ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ο... ιστορικός ρόλος της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε γερμανικό προτεκτοράτο.


Ο... ιστορικός ρόλος της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε γερμανικό προτεκτοράτο. Η ψευδαίσθηση της διαπραγμάτευσης και ο γερμανικός στόχος
12/2013

Του Κωνσταντίνου Νάκκα

Εθνικό νόμισμα παράλληλα με το ευρώ θέλουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα αφού έτσι τους λύνει πολλά προβλήματα και δεν τους στερεί τη δυνατότητα, σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις, είσπραξης του δημοσίου χρέους σε ευρώ ή, ακόμη χειρότερα, είσπραξής του σε «είδος» με αποφάσεις των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου για αναγκαστικές κατασχέσεις σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.
Για να καταστεί, όμως, εφικτή η ομαλή εισαγωγή εθνικού νομίσματος στην ελληνική οικονομία, πρέπει να πειστούν οι Έλληνες πολίτες να δεχτούν το παράλληλο νόμισμα όχι απλά ως αναπόφευκτη λύση αλλά ως λύση που θα εξασφαλίζει την ανάκαμψη αρχικά, την ανάπτυξη στη συνέχεια.
Στα πλαίσια μιας Χώρας κατακερματισμένης και διαιρεμένης σε αυτόνομες περιφέρειες, οικονομικά εξαρτώμενες από τη χρηματοδότηση τόσο της ΕΕ όσο και της Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας με κύριο μέτοχο τη Γερμανία, με την δημόσια περιουσία να ανήκει στην ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. με έδρα το εξωτερικό και να λειτουργεί ως ενέχυρο-εγγύηση για μελλοντικές επιχειρηματικές δράσεις [1] , η υιοθέτηση παράλληλου του ευρώ νομίσματος εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα γερμανικά συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά.
Άμεσα οφέλη θα είναι οι φθηνές εξαγωγές, τα φθηνά εργατικά χέρια, τα ανταγωνιστικά με γειτονικές χώρες ημερομίσθια ώστε να καμφθούν τα νομικά κωλύματα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών ή ζωνών ελεύθερου οικονομικού εμπορίου.
Ταυτόχρονα, η παραμονή της Χώρας στη ζώνη του ευρώ θα εξασφαλίζει σε όλους εμάς την ψευδαίσθηση της ευρωπαϊκής ασφάλειας αφού θα μπορούμε να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και να λέμε ότι ανήκουμε ψυχή τε και σώματι «εις την Δύσιν». Μόνο που ο καθρέπτης δεν θα έχει φωνή να μας πει ότι «ανήκωμεν εις την Δύσιν» μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τις οικονομικές υποχρεώσεις μας και όχι με τα παντός είδους δικαιώματά μας με πρωτεύον αυτό «της ισότιμης συμμετοχής στο ευρωπαϊκό ιδεώδες».
Από τη στιγμή που η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους θα γίνεται σε ευρώ, ακόμη και αν υποστεί κούρεμα (να το θεωρείτε δεδομένο), θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στην ολοκλήρωση της μετατροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη (ναι, και ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ και η Κατσέλη και η Διαμαντοπούλου και ο Τατσόπουλος και όλοι εκείνοι που βλέπουν κυβερνητικές συμμαχίες με στελέχη που άσκησαν διοίκηση στα χρόνια των μνημονίων και «έσωσαν» τη Χώρα) έχει/έχουν αναλάβει τον ιστορικό ρόλο της πλήρους μετατροπής της Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο δημιουργώντας προσυμφωνημένη ένταση με τους εταίρους μας (βλέπε πλειστηριασμούς, ΕΛΒΟ, ενιαίος φόρος ακινήτων, απελευθέρωση απολύσεων) ώστε να εμφανιστεί ως λύση ανεξαρτησίας η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και να ξεγελαστούν οι αφελείς ιθαγενείς.

Κλείνοντας και προς αποφυγή των όποιων παρεξηγήσεων, κάτι τελευταίο: η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος (όχι διπλού νομίσματος) με ταυτόχρονη διαγραφή, με όλα τα νόμιμα μέσα, του ειδεχθούς χρέους καθώς και η δημιουργία Συντακτικής Βουλής για τη σύνταξη νέου Συντάγματος (όχι αναθεώρησή του) από το Λαό για τον Λαό είναι η μόνη λύση ανάκτησης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας. Και ελπίζω να μην υποστηρίξει κανείς ότι, αν δεν έχουμε ευρώ, δεν θα ανήκουμε στη Ευρώπη, γιατί τότε θα προσβάλλει τις χώρες εκείνες που ως μέλη της δεν έχουν ευρώ και έχουν αποφύγει μεγάλο μέρος της κρίσης.
Αυτή τη μόνη λύση αντιπαλεύει η σημερινή προδοτική κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και τους celebrities της πολιτικής, επιχειρώντας να εισαγάγει διπλό νόμισμα και να αναθεωρήσει το Σύνταγμα προς όφελος των συμφερόντων των αλληλέγγυων δανειστών και όχι προς όφελος του Ελληνικού Λαού.
Στην ιστορική αυτή συγκυρία προβάλλει επιτακτική η ανάγκη τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ασκούν κριτική στις ασκούμενες πολιτικές που πηγάζουν από τις νομικά αίολες δανειακές συμβάσεις και εργάζονται στην κατεύθυνση της ανατροπής τους και όχι σε αυτήν της αλλαγής των όρων εφαρμογής τους, να εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές εξόδου από την κρίση και να ενημερώνουν τον Ελληνικό Λαό ψύχραιμα και υπεύθυνα για όλες τις δυνατές επιλογές και όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.
Μόνο έτσι θα έχουν τον Λαό στο πλάι τους όταν τον χρειαστούν. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ιστορικό ρόλο που θα τους ανατεθεί. Σε διαφορετική περίπτωση
«Φάρσα ή Τραγωδία,
δεν έχει σημασία.
Πέλεκυς θα πέσει η Ιστορία
θα τσακίσει τις ζωές των Υπάνθρωπων Κάποιων.
«Όλα γραμμένα ήταν», θα χλευάσει το Αύριο.
«Μη μετά των Ζωντανών αναζητάτε τους Νεκρούς»,
θα ψάλλει η Ιστορία.»

Δεν ξεχνώ. Δεν συγχωρώ. Δεν σιωπώ.
«Ο νέος οργανισμός», σύμφωνα με την Handelsblatt, «θα μπορεί να κάνει προπώληση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, με τα λεφτά να πηγαίνουν απευθείας στον λογαριασμό για το ελληνικό χρέος, θα μπορεί να ιδρύει θυγατρικές στο εξωτερικό, στις οποίες θα μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία προς πώληση, χωρίς να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη η ελληνική κυβέρνηση.»


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes