ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η σταύρωση των Ελλήνων: Τετέλεσται η ιδιοκτησία - Στο δρόμο 50.000 οικογένειες


18/12/13

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο για το οποίο μάλλον συμφωνεί η τρόικα (ορισμένες διατάξεις θα γίνουν ακόμα πιο οδυνηρές) παύει η προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία άνω των 200.000 ευρώ. Επίσης ο δανειολήπτης θα πρέπει να έχει ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 35.000 ευρώ γιατί από αυτό το σημείο και πάνω θα του κατάσχεται η πρώτη κατοικία. Επίσης αν η συνολική περιουσία του, κινητή και ακίνητη (αντικειμενική αξία) είναι άνω των 270.000 δεν θα προστατεύεται και το σπίτι του θα βγαίνει στον πλειστηριασμό.

Για άτομα με αναπηρία 67% και πάνω τα όρια προσαυξάνονται κατά 10%. Από εκεί και πέρα και ανάπηρος με 90% ή και 100% αναπηρία να είναι κάποιος, η πρώτη του κατοικία θα κατάσχεται και θα βγαίνει στον πλειστηριασμό.
Από το ποσό αυτό το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ! Δηλαδή όποιος εχει 16.000 ευρώ στην "άκρη" για την ... κηδεία του, βρε αδερφέ και χρωστάει στην τράπεζα το στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει όταν είχε δουλειά, ενώ τώρα είναι άνεργος, θα του παίρνουν το σπίτι!
 

Και οι υπόλοιποι δανεολήπτες που υποτίθεται ότι πληρούν αυτά τα κριτήρια θα πρέπει να καταβάλουν δόσεις ίσες με 10% του καθαρού εισοδήματος τους εάν αυτό είναι μέχρι 15.000 ευρώ ενώ από εκεί και έπειτα το ποσοστό θα αυξάνεται στο 20%!
Με απλά λόγια: Τετέλεσται για τους Έλληνες η πρώτη κατοικία. Και αν δεν το χάσουν τώρα το σπίτι τους, θα το χάσουν σε ένα χρόνο, αφού αυτές οι ρυθμίσεις είναι οι "μεταβατικές". Ερχονται και οι πιο "σφικτές".
Η τρόικα και η κυβέρνηση κατ' αρχήν "κτυπάνε" τα "φιλέτα" ακίνητα που έρχονται να αρπάξουν τα διάφορα funds.
Υπολογίζεται ότι 50.000 οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο σε πρώτη φάση... 'Εχουμε να δούμε πολλές τραγωδίες...


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes