο", το οποίο πρέπει να σέβονται όλοι όσοι δέχονται να συμμετάσχουν σε αυτήν την "παράσταση" και άρα έχουν περάσει από το αντίστοιχο casting των πρεσβειών.
Σε αυτήν την "παράσταση", που αφορά την ελευθερία κινήσεων των ηγετών τής Ελλάδας, συμμετέχει και ο Τσίπρας και άρα ο λόγος του είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το "σενάριο" που επιβάλουν οι "παραγωγοί" της. Ως εκ τούτου η σημερινή "επίθεση" στις "αγορές" είναι σίγουρο ότι όχι μόνον δεν αιφνιδίασε κανέναν, αλλά προετοιμάστηκε από εκείνους, οι οποίοι θίγονται και θα έπρεπε δήθεν να "αιφνιδιαστούν"... Μία "επίθεση", η οποία ήταν "γραμμένη" μέσα στον "ρόλο" του. Δεν είναι θέμα Τσίπρα... Είναι θέμα Ελλάδας. Δεν είναι θέμα αδυναμίας Τσίπρα, αλλά θέμα αδυναμίας της Ελλάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της "ανεξαρτησίας" τής Ελλάδας αυτή η κατάσταση είναι δεδομένη. Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητη και αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.
Πολύ πριν απελευθερωθεί ως κράτος, είχε υποθηκεύσει την ελευθερία της. Πάντα η ανεξαρτησία της ήταν μια μυστική συμφωνία διπλοκλειδωμένη σε κάποιο συρτάρι κάποιου δανειστή. Από τα πρώτα δάνεια της Επανάστασης μέχρι τα τελευταία δάνεια του Μνημονίου, πάντα οι δανειστές ήταν οι ίδιοι και πάντα ζητούσαν τα ίδια πράγματα. Μόνοι τους "κατασκεύαζαν" τους ηγέτες μας και εμείς απλά τους ψηφίζαμε. Από τον Κωλέττη μέχρι τον σημερινό Γιωργάκη όλοι τους ήταν "ηθοποιοί" της εξουσίας και όχι ηγέτες. Οι αδερφοί Ricardo ήταν brokers των Ρότσιλντ, οι οποίοι διαχειρίζονταν δικά τους κεφάλαια. Η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία καθορίζει την εθνική οικονομική και νομισματική της πολιτική, ιδιοκτησίας Ρότσιλντ είναι...
Απλά πράγματα... Με χρήματα των Ρότσιλντ ίδρυσε ο μεθύστακας το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Υόρκη... Με χρήματα των Ρότσιλντ μάθαινε στο Παρίσι γκολφ ο κουφός ιδρυτής της ΝΔ... Με χρήματα των Ρότσιλντ ταΐζονται ακόμα και σήμερα οι "μη κυβερνητικές οργανώσεις", οι οποίες συντηρούν τις "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ... Με χρήματα των Ρότσιλντ ίδρυσε ο Εβραίος Μπεναρόγια το ΚΚΕ. Ό,τι και να ψηφίσεις, το έχουν "ψηφίσει" πρώτα αυτοί.
Με αυτά ως δεδομένα, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι ηγέτες της Ελλάδας ήταν δοτοί καραγκιόζηδες, που έδιναν "παραστάσεις" γενναιότητας και ανυπακοής, για να "δουλεύουν" το πόπολο. Ο Τσίπρας, δηλαδή και ο κάθε Τσίπρας που εμφανίστηκε ή θα εμφανιστεί στο μέλλον, δεν διαφέρει ποτέ από τον προκάτοχό του... "Φιγούρες" τής ίδιας σημαδεμένης "τράπουλας" είναι. Άλλοι αποφασίζουν αν στο πολιτικό παιχνίδι θα παραστήσουν τον απείθαρχο "Βαλέ" ή τον συντηρητικό "Παπά". Όλοι τους αποτελούν κυβερνητικές "προτάσεις" παράκεντρων εξουσίας, τα οποία αντιλαμβάνονται την Ελλάδα σαν ιδιοκτησία τους.
Πρώτα εκεί δίνουν τις "εξετάσεις" τους οι μελλοντικοί "ηγέτες" μας και μετά προτείνονται στον λαό σαν νόμιμες επιλογές του. Πρώτα γίνονται "εκλεκτοί" κλειστών λεσχών και κογκλαβίων και μετά γίνονται εκλεκτοί τού λαού. Λογικό είναι. Δεν θα αφηνόταν ποτέ ο ελληνικός λαός μόνος του να επιλέξει την ηγεσία του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα "μάτια" μας για τα όσα περίεργα συμβαίνουν "γύρω" από τους πρωταγωνιστές τής πολιτικής σκηνής.
Όσο δηλαδή και να μοχθεί ο Τσίπρας να μας πείσει ότι είναι ένας αγνός και αυτοδημιούργητος πολιτικός ηγέτης, δεν πρόκειται να το καταφέρει. Σε κανέναν δεν θα επέτρεπε το παγκόσμιο σύστημα να φτάσει σε απόσταση "βολής" από τη λήψη της εξουσίας, χωρίς να τον έχει ελέγξει και άρα χωρίς να τον έχει δεσμεύσει. Γι' αυτές τις δεσμεύσεις είμαστε σίγουροι και απλά δεν γνωρίζουμε αν αυτές έγιναν στο Τέξας, ή στη Νέα Υόρκη, ή κάπου αλλού. Άλλωστε, δεν είναι δική μας δουλειά αυτή. Αυτή είναι δουλειά των δημοσιογράφων του παρόντος ή των ιστορικών τού μέλλοντος. Δική μας δουλειά είναι να μην είμαστε κορόιδα και νομίζουμε πράγματα, τα οποία δεν ισχύουν... Να μην βλέπουμε τη λαμπερή "βιτρίνα" και δεν καταλαβαίνουμε το βρόμικο παρασκήνιο.
Αυτό, το οποίο ξέρουμε, είναι ότι δεν μπορείς να φτάσεις σε σημείο να διεκδικήσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς να πάρεις ένα αντίστοιχο "χρίσμα" και αυτά τα "χρίσματα" τα δίνουν συγκεκριμένα παράκεντρα εξουσίας. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις κανένα "χρίσμα", αν κάποιοι δεν εξασφαλίσουν τα "κλειδιά" από την προσωπική σου "ντουλάπα", όπου κρύβεις τους προσωπικούς σου "σκελετούς". Δεν έχει τόσο σημασία το είδος των "σκελετών", όσο η ανάγκη να υπάρχουν "σκελετοί" στις "ντουλάπες" των υποψηφίων ηγετών. Δεν έχει δηλαδή σημασία αν οι "σκελετοί" για κάποιους είναι κάποιο DVD, που να τους δείχνει "καβάλα" στο άλογο ή ένα άλλο DVD, που τους δείχνει να τα "παίρνουν", όσο σημασία έχει να υπάρχουν "σκελετοί". Ως εκ τούτου δεν μπορεί ο Τσίπρας να μην έχει "σκελετούς" σε μια "ντουλάπα", της οποίας το "κλειδί" είναι καλά φυλαγμένο στην αμερικανική πρεσβεία και όχι μόνον. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικός από τους Γιωργάκηδες ή τους Κωστάκηδες, εφόσον η Ελλάδα παραμένει στην ίδια μοίρα...
Δικό τους το "μαχαίρι"... και δικό τους και το "καρπούζι"... Δικό τους και το πολιτικό προσωπικό που κυβερνά τη δική τους χώρα... Δικός τους λοιπόν και ο Alexis. Προφανώς τους χρωστάει από τότε που "υπάρχει". Ίσως να τους "χρωστάει" και πριν υπάρξει, εφόσον οι χουντικοί γονείς του φρόντισαν από την αρχή να κάνουν τις κατάλληλες "επενδύσεις "για το μέλλον του γόνου τους... Από την εποχή που τον "βάπτισαν" στην "κολυμπήθρα" του ΚΚΕ, για να του δώσουν τα εφόδια της πορείας του... Όλα "στημένα" εξ’ αρχής δηλαδή. Όπως κάποτε επιλέχθηκε από την Παναγιωταρέα - ανάμεσα σε χιλιάδες μαθητές - να δώσει "συνέντευξη" σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, και άρα να "ξεχωρίσει" από τη γενιά του, έτσι κάπως πρέπει να επιλέχθηκε από τα ίδια παράκεντρα εξουσίας ανάμεσα από τους εκατοντάδες πολιτικούς τής "Αριστεράς" να είναι ο πρώτος που θα ηγηθεί "αριστερής" κυβέρνησης.
Αν μπορεί ο σταλινικός Τσίπρας να μας πείσει ότι η δεξιά Παναγιωταρέα τον επέλεξε στην τύχη, θα μας πείσει και πως ήταν θέμα τύχης η ραγδαία πολιτική του εξέλιξη... Δεν εξηγείται το πώς σε ένα παραδοσιακά δύσβατο πολιτικό "σκαλοστάσιο", στο οποίο γερνάνε ακόμα και οι "Κυριάκοι" των "τζακιών", αυτός εξασφάλισε το "ασανσέρ" τής γρήγορης ανέλιξης. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γιατί απολαμβάνει τόσο μεγάλων και αναπάντεχων συμπαθειών από τους "απέναντι"... Δεν μπορεί να εξηγηθεί, για παράδειγμα, η τόση "αδυναμία" που εκδήλωσε προς το πρόσωπό του η διαβόητη Αγγελοπούλου των Ολυμπιακών Αγώνων, της ελβετικής τοκογλυφίας και του Χάρβαρντ τής διαφθοράς. Γιατί τόση ξαφνική "αγάπη" των σαλονιών τού Ψυχικού για τον πρώην Κνίτη "επαναστάτη" των "Αγορών"; Υπάρχουν δηλαδή πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν από την πλευρά τού Τσίπρα, γιατί αφήνουν "σκιές", οι οποίες δημιουργούν δεύτερες και τρίτες ερμηνείες στα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν.
Γι' αυτόν τον λόγο αναφερόμαστε στο ποιόν τού Τσίπρα. Εφόσον θεωρούμε ότι ελέγχεται πλήρως, πρέπει να ερμηνεύσουμε τον λόγο του, όταν αυτός προκαλεί σύγχυση. Όταν θεωρούμε ότι ελέγχεται πλήρως από συγκεκριμένα αφεντικά, πρέπει να ερμηνεύσουμε τις "επιθέσεις" αυτές, οι οποίες θεωρητικά στρέφονται εναντίον τους.
Γιατί επιτέθηκε στις "Αγορές"; Γιατί ο Τσίπρας επιτέθηκε στα δικά του αφεντικά; Μήπως τα ίδια τα αφεντικά έχουν κέρδος από την ελληνική "επίθεση" εναντίον τους; Μήπως μας προετοιμάζουν ως λαό για κάποιον ρόλο, που στο τέλος θα μας "φορτώσει" όλες τις αμαρτίες... τις δικές τους, αλλά και της Ευρώπης; Γιατί ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει ανάγκη τη δική τους ανοχή, ήταν τόσο απρόσεκτος και στράφηκε δημοσίως εναντίον τους; Πώς ένα αδύναμο οικονομικά κράτος, το οποίο έχει ανάγκη τη χρηματοδότησή τους, θα μπορέσει να "χορέψει" τις "Αγορές"; Είναι τόσο "γενναίος" ο πρώην σταλινικός Κνίτης, που παριστάνει τον αριστερό δημοκράτη; Είναι τόσο "καθαρός" ο γόνος μιας παραδοσιακής χουντικής οικογένειας; Αυτό, το οποίο λέμε, δεν είναι παράξενο. Με τον λόγο του και τις επιλογές του "συσκοτίζει" την κατάσταση που τον αφορά και δεν την "διαφωτίζει".
Θεωρητικά, το μέγα εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο υπόσχεται να επιλύσει ο Τσίπρας και το κόμμα του, είναι η έξοδος της χώρας από την οικονομική προβληματικότητα. Η οικονομία, δηλαδή, είναι η πρώτη - και με διαφορά - προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα όχι μόνον του κόμματος του Τσίπρα, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων... Είναι το πρόβλημα, που, όπως μας διαβεβαιώνει ο Τσίπρας, θα επιλύσει με τον καλύτερο εθνικά και κοινωνικά τρόπο η πρώτη "αριστερή" κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Έχοντας κάποιος ψηφοφόρος υπ' όψιν του αυτήν την "υπόσχεση", δεν θα κρίνει τις επιλογές εκείνου που του ζητά την ψήφο του; Δεν θα κρίνει αυτόν, ο οποίος απειλεί τις "Αγορές" με εξοντωτικούς "χορούς"; Όταν λοιπόν εκστομίζεις δημοσίως μια τόσο μεγάλη απειλή - η οποία εκθέτει τον λαό σε πραγματικό κίνδυνο - και άρα μπροστά στο παγκόσμιο και όχι μόνον στο ελληνικό κοινό, δεν πρέπει να δούμε ποιοι βρίσκονται "πίσω" σου ως σύμβουλοι και εμπνευστές τής οικονομικής σου πολιτικής; Για ευνόητους λόγους βγάζουμε τους εαυτούς μας από την "εξίσωση" σαν κακοπροαίρετους και φαντασιόπληκτους "συνομωσιολόγους" και αναζητούμε αυτούς, οι οποίοι φαίνονται επισήμως ως σύμβουλοι της οικονομικής πολιτικής που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Άσχετα, δηλαδή, αν εμείς πιστεύουμε ότι τα πάντα έρχονται με "σκονάκι" από την αμερικανική ή τη γερμανική πρεσβεία, αναζητούμε τα επίσημα "brain tanks" του Τσίπρα.
Αναγκαστικά πρέπει να το κάνουμε αυτό, γιατί η κατάσταση είναι όχι μόνον κρίσιμη, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη. Βλέποντας έναν υποψήφιο Πρωθυπουργό να απειλεί - είτε εν γνώση του είτε εν αγνοία του - την ασφάλεια της χώρας, δεν πρέπει να αναζητήσουμε την ταυτότητα και άρα να κρίνουμε την ποιότητα των συμβούλων του; Ποιος είναι ο "ειδικός" στα οικονομικά, που του βάζει αυτόν τον επικίνδυνο "λόγο" στο στόμα; Πώς είναι δυνατόν να δεχθούμε ως περίπου φυσιολογικό το γεγονός ότι "εγκέφαλοι" της "σωτήριας" οικονομικής πολιτικής τής "αριστερής" Αλλαγής έχουν επιλεγεί από τον Τσίπρα άνθρωποι όπως ο Σταθάκης και ο Μηλιός; Είναι αυτοί οι "εκφραστές" της "Αριστεράς" στην Ελλάδα; Αυτοί είναι οι "αριστεροί" σύμβουλοι του γενναίου σταλινικού; Αυτοί είναι οι "Αντιαμερικανοί" σύμβουλοι του ανιψιού των "κατοικίδιων" της αμερικανικής πρεσβείας; Αυτοί θα "χτυπήσουν" αλύπητα τις "Αγορές" που μας βασανίζουν;
...Χάρη στις "μνημονιακές" δυνάμεις τής Βουλής, οι οποίες ψήφισαν υπέρ της ασυλίας του, ο διεφθαρμένος Σταθάκης κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος... Ο Σταθάκης, ο οποίος, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, έχει τις επενδύσεις του στην Black Rock και στην JP Morgan. Δίπλα στον διαβόητο Σταθάκη βλέπουμε άλλον έναν γνήσιο "εκφραστή" της "Αριστεράς" στην Ελλάδα... Της γνήσιας "Αριστεράς" του Παλαιού Ψυχικού και της Εκάλης... Της "Αριστεράς", όπως την αντιλαμβάνεται και η Αγγελοπούλου, η οποία ονειρεύεται τον γιο της - μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Αθηνών - να γίνεται στέλεχός της... Η πρώτη - σύμφωνα με τον Τσίπρα - "αριστερή" κυβέρνηση στην Ελλάδα, επέλεξε ως οικονομικό της "εγκέφαλο" τον Κολεγιόπαιδα Μηλιό;
Σε μια Ελλάδα, δηλαδή, που, αν πετάξεις μια πέτρα, θα χτυπήσεις οικονομολόγο, επέλεξαν οι "αριστεροί" στην πρώτη "αριστερή" κυβέρνηση ως οικονομικούς της "εγκεφάλους" έναν διεφθαρμένο οικονομολόγο, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος ελέω Τρόικας, και έναν συμμαθητή όλων των εγκληματιών τού Μνημονίου; Τον συμμαθητή τού Σαμαρά, του Παπανδρέου, του Δούκα, του Νανόπουλου, αλλά και του "σταλινομνημονιακού" Κύρτσου; Μιλάμε για "σατανικές" συμπτώσεις... Όλοι όσοι μας "έβαλαν" στο Μνημόνιο και όλοι όσοι θέλουν να μας "βγάλουν" απ’ αυτό, χωρούν σε μια απλή ετήσια σχολική φωτογραφία... Όλες οι υπογραφές δηλαδή των "μνημονιακών", αλλά και των "αντιμνημονιακών" δυνάμεων, υπάρχουν στο βιβλίο τής αποφοίτησης μίας και μόνον χρονιάς τού Κολεγίου Αθηνών...
Αυτοί είναι σήμερα που "σχίζουν" τα Μνημόνια και "βαράνε" τα "νταούλια" τής "επανάστασης" και της απομείωσης του χρέους... Οι "ευεργετημένοι" φυγόδικοι από τους μνημονιακούς βουλευτές, οι οποίοι, όταν δεν ψηφίζουν κατά της άρσης της ασυλίας τους, ψηφίζουν συστηματικά "ναι σε όλα"... Οι συμμαθητές και οι φίλοι αυτών που μας έβαλαν στα Μνημόνια, προκειμένου να πληρωθούν στο ακέραιο τα ομόλογα των τοκογλύφων. Αυτοί λοιπόν είναι υπεύθυνοι για την υποτιθέμενη "κοτσάνα" τού Τσίπρα. Αυτοί αποφάσισαν να "επαναστατήσουν" εναντίον τής Τρόικας και των δανειστών. Αυτοί αποφάσισαν να αλλάξουν "σελίδα" στην πατρίδα μας.
Μαζί τους – και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για την "αγνότητα" των προθέσεών τους και το γνήσιο "αντιστασιακό" τους φρόνημα - είναι και ο Βαρουφάκης... Ο γνωστός "διανοούμενος" της οικονομίας και εκφραστής του "με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω"... Άλλος μέγας οικονομικός "εγκέφαλος" και φανατικός εχθρός των "Αγορών" υπό τη χρηματοδότηση του Σόρος και άρα του Ρότσιλντ. Κι αυτός συμμετέχει στις αντιστασιακές "γιάφκες" του Παλαιού Ψυχικού τής Γιάννας, εφόσον ο πατέρας του είναι κορυφαίο στέλεχος των επιχειρήσεων των Αγγελοπουλαίων. Κουμπάρος τού Νίκου Παπανδρέου και άρα "άξιος" εχθρός αυτών που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Μιλάμε για ένα casting του οικονομικού "επιτελείου" τού ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα τολμούσε να το κάνει ούτε ο ίδιος ο Ρότσιλντ. Αυτοί επιτίθενται σήμερα στις "Αγορές" και άρα στον Ρότσιλντ...
"Μα - θα πει κάποιος καλοπροαίρετος - κακό είναι που αντιδρά εναντίον των "Αγορών" ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν πρέπει επιτέλους οι Έλληνες να αρχίσουν να αντιδρούν πλέον και να ξυπνούν από τον λήθαργο; Η επανάσταση των Ελλήνων έγινε πλέον μια αναγκαιότητα και δεν είναι πλέον πολυτέλεια"... Συμφωνούμε κι εμείς ότι πρέπει να επαναστατήσουν οι Έλληνες. Όμως, εναντίον ποιών θα επαναστατήσουν; Πώς μπορείς να επαναστατήσεις, όταν δεν γνωρίζεις ποιοι είναι οι εχθροί σου και ποιοι οι όμοιοί σου; Ποιοι θα μας πούνε εναντίον ποιων θα επαναστατήσουμε; Οι στενοί συνεργάτες του Τσίπρα και "εμπνευστές" του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι θα μας στρέψουν εναντίον των "Αγορών", που λεηλατούν την πατρίδα μας; Αυτοί, οι οποίοι είναι στα payroll του Σόρος και του Ρότσιλντ;
Αυτό είναι το πρόβλημά μας... Την "επανάσταση" των Ελλήνων εναντίον των τοκογλύφων και των κατακτητών θα την "δρομολογήσουν" και θα την κατευθύνουν άνθρωποι, οι οποίοι χρωστούν την ελευθερία τους στην Τρόικα και στις δυνάμεις Κατοχής; Άνθρωποι, οι οποίοι χρωστάνε τις καριέρες τους και τα "μισθά" τους στις "Αγορές"; Άνθρωποι, που το κοινωνικό τους background είναι ταυτισμένο με τους πιο σκληρούς μνημονιακούς κύκλους; Η ίδια η Παναγιωταρέα να διάλεγε τα στελέχη της "Αριστεράς", θα επέλεγε κάτι πιο "λαϊκό" για το οικονομικό επιτελείο τού ΣΥΡΙΖΑ... Γιατί να μην γελάμε εμείς με την "αριστεροσύνη" τού Τσίπρα, όταν έχει γίνει αιτία γέλιου για τον Μπέμπε Γκρίλο; Δεν έχει δίκιο ο Ιταλός, όταν λέει ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η "Αριστερά" στην Ελλάδα, αυτή δεν έχει ανάγκη τη "Δεξιά"; Όλοι είναι όμοιοι μεταξύ τους. Προφανώς στην Ελλάδα δεν έχει μόνον το κράτος "συνέχεια", αλλά και το παρακράτος.
Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να δρομολογήσουν μια "επανάσταση", όταν αυτοί, οι οποίοι είναι οι εχθροί τού λαού, είναι είτε οι δικοί τους ευεργέτες είτε οι στενοί παιδικοί τους φίλοι; Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις φωτογραφίες των κατορθωμάτων της κόρης Μηλιού στη "φτωχομάνα" Ελβετία. Γιατί να μην υποθέσουμε ότι στην Ελβετία "τρώει" τα νόμιμα χρήματα που έβγαλε ο πατέρας της από την πληρωμή των ελληνικών ομολόγων στο ακέραιο; Αυτοί είναι που συμβούλεψαν τον Τσίπρα το πώς θα βαράει το "νταούλι" και ποιος θα "χορεύει" στο "ταψί" τής "Αριστεράς και της προόδου". Αυτοί είναι που σήκωσαν τα "λάβαρα" της Επανάστασης...
"Είναι αυτό επιλήψιμο;", θα ρωτήσει ο καλοπροαίρετος αναγνώστης. "Δεν έχει το δικαίωμα ένας ηγέτης να διαλέγει τους συνεργάτες του και να περιμένει να κριθεί από τα έργα του;". Δεν έχει δικαίωμα ο Τσίπρας να επιλέξει τους συνεργάτες του και να περιμένει να κριθεί από το αποτέλεσμα; Βεβαίως και έχει ένας ηγέτης αυτό το δικαίωμα, αλλά όχι πάντα, λέμε εμείς. Γιατί υπάρχουν και ηθικά ασυμβίβαστα. Δεν θα υποδείξουμε εμείς στον Τσίπρα ποιους να επιλέξει ως συνεργάτες του, αλλά σίγουρα μπορούμε να του πούμε ποιους πρέπει να αποκλείσει... Απλά πράγματα. Είναι σαν να σου ζητάει κάποιος να τον ψηφίσεις για Πρόεδρο του συλλόγου Φίλων των Παιδιών και οι βασικοί του σύμβουλοι να είναι καταδικασμένοι παιδεραστές ή ύποπτοι παιδεραστίας... Υπάρχει ζήτημα ή δεν υπάρχει;
Υπάρχει τεράστιο ζήτημα και μάλιστα όταν είναι προφανές ότι οι απειλές είναι ψεύτικες... Απολύτως ψεύτικες, όλες απολύτως οι απειλές. Φωνάζει, για παράδειγμα, ο Τσίπρας για την επανάσταση εναντίον των "Αγορών"... Εναντίον ποιων "Αγορών" μπορούν να στραφούν οι Έλληνες, όταν αυτές έχουν απεμπλακεί από την υπόθεση του χρέους μας; Ποιες "Αγορές" θα "χορέψουν" εξαιτίας τού "τσαμπουκά" τού ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχουν "Αγορές", οι οποίες είναι ακόμα "αγκιστρωμένες" γύρω από το σημερινό ελληνικό χρέος; Ποιες "Αγορές" θα "χορέψουν" εξαιτίας των απειλών για "αναδιάταξη" του ελληνικού χρέους;
Δεν υπάρχουν πλέον "Αγορές", οι οποίες να εμπλέκονται στο ελληνικό χρέος. Δεν υπάρχουν πλέον "Αγορές", οι οποίες να περιμένουν από εμάς να πληρωθούν. Οι "Αγορές" το πολύ-πολύ να μην εμφανιστούν από τους "τσαμπουκάδες" τού Τσίπρα... Οι "Αγορές" του Ρότσιλντ τα "πήραν" αυτά που ήθελαν στο ακέραιο...
Οι συνεπενδυτές, συνάδερφοι, συνοδοιπόροι και ομοϊδεάτες τού Σταθάκη - και προφανώς και του Κολεγιόπαιδα Μηλιού -, ως γνήσιοι "γύπες", τα "πήραν" ήδη από την ελληνική υπόθεση και έχουν ήδη "πετάξει" μακριά από το ελληνικό "πτώμα". Έχουν "καβατζώσει" οριστικά τα κέρδη τους από την ελληνική "γενναιοδωρία". Πληρώθηκαν στο ακέραιο η Black Rock και η JP Morgan από την ελληνική "τραγωδία"... Πληρώθηκαν αυτοί και, ως καλοί συνάδερφοι και συνεργάτες, απέδωσαν και τα μερίσματα στους συνεπενδυτές Σταθάκηδες και Μηλιούς... Από το ίδιο "κορόιδο" πληρώθηκαν τόσο ο τοκογλύφος γαμπρός του Κλίντον όσο και ο Μηλιός.


