Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ 1
 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη 
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
 σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
 ποῦ μὲ βία μετράει τὴ γῆ.
 2
 Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
 τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
 καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
 χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
 3
 Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
 πικραμένη, ἐντροπαλή,
 κι ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
 «ἔλα πάλι», νὰ σοῦ πῇ.
 4
 Ἄργειε νά ῾λθη ἐκείνη ἡ μέρα
 κι ἦταν ὅλα σιωπηλά, 
γιατὶ τά ῾σκιαζε ἡ φοβέρα
 καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
 5
 Δυστυχής! Παρηγορία
 μόνη σου ἔμεινε νὰ λὲς
 περασμένα μεγαλεῖα
 καὶ διηγώντας τα νὰ κλαῖς.
 6
 Καὶ ἀκαρτέρει, καὶ ἀκαρτέρει
 φιλελεύθερη λαλιά,
 ἕνα ἐκτύπαε τ᾿ ἄλλο χέρι 
ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,
 7
 κι ἔλεες «πότε, ἅ! πότε βγάνω 
τὸ κεφάλι ἀπὸ τς ἐρμιές;» 
Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
 κλάψες, ἅλυσες, φωνές.
 8
 Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
 μὲς στὰ κλάιματα θολό,
 καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ᾿ αἷμα
 πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοι μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερο κακό από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».





Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Σήμανε ο «Τεμαχισμός» της Τουρκίας και οι «ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ» στην Ελλάδα

Σήμανε ο «Τεμαχισμός» της Τουρκίας και οι «ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ» στην Ελλάδα

29 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015

Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Θα το πούμε όσο το δυνατόν πιο απλά, καθότι εισερχόμαστε σε αχαρτογράφητα γεωπολιτικά νερά. Όποιος δεν το κατάλαβε το 2013 είναι σίγουρο ότι θα το κατανοήσει σήμερα το 2015.

21 Δεκεμβρίου 2013

Η Ρωσία παρέχει «εκτεταμένες εγγυήσεις για την ασφάλεια» του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου. Μετά την υποβολή αίτησης προσχώρησης στην τελωνειακή Ευρασιατική Οικονομική Ένωση στην οποία ηγείται η Ρωσία και μετέχουν επίσης το Καζακστάν και η Λευκορωσία, η Ρωσία προχωρά σε νέα εντυπωσιακή γεωπολιτική ενέργεια εγγυώμενη το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ.

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό»

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό»

30/11/15

Γράφει ο Δημητρης Νατσιός, Δάσκαλος, Κιλκίς

«Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θα ‘χουν αγάπη στα δένδρα» (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός).

Παραπέμπω, εν πρώτοις, σ’ ένα έξοχο κείμενο του τροπαιούχου Νομπελίστα μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Έλεγε το 1936: «Όσο προχωρεί ο καιρός και τα γεγονότα, ζω ολοένα με το εντονότερο συναίσθημα, πώς δεν είμαστε στην Ελλάδα, πώς αυτό το κατασκεύασμα, που τόσο σπουδαίοι και ποικίλοι απεικονίζουν καθημερινά, δεν είναι ο τόπος μας, αλλά ένας εφιάλτης με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, γεμάτα με μία πολύ βαριά νοσταλγία. Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό». Κι αν αυτά λέγονται λίγο πριν από το ένδοξο ΄40, όπου οι Έλληνες μπορούσαν ακόμη να «μεθύσουν» από το «αθάνατο κρασί του Εικοσιένα», τι να πούμε για το σήμερα; Σήμερα η νοσταλγία έγινε θλίψη ανείπωτη, θρηνωδία ασίγαστη για τον ξεπεσμό της Πατρίδας μας.
Όμως «το πιο πυκνό σκοτάδι, είναι λίγο πριν ξημερώσει ο Θεός», έλεγε ο Κολοκοτρώνης. Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά «ιδού ζώμεν». Όταν έπεσε η βασιλεύουσα Πόλη, «η χαρά και ελπίδα των Ελλήνων», ο λαός μας δεν ζητεί παρηγοριά από την Θεομάνα μας, την Παναγία, αλλά σπεύδει και την παρηγορεί, ρίχνοντας συγχρόνως και τον σπόρο της ανάστασης του Γένους. «Σώπασε κυρά-Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά σου θα ‘ναι».

Φράγκος Φραγκούλης Κράτος προβοκάτορας η Τουρκία – «Πολιτικοί νάνοι» στην Ελλάδα

27/11/2015

Στρατηγική Υποταγής του Ελληνισμού;

Στρατηγική Υποταγής του Ελληνισμού;
3/12/15

του Φοίβου Κλόκκαρη,
Aντιστράτηγου ε.α.  

Η Τουρκική επεκτατική στρατηγική σε βάρος της Κύπρου και Ελλάδας (Αιγαίο, Θράκη) συνεχίζεται επί μισό αιώνα, και ο ελληνισμός αποτυγχάνει να την αναχαιτίσει.
Στην Κύπρο με την διπλωματική οδό και τη χρήση στρατιωτικής βίας (Συνθήκες Ζυρίχης – Λονδίνου και εισβολή – κατοχή) ανέτρεψε τις διατάξεις της συνθήκης της Λωζάνης, κατέλαβε μεγάλο τμήμα του νησιού, επέβαλε εθνοκάθαρση, εποικισμό και εγκατέστησε υποτελή διοίκηση.
Σήμερα ακολουθεί τη στρατηγική του εξαναγκασμού (compellence).  Χρησιμοποιεί ως μέσο τις ούτω καλούμενες διακοινοτικές συνομιλίες, υπό την απειλή των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και εποίκων, που ασκούν ψυχολογική βία στους Έλληνες, να αποδεχθούν λύση, που εξυπηρετεί το στόχο της Τουρκίας, για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, όπως αυτός τέθηκε τη δεκαετία του 1950 (Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ, 1956).
Στο Αιγαίο, με το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία της και στη Θράκη, με την εσωτερική διείσδυση, δημιουργεί συνθήκες de facto ανατροπής των διατάξεων της συνθήκης της Λωζάνης και συνεχίζει την προσπάθεια με αμείωτη ένταση, με στόχο να την μετατρέψει σε de jure.

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ - Π. ΒΑΡΔΑΣ - 5/12/15

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ: ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ - 20/11/2015

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η πρώτη μουσουλμανική κυβέρνηση της Ευρώπης!

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η πρώτη μουσουλμανική κυβέρνηση της Ευρώπης!

20/11/2015

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο σουλτάνος Ερντογάν αποφασίζει για το μέλλον της κυβέρνησης Τσίπρα και Καμμένου - 3+1 μουσουλμάνοι βουλευτές κρατάνε την κυβέρνηση ζωντανή!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το καταγράφαμε στην προεκλογική περίοδο ως πιθανό σενάριο, και απευχόμασταν την υλοποίησή του. Όμως, επειδή με «πρώτη φορά αριστερά» και την κατάντια μίας κυβέρνησης που λειτουργεί με τα χαρακτηριστικά του “serial killer” και που αφού «έκλεισε τις εκκρεμότητες» των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, και που μόλις πριν λίγες ημέρες υπέγραψε έως και τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών των Ελλήνων, φτάσαμε και στο τραγικό σημείο να εξαρτάται όχι μόνο από την βούληση των Βρυξελλών, αλλά και από την «συνεργασία» των μειονοτικών βουλευτών (γνωστών επισκεπτών του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και με καταγεγραμμένη τουρκοφροσύνη) που κατά τα φαινόμενα ορίζουν πλέον την τύχη του Αλέξη, του Πάνου και της παρεούλας του Μαξίμου…

Η ΕΛΛΑΔΑ δίχως «Antivirus» προστασία;


Η ΕΛΛΑΔΑ δίχως «Antivirus» προστασία;

16 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ΚΑΙ για πόσο καιρό μένει δίχως ‘Antivirus’ προστασία;
Α. Μέχρι να μας αδειάσουν την γωνιά οι ¨φοβισμένοι¨ τοκογλύφοι δανειστές.
Β. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το ανθρώπινο τοπίο των εξαθλιωμένων προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα μας από τους δολοφονικούς πυρήνες των τζιχαντιστών.
Γ. Μέχρι να ολοκληρωθεί η ‘γεωπολιτική τρικλοποδιά’ που αποφάσισαν να βάλουν οι ισχυροί της γης στον Ερντογάν.
Η 13η Νοεμβρίου του 2015 σηματοδότησε την ‘ανασφάλεια’ στα σπίτια των τοκογλύφων πέρα από τα σπίτια των αθώων πολιτών από τα ‘ποντίκια εγκληματίες’ που επιδοτούσαν με τα κέρδη από τα πανωτόκια των τραπεζικών πανουργιών τους.

Οι πρόσφυγες φέρνουν το μήνυμα της διάλυσης της ΕΕ και της σύγκρουσης Ελλάδος-Τουρκίας

Οι πρόσφυγες φέρνουν το μήνυμα της διάλυσης της ΕΕ και της σύγκρουσης Ελλάδος-Τουρκίας

20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Οι εξαθλιωμένες προσφυγικές ροές θέλοντας να γλυτώσουν από τον εφιάλτη του πολέμου ‘αρδεύουν’ ήδη την Ευρώπη με τον ίδιο εφιάλτη δίχως να το θέλουν τις περισσότερες φορές. Δίχως να το γνωρίζουν έγιναν στα χέρια των ισχυρών γεωπολιτικών παικτών εύχρηστο εργαλείο χάραξης στρατηγικών σχεδίων απάνθρωπης υφής. Οι ‘καμπάνες’ ακούστηκαν πριν πολύ καιρό αλλά όλοι κώφευαν γιατί έπρεπε να τελειώσουν για τα καλά τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν και μάλλον αυτό φαίνεται να επιδίωκαν σαν αναπόσπαστο κομμάτι των παραπάνω στρατηγικών.

Τέρμα τα δίφραγκα


Τέρμα τα δίφραγκα
18/11/2015

Της Κατερίνας Γκαράνη

Όχι άλλα πλάνα με έναν λαό να αιμορραγεί και μία εξουσία να κάνει ό,τι θέλει. Η φωτογραφία με έναν νέο που ξέρει να αμύνεται εναντία σε όσους βγάζουν μεροκάματο εκτελώντας εντολές είναι μία εικόνα συμβόλου που σηκώνει λίγο το ηθικό μας. Διότι το ηθικό μας ήταν πεσμένο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις σούργελα, που κατέστρεψαν έναν λαό με εντολές ξένων, αλλά από χθες που το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο μπήκε στην Βουλή για ψήφιση το ηθικό μας έχει κυλίσει στις σχάρες των υπονόμων της υπομονής.
Μάλλον είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που κατάλαβαν τι περνάει η αριστερή κυβέρνηση στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Λίγοι κατάλαβαν ότι άρθηκε γενικώς η προστασία της εστίας του Έλληνα. Μην γελούν χαιρέκακα κάποιοι που θα χάσουν το σπίτι τους 200,000 οικογένειες γιατί πήραν δάνειο κάποτε "κι ας πρόσεχαν". Μην νομίζουν ότι αυτό ήταν μία σκληρή απόφαση που έπρεπε να παρθεί και τέλος. Αυτή ήταν η πρώτη σκληρή απόφαση που είναι υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και έρχονται μυριάδες άλλες αφού άνοιξε ο δρόμος.

Ο ΟΗΕ κήρυξε παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ομιλία Πούτιν στον ΟΗΕ: Συνειδητοποιείτε τι κάνατε; - 15/10/2015

Ο ΟΗΕ κήρυξε παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

21/11/2015

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) κάλεσε την Παρασκευή όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού, που έχουν την ικανότητα, να συμμετάσχουν στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για να αποτρέψουν άλλες επιθέσεις της οργάνωσης. Τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υιοθέτησαν ομόφωνα το ψήφισμα που υπέβαλε η Γαλλία, με το οποίο καλεί να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. «Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια παγκόσμια και πρωτόγνωρη απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», υπογραμμίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος.

Για την επίθεση στο Παρίσι, ευθύνεται η γαλλική κυβέρνηση - GEAROID O’ COLMAIN

 17/11/2015

Ken OKeefe: Εμείς είμαστε η ISIS!

18/11/2015

John Pilger on Paris: ISIS and Media Propaganda - 25/11/2015

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes