ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Συρία: Oι ισλαμιστές πυρπόλησαν το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας - Η Δύση σιωπά


22/12/13

Oι ισλαμιστές αντάρτες προχώρησαν στην πυρπόληση του ιστορικού ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Θέκλας, διαπράττοντας μέγιστο θρησκευτικό και πολιτιστικό έγκλημα, αλλά και αυξάνοντας τις ανησυχίες για την τύχη των απαχθέντων καλογριών.
Κάποια μάλιστα εγχώρια ΜΜΕ στην προσπάθεια ενισχύσεως της δυτικής προπαγάνδας και για να προστατέψουν την Δύση που είχε εκετεθεί υποστηρίζοντας αυτά τα τέρατα, προσπάθησαν να παρουσιάσουν την απαγωγή ως...φάρσα, και ότι οι καλόγριες κάνουν βόλτα αναψυχής με τους ισλαμιστές για την προστασία τους.
Συν τοις άλλοις οι ισλαμιστές πωλούν τους θησαυρούς της ελληνορθόδοξης κληρονομιάς, αλλά και της αρχαιοελληνικής σε μαύρα δίκτυα αρχαιοκαπηλείας, επιδιώκοντας να βρουν πλούσιους πελάτες που θέλουν τα τιμημένα κειμήλια στα "σαλόνια" τους.
Όπως μεταδίδουν σήμερα οι Πορφύρης Δ./Σταφυλά .Π από τις Βρυξέλες, "οι ισλαμιστές αντάρτες σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και επίδειξης δύναμης προς 
επικοινωνιακή κατανάλωση κατέστρεψαν το καθολικό της ιστορικής ελληνορθόδοξης μονής της Αγία Θέκλας στην Μaaloula επιχειρώντας να πείσουν για την αποφασιστικότητα των προθέσεών τους απέναντι στην χριστιανική μειονότητα.

Φωτιές, λεηλασία, βανδαλισμός. Το μαρμάρινο τέμπλο στερείται πλέον ολοκληρωτικά τις εικόνες που το κοσμούσαν. Τίποτα δεν θυμίζει ότι πρόκειται για ναό. Η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική και για την μεταχείρηση που υφίστανται οι μοναχές που απήχθησαν. Αποκαλύπτει δε τον προπαγανδιστικό καθησυχαστικό χαρακτήρα του βίντεο που προβλήθηκε στο Αλ Τζαζίρα και προοιωνίζει την δυσμενή κατάληξη της απαγωγής των 16 απαχθέντων.
Οι ισλαμιστές αφού κατέλαβαν αρχές Δεκεμβρίου την ιστορική κωμόπολη Maaloula απήγαγαν 13 μοναχές και 3 ορφανές κοπέλες και τις μετακίνησαν στην πόλη που ελέγχουν το Yabroud. Κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε κάνουν δημοπρασίες στο Internet με κειμήλια και αρχαιολογικούς θησαυρούς που υπεξαίρεσαν από την Maaloula.
Με το κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας που έστησαν οι μαχητές της Jabhat al-Nusra βιοπορίζονται. (Τhe Voice of Russia) Η λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar μετέδωσε πριν από κάποιες μέρες ότι πολλοί σταυροί της πρώιμης χριστιανικής περιόδου αλλά και δισκοπότηρα και αγάλματα θρησκευτικής θεματογραφίας διακινήθηκαν προς πώληση στο διαδίκτυο. Οι μεσάζοντες που ενεργούσαν στο όνομα της Al-Nusra και του ΙSIS (Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και της Ανατολής) επιδίδονται στην αναζήτηση πλούσιων πελατών.
Αρχαιολογικοί θησαυροί λεηλατήθηκαν συστηματικά καθ΄ όλην την περίοδο του πολέμου και τα μεγάλα μουσεία του κόσμου έχουν ήδη συντάξει μιά “κόκκινη λίστα” με συριακά ευρήματα που ενδέχεται να διοχετευθούν στην αγορά. Προέρχονται από όλο το πολιτισμικό φάσμα της συριακής κληρονομιάς.
Σύμφωνα με την Sheila Canby, την προισταμένη της πτέρυγας της ισλαμικής τέχνης του Metropolitan Museum της Nέας Υόρκης διακυβεύεται η ασφάλεια όλων αυτών των αντικειμένων. Η UNESCO έχει απόλυτη συνείδηση της λεηλασίας στη Maaloula, όσο και στην αρχαία πόλη της Palmyre και δεκάδων μουσείων σε συριακές πόλεις. Τον Σεπτέμβριο η Γενική Διευθύντρια της Ουνέσκο Irina Bokova συνάντησε τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία τον Lakhdar Brahimi για να εξετάσουν το θέμα. Η Bokova δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει ν΄αντιδράσει τώρα για να σώσει την συριακή πολιτισμική κληρονομιά γιατί αύριο ενδέχεται να είναι πολύ αργά.
 Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες του ΟΗΕ και υπουργοί πολιτισμού συζήτησαν την κατεπείγουσα κατάσταση στη Συρία όπως διαμορφώνεται και σ΄αυτόν τον τομέα, για τις πολύτιμες εικόνες, τα αρχαία αγάλματα αλλά και τους σταυρούς-κειμήλια που συνεχίζουν να βγαίνουν από την Maaloula.
Η λιβανέζικη Gazette μεταφέρει ότι οι ισλαμιστές αντάρτες δημοσιεύουν φωτογραφίες από κλεμμένα αρχαιολογικά αντικείμενα σταυρούς κ.α προς πώληση στο Internet. Οι αντάρτες λαφυραγώγησαν λάρνακες κ.α αντικείμενα αξίας και κατέστρεψαν τις χριστιανικές εστίες. (tayyar.org) Tο τίμημα που πληρώνουν οι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί είναι βαρύ σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε απώλειες πολιτιστικής κληρονομιάς."
Ας χρησιμοποιήσουμε λίγο την λογική. Οι Δυτικοί γνώριζαν για αυτά τα εγκλήματα εναντίον των ελληνορθοδόξων από την αρχή. Παρόλα αυτά στήριζαν τους ισλαμιστές αντάρτες από την αρχή, αν και υποτίθεται ότι είναι οι μέγιστοι εχθροί τους. Η αλήθεια είναι ότι οι Δυτικοί δεν θέλουν ελληνορθόδοξες εστίες στη Μέση Ανατολή και γενικά πουθενά. Ο λόγος είναι καθαρά γεωπολιτικός. Αυτή τη στιγμή την προστασία των Ορθοδόξων σε όλο τον πλανήτη την διεκδικεί η Ρωσία.
Όλοι οι Ορθόδοξοι πληθυσμοί στρεφονται προς την Ρωσία που την βλέπουν σαν ισχυρή Μητέρα, ειδικά από την στιγμή που η πνευματική Μητέρα Ελλάδα έχει παρακμάσει πολιτιστικά και θρησκευτικά. Οπότε ο διωγμός αυτών των πληθυσμών δεν είναι δυσάρεστος για τους Δυτικούς, γιατί τους θεωρούν εμπόδιο στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς τους.
Αυτός είναι και ο λόγος που η παιδεία στα σχολεία με εντολές ξένων κέντρων εξουσίας έχει αποχριστιανοποιήσει τα ελληνόπουλα. Αυτή τη στιγμή συντελείται ένα τεράστιο θρησκευτικό και πολιτιστικό έγκλημα στην Συρία και η Δύση σιωπά. Στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας, εξέφραζε τον σεβασμό του και ο Αλαουίτης Άσαντ αλλά και ο πιστός Καθολικός εκπλιπών πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσαβεζ.

http://www.defencenet.gr/defence/item/συρία-oι-ισλαμιστές-πυρπόλησαν-το-μοναστήρι-της-αγίας-θέκλας-η-δύση-σιωπά

 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes