ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για το Διάταγμα της Ανεξιθρησκείας


Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για το Διάταγμα της Ανεξιθρησκείας
Ανεξιθρησκεία για τους μεταπατερικούς σημαίνει: συγκρητισμός και διαθρησκειακές σχέσεις!

14 Δεκεμβρίου 2013

Ένας κι ένας οι συμμετέχοντες-τρόφιμοι της ακαδημίας του Βόλου (άρα επίσημοι ανταποκριτές της αντίχριστης θεολογίας του ΠΣΕ στον ελλαδικό χώρο)! 
ΥΓ. Παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο: Ο πρόεδρος της "ελληνικής βιβλικής (=προτεσταντικής) εταιρείας" είναι ορθόδοξος επίσκοπος...

Σχόλιο Κατάνυξης: Ανεξιθρησκεία για τους μεταπατερικούς επισκόπους και θεολόγους σημαίνει: συγκρητισμός και διαθρησκειακές σχέσεις!  
Διαβάζουμε στην http://www.romfea.gr:
14 Δεκεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη ημέρα του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα "Το Διάταγμα Ανεξιθρησκίας του 313 μ.Χ. και το αίτημα του 21ου αιώνα για καταλλαγή: Ο ρόλος της Αγίας Γραφής στην ειρηνική συμβίωση των ετεροτήτων."
Το Επιστημονικό Συνέδριο οργανώνει η Ελληνική Βιβλική Εταιρία σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο -Αντώνης Τρίτσης-) οδού Ακαδημίας 50.
Την έναρξη έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας. Στη συνέχεια ακολουθησαν χαιρετισμοί από τον Μάριο Μπέγζο, Κοσμήτωρα Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και άλλων επισήμων. Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής Τμ. Θεολογίας ΑΠΘ με θέμα: "Η συνεργασία των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών με την Καθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία για τη διάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου στον σύγχρονο κόσμο."
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις:
Κωνσταντίνος Ζάρρας: Επίκουρος Καθηγητής Τμ. Θεολογίας ΕΚΠΑ: "Pax deorum" και "Πάνθεον" ως θρησκευτικές και θεσμικές πορϋποθέσεις για το Διάταγμα των Μεδιολάνων.
Μυρτώ Θεοχάρους: Λέκτωρ Ελληνικού Βιβλικού Κολλεγίου: Η πίστη στην αποκλειστικότητα του Γιαχβέ και το ζήτημα της ανεκτικότητας προς τους πιστούς άλλων θρησκειών.
π. Σεβαστιανός Φρέρης: Διευθυντής της Βιβλιοθήκης των Ιησουιτών: ο λαός του Θεού και οι λαοί του κόσμου. Σκέψεις στο Μκ. 16,15 (με αναφορά στο Ησ. 11,10-12 και σχετικές αποφάσεις της Β' Βατικανής Συνόδου).(σσ. πλέον έχουν ιερωσύνη και οι Παπικοί και την αναγνωρίζουμε εμείς οι Ορθόδοξοι!)
Στέφανος Μιχαλιός: Λέκτωρ Ελληνικού Βιβλικού Κολεγίου: Η ανοχή εν όψει της αποκλειστικής ερμηνείας. Η πρώιμη Χριστιανική ερμηνεία του Ιουδαϊσμού στο πλαίσιο της θρησκευτικής ανοχής (Ιω 8, 44 και Απ 2,9. 3,9)
Τέλος ακολούθησε συζήτηση παρούσια των Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Ιλίου κ. Αθηναγόρα.


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes