ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΣ




Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δεύτερη γενοκτονία: Προ μιας τεράστιας ιστορικής και στρατηγικής σημασίας ήττας ο Ελληνισμός


Δεύτερη γενοκτονία: Προ μιας τεράστιας ιστορικής και στρατηγικής σημασίας ήττας ο Ελληνισμός

16/12/13

Του Σάββα Καλεντερίδη

........... Τα απομεινάρια του Ελληνισμού της Ανατολής στην Ελλάδα, το 1924. Τώρα, με αφορμή το αντιρατσιστικό, επιχειρείται μια δεύτερη γενοκτονία, με εξ ίσου τραγικές συνέπειες για τον Ελληνισμό!


Στο άρθρο μας της Παρασκευής, αναφερθήκαμε στο ιστορικό και θεωρητικό υπόβαθρο του ναζισμού και του κεμαλισμού, δυο εννοιών που αν και έχουν τεράστιες ομοιότητες, έτυχαν και, δυστυχώς, τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης από τη διεθνή κοινότητα και δυστυχώς από τη χώρα μας.
Αυτή η διάκριση, είχε ως αποτέλεσμα από τη μια πλευρά ο ναζισμός να έχει εξοβελιστεί και να διώκεται παντού και πανταχόθεν, ενώ ο κεμαλισμός, ως αποτέλεσμα εργωδών και λυσσαλέων προσπαθειών της Τουρκίας και άλλων παραγόντων, τείνει να αγιοποιηθεί. Μια επίπεδη και ίσως ισοπεδωτική προσέγγιση μας επιτρέπει να πούμε ότι εάν ανάμεσα στους γενοκτονημένους λαούς της Μικράς Ασίας ήταν και οι Εβραίοι, σήμερα ο κεμαλισμός θα είχε ακριβώς την ίδια τύχη με τον ναζισμό.
Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, ήτοι των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Παρ’ ό,τι όλοι θύματα της ίδιας πολιτικής, η περίπτωση των Αρμενίων και εν μέρει των Ασσυρίων είναι διαφορετική. Οι περιουσίες τους «δημεύτηκαν» από το τουρκικό κράτος, το οποίο, σε περίπτωση αποδοχής του εγκλήματος, είναι υποχρεωμένο να τις αποδώσει στους δικαιούχους απογόνους και στην αρμενική εκκλησία. Και μιλάμε για περιουσίες, η αξία των οποίων είναι ανυπολόγιστη και ανέρχεται σε πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εξυπακούεται ότι υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα, πολιτικής και γεωπολιτικής υφής.
Για τους Έλληνες δεν ισχύει το ίδιο, γιατί η Ανταλλαγή των Πληθυσμών, που αποφασίστηκε στα πλαίσια της Συνθήκης της Λοζάνης, λειτούργησε περίπου ως πλυντήριο στα εγκλήματα των Τούρκων, αφού συμπεριελάμβανε και ανταλλαγή περιουσιών. Μια πονεμένη ιστορία, που έκλεισε με εγκληματικό τρόπο εις βάρος της Ελλάδος και των δικαιούχων προσφύγων, με την επαίσχυντη Συμφωνία της Άγκυρας, του 1930.
Με άλλα λόγια, όσον αφορά το υλικό μέρος, η ελληνική πλευρά δύσκολα θα μπορέσει να απαιτήσει αποζημιώσεις, με εξαίρεση του Έλληνες του Πόντου αλλά και της λοιπής Μικράς Ασίας, που είχαν καταφύγει στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, και κατείχαν ρωσικά ή ξένα διαβατήρια, όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λοζάνης. Για τις περιουσίες των ανθρώπων αυτών, δεν είχαν δικαίωμα να αποφασίσουν η Ελλάδα και η Τουρκία, και οι απόγονοί τους δικαιούνται λογικά να απαιτήσουν αποζημιώσεις.
Έχουμε εξηγήσει τους λόγους που ο κεμαλισμός δεν εξοβελίστηκε διεθνώς. Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες, είμαστε αριθμητικά μικρά έθνη, χωρίς σοβαρή επιρροή στο διεθνές σύστημα.
Πάντως, παρ’ ό,τι μικρό έθνος και χωρίς δικό τους κράτος, οι Αρμένιοι, με σκληρούς αγώνες κατάφεραν σταδιακά να πείσουν τη διεθνή κοινότητα, με αποτέλεσμα να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων από είκοσι τρεις χώρες μέχρι σήμερα, ενώ επίκειται αναγνώριση και από μια σειρά από άλλες, το 1915, που συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την τέλεση της πρώτης γενοκτονίας του 20ού αιώνα.
Το δρόμο που άνοιξαν με πολύ κόπο και θυσίες οι Αρμένιοι, τον ακολούθησαν και οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ευαισθητοποιώντας την ελληνική κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος, ξεπλένοντας μια εθνική ντροπή δεκαετιών, αναγνώρισε τις Γενοκτονίες Αρμενίων και Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ψηφίζοντας ανάλογους νόμους του 1996, 1994 και 1998.
Πέρα από τις αναγνωρίσεις, όμως, δεν φαίνεται να υπήρχε μια στρατηγική του Ελληνισμού, για την διεθνοποίηση της γενοκτονίας και μέσα από τη συνεργασία με Αρμενίους-Ασσυρίους τη δημιουργία ενός κλοιού, που θα έσφιγγε σταδιακά γύρω από την Τουρκία και θα υποχρέωνε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει ασφυκτική πίεση στην Άγκυρα, για να αναγνωρίσει τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας.
Σημειωτέον, αν είχε επιτευχθεί αυτό, θα είχε εξαλειφθεί εντελώς κάθε απειλή εξ Ανατολών για τη χώρα μας και θα άνοιγε ο δρόμος για πλήρη εξομάλυνση των Ε-Τ σχέσεων, αφού μια Τουρκία που θα αναγνώριζε τις γενοκτονίες και θα αποκήρυσσε τον κεμαλισμό, θα ήταν πλέον ένας φυσιολογικός γείτονας χωρίς διεκδικήσεις!
Με άλλα λόγια, το ζήτημα της Γενοκτονίας, είναι και ένα σοβαρότατο ζήτημα εθνικής άμυνας και προάσπισης της ειρήνης και μάλιστα χωρίς εξοπλιστικά και τις γνωστές ...μίζες, που έχουν διαφθείρει το πολιτικό μας σύστημα.
Τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί κατ’ άρθρο το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο ο κ. Αθανασίου, στις 6-6-2013, έλεγε: «...Δεν περνάει από τη Βουλή το "αντιρατσιστικό" αν δεν μπει με σαφήνεια όρος συμπερίληψης στα εγκλήματα πολέμου τα οποία θα κολάζονται ποινικά, σε περίπτωση άρνησης και των "γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την ελληνική Βουλή", δηλαδή της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Ελλήνων της Μ. Ασίας και του εν γένει ελληνισμού της καθ΄ ημάς Ανατολής».
Τώρα πληροφορούμεθα ότι κατόπιν πιέσεων του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, η δέσμευση αυτή πάει περίπατο, μαζί με την ειρήνη και τα μείζονος σημασίας εθνικά και γεωπολιτικά μας συμφέροντα.
Η κυβέρνηση, μαζί με την ένοχη στήριξη της αντιπολίτευσης, οδηγούν την πατρίδα μας σε μια ταπεινωτική ήττα, που μετατρέπει την Ελλάδα σε φινλανδοποιημένη χώρα, ενώ θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή, αφού δημιουργεί συνθήκες για συνέχιση και αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας. Ας ελπίσουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η σωφροσύνη και όχι ο κεμαλισμός, για να μην διαπραχθεί για δεύτερη φορά η γενοκτονία, με τα δικά μας χέρια αυτή τη φορά!


Δημοσιεύθηκε στην «κυριακάτικη δημοκρατία»


Σχόλια:

http://math-telos-agras.pblogs.gr/2013/10/daskalos-apo-th-thrakh-apefthynei-ekklhsh-pros-oloys-toys-ellhne.html
oikologia-gea είπε...
Διερωτώμαι, αν πρέπει να αναφέρεται και να εκθέτει με τόσο σαφή, νηφάλιο και ορθό τρόπο την αισχρή παράληψη των Γενοκτονιών του Ελληνισμού, μόνον ένας Συνταγματάρχης ε.α. του Ελληνικού Στρατού, αλλά να σιωπούν οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, όπως οι Καθηγητές Πανεπιστημίων, τα Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθώς και οι διάφοροι μάλλον «αδιάφοροι» επιστήμονες του τύπου Βερέμη, οι οποίοι εκφέρουν γνώμες επί παντός επιστητού, αλλά εν προκειμένω για τις φρικώδεις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Η γραφίδα των είναι χρήσιμη για να εκφράζουν μόνον το αβυσσαλέο μίσος των εναντίον παντός του Ελληνικού, ισχυριζόμενοι ότι έτσι δήθεν εκφράζουν τον αριστερό ριζοσπαστισμό τους κατά παντός «εθνικισμού»;

Eάν είναι δυνατόν, να θεωρείται η επιστημονική έρευνα και η αναφορά της ιστορικής αλήθειας «εθνικισμός» και επεκτατικές βλέψεις εις βάρος ποίου, μα του Τουρκικού Κράτους ….;

Αυτού του Γενοκτόνου Τουρκικού Κράτους, το οποίο ήδη από το 1902, σε στενή συνεργασία με την αυτοκρατορική τότε Γερμανία, ξεκίνησαν από κοινού επίσημα και μεθοδευμένα την Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των λοιπών μειονοτήτων της τότε επικράτειας τους.

Ουδέποτε θα μπορούσαν να φαντασθούν όσοι λαμπροί Έλληνες εκόσμησαν την Ακαδημία Αθηνών από το 1925 και εντεύθεν, όπως οι Χόνδρος, Κεραμόπουλλος, Μελάς και πολλοί άλλοι, την παρακμή αυτού Ιδρύματος το οποίο πάντοτε διεκρίνετο όχι μόνον για την φιλαλήθεια και την επιστημονική τεκμηρίωση της κρίσης του, αλλά και για τον πατριωτισμό του!



Ευμένης Καρδιανός
Nativist είπε...

Ευμένη, 

Προσυπογράφω το σχόλιό σου. Μετά την κατάρρευση της πολιτικής ηγεσίας, η μόνη που μάς έχει απομείνει, είναι η πνευματική. Αν κι αυτή περί άλλα μεριμνά και τυρβάζει, ζήτω που καήκαμε.
Alexandros είπε...

Τι να πω, μακάρι να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, γιατί πολύ φοβάμαι, πως θα σκοτώσουν και τη μνήμη των ανθρώπων μας οι ανεκδιήγητοι!


Στο ερώτημα "..Ποιός είναι πιο βάρβαρος και πιο επικίνδυνος, ο Ναζισμός ή ο Κεμαλισμός κύριε Νταβούτογλου και κύριε Αθανασίου;.." η απάντηση είναι άλλη, ο τραπεζοοικονομκός σιωνισμός των ιδιωτών τραπεζιτών, και τώρα πάν να κάνουν και στρατιωτική συμμαχία των ιδιωτικών τους κρατικών τράπεζων, των χωρών που εξουσιάζουν.


Συμπαθάτε!
 Πρώτον και σημαντικότερο ζούμε σε μία χώρα που φημίζετε όχι μονο για την παραποίηση της ιστορίας της αλλά και την παραποίηση αυτής της παραποιημένης.
Είναι μοναδικό φαινόμενο σε διεθνή κλίμακα.
Φυσικα το ζήτημα είναι τεράστιο αλλά ταυτόχρονα και πολυσχιδές.
Σημείο στήριξης για την τοποθέτηση μου, αποτελεί η περιβόητος συζήτηση ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ και ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, οπως την περιγράφη ο Γ.Δαφνής.
-Στεργιάδης: Προβλέπω κατάρρευση του μετώπου.
-Παπανδρέου: Μα τότε να ειδοποιήσουμε τον κόσμο.
Στεργιάδης: Προτιμώ να τους σφάξη ο Κεμάλ παρά να πάνε στην Ελλάδα!
Υπάρχει επισης η αντιπαράθεση του Στεργιάδη με τον στρατιωτικο διοικητή ο οποίος , Στεργιαδης, αντιδρούσε στην απομάκρυνση του κόσμου απο τις περιοχές του μετώπου κάτι που επικροτούσε η ελληνικη στρατιωτική διοίκηση.
Ο Στεργιάδης δεν καταδικάσθηκε
ούτε για πταίσμα για την μικρασιατική καταστροφή ασχέτως τίς όποιες υβρεις και λιβελους εναντίων του.
Τι ηξερε ο Παπανδρέου του ανένδοτου, ο Παπανδρέου που ετοιμαζόνταν να στείλει στο απόσπασμα το 1963 τον Μανωλη Γλέζο , αλλα σιώπησε θορυβωδώς για την Μικρα Ασία??
Τα ερωτήματα είναι εύλογα.
Βλέπε Κύπρο.






oikologia-gea είπε...

Χαιρετώ τους Φίλους Nativist και Γρέγο Ακρίτα, καθώς και τον Κωνσταντινουπολίτη.
Όσον αφορά το Εβραϊκό στοιχείο της Τουρκίας, θα ήθελα να αναφέρω όσα γράφει ο Δρ. Γεώργιος Μούρτος στο βιβλίο του «Τουρκία-Ισραήλ και η Έκλειψη της Ελλάδος από τον Φυσικό της Χώρο», Εκδόσεις ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, 1999, ο οποίος είναι σαφέστατος.

Ήδη, η Τουρκία ήταν το πρώτο ισλαμικό (τότε ήταν απλά πρότυπο ... δημοκρατικό(sic) «μουσουλμανικό» ..!) κράτος που αναγνώρισε στις 28-3-1949 το Ισραήλ. Καθώς φαίνεται, αυτήν την συμμαχία την χάλασε ο προερχόμενος από εξωμότες Έλληνες Ποντίους νεοοθωμανός σουλτάνος Ερντογάν και ίσως κάποιοι άλλοι πίσω του οι οποίοι δεν φαίνονται ακόμη.

Όσο για τους ντονμέχ, την εβραϊκή αίρεση που ιδρύθηκε από τον «Ιουδαίο Μεσσία» Sabatay Zavi ή Zvi (1626-1676) στην Θεσσαλονίκη, κατά τα στοιχεία που παρουσίασε ο Στρατηγός ε.α. Σπυρίδωνας Αρώνη σε εκπομπή του στην τηλεόραση ΛΥΧΝΟΣ, οι περισσότεροι του Κομιτάτου των Νεότουρκων ήσαν Dönmeh, ήγουν ντονμέδες, καθώς ήταν μάλλον ντονμές και ο Μουσταφά Κεμάλ ο οποίος είχε γαλανά μάτια σαν τους φαρσιδικούς (?) Εβραίους.

Είχα διαβάσει στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι όταν έγινε αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ο Στρατηγός Μπουγιουκανίτ (ας με διορθώσει κάποιος εάν κάνω λάθος!)οι Τούρκοι ήσαν πολύ θυμωμένοι επειδή ως έλεγαν τους κυβερνούσαν οι ντονμέδες.

Ίσως, τώρα να άρχισε να ξηλώνεται αυτό το δίκτυο των Εβραίων το οποίο είχε «πηδήξει» στο κενό που άφησαν στην επιχειρηματικότητα της Τουρκίας οι εκδιωχθέντες Έλληνες της Τουρκίας.

Όσον αφορά τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Καταστροφής της Σμύρνης, στο βιβλίο του Χρ.Εμ. Αγγελομάτη «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας (Το Έπος της Μικράς Ασίας)», Βραβείον της Ακαδημίας Αθηνών Βιβλιοπωλείον ΕΣΤΙΑΣ, Κολλάρου, {Βλέπετε ….. τότε την δεκαετία του 1950 η Ακαδημία Αθηνών, παρά την διαβόητη και εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος «Ελληνοτουρκική φιλία», η οποία εξυπηρετεί μόνον τους σκοπούς της εκ νόθων (δηλαδή μπαστάρδων από Τουρκομογγόλους, και Έλληνες, και Αρμενίους, και κάθε λογίς καρυδιού, διότι μόνο «Τούρκοι» δεν είναι οι «Τούρκοι» Βλέπε και το πόνημα του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»}, αποτελουμένης γείτονος, διαβάζω στην σελίδα 207 τα εξής:
Σε σημείωμά του απευθυνόμενο προς τον συγγραφέα Χρ. Α. ο Τ. Λυκουρέζος γράφει ότι υπηρετών τότε ως υπασπιστής του Υπουργού Στρατιωτικών Νικ. Στράτου τον συνόδευσε στο ιστορικό του ταξείδι στην Σμύρνη μας.
Στην Σμύρνη στο υπασπιστήριο της Στρατιάς του Αρχιστρατήγου έγινε πολύωρο συμβούλιο, από το οποίο εξήλθε κάτωχρος ο Ν. Στράτος και του υπαγόρευσε δύο τηλεγραφήματα για την Αθήνα.
Το ένα απευθύνετο προς τον Πρωθυπουργό και πληροφορούσε ότι η κατάσταση ήταν απελπιστική και ότι συνεβούλευε να αρχίσει αμέσως η εκκένωση. Το δεύτερο μέσω ειδικού κώδικος ήταν για τον υουργό Ναυτικών Ιωάννη Λεωνίδα και τον διέτασσε να επιτάξει επιειγόντος όλα τα πλο΄’ια των Ελληνικών λιμένων και να τα στείλει αμέσως στην Σμύρνη για να εκκενώσουν τον πληθυσμό της, καθιστώντας τον υπεύθυνο για την εκτέλεση, ακόμη και αν οι αποφάσεις της κυβέρνησης ήσαν αντίθετες.

Την νύχτα της ίδιας ημέρας κατά την επιστροφή προς τον Πειραιά, πήραν την απάντηση του πρωθυπουργού Γούναρη, ο οποίος διαφωνούσε με την έναρξη της εκκένωσης …. «προς αποφυγήν πανικού» αλλά και την απάντηση του υπουργού ναυτικών ότι η διαταγή του αποπλου των πλοίων εξετελέσθη.

Ευμένης Καρδιανός
Adonios είπε...

"....εάν ανάμεσα στους γενοκτονημένους λαούς της Μικράς Ασίας ήταν και οι Εβραίοι, σήμερα ο κεμαλισμός θα είχε ακριβώς την ίδια τύχη με τον ναζισμό."

Μα το ιδιο ειναι οι Εβραιοι με τους αλλους??? Μεχρι και ο Θεος το λεει στο Δευτερονομιο οτι εχει προτιμησεις ......


 

WebCounter.com
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Top WordPress Themes