Άρα, εναντίον ποιων είναι οι απειλές του Τσίπρα; Ποιοι θα υποστούν τη ζημιά τής "επανάστασης", την οποία κήρυξαν οι "αριστεροί" συνεπενδυτές τής Black Rock και της JP Morgan; Ποιοι θα πάθουν ζημιά όμοια μ' αυτήν που έπαθαν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία με το "κούρεμα" των αποθεματικών και άρα των "επενδύσεών" τους; Ποιοι θα είναι αυτοί, οι οποίοι θα "χορεύουν" τώρα με το "νταούλι" τού Σταθάκη και το "κλαρίνο" του Μηλιού;
Οι λαοί τής Ευρώπης είναι αυτοί, οι οποίοι απειλούνται με ζημιές από την επίθεση των υπαλλήλων τού Ρότσιλντ. Οι λαοί της Ευρώπης θα "χορέψουν" στους ρυθμούς που υπόσχονται οι τοπικοί "κλαριντζήδες". Οι υπάλληλοι του Ρότσιλντ, οι οποίοι δήθεν εξαπέλυσαν ψευδοαπειλές εναντίον του ίδιου και του σιναφιού του, στην πραγματικότητα στοχεύουν τους λαούς της Ευρώπης... Στοχεύουν τους ίδιους ανθρώπους που στοχεύουν και τα αφεντικά τους... Στοχεύουν τους λαούς τής Ευρώπης, οι οποίοι με απειλές και εκβιασμούς εξαναγκάστηκαν από τους "επενδυτές" να δανείσουν στη χρεοκοπημένη Ελλάδα... Να της δανείσουν, για να πληρώσει σαν "πλούσια" και άρα στο ακέραιο τους ίδιους, οι οποίοι την είχαν φορτώσει με τα "σκουπίδια" των ομολόγων σαν "επενδυτές".
Οι λαοί της Ευρώπης είναι αυτοί, στους οποίους οι τοκογλύφοι, μέσω Ελλάδας, "ξεφορτώθηκαν" τα "σκουπίδια" τους. Αυτοί είναι - αμέσως μετά την Ελλάδα - τα επόμενα θύματα της κατάστασης, η οποία προέκυψε από το ελληνικό χρέος... Είναι τα θύματα των "επενδυτών" και άρα και του "επενδυτή" Σταθάκη... Είναι οι όμοιοί μας... Είναι κοινοί εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν εγκλήματα, για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι... Αυτοί θα υποφέρουν από τις "εξυπνάδες" και τους "ψευδοτσαμπουκάδες" των χαφιέδων των Ναζί. Άρα; Άρα, υπάρχει περίπτωση να "σπρώχνεται" ο ελληνικός λαός μπροστά σε μια "παγίδα".
Κάποιοι δεν μας προτρέπουν σε επανάσταση εναντίον των τοκογλύφων, αλλά μας παρασέρνουν σε μια σύγκρουση με τους λαούς της Ευρώπης. Δεν μας στρέφουν εναντίον των οικονομικών τύραννων μας, αλλά μας στρέφουν σε μια σκληρή σύγκρουση με τους ομοίους μας... Μια σύγκρουση όμως επικίνδυνη... Πολύ επικίνδυνη, η οποία απειλεί ακόμα και την εθνική μας επιβίωση.
Σε μια εποχή που η Ελλάδα βάλλεται από παντού και η Τουρκία - προφανώς, εκτελώντας εντολές άνωθεν - έχει "στρατοπεδεύσει" μέσα στην ΑΟΖ τής Κύπρου, ποιος θα είναι ο σύμμαχός σου, εάν επιχειρήσεις να καταστρέψεις τους λαούς τής Ευρώπης; Από ποιον θα ζητήσεις βοήθεια και αλληλεγγύη, για να αντιμετωπίσεις μια απειλή, όταν θα σε μισούν οι πάντες στην Ευρώπη;
Γι' αυτόν τον λόγο είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι ο Τσίπρας, για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, έχει αναλάβει πολύ ύποπτες "υποχρεώσεις". Είμαστε περίπου σίγουροι ότι έχει αναλάβει να συνεχίσει το ίδιο "συμβόλαιο" θανάτου, το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Καραμανλή και, μέσω όλων των άλλων, - με τελευταίο τον Σαμαρά - θα ολοκληρωθεί στις μέρες του.
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τη συμπεριφορά του. Ακόμα και ο δωσίλογος Σαμαράς εκλέχθηκε με την υπόσχεση για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο. Ακόμα και ο ψεύτης Σαμαράς μίλησε για προμελετημένο έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Ακόμα και ο ψυχοπαθής Σαμαράς μίλησε για τιμωρίες των υπευθύνων. Ο Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται να μάθει πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο και αν υπήρχε "έγκλημα"; Δεν ενδιαφέρεται να τιμωρηθούν κάποιοι ένοχοι; Για ποιον λόγο βιάστηκε να "πλέξει" το εγκώμιο και άρα να "αθωώσει" εκ των προτέρων τον Προβόπουλο στην πρόσφατη συνάντησή τους; Δεν γνωρίζει ότι ο Προβόπουλος είναι από τους κύριους υπεύθυνους της συνομωσίας κατά του ελληνικού λαού; Τα Τ10 - και την απαξίωση των ελληνικών ομολόγων - η Τράπεζα της Ελλάδας του Προβόπουλου και του Ρότσιλντ δεν ήταν εκείνη που τα μεθόδευσε;
Τον Καραμανλή, ο οποίος τον τίμησε με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του ιδρύματος του θείου του, δεν θα τον κρίνει; Καλά έκανε ο Καραμανλής και αποδεχόταν ανεξέλεγκτα - όπως τα "κοψίδια" - τα swaps του Σημίτη; Την αυθαίρετη και παντελώς παράνομη απόφαση του "δεξιού" Καραμανλή να παράσχει ασυλία στους εγκληματίες των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα την αμφισβητήσει ο πρώτος "αριστερός" Πρωθυπουργός; Τις μυστικές επαφές τού Παπανδρέου με τον Στρος Καν του ΔΝΤ - πολύ πριν την εκδήλωση της κρίσης δανεισμού - δεν την θεωρεί επιλήψιμη; Τη συνάντηση του Παπανδρέου με το αφεντικό τής Goldman Sachs στο Πεντελικό την θεωρεί κοινωνική εκδήλωση; Με την Αγγελοπούλου τι ακριβώς συζήτησαν; Μήπως η κυρία τού Ψυχικού συναντήθηκε μαζί του για να "βολιδοσκοπήσει" τις προθέσεις του σ' ό,τι αφορά τον "φάκελο" των Ολυμπιακών Αγώνων που την αφορά, ώστε να δώσει κάποιο "ΟΚ" στους πιο "πάνω"; Τις ευθύνες τής "συντρόφου" Δαμανάκη στην "κατασκευή" του εκβιαστικού GRexit δεν θα τις αναζητήσει; Δεν του φαίνεται παράξενη η "αποζημίωσή" της από το διεθνές τοκογλυφικό κατεστημένο με τον διορισμό της ως επικεφαλής διεθνούς οργανισμού;
 Έδωσε "υποσχέσεις" ατιμωρησίας σε όλους αυτούς τους εγκληματίες - και οι οποίες "υποσχέσεις" μας αφορούν—; Υπέγραψε "γραμμάτια", προκειμένου να του ανοίξουν τον δρόμο για την "καρέκλα"; Όλοι αυτοί έλαβαν κάποια "άφεση αμαρτιών" από τον "επαναστάτη" και οι μόνοι που απέμειναν, ως "στόχοι" της "αγριάδας" του, είναι οι εργαζόμενοι της Ευρώπης; Κάνουμε τους "τσαμπουκάδες" στους αθώους Ευρωπαίους εργαζόμενους και τις "κότες" στους εγκληματίες, τους κλέφτες και τους προδότες τής ελληνικής "Διαπλοκής"; Θα κάνουμε κόλαση τη ζωή απλών πολιτών, οι οποίοι δεν έφταιξαν σε τίποτε, για να διευκολύνουμε τα λαμόγια να απολαύσουν τα κλοπιμαία τους ατιμώρητοι; Αυτή είναι η άποψη της πρώτης "αριστερής" κυβέρνησης περί κοινωνικής δικαιοσύνης και αδερφοσύνης των λαών; Αυτός είναι ο διεθνισμός που του δίδαξαν στην ΚΝΕ;
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που μας εντυπωσίασε η προκλητική του συμπεριφορά στην Κρήτη; Ακόμα και για τα μέτρα τής απλής ηλιθιότητας και άγνοιας, είναι "πολύ" αυτό το οποίο έκανε ο Τσίπρας στην Κρήτη... "Μεθυσμένος" να ήταν, δεν θα έλεγε τέτοια ηλιθιότητα και μάλιστα με τόση έπαρση και αλαζονεία... Είσαι μπροστά σε διαπραγματεύσεις με ανθρώπους, οι οποίοι πλήρωσαν - χωρίς να το επιδιώκουν - τα δικά σου λάθη, και παριστάνεις τον "μαχαλόμαγκα"; Είσαι μπροστά σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν ευθύνονται που εσύ δεν μπόρεσες να χειριστείς τα προβλήματά σου με τους τοκογλύφους και τους κάνεις τον έξυπνο; Τους απειλείς με καταστροφή των ταμείων τους και άρα με ένα απολύτως αρνητικό γεγονός, το οποίο θα δυσχεράνει οριακά την καθημερινότητά τους και τους "υπόσχεσαι" να "χορέψουν" στον δικό σου τον "σκοπό";
Ακόμα και άγνοια να είναι αυτή, κατατάσσεται στις εγκληματικές, γιατί στερεί από την Ελλάδα όλα τα ερείσματα... Στρέφει τους πάντες εναντίον της... Εξυπηρετεί τη Γερμανία, η οποία έγινε για άλλη μία φορά ο "φονέας" της Ευρώπης και αναζητά εναγωνίως όχι μόνον "άλλοθι", αλλά και "κορόιδο" να του φορτώσει το "έγκλημα"...
Η ένοχη Γερμανία, εφόσον αυτή βύθισε την Ευρώπη στα χρέη, την αθλιότητα και την κοινωνική παρακμή. Αυτή η φονική και αμετανόητη Γερμανία βγήκε την επομένη ημέρα του "τσαμπουκά" του Τσίπρα να παραστήσει την προστάτιδα των συμφερόντων όλων των ευρωπαϊκών λαών από την ελληνική αυθάδεια και θράσος. Βγήκε κι από "πάνω" η Γερμανία, η οποία είναι η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν σήμερα στην Ευρώπη... Υπεύθυνη για την καταστροφή τής ελληνικής οικονομίας, αλλά και υπεύθυνη για την επερχόμενη καταστροφή των ευρωπαϊκών λαών, εφόσον αυτή τους ανάγκασε να πάρουν στους "ώμους" τους το παράνομο ελληνικό χρέος... Το χρέος αυτό, στη δημιουργία του οποίου συνέβαλε η ίδια τα μέγιστα.
Τα πράγματα, δηλαδή, δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται... Ήταν πολύ καλή η "πάσα", η οποία "έφυγε" από την Κρήτη, για να είναι "τυχαία"... Ήταν πολύ καλά "ζυγισμένη" η πάσα του ανιψιού του γενικού αρχηγού τού Παναθηναϊκού του Γουέμπλει, για να μην την "εκμεταλλευτεί" απόλυτα η Γερμανία. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο "καυγάς" του Γιούγκερ με τον Τσίπρα είναι "στημένος"... "Καυγάς"-εξυπηρέτηση είναι.
Στήριξε ο Τσίπρας τον Γιούγκερ στην υποψηφιότητά του για την Προεδρία και ο Γιούγκερ τώρα ανταποδίδει με μια ψευδοσύγκρουση, η οποία ενεργοποιεί τα λαϊκά και πλέον αντιευρωπαϊκά ελληνικά ένστικτα. Μετά μας ήρθε και ο Μοσχοβισί, για να μας δώσει "μυαλό"... Ο Εβραίος Μοσχοβισί και συνυπεύθυνος για το σημερινό χάλι της γαλλικής οικονομίας, ήρθε να μας υποδείξει το "σωστό" για την οικονομία... Ο συνυπεύθυνος για τη μετατροπή της πάλαι ποτέ ισχυρής γκολικής Γαλλίας σε μια φτηνή και άδεια "καρότσα" τού γερμανικού "άρματος", ήρθε να μας κάνει "σωτήριες" υποδείξεις.
Όλες αυτές οι δήθεν αντιδράσεις των Ευρωπαίων είναι "θέατρο", όπως επίσης τέτοιο είναι και η δήθεν "αγωνία" τής Γερμανίας για τους "κομμουνιστές" τού ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιους "κομμουνιστές" των Ψυχικών και των μυστικών υπηρεσιών η χαφιές Μέρκελ τους ξέρει καλύτερα απ’ όλους, γιατί ήταν συνάδελφοί της. "Κομμουνιστές" σαν τον Τσίπρα τής Παναγιωταρέα ή τον Σταθάκη τής JP Morgan και τον Μηλιό τού Κολεγίου, η Μέρκελ τους έχει "σπουδάσει" στη Στάζι.
Σταλινική "καμαρίλα" βρομάει επίσης και η επίθεση του "ήρωα" γερμανοφάγου Γλέζου στον Γιούγκερ. Όλα αυτά τα χαφιεδίστικα έχουν έναν και μόνον στόχο: Οι εγκληματίες τής Ευρώπης προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους στους "ώμους" των Ελλήνων... Προσπαθούν να "σπρώξουν" τους Έλληνες σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα-"απόφαση", το οποίο θα τους εμφανίζει μαζικά ως λαό να ταυτίζονται και άρα να στηρίζουν τα όσα ανεύθυνα ισχυρίστηκε ο Τσίπρας στην Κρήτη.
Αυτό είναι το ζητούμενο τώρα: Να "φορτωθούν" οι Έλληνες το μεγάλο έγκλημα, το οποίο από καιρό έχουν αποφασίσει να κάνουν οι τοκογλύφοι εις βάρος των Ευρωπαίων. Υπάρχει έγκλημα στο κοινό ποινικό δίκαιο, όταν εν γνώσει σου εξαναγκάζεις κάποιον να δανείσει χρήματα σε κάποιον χρεοκοπημένο και άρα όταν εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι τον ωθείς να χάσει τα χρήματά του. Όταν αυτό το έγκλημα γίνεται εις βάρος ολόκληρων λαών και κρατών, αυτό το έγκλημα παύει να περιορίζεται στη σφαίρα του κοινού ποινικού δικαίου και αναβαθμίζεται σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όταν παίρνεις τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων των λαών, για να δανείσεις χρήματα σε χρεοκοπημένα κράτη, προκειμένου να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι που τους δάνεισαν. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όταν στερείς από τους λαούς τούς πόρους για να ζήσουν. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όταν ωθείς λαούς στην εξαθλίωση, προκειμένου να κερδίσουν οι τοκογλύφοι.
Αυτό το προμελετημένο έγκλημα των ναζιστών της Γερμανίας και των Σιωνιστών τοκογλύφων κατά των λαών της Ευρώπης προσπαθούν να το "φορτώσουν" στους ώμους τού ελληνικού λαού. Αφού έβαλαν με εξαναγκασμό τους Ευρωπαίους να "φορτωθούν" μεγεθυμένο το ελληνικό χρέος - και άρα χωρίς την παραμικρή πιθανότητα να μπορεί να το ξεπληρώσει η Ελλάδα -, τώρα θα τους το "κουρέψουν", εξαιτίας της Ελλάδας. Οι ευρωπαϊκοί λαοί, δηλαδή, θα υποφέρουν στο μέλλον, όχι εξαιτίας των τοκογλύφων και των εγκληματιών του Βερολίνου, οι οποίοι εντελώς εγκληματικά μεγέθυναν αυτό το χρέος και το προπλήρωσαν στους τοκογλύφους από τα ταμεία των Ευρωπαίων, αλλά εξαιτίας των Ελλήνων, οι οποίοι ούτε καν κατάλαβαν τι έγινε. Το ίδιο έγκλημα, το οποίο έκαναν εις βάρος της Ελλάδας, "κουρεύοντας" τα αποθεματικά των ασφαλιστικών της ταμείων, θέλουν να το κάνουν τώρα και εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων των ευρωπαϊκών λαών.
Όμως, επειδή οι κύριοι υπεύθυνοι αυτού του τεράστιου διεθνούς εγκλήματος δεν θέλουν να φαίνονται, θα το "φορτώσουν" στους συνήθεις ύποπτους. Οι εγκληματίες Σιωνιστές τοκογλύφοι και η Γερμανία, ως κράτος, που εξανάγκασε τους Ευρωπαίους να δανείσουν στην Ελλάδα, για να ξεπληρώσει παράνομα δάνεια, θέλουν να βγουν από το "κάδρο" των ευθυνών ...Των δικών τους ευθυνών, εφόσον αυτοί έκαναν το έγκλημα της τοκογλυφίας και οι ίδιοι επωφελήθηκαν από αυτό. Γι' αυτό ποντάρουν στον Τσίπρα.
Είτε εις γνώση του είτε εν αγνοία του, "σπρώχνουν" τους Έλληνες προς την επιλογή "Τσίπρα", για να τους τσακίσουν. Θέλουν να εμφανίσουν τους Έλληνες σαν αχάριστους και θρασείς - σε βαθμό απάνθρωπο και κτηνώδη -, που, όχι μόνον δεν ευγνωμονούν τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, οι οποίοι τους έσωσαν, αλλά που αντίθετα επιθυμούν να τους "χορέψουν" στο "ταψί", απειλώντας τους με τις περιουσίες τους. Προσπαθούν, ως λαό, να τους εμφανίσουν ότι θέλουν να τα "φάνε" από τους Ευρωπαίους πολίτες.
Αυτό κάνει τώρα ο Τσίπρας. Βαράει το "σαμάρι", γιατί το επικίνδυνο "γομάρι" πρέπει να πάει στο "σφαγείο". "Βαράει" φαινομενικά τους "Ρότσιλντ" των "Αγορών", ενώ στην πραγματικότητα στοχεύει τους ευρωπαϊκούς λαούς. Με τις "πλάτες" των Ρότσιλντ απειλεί τους ανώνυμους Ευρωπαίους, και αφήνει στο απυρόβλητο τους ντόπιους "υπαλλήλους" τους. Γι' αυτόν τον λόγο δεν ενοχλεί τις Γιάννες, τους Καραμανλήδες, τους Προβόπουλους και τους Μπόμπολες. Κάνει επίθεση στα χρήματα των άλλων, γιατί τα "φαγωμένα" από τη Διαπλοκή θίγουν τη "συμμορία". Κάνει επίθεση εκεί όπου του υποδεικνύουν τα αφεντικά του και οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάστασης.
Για εξεταστικές, όμως, σε αυτό το διάστημα του άφθονου "τσαμπουκά", δεν ακούσαμε τίποτε. Ξεχάστηκαν οι εξεταστικές για το πώς δημιουργήθηκε παρανόμως το υπέρογκο χρέος; Ξεχάστηκαν οι εξεταστικές για το πώς προκλήθηκε η κρίση δανεισμού; Ξεχάστηκαν δηλαδή τα εγκλήματα των προδοτών της χώρας; Θέλει να "χορέψει" τους άλλους στο "ταψί", αλλά για τις δικές μας ευθύνες στην κατάσταση δεν ακούμε κουβέντα.
Για δικαστική έρευνα, για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, δεν ακούμε από την πρώτη "αριστερή" κυβέρνηση. Μόνον τους ξένους θα "χορέψει" στο "ταψί" ο Τσίπρας. Τον Καραμανλή, ο οποίος μοίραζε ολυμπιακές "ασυλίες" και "φούσκωνε" ελλείμματα, θα τον αφήσει στον απυρόβλητο; Τον Γιωργάκη, ο οποίος συνωμοτούμε με τους Εβραίους τού ΔΝΤ, πολύ πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός, θα τον αφήσει στο απυρόβλητο; Τον νόμο περί ευθύνης υπουργών θα τον "δικάσει", για να μπορέσει να στείλει "αναδρομικά" όλες τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη; Τον φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων θα τον ανοίξει ή τον "γοήτευσε" η Γιάννα; Τον φάκελο των προμηθειών στα εξοπλιστικά θα τον ανοίξει ή τον συγκίνησε η πρόσφατη περιπέτεια υγείας τού Μαρκογιαννάκη; Τον φάκελο του ΟΤΕ θα τον ανοίξει ή δεν τον αφήνει ο γιος τού συντρόφου Πέτρου;
Με ποιο ηθικό δικαίωμα μπορείς να ζητήσεις από κάποιους να σου διαγράψουν μέρος των χρεών σου, όταν δεν έχεις να τους επιδείξεις κάποιους ενόχους και άρα ένα στοιχειώδες ίχνος μεταμέλειας; Θα ζητήσεις από τους λαούς της Ευρώπης να δεχθούν την τεράστια ζημιά των ταμείων τους και την ίδια ώρα οι "διαπλεκόμενοι" στην Ελλάδα θα τρώνε απερίσπαστοι τη λεία τους. Θα ζούνε σαν μεγιστάνες αυτοί, οι οποίοι πήραν τα "πέτσινα" δάνεια και τις παράνομες προμήθειες, που δημιούργησαν τα τεράστια χρέη; Είναι δυνατόν να μην μας μισήσει ολόκληρο το σύμπαν, αν δεν τιμωρήσουμε τους ενόχους και ζητήσουμε από άσχετους να φορτωθούν τα εγκλήματα και βέβαια τα "φέσια" των ντόπιων ενόχων; Ο Εσθονός ή ο Πολωνός εργάτης θα πληρώνει αυξημένα ασφάλιστρα, γιατί θα του "φορτώσουν" τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και τα "βαράκια" του Γιωργάκη; Ο Ούγγρος άνεργος θα ζει με ψίχουλα, γιατί θα "φορτωθεί" τις καμεράτες τού Μεγάρου; Ο Ιταλός συνταξιούχος δεν θα παίρνει τα φάρμακά του, για να στέλνει "φιλάκια" η κόρη του Μηλιού από την Ελβετία;
Αυτά είναι ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει ο Τσίπρας πολύ πριν "επιτεθεί" στους δανειστές μας. Τους Έλληνες ενόχους πρέπει να βρει, πριν αρχίσει να χτυπάει το "νταούλι" του. Την ευθύνη των Ελλήνων πολιτικών και τη συνεργασία τους με τους διεθνείς τοκογλύφους πρέπει πρώτα να αποκαλύψει, για να ζητήσει την αλληλεγγύη των λαών. Άλλο πράγμα είναι να ζητάς την αλληλεγγύη των λαών και άλλο πράγμα το βιός τους. Οι λαοί εύκολα θα δώσουν την αλληλεγγύη τους, αν στραφούν οι Έλληνες εναντίον των τοκογλύφων. Τι είδους αλληλεγγύη μπορούν να δώσουν, αν τους ζητηθεί να εξανεμίσουν το μέσον της επιβίωσής τους... Μόνον τα "δανεικά κι αγύριστα" του Βαρδινογιάννη, του Μπόμπολα και του Κόκκαλη να δείξει κάποιος στους Ευρωπαίους και θα συναινέσουν να μας βομβαρδίσουν με πυρηνικά όπλα.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ του χρέους πρέπει να γίνει... Να αποδειχθεί αυτό, το οποίο και στο κοινό ποινικό δίκιο είναι κολάσιμο... Να αποδειχθεί ότι οι ίδιοι οι τοκογλύφοι φόρτωναν την Ελλάδα με χρέη, γνωρίζοντας εξ’ αρχής ότι αυτή δεν είχε δυνατότητες να τα ξεπληρώσει. Αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και άρα αυτοί είναι εγκληματίες... Να αποδειχθεί ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί, μέσω "Χριστοφοράκων", είχαν πάρει το ελληνικό "βιβλιάριο" καταθέσεων και έκαναν μόνοι τους στους εαυτούς τους παραγγελίες. Αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και άρα αυτοί είναι εγκληματίες... Να αποδειχθεί ότι οι τοκογλύφοι και οι Γερμανοί από κοινού έφεραν την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας και στη συνέχεια, εν γνώσει τους, εξανάγκασαν τους Ευρωπαίους να δανείσουν σε έναν χρεοκοπημένο. Αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και άρα αυτοί είναι οι εγκληματίες.
Αυτά πρέπει να αποδείξει μια πατριωτική ελληνική κυβέρνηση ...Να αποδείξει ότι όλα τα εγκλήματα, τα οποία σήμερα αποδίδονται στους Έλληνες, έγιναν ερήμην τού ελληνικού λαού. Όλα έγιναν από τους εγκληματίες, οι οποίοι "παρέλασαν" στο Παρίσι σε συνεργασία με τους διεφθαρμένους, τους οποίους οι ίδιοι τοποθέτησαν στα καίρια πόστα τού ελληνικού κρατικού μηχανισμού. Μόνοι τους οι Γερμανοί "ξεγελούσαν" δήθεν τους εαυτούς τους, όταν έβαζαν την Ελλάδα στο Ευρώ. Μόνοι τους οι τοκογλύφοι τής Goldman Sachs "ξεγελούσαν" δήθεν τους εαυτούς τους, όταν αγόραζαν τα "πέτσινα" ελληνικά ομόλογα. Μόνοι τους αυτοί τοποθέτησαν τον Εβραίο Παπανδρέου στην Κυβέρνηση, ο οποίος ζήτησε τα "δανεικά" από τους λαούς. Όλα μόνοι τους τα έκαναν και τα "φόρτωσαν" στους Έλληνες. Αυτά πρέπει να αποδειχθούν και να ζητηθεί η αλληλεγγύη των λαών ...Να ζητηθεί η αλληλεγγύη, ώστε τα χρέη των Ελλήνων προς τους Ευρωπαίους να γίνουν χρέη των τοκογλύφων και της Γερμανίας προς αυτούς.
Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιων την πολιτική εξυπηρετεί ο "τσαμπουκάς" τού ΣΥΡΙΖΑ; Θέλουν όλα να τα φορτώσουν στους Έλληνες, για να τους καταστρέψουν, εμφανίζοντάς τους σαν εχθρούς των Ευρωπαίων. Κάποιοι "σπρώχνουν" τον Τσίπρα να είναι προκλητικός και άρα "χρήσιμος" για τους Γερμανούς και τους τοκογλύφους. Κάποιοι παίζουν παιχνίδια και μερικοί απ’ αυτούς είναι σίγουρα οι σύμβουλοι του περιγράψαμε πιο πάνω. Ήταν εντελώς ενοχοποιητικό για τον ίδιο - και αποκαλυπτικό για τα αφεντικά του - αυτό το οποίο είπε χαμογελώντας για "νταούλια". Πάνω στον "ενθουσιασμό" του για το ασφαλές των "τρομοκρατικών" του λόγων και βέβαια την προσεχή πρωθυπουργοποίησή του, με το χαμόγελό του αποκάλυψε ότι έχει "πλάτες". Έπαθε αυτό, το οποίο παθαίνουν οι "παρδαλές", που τις αποκαλύπτει η χαρά τους... Αποκάλυψε ότι έχει γνώση του ρόλου του στην "παράσταση" που στήνεται εις βάρος της Ελλάδας... Μιας "παράστασης", που στήνουν Εβραίοι και Γερμανοί.
Τώρα, για τις ανάγκες τής "παράστασης", όλοι αυτοί εμφανίζονται να είναι δήθεν "θυμωμένοι" με τους "επαναστάτες" Έλληνες και αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Υποκρίνονται πως δεν το επιθυμούν, για να "παραπλανήσουν" τους ευρωπαϊκούς λαούς, οι οποίοι είναι θύματά τους. Γερμανοί και Εβραίοι υποκρίνονται πως το μάχονται, για να μπορούν στη συνέχεια να κατηγορούν και να βρίζουν τους Έλληνες. Δίνουν μια "παράσταση", για να μπορούν οι ίδιοι να εμφανίζονται σαν "προστάτες" των ευρωπαϊκών λαών και οι Έλληνες σαν η "κατάρα" τους. Κάνουν πως δεν το επιθυμούν, γιατί το αναγκαστικό "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, το οποίο αποτελεί δική τους βασική στρατηγική επιλογή εις βάρος των Ευρωπαίων, θέλουν να το χρεωθούν οι Έλληνες και όχι οι ίδιοι... Οι "αλήτες" οι Έλληνες ...Οι αχάριστοι ...Αυτοί, οι οποίοι "πυροβολούν" με Καλάσνικοφ τις πρεσβείες των ευεργετών τους... Αυτοί, οι οποίοι "πυροβολούν" αυτούς που τους δανείζουν, για να σωθούν, και μετά δεν θέλουν να τους ξεπληρώσουν... Οι Έλληνες, που, όχι μόνον δεν πληρώνουν τα χρέη τους στους Ευρωπαίους, αλλά έχουν και "απαιτήσεις" να τους βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι στις εθνικές τους διενέξεις ... Οι Έλληνες, οι οποίοι δεν σέβονται τις περιουσίες των άλλων, αλλά έχουν μεγάλες απαιτήσεις σ' ό,τι αφορά την ασφάλεια και την προστασία τής δικής τους περιουσίας.
Άρα, από αυτό μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν είναι τυχαία η τουρκική προκλητικότητα τη δεδομένη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο, δηλαδή, που, στην ώρα που πλησιάζει η προβλεπόμενη έξοδος από το Μνημόνιο, κάποιοι είναι προκλητικοί. Την ώρα, δηλαδή, που τους τοκογλύφους και τη Γερμανία την συμφέρει να αισθάνεται η Ελλάδα ανασφαλής, η Τουρκία γίνεται ιδιαίτερα κινητική και πολύ διεκδικητική. Αν θυμόμαστε καλά, και την εποχή εκείνη, που έπρεπε να ψηφίσει η Ελλάδα το Μνημόνιο, ένα ταξίδι τής Μέρκελ στην Τουρκία ήταν αρκετό, για να την κάνει προκλητική.
Αυτήν την ώρα κάνει "τσαμπουκάδες" ο Τσίπρας; ...Την ώρα που ο διεφθαρμένος Ερντογάν και ο γερμανοτραφής Νταβούτογλου εμφανίζονται προκλητικοί όσο ποτέ άλλοτε; ...Την ώρα που την Κύπρο την έχουν "σπρώξει" ανήμπορη και χωρίς προστάτη στην "αγκαλιά" του Ισραήλ; ...Την ώρα που τα ναζιστικά κτήνη επιχειρούν αιματηρές προβοκάτσιες μέσα στην ίδια την "καρδιά" της Ευρώπης. Την ώρα που τα κτήνη επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την ευρωπαϊκή κοινωνία, δείχνοντας τους επιλεγμένους εχθρούς, έρχεται ο Τσίπρας να προσθέσει και τους Έλληνες ανάμεσα σ' αυτούς. Μαζί με τους Τζιχαντιστές, οι οποίοι "υπόσχονται" αίμα στους Ευρωπαίους, θα προστεθούν και οι Έλληνες, οι οποίοι υπόσχονται πόνο. Χειρότερο πόνο και από το αίμα.

Η Ενωμένη Ευρώπη μπροστά στο εμφυλιοπολεμικό πλέον χάος.
Θα αφήσουν τον παρισινό "πυροκροτητή" να οδηγήσει στην "έκρηξη" της ελληνικής "βόμβας";

Από τη στιγμή που οι Σιωνιστές και οι Γερμανοί Ναζί έχουν λεηλατήσει σε βαθμό καταστροφής την Ευρώπη, ήταν δεδομένο ότι θα "κατασκεύαζαν" έναν ψεύτικο εχθρό, για να του "φορτώσουν" το έγκλημα. Αυτό προσπαθούν να καταφέρουν με την Ελλάδα. Χρησιμοποίησαν το χρέος τής Ελλάδας, για να λεηλατήσουν ολόκληρη την Ευρώπη και στο τέλος θα της "παραδώσουν" το χρεοκοπημένο ελληνικό "κουφάρι" σαν εχθρό της. Θα μετατρέψουν την Ευρώπη σε έναν σκύλο, που κυνηγά ένα νεκρό κόκαλο. Μέσω της Ελλάδας έκλεψαν από την Ευρώπη πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και θα αφήσουν τους Ευρωπαίους να μισούν τους Έλληνες, οι οποίοι είναι πιο φτωχοί από ποτέ. Αυτό ήταν το κόλπο. Την Ελλάδα την φόρτωναν με τεράστια χρέη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορούσε να τα ξεπληρώσει, μόνο και μόνο γιατί στόχευαν στην "τσέπη" των υπολοίπων Ευρωπαίων. Στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης έβαλαν τους Ευρωπαίους να "αγκαλιαστούν" με την Ελλάδα, για να τους "βυθίσουν" όλους μαζί.
Αυτή είναι η "βόμβα" που απειλεί την Ευρώπη με διάλυση. Όμως, «βόμβα» χωρίς πυροκροτητή δεν υπάρχει ...και αυτός τους έλλειπε. Αυτόν τον "πυροκροτητή" ενεργοποίησαν στο Παρίσι ...Τον πυροκροτητή εκείνον, ο οποίος θα τους έβαζε στον ρόλο του "καλού" και την Ελλάδα στον ρόλο του "κακού". Είχαν ανάγκη να εμφανίσουν έναν "κακό", γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι Ευρωπαίοι θα στρέφονταν εναντίον τους. Αναγκαστικά. Αναγκαστικά, εφόσον αυτοί χειρίστηκαν μόνοι τους και ερήμην των Ελλήνων το χρέος τους προς τους τοκογλύφους. Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, εξαιτίας της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν θα φταίει η ίδια για τα δανεικά που της έδωσαν οι Ευρωπαίοι ...Θα φταινε εκείνοι, οι οποίοι ανάγκασαν τους Ευρωπαίους να δανείσουν σε κάποιον, για τον οποίο γνώριζαν πως ήταν καταδικασμένος να χρεοκοπήσει. Αυτό είναι έγκλημα και αυτό το έγκλημα προσπαθούν να αλλάξουν οι δολοφόνοι τής Ευρώπης.
Προσπαθούν την χρεοκοπημένη από αδυναμία Ελλάδα να την κάνουν να φαίνεται σαν μια προκλητική "τρομοκρατική" δύναμη, που θέλει να τους χρεοκοπήσει όλους, για να γλιτώσει η ίδια. Θέλουν να την κάνουν να φαίνεται σαν μια ανεύθυνη δύναμη, που, εξαιτίας του θράσους της και της αθλιότητάς της, δεν διστάζει να καταστρέψει τους πάντες. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα φταίνε οι "καλοί", που, λόγω των ρομαντικών τους "οραμάτων", της δάνεισαν, αλλά αυτή, η οποία δανείστηκε και δεν σεβάστηκε τις υποχρεώσεις της. Με τον τρόπο αυτόν προσπαθούν να μετακυλίσουν πάνω της τις δικές τους ευθύνες. Γι’ αυτόν τον λόγο επιμένουν πάντα στον δημόσιο λόγο τους να αναφέρονται στην τήρηση των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας ...Να εμφανίζονται πάντα - ακόμα κι όταν δεν συντρέχει κανένας λόγος - να "μαλώνουν" την Ελλάδα για μη σεβασμό στις υποχρεώσεις της. Ακόμα και όταν η Ελλάδα λειτουργεί σαν δουλικός σκύλος, αυτοί επιμένουν να αμφισβητούν την προσήλωσή της στην τήρηση των υποχρεώσεών της.
Αυτό δεν το κάνουν ούτε από αφέλεια ούτε από βλακεία ...Μέρος τού "σεναρίου" είναι αυτή η μόνιμη "επωδός" ...Ένα απαραίτητο "ρεφρέν", ώστε, μέσω της συνεχούς επανάληψης, να το εμπεδώσουν οι Ευρωπαίοι σαν μια πραγματικότητα. Αυτούς στοχεύει αυτή η προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου και όχι τους Έλληνες. Αυτό, δηλαδή, δεν λέγεται για να το ακούνε οι Έλληνες, τους οποίους υποτίθεται ότι αφορά, αλλά για να το ακούνε οι Ευρωπαίοι, τους οποίους στο μέλλον προβλέπεται να τους αφορά ...Να το ακούνε οι Ευρωπαίοι και να νομίζουν ότι η ασφάλειά τους είναι ελληνική "υπόθεση" ...Να νομίζουν ότι η ασφάλεια των ασφαλιστικών τους ταμείων συνδέεται με την ελληνική συνείδηση και υπευθυνότητα. Έχοντας λοιπόν μέσα στα τελευταία χρόνια δημιουργήσει τη "βόμβα", ήταν δεδομένο ότι θα έφτιαχναν και τον "πυροκροτητή" της με τρόπο τέτοιο, που να βαστά τους ίδιους μακριά από τα "θραύσματα" της "έκρηξης".
Αν γνωρίζει κάποιος όλα τα παραπάνω, μπορεί να καταλάβει τον λόγο που μια αιματηρή προβοκάτσια τύπου Charlie Hebdo ήταν απολύτως αναμενόμενη. Όταν η εξουσία και οι άνθρωποί της προσπαθούν να "ξεφορτωθούν" τις ευθύνες τους, δεν διστάζουν μπροστά σε κόστη, τα οποία αφορούν το αίμα λίγων ανθρώπων. Όταν μπορούν να το καταφέρουν, δεν έχουν ποτέ ηθικούς ή άλλους ενδοιασμούς. Σε τέτοιους καιρούς θα ήταν απίθανο οι εξουσίες - και οι μυστικές υπηρεσίες που τις συμβουλεύουν - να μην έχουν "σχέδια" διαφυγής, τα οποία θα οδηγούσαν σε αποπροσανατολισμό των μαζών. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, το οποίο έχουν ανάγκη σήμερα οι εγκληματίες -  και μερικώς το πέτυχαν με την παρισινή προβοκάτσια. Είναι θέμα επιβίωσης γι' αυτούς να προκαλέσουν σύγχυση, ώστε να προφυλαχθούν από την αναπόφευκτη πλέον κοινωνική αντίδραση της Ευρώπης, που μόνον οι "τυφλοί" δεν βλέπουν.
Με μια απλή προβοκάτσια θα έβρισκαν έναν εύκολο τρόπο να εκμεταλλευτούν τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να παράξουν τις επιθυμητές εντυπώσεις. Αλίμονο δηλαδή. Είναι δυνατόν να ελέγχεις τα ΜΜΕ παγκοσμίως και να έχεις ενδοιασμούς στη χρήση τους, όταν μπορείς με ελάχιστο ρίσκο να δημιουργήσεις μόνος σου την είδηση-"καύσιμο", για να λειτουργήσουν αυτά; ...Αυτό ακριβώς ήταν η προβοκάτσια στο Παρίσι και τίποτε παραπάνω ..."Καύσιμο", για να λειτουργήσει ο μηχανισμός προπαγάνδας στην Ευρώπη. Στη σημερινή Ευρώπη, η οποία - εξαιτίας τους - βρίσκεται στην απόλυτη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική παρακμή, έπρεπε να βρουν τη λύση να διαφύγουν της προσοχής και άρα και του μένους των λαών. Γνώριζαν πως ήταν θέμα χρόνου να γίνουν αντιληπτοί και προσπάθησαν, στον χρόνο που είχαν ακόμα τη δυνατότητα να ελέγχουν τα πράγματα, να "φορτώσουν" τις ευθύνες τους σε άλλους...
...Αυτοί είναι οι ηθικοί και βέβαια οι φυσικοί αυτουργοί τού εγκλήματος στο Παρίσι. Οι εγκληματίες, που, μέσω της διαφθοράς και της σπατάλης δημιούργησαν τα τεράστια χρέη των ευρωπαϊκών κρατών και λεηλάτησαν την οικονομία της Ευρώπης ...Αυτοί, οι οποίοι ισοπέδωσαν την παραγωγή της με την αποβιομηχάνισή της ...Αυτοί, οι οποίοι την εκβαρβάρισαν εκ νέου, "ταΐζοντάς" την τα νεοταξίτικα "σκουπίδια" του εβραϊκού Χόλυγουντ. Τίποτε απ’ όσα έδιναν παγκόσμια αξία και ειδική ταυτότητα στη διάσημη Ευρώπη δεν έχει επιβιώσει ...Δεν επιβίωσε ο πολιτισμός της, η τέχνη της, η αισθητική της και οι κοινωνικές της κατακτήσεις. Η Ευρώπη "πολτοποιήθηκε" και οι λαοί της μπήκαν χωρίς χαρακτηριστικά μέσα στη "σούπα" τής Νέας Τάξης.
Όμως, αυτή η "σούπα", η οποία "βράζει" μέσα στην κλειστή "χύτρα" τής Νέας Τάξης, είναι θέμα χρόνου να "σκάσει" αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Οι λαοί μπορούν να ανεχθούν τα πάντα, αλλά, όταν κινδυνεύει η ίδια η επιβίωσή τους, είναι θέμα χρόνου η αντίδρασή τους. Μπορεί η κουλτούρα και ο πολιτισμός των Ευρωπαίων να πήγαν εύκολα "περίπατο" για ένα iPhone, για ένα συμβόλαιο με το Χόλυγουντ ή για μια καλή "μεταγραφή" σε κάποια "Μπαρτσελόνα", αλλά η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους είναι αιτία πολέμου για τους Ευρωπαίους πολίτες. Ο κώλος της Λόπεζ, το κουστούμι του Κλούνεϊ ή οι τρίπλες του Μέσι μπορούν να αποσπούν την προσοχή των Ευρωπαίων, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει μόνον για όσο διάστημα δεν πεινάνε ή δεν πονάνε. Η λεηλασία των ευρωπαϊκών ταμείων δεν θα συνεχιστεί χωρίς αντίδραση, εφόσον είναι θέμα χρόνου να μπει ως πρόβλημα μέσα στο κάθε ευρωπαϊκό σπίτι.
Κατάλαβε ο αναγνώστης γιατί η Ελλάδα είναι πολύτιμη γι’ αυτούς... Είναι πολύτιμη για τους εγκληματίες, γιατί αυτή μπορεί να πάρει πάνω της τις "αμαρτίες" τους σαν αποδιοπομπαίος "τράγος"... Αυτό ακριβώς, το οποίο περιγράφουν οι λέξεις της υπέροχης ελληνικής γλώσσας... Η Ελλάδα έχει επιλεγεί από τους δολοφόνους τής Ευρώπης, για τον "τραγικό" της ρόλο... Τους δολοφόνους, οι οποίοι "παρέλασαν" στο Παρίσι σαν ηγέτες τής "ειρήνης" και της "Δημοκρατίας". Αυτοί είναι που διέλυσαν την Ευρώπη.
Πριν λοιπόν αρχίσει ο κόσμος να τους αντιλαμβάνεται ως προδότες - και άρα ως εχθρούς -, φρόντισαν να κάνουν την "κίνηση" τους πρώτοι. Τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία θα οδηγήσει στη γενική κατάρρευση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους - και την οποία πραγματοποίησαν τα αφεντικά τους - θα την αποδώσουν εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα... Στην Ελλάδα, η οποία δανείστηκε και μέσω του "οργανοπαίκτη" Τσίπρα θα τους χορεύει στο "ταψί", εφόσον θα αρνείται να ξεπληρώσει τα χρέη της.
Οι εγκληματίες, δηλαδή, οι οποίοι εξανάγκασαν τους Ευρωπαίους να δανείσουν στη χρεοκοπημένη Ελλάδα χρήματα, προκειμένου να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι, θα εμφανίσουν την Ελλάδα σαν εγκληματία. Οι θύτες θα εμφανίσουν σαν θύτη ένα από τα θύματά τους. Θα αφήσουν τους εαυτούς τους στο απυρόβλητο, ενώ αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι, γιατί αυτοί εξανάγκασαν τους Ευρωπαίους να δανείσουν στους Έλληνες εν γνώση τους ότι απειλούν τη βιωσιμότητα όλων των ασφαλιστικών ταμείων των ευρωπαϊκών λαών. Φαινομενικά δάνεισαν στην Ελλάδα πάνω από μισό τρις ευρώ, ενώ πρακτικά η Ελλάδα δεν πήρε τίποτε. Αυτοί μόνοι τους πήραν αυθαίρετα τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία των Ευρωπαίων και τα έδωσαν απευθείας στους τοκογλύφους.
Αυτά όλα είναι εγκλήματα και την αποκάλυψη αυτών των εγκλημάτων φοβούνται τα χαφιεδοσκουπίδια των Ρότσιλντ. Στόχος όλων αυτών των εγκληματιών τώρα είναι να "σβήσουν" τα "ίχνη" τους και να στρέψουν τους φτωχούς εναντίον των φτωχών. Αυτό είναι το σχέδιό τους. Απέναντι στους μελλοντικά φτωχούς Ευρωπαίους θα βάλουν τους ήδη φτωχούς Έλληνες. Μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας... Εγκλήματα, τα οποία δεν έχουν προηγούμενο. Στις ανάγκες αυτών των εγκληματιών αναζητούμε τις απαντήσεις που αφορούν το αιματηρό συμβάν στο Παρίσι.
Είναι αφελής αυτός, ο οποίος πιστεύει ότι οι Τζιχαντιστές κινήθηκαν μόνοι τους, επειδή θυμήθηκαν ότι κάποιοι κάποτε προσέβαλαν με κάποια σκίτσα τον Προφήτη. Ακόμα και για έναν κοινό βλάκα αυτό δεν είναι αρκετό, για να σκορπίσει τον θάνατο. Τον θάνατο τον "σκόρπισαν" αυτοί, οι οποίοι είχαν κέρδος από αυτόν... Αυτοί, οι οποίοι είχαν τόσο μεγάλο κέρδος, που τον έκαναν φτηνή "επένδυση".
Τέτοιοι είναι μόνον αυτοί, οι οποίοι πόζαραν στην περίφημη πλέον πορεία τής διαμαρτυρίας στο Παρίσι. Αυτοί είχαν κέρδος από την προβοκάτσια και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η "ηθική" τους δεν θα τους επέτρεπε να αναζητήσουν το κέρδος της εις βάρος αθώων ανθρώπων. Άνθρωποι, οι οποίοι καταστρέφουν ολόκληρους λαούς για να πλουτίσουν, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι θα λυπούνταν κάποιους φουκαράδες σκιτσογράφους όταν, μέσω της θυσίας τους, θα γλίτωναν οι ίδιοι τα τομάρια τους... Αυτό, δηλαδή, το οποίο είπαμε και στην αρχή του κειμένου. Αν, μέσω της θυσίας, αυτοί εξασφάλιζαν τη φωτογραφία-"άλλοθι", δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να προκαλέσουν την προβοκάτσια.
Όλος ο πολιτικός "υπόκοσμος" της Ευρώπης βρισκόταν εκεί ...Το απόλυτο "κατακάθι" τής ευρωπαϊκής κοινωνίας. Ποιος θα είχε πρόβλημα ή ενοχές από ένα τέτοιο έγκλημα; ...Η Μέρκελ; ...Ο Σαρκοζί; ...Ο Νετανιάχου; ...Ο Ολάντ; ...Ο Τουσκ; ...Ο Γιούγκερ; ...Ο Σουλτς; ...Ο Αμπάς; Σταλινοναζί πράκτορες είναι στην πλειοψηφία τους. Ποιος από αυτούς θα είχε πρόβλημα με τη θυσία άσχετων ανθρώπων, όταν θα έβλεπε ως κέρδος τη δική του επιβίωση; Ακόμα και οι "δεύτεροι" στα ίδια είναι. Ποιος δεν θα διεκδικούσε κέρδος πάνω σε πτώματα; ...Θα είχε πρόβλημα ο δικός μας Σαμαράς; ...Ο Τούρκος Νταβούτογλου ή ο Αλβανός Ράμα;
Εδώ μιλάμε για σκουπιδαριό ...Μιλάμε για συμμορία εγκληματιών, που μπροστά τους οι γνωστοί σήριαλ-κίλερς είναι ερασιτέχνες. Μιλάμε για συμμορία εγκληματιών, οι οποίοι πρόδωσαν τους λαούς και μπροστά στον φόβο τής τιμωρίας είναι σε θέση να θυσιάσουν ολόκληρους λαούς. Αυτοί δεν είναι που ενημερώνονται καθημερινά για τις αυτοκτονίες των Ελλήνων; Αυτοί δεν είναι που βλέπουν καθημερινά να πεθαίνουν σε όλη την Ευρώπη άνθρωποι από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; Αυτοί δεν είναι που έδωσαν την άδεια στον Νετανιάχου να σκοτώσει τα παιδιά της Παλαιστίνης; Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας τους και ενημερώνονται καθημερινά γι’ αυτό.
Τους είδε κανείς όλους αυτούς να αντιδρούν γι' αυτά τα τερατώδη εγκλήματα; ...Όχι βέβαια. Πώς είναι δυνατόν αυτά τα κτήνη να συγκινηθούν από λίγους θανάτους, οι οποίοι μάλιστα είναι σωτήριοι για τους ίδιους; Είναι δυνατόν τέτοια κτήνη να έχουν πρόβλημα με τους λίγους νεκρούς τής προβοκάτσιας; ..."Τζάμπα" τους βγήκε να θυσιάσουν μερικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα τους έδιναν τη δυνατότητα να βγουν μερικές χρήσιμες φωτογραφίες σαν "θρηνώντες". Ποιος κατά συρροή εγκληματίας δεν θα έκανε ένα ακόμα έγκλημα, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα "άλλοθι", που να τον "αθωώνει" απ’ όλα τα προηγούμενα εγκλήματά του;

Η προβοκάτσια του Charlie Hebdo

Αν καταλάβει κάποιος ποιο ήταν γι’ αυτούς το πρακτικό κέρδος του "τρομοκρατικού" χτυπήματος στο Παρίσι, μπορεί να καταλάβει απολύτως το προβοκατόρικο της φύσης του. Αυτό, το οποίο επιδιώχθηκε ως κέρδος, μέσω αυτής της ενέργειας ήταν εκείνο, το οποίο περιγράψαμε στην αρχή του κειμένου ...Ήταν ο "ορισμός" των κανόνων του "παιχνιδιού" τής μελλοντικής ελεγχόμενης ενδοευρωπαϊκής σύγκρουσης. Θέλοντας να φύγουν οι ίδιοι από το "πλάνο" των ενόχων, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα νέο ελεγχόμενο σκηνικό σύγκρουσης μεταξύ των προεπιλεγμένων "μονομάχων" ...Ένα νέο σκηνικό απόλυτα ορισμένο και βέβαια περιορισμένο. Φυσικό είναι αυτό. Για να μπορέσουν να διαχειριστούν μια τεχνητή σύγκρουση, θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσουν μόνοι τους τόσο τους "μονομάχους" όσο και το πεδίο της σύγκρουσής τους και άρα το επιθυμητό "ρινγκ". Στην προσπάθειά τους αυτήν αναζητούμε τα αίτια της παρισινής προβοκάτσιας. Με συνοπτικές διαδικασίες, λίγο αίμα και πολύ σκηνοθεσία δημιούργησαν ένα βασικό "σκηνικό" σύγκρουσης.
Με κινηματογραφικούς όρους χώρισαν την κατάσταση σε "εχθρούς" και "φίλους" και πήραν θέση οι ίδιοι. Χώρισαν την Ευρώπη σε "καλούς" και "κακούς", μπαίνοντας οι ίδιοι μόνιμα επικεφαλής των "καλών". Έβαλαν και τους Εβραίους - αλλά και το Ισραήλ - ανάμεσα στους "καλούς" και έκλεισε αυτό το θέμα. Αυτό ήταν το βασικό ζητούμενο, για να καπαρωθεί ο πρώτος "ρόλος". Όταν υπάρχουν έτοιμοι "ρόλοι", μπορούν τα αφεντικά να τους μοιράζουν κατά βούληση. Άλλωστε η διανομή των ρόλων είναι πάντα προνόμιο των παραγωγών. Αυτή ήταν και η βασική τους επιδίωξη ...Τα αφεντικά - και όχι τα γεγονότα ή οι λαοί - θα αποφασίζουν μόνα τους ποιοι είναι οι "καλοί" και οι "κακοί" σε κάθε περίπτωση. Από τη στιγμή που κατάφεραν να "διαλέγουν" οι ίδιοι πριν από τον λαό για λογαριασμό του, εύκολα είναι τα πράγματα. Δική τους επιλογή είναι ο ρόλος του "καλού" και δική τους επιλογή επίσης θα είναι το ποιοι θα είναι "κακοί", οι οποίοι θα εναλλάσσονται στη θέση αυτή. Ξεκίνησαν με τους "εύκολους" Τζιχαντιστές, για να καπαρώσουν το δικό τους "ρόλο" στην "παράσταση" και πολύ σύντομα, αν οι ανάγκες τους το επιβάλουν, θα μπορέσουν να βάλουν "απέναντί" τους και τους "κακούς" Έλληνες. Οι ίδιοι πάντα θα είναι επικεφαλής των "νοικοκυραίων" και των "πολιτισμένων".
Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να αμφιβάλει για το προβοκατόρικο της "τρομοκρατικής" ενέργειας στο Παρίσι; Μόνον τα τεράστια κέρδη αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας να επιχειρήσει να μετρήσει κάποιος, είναι βέβαιο το συμπέρασμά του. «Cui bono» λέει η σύγχρονη εγκληματολογία και το bono σε αυτήν την περίπτωση μας δείχνει τους "θλιμμένους" ηγέτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήταν προβοκάτσια το χτύπημα στο Παρίσι, όπως και να το εξετάσει κανείς. Ο απόλυτος ορισμός της προβοκάτσιας από τους μετρ του είδους. Με κόστος λίγες ανθρώπινες ζωές βγήκαν οι φασίστες να «θρηνούν» υπέρ της Δημοκρατίας. Με κόστος λίγες ανθρώπινες ζωές οι εγκληματίες βγήκαν να "διαμαρτυρηθούν" εναντίον "εγκληματιών". Έχουν το Know How. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί, οι οποίοι σήμερα προετοιμάζουν αυτήν την ενδοευρωπαϊκή σύγκρουση, είναι οι ίδιοι που προκάλεσαν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο με μια προβοκατόρικη δολοφονία.
Όταν αυτά τα κέρδη επιτυγχάνονται χάρη σε μια αστεία προβοκάτσια, ποιος μπορεί να αμφιβάλει για τη φύση της; Ακόμα και ο πιο αφελής άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Όταν τόσο ισχυρές εξουσίες κινδυνεύουν να βρεθούν απέναντι στους λαούς που πρόδωσαν, δεν είναι και τόσο δύσκολη απόφαση να θυσιάσουν μερικούς ανθρώπους για να διαφύγουν τον κίνδυνο. Εδώ μιλάμε ότι "παίζεται" το ίδιο το μέλλον τής εξουσίας στη Δύση. Εδώ μιλάμε ότι "παίζεται" το ίδιο το μέλλον του Σιωνισμού παγκοσμίως. Ποιος λογαριάζει το κόστος των λίγων ανθρώπινων ζωών μπροστά στο κέρδος της επιβίωσης της εξουσίας; ...Μιλάμε για την ίδια εξουσία και τους ίδιους ανθρώπους που προκάλεσαν τους Παγκόσμιους Πολέμους...
 Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους, που, για να πλουτίσουν και να ισχυροποιηθούν, προκάλεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια θανάτους... Μιλάμε για τις ίδιες ακριβώς πρακτικές των ίδιων ανθρώπων ...Των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι κάποτε για "ξεκάρφωμα" επέλεξαν τον "αυτοτραυματισμό" τού δήθεν "Ολοκαυτώματος". Μιλάμε για τους Σιωνιστές, που, για να πλουτίσουν εκ του ασφαλούς, δεν δίστασαν να στείλουν στα κρεματόρια εκατοντάδες χιλιάδες ομοεθνείς τους. Μιλάμε για κτήνη, που όμοιά τους δεν έχουν ξαναϋπάρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Ακόμα και τα δευτερεύοντα στοιχεία του τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν πολύ βολικά για κάποιους, για να είναι τυχαία. Ήταν πολύ βολικό για κάποιους το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Βολικό τόσο ως προς την τρομοκρατική του φύση όσο καί ως προς τη "γεωγραφία" του. Βολικό ήταν ως τρομοκρατικό χτύπημα με νεκρούς πολίτες, γιατί μόνον σε διαμαρτυρία υπέρ πολιτών θα μπορούσαν όλοι αυτοί, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι της Ευρώπης, να βρουν έναν λόγο να μπουν επικεφαλής των λαών της απέναντι σε εχθρούς, οι οποίοι σκοτώνουν αδιακρίτως αθώους πολίτες ...Επικεφαλής, τρόπος του λέγειν, γιατί οι δολοφόνοι δεν εμπιστεύονται σε καμία περίπτωση τα θύματά τους. Ακόμα δηλαδή και αυτή η "συμπόρευση" στους δρόμους του Παρισιού έγινε με όρους "κινηματογραφικής" απάτης... Η συμμορία βγήκε στους δρόμους τής "διαμαρτυρίας" μόνον όταν της εγγυήθηκαν ότι αυτό θα γίνει υπό την προστασία μπράβων και ελεγμένων "κομπάρσων"... Βγήκε μόνον για το απαραίτητο πλάνο, το οποίο είχαν ανάγκη οι "κατασκευαστές" ειδήσεων.
Το ίδιο βολική είναι και η γεωγραφία, που εκδηλώθηκε αυτό το "χτύπημα". Η επιλογή να «χτυπηθεί» η ξοφλημένη Γαλλία τού ξοφλημένου Ολάντ ήταν ιδανική. Από τη στιγμή που το τρομοκρατικό «χτύπημα» θα έδινε σ’ αυτόν που θα το υπέμενε το μπόνους τής παγκόσμιας συμπάθειας, φυσικό ήταν να επηρεάσει τους σχεδιαστές στην επιλογή εκείνου, ο οποίος θα καλούταν να το υποστεί. Η παντοδύναμη Γερμανία δεν είχε ανάγκη αυτό το «μπόνους» και ως εκ τούτου δεν το διεκδίκησε. Το μπόνους τού «θύματος» και την παγκόσμια συμπάθεια την έδωσαν στη Γαλλία, η οποία είναι ο κολαούζος του Βερολίνου ...Ο μονίμως «ριγμένος» του γαλλογερμανικού συνεταιρισμού τής συμμορίας... Ο θεωρητικά "μεγάλος" της Ευρώπης, που πρακτικά είναι ένα από τα θύματα της νέας ναζιστικής θηριωδίας.
Με το "χτύπημα" αυτό έδωσαν στη Γαλλία τη δυνατότητα να αναπτερώσει το ηθικό της σε μια εποχή που το έχει ανάγκη, γιατί, εξαιτίας των επιλογών τής ηγεσίας της βυθίζεται στην κρίση και στην παρακμή. Μόνον ένα τέτοιο χτύπημα θα έκανε τους Γάλλους να αισθανθούν ξανά εθνικά υπερήφανοι και να διαδηλώσουν υπό την ηγεσία τους, τη στιγμή που στην κυριολεξία πεινάνε. Μόνον ένα τέτοιο χτύπημα θα έκανε το Παρίσι της κρίσης, της εγκατάλειψης, της βρομιάς και των χιλιάδων clossar να αισθανθεί - έστω και για μερικές ώρες - "Πρωτεύουσα" του Κόσμου. Μόνον ένα τέτοιο "χτύπημα" θα έκανε τον Ολάντ του 12% να αισθανθεί έστω και για λίγες ώρες ηγέτης του γαλλικού λαού ...Ενός λαού που τον μισεί, εφόσον στη διάρκεια της καταστροφικής θητείας του το μόνο που κατόρθωσε να κάνει ήταν να κερδίσει μια νέα ερωμένη για τον εαυτό του και να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων ...Από εκεί και πέρα το χάος.
Αυτή είναι η αλήθεια. Η συμπόρευση των προδοτών της Γαλλίας με τη σιωνιστική Γερμανία έχει καταστρέψει τη μεγάλη αυτή χώρα. Έχει καταστραφεί ολόκληρος σχεδόν ο παραγωγικός μηχανισμός της. Ακόμα "κλαίνε" οι Γάλλοι με την επιλογή να στηρίξουν τη ναζιστική πολιτική στην Ουκρανία και να μην παραδώσουν τα "χρυσοφόρα" Mistral στη Ρωσία. Ακόμα "κλαίνε" με την ακύρωση της γιγαντιαίας παραγγελίας στρατιωτικού υλικού τής Ινδίας. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, εξαιτίας τής απόλυτης υποταγής τού Ολάντ στο Βερολίνο. Η Γαλλία, εξαιτίας τού δουλικού Ολάντ, πληρώνει τεράστια κόστη σε έναν σχεδιασμό, στον οποίο δεν την έχει συμμέτοχη στα κέρδη του. Αυτόν τον σχεδιασμό υπηρετεί ο Ολάντ, αναζητώντας το προσωπικό του κέρδος και βάζοντας υποθήκη το εθνικό κέρδος τής Γαλλίας.
Αυτόν τον προδότη Ολάντ αυτής της ταπεινωμένης Γαλλίας επέλεξαν να πριμοδοτήσουν με το μπόνους τής "συμπάθειας". Με αυτό το απλό "τρομοκρατικό" χτύπημα ήθελαν να προλάβουν την αντίδραση της γαλλικής κοινωνίας στην ανθρωποκτόνα οικονομική κρίση και αν μπορούσαν να προλάβουν να σώσουν τον χαφιέ Ολάντ ...Τον χρήσιμο Ολάντ, ο οποίος είναι υπάκουος στο Βερολίνο και τους Σιωνιστές ...Τον Ολάντ, ο οποίος παραδίδει χωρίς όρους και προϋποθέσεις το ειδικό "βάρος" τής Γαλλίας στα "χέρια" του δολοφονικού Βερολίνου ...Του σεξομανούς ασχημάντρα, ο οποίος στην κυριολεξία «ξεζουμίζει» τη θητεία του στη σεξουαλική εκμετάλλευση της εξουσίας... Του σεξομανούς ασχημάντρα, ο οποίος δεν κάνει τίποτε άλλο όλη την ημέρα πέρα από το ν’ αναζητά την ηδονή.
..."Δώρο" στον Ολάντ ήταν τα πτώματα του περιοδικού ...Προσφορά των αφεντικών του. Το μόνο που έπρεπε να κάνει, ήταν να δώσει μια αξιοπρεπή "παράσταση" θλίψης. Ακόμα όμως και σε αυτό απέτυχε ο καραγκιόζης τού "σοσιαλισμού". Προφανώς δεν του είπε κάποιος ότι άλλο πράγμα είναι όταν ένας άνθρωπος θρηνεί τους οικείους τους και άλλο πράγμα είναι όταν κάποιος "θρηνεί" ως ηγέτης κάποιους πολίτες, τους οποίους δεν γνωρίζει προσωπικά.
Ο κλόουν παρίστανε με εντελώς άθλιο τρόπο τον τεθλιμμένο συγγενή, ενώ φαινόταν ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του τον απασχολούσε η διαλυμένη "εικόνα" του, που εκείνη την ώρα πριμοδοτούνταν με το αίμα των αθώων. Καθόλου απίθανο, πάνω στην παθιασμένη "συμπαράστασή" του, να έβαλε και "χέρι" σε κάποια χήρα θύματος. Θεωρούμε βέβαιο πως, όταν γύρισε μετά την εκδήλωση στο μέγαρο των Ιλισίων, έκανε συνάντηση με τους επικοινωνιολόγους και τους δημοσκόπους, για να "μετρήσουν" τα κέρδη του. Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε πως είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι ήταν μια κλασική εβραϊκή προβοκάτσια.
Άλλωστε, για να μην "μπερδεύεται" και ο κόσμος και κατευθύνει τη "συμπάθειά" του σε άσχετους "δρόμους", έκαναν και τη συμπληρωματική ενέργεια στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ. Με το εβραϊκό περιοδικό, δηλαδή, "έπιασαν" γενικά τους Γάλλους στο επίπεδο που αφορά την ελευθερία του λόγου - που αφορά τους πάντες - και με την επίθεση στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ "οδήγησαν" το "κέρδος" αυτής της συμπάθειας προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Να μην μπερδεύονται, δηλαδή, κι αρχίσουν όλοι να επιζητούν "ταμείο" κερδών. "Ταμείο", με "μίγμα" αίματος και χρήματος, κάνουν μόνον οι Εβραίοι.
Επειδή ακριβώς μιλάμε για Εβραίους, ακόμα και η "λογιστική" αποκαλύπτει την προέλευση της προβοκάτσιας ...Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Οι άνθρωποι είναι απίθανοι. Αυτοθυματοποίηθηκαν για το κέρδος. Ούτε το κέρδος τού θύματος δεν αφήνουν σε άλλους. Ακόμα και από την κηδεία τους θα διεκδικήσουν προμήθεια. Μόνοι τους επέλεξαν οι Ρότσιλντ το "χτύπημα" στο δικό τους περιοδικό και όχι σε αυτό κάποιου άλλου ανταγωνιστή ή εχθρού τους. Αυτό έκαναν για άλλη μία φορά, συνεχίζοντας τη μακραίωνη παρασιτική τους παράδοση.
Το "ξοφλημένο" σε βαθμό χρεοκοπίας περιθωριακό περιοδικό του ασήμαντου τιράζ των 60000 φύλλων θα ξαναμπεί στην κυκλοφορία μετά από την πολυδάπανη "γκρίζα" και "αιματηρή" διαφήμιση με τιράζ 1.000.000 φύλλων. Θα το μετατρέψουν σε μια αγορά-"δήλωση" συμπαράστασης στα θύματα και υποστήριξη στην ελευθεροτυπία και μπορεί να τυπώσουν άλλα τόσα. Θα βάλουν και μερικούς πολιτικούς να κάνουν "γκρίζα" διαφήμιση και θα θησαυρίσουν. Θα περάσουν σε εκατομμύρια νεοταξίτες αφελείς του τύπου "...ήμουν κι εγώ εκεί" το μήνυμα: "...το αγόρασα κι εγώ", και θα κονομήσουν. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι παριστάνουν τους πελάτες τού iPhone ή βαστάνε ως συλλεκτικά τα εισιτήρια των συναυλιών τής Lady Gaga, θα γίνουν και συλλέκτες του Charlie Hebdo ...Στα χρόνια της "χολέρας" χαϊβάνια βρίσκεις με τον τόνο. Main stream έντυπο έγινε το μέχρι πριν λίγες ημέρες ζημιάρικο περιοδικό τής πλάκας.
Απλά πράγματα. Με λίγο ανθρώπινο αίμα θα κονομήσουν και θα παγιδεύσουν ολόκληρους λαούς. Με ανθρώπινο αίμα, το οποίο χύνεται - και πάλι εξαιτίας τους - σε ένα Σαββατοκύριακο στη Βαγδάτη, θα τα κάνουν όλα και θα κονομήσουν κιόλας. Οι Ρότσιλντ πήραν μια δική τους προβοκατόρικη φυλλάδα, την οποία μέχρι τώρα την χρησιμοποιούσαν - έστω και με μια μικρή οικονομική ζημία - για να προκαλούν τους ισλαμιστές και να νομιμοποιούν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις των Τζιχαντιστών υπαλλήλων τους και την μετέτρεψαν σε μια επιχείρηση παγκόσμιας εμβέλειας με πολλές προοπτικές.
Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ήταν το περιοδικό πριν την επίθεση που δέχθηκε από τους "φανατικούς" του Ρότσιλντ. Πιο πολύ χρήμα απέφεραν στους Ρότσιλντ οι σκιτσογράφοι τους με το αίμα τους, παρά με τη μελάνι τους. Προφανώς, την εκδοτική επιτυχία, την οποία δεν μπόρεσαν να σχεδιάσουν ποτέ οι ίδιοι με το μελάνι τους, την "σχεδίασε" κάποιος Ρότσιλντ με το αίμα τους.
Το ανάλογο θα επιδιώξουν να κάνουν και με την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα "επιτεθεί" στις Αγορές - και άρα στους Σιωνιστές - αλλά, ενώ τη ζημιά θα την υποστούν οι λαοί, οι ίδιοι οι Σιωνιστές θα της δανείζουν ακόμα πιο ακριβά, για να την "τιμωρήσουν" επειδή αδίκησε τους λαούς.


Θησαυρίζουν κάθε φορά που τους "χτυπάνε" σκληρά ...οι υπάλληλοί τους. Απλά πράγματα. Τον Ρότσιλντ έπρεπε να βάλουν εξώφυλλο στο Charlie Hebdo, εφόσον απ’ αυτόν ξεκινάνε και σε αυτόν καταλήγουν όλα όσα το αφορούν. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή έπρεπε να περιγραφεί στο εξώφυλλο του περιοδικού. Οι άνθρωποι, οι οποίοι "εφεύραν" ένα Ολοκαύτωμα για να πλουτίσουν, αυτά τα έχουν για απλή "αριθμητική"... Είπαμε... Ακόμα και από την κηδεία τους θα επιδιώξουν να πάρουν προμήθεια. Ο Εβραίος Ροκφέλερ πουλούσε πετρέλαιο στους Ναζί, για να δουλεύουν τα κρεματόρια. Ο Εβραίος Χάμπερ εφεύρε το αέριο Zyklon B, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Ναζί στους θαλάμους των αερίων.

Τι προτείνουμε εμείς;...... "Δαγκωτό" ΣΥΡΙΖΑ !!!

Εμείς προτείνουμε να γίνει αυτό, το οποίο επιδιώκουν οι τοκογλύφοι... Να τους διευκολύνουμε τους ανθρώπους... Να πάει ο κόσμος να ψηφίσει μαζικά τον Τσίπρα... Γιατί; Γιατί το σχέδιό τους μπορεί να φαίνεται έξυπνο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αφελές... Είναι σχέδιο γύφτων, το οποίο μπορεί να έχει αποτέλεσμα στα σκοτεινά καταγώγια και στα βρόμικα πεζοδρόμια των γκέτο, αλλά στην πραγματική κοινωνία των κρατών είναι αφελές... Είναι σχεδιασμός απατεώνων, οι οποίοι έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται ανθρώπους... Δεν είναι σχεδιασμός στρατηγών, οι οποίοι έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται λαούς... Είναι έξυπνος σχεδιασμός μόνον στα χαρτιά. Σχεδιασμοί του ιμπεριαλιστικού επιπέδου, για να λειτουργήσουν, απαιτούν ένα μίνιμουμ αντοχής στον χρόνο. Γιατί; ...Γιατί τα κράτη δεν είναι ιδιώτες να τους ντροπιάσεις για μερικά λεπτά στον δρόμο και αυτοί να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχθούν στη μοίρα τους, πληρώνοντας όσο όσο τη διαφυγή τους. Τα κράτη δεν είναι ιδιώτες να πανικοβληθούν, επειδή μια πόρνη τούς δείχνει σαν βιαστές ή ένας τοκογλύφος σαν κλέφτες. Τα κράτη μπορεί να μιμούνται τους ανθρώπους στις συμπεριφορές τους, αλλά απαιτούν χρόνο, για να παίξουν τους ρόλους τους.
Αυτόν τον χρόνο θεωρούμε ότι δεν τον εξασφαλίζουν οι τοκογλύφοι με το ΣΥΡΙΖΑ. Όσο αφελή ήταν τα μυρμήγκια του ανέκδοτου, τα οποία φώναζαν στο μυρμήγκι να πνίξει τον ελέφαντα, επειδή απλά εκείνο βρισκόταν στο λαιμό του, άλλο τόσο αφελείς είναι και οι τοκογλύφοι, αν νομίζουν ότι, επειδή στιγμιαία θα δείξουν την Ελλάδα σαν υπεύθυνη για όλα τα δεινά των Ευρωπαίων, μπορούν να την "πνίξουν". Ακριβώς, επειδή είμαστε σίγουροι για το αφελές τού σχεδιασμού τους, προτείνουμε στους Έλληνες να τους εξυπηρετήσουν στη δρομολόγησή του... Να τους εξυπηρετήσουν, μη τυχόν και από βλακεία κάνουν κάτι διαφορετικό και ίσως πιο έξυπνο και άρα πιο επικίνδυνο. Ας τους διευκολύνουμε να ολοκληρώσουν την αφέλειά τους, για να λογαριαστούμε σε μια εποχή που ευνοεί το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Πρέπει ο ελληνισμός επιτέλους να ανακτήσει το κύρος του και να λογαριαστεί με τους εχθρούς του... Αυτούς, οι οποίοι από την εποχή της Επανάστασης νομίζουν ότι τον ελέγχουν με τα φραγκοδίφραγκα.
Γι’ αυτόν τον λόγο προτείνουμε στον ελληνικό λαό να ανέβει στο εκτελεστικό "ικρίωμα" των δανειστών, γιατί είναι βέβαιον πως είναι τόσο ψεύτικο, όσο καραγκιόζηδες είναι και οι Εβραίοι δημιουργοί του... Είναι ψεύτικο το "ικρίωμα" και είναι ψεύτικο και το "σκοινί" του. Ο ελληνισμός είναι πολύ σκληρός, για να πεθάνει από χέρια γύφτων. Προτείνουμε, λοιπόν, να ψηφίσει ο κόσμος το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, μεταξύ της "Σκύλλας" και της "Χάρυβδης", μάς συμφέρει να χτυπήσουμε εκεί όπου υπάρχουν οι μικρότερες αντοχές για το σύστημα. Από την πανίσχυρη "Σκύλλα" λοιπόν του προδοτικού δικομματισμού τής Μεταπολίτευσης, που σήμερα κυβερνάει και η οποία, εκμεταλλευόμενη το τεράστιο κομματικό παρακράτος, μας σκοτώνει αργά αλλά σταθερά, μας συμφέρει να πάμε στην ασθενική "Χάρυβδη", που, θα επιχειρήσει το τελειωτικό "χτύπημα", χωρίς να γνωρίζει κανένας αν μπορεί να το επιτύχει. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιον πως δεν θα μπορέσει να κάνει ΤΙΠΟΤΕ απ’ αυτά, τα οποία υπόσχεται στον λαό και θα κάνει τα ΠΑΝΤΑ απ’ όσα έχει υποσχεθεί στα αφεντικά και χορηγούς των συνιστωσών του.
 Ο Τσίπρας, όμως, και το κόμμα του, δεν έχει την "πίστωση" που είχαν οι μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις τού δικομματισμού. Ο Τσίπρας είναι πάντα ηγέτης ενός κόμματος τού 2,5%, που απλά, λόγω συγκυριών, θα το ψηφίσουν πολλοί Έλληνες. Η πραγματική δύναμή του όμως δεν παύει να είναι αυτό το μικρό ποσοστό. Αν "παίξουν" δηλαδή αυτοί οι ομοϊδεάτες με θέματα όπως το Μακεδονικό ή το μεταναστευτικό και το μειονοτικό, θα φάνε πραγματικά ξύλο στους δρόμους. Θα τους λιντσάρει ο ίδιος κόσμος που τους ψήφισε. Θα αντιδράσει ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός, αρνούμενος να συμπράξει σε αντεθνικές μεθοδεύσεις. "Λευκές επιταγές" για τους ηγέτες δεν υπήρχαν ποτέ και δεν θα υπάρξουν και τώρα.
Η "Χάρυβδη", δηλαδή, είναι ασθενής από τη φύση της και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να διαχειριστεί το ελληνικό θηρίο, όταν αυτό θα σφαδάζει από τον «πόνο» και θα απειλεί Θεούς και Δαίμονες. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα ...Με μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα μπορεί να λύσει κανένα οικονομικό πρόβλημα και ταυτόχρονα θα ερεθίζει τον πληθυσμό σε θέματα που άπτονται των ακραίων "συνιστωτικών" ιδεοληψιών της, είναι θέμα ελαχίστου χρόνου να έρθουμε σε ένα τρομερό πολιτικό αδιέξοδο. Ο Τσίπρας θα έρθει αντιμέτωπος με μια αδιέξοδο πολιτική κρίση πολύ γρηγορότερα από τον χρόνο που θα ήθελαν οι τοκογλύφοι, προκειμένου να παρουσιάσουν την Ελλάδα σαν πρόβλημα.
Αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί; ...Γιατί ο σχεδιασμός των τοκογλύφων, που θέλει την Ελλάδα θύτη, απαιτεί απ’ αυτήν σταθερότητα στον ρόλο της, για να μπορεί να την παρουσιάσει σαν τέτοια ...Απαιτεί ένα μίνιμουμ χρόνου να παριστάνει η Ελλάδα τον θύτη, ο οποίος με το "θράσος" του απειλεί τους Ευρωπαίους ...Απαιτεί πρωτίστως να "ζει" ο θύτης, για να παριστάνει τον προκλητικό. Μια Ελλάδα, η οποία υπό την διακυβέρνηση Τσίπρα θα καταρρεύσει πολιτικά και κοινωνικά, δεν τους είναι χρήσιμη. Μια Ελλάδα, η οποία "πεθαίνει" από τη φτώχεια της, δεν μπορεί να εμφανιστεί σαν θύτης τής Ευρώπης και άρα δεν μπορεί να επωμιστεί τον προκλητικό ρόλο που της έχουν προετοιμάσει.
Το ζητούμενο είναι να "περάσει" αυτή η ελληνική πολιτική κρίση και στην Ευρώπη πριν αυτή αναγκαστεί να υποστεί οικονομική καταστροφή, εξαιτίας της Ελλάδας. Το ζητούμενο είναι η πολιτική κρίση να οδηγήσει αναγκαστικά σε λογιστικό έλεγχο του ελληνικού χρέους, πολύ πριν εμφανιστεί η Ελλάδα να αρνείται προκλητικά να το πληρώσει και άρα να φαίνεται ότι προσπαθεί να "εξάγει" τα προβλήματά της. Το ζητούμενο είναι να φτάσουμε σε ένα πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο θα μας οδηγήσει σε μια εσωστρεφή αντιμετώπιση των προβλημάτων και άρα σε μια πραγματική προσπάθεια για την εξεύρεση της λύσης. Σε μια τέτοια περίπτωση οι λαοί της Ευρώπης θα δουν πραγματικά ένα θύμα της κατάστασης να "αργοπεθαίνει" και οι δολοφόνοι δεν θα μπορούν να κρύβονται πίσω απ’ αυτήν.
Το ζητούμενο είναι να "σκάσει" στην Ευρώπη η πραγματική "βόμβα" τού προβλήματος που προκάλεσαν οι τοκογλύφοι και όχι η "ψευδοβόμβα" της Ελλάδας, που "κατασκεύασαν" οι ίδιοι, για να διαφύγουν με ασφάλεια από τον τόπο του εγκλήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτόν τον λόγο είναι η καλύτερη επιλογή αυτήν τη στιγμή. Το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου πίστωση σε ένα "φλεγόμενο" από τα προβλήματα περιβάλλον, είναι καθοριστικό των εξελίξεων. Δεν θα έχει καθόλου χρόνο σε μια κατάσταση η οποία θα φτάσει γρήγορα στα όρια της. Ακόμα κι αν ξεκινήσει την κουβέντα για "κουρέματα", οι χρονικές απαιτήσεις αυτών των διαπραγματεύεσεων είναι τόσο μεγάλες, που το "βάρος" των καθημερινών προβλημάτων τής κοινωνίας θα το "ρίξει" πολύ νωρίτερα. Η Ευρώπη, εξαιτίας της Ελλάδας, πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τα πραγματικά προβλήματα που την βύθισαν στην κρίση και όχι με τα ψευδοπροβλήματα που της δείχνουν οι τοκογλύφοι, οι οποίοι θέλουν να την βάλουν σε μια εμφυλιοπολεμική σύγκρουση.
Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοριστική και για το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας. Με τον Τσίπρα στην πραγματικότητα "τελειώνουν" τα "χαρτιά" που έχει στη διάθεσή του το σύστημα των τοκογλύφων, για να ελέγχει την ελληνική ηγεσία... Τελειώνει το πολιτικό του προσωπικό... Τελειώνουν οι επιλογές του σ’ ό,τι αφορά τα πρόσωπα. Μιλάμε πάντα για πολιτικά πρόσωπα και όχι για τα πολιτικά "γκαρσόνια" τού Μπόμπολα, σαν τον Θεοδωράκη. Ο Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να δοκιμάσει να "δουλέψει" τον λαό με υποσχέσεις σωτηρίας... Ο τελευταίος που θα επιχειρήσει να τεντώσει το "τόξο", που θα λύσει τα προβλήματα του λαού. Μετά απ’ αυτόν δεν υπάρχει κανένας νόμιμος "μνηστήρας" να επιχειρήσει να κάνει το ίδιο. Μετά απ’ αυτόν κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Μετά μπορεί να εμφανιστεί κάποιος, που θα δώσει στους προδότες το "τόξο" να το "φάνε"... Τον Τράγο οι Σιωνιστές θα τον δούνε, αλλά δεν θα είναι καθόλου όπως τον φαντάζονται.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/01/je-suis-rothschild.html#comment-655498184446897757



 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